én 2-24 Nm között egy decás nyomatékkulcsot használok. 28 Nm felett pedig egy másikat. azt egy sima szerszámboltban vettem. az ellenmenetes csavarokhoz meg van egy digitális nyomaték adapterem, ami mind a 2 irányban tud mérni. igaz kicsit bumszli, de lehet használni. igazság szerint a decás elég a csavarok kb 90%-ra. a nagyot is használom azért. leginkább a sorok záró csavarjaikhoz. nekem van belőle alu, 2 is. ott azért számít a nyomaték.
amúgy jobb lenne 2 park tool, de horror áron vannak. ami nekem van, az olcsóbb.
https://www.youtube....h?v=k6ZNyZuj5z0 ez a nyomaték adapter. nem 20 nm-től mér. 0-tól, csak éppen hangjelzést 20 Nm felett ad.
A Parktool esetén nagyon meg kell fizetni a márkát, kicsit túlzásnak tartom.
Értem, hogy minőséget is kapunk (leszámítva logozótt Kínában gyártatott termékeit pl. fűrész, ami ugyan az mit a Yato, csak a színe más, kb.4x áron).
Egészen biztos vagyok benne, hogy minőségben, tartósságban nem tud többet, mint pl. az európai szerszám márkák (Unior, Wera, Knipex, Wiha...stb)
De szó se róla, a Parktool mögött van egy "kerékpáros életérzés" feeling, amit nagyon sokan szeretnek.
Én speciel amiért szeretem őket, hogy majdnem minden héten új videóval jönnek ki, nagyon sokat lehet tanulni tőlük.
Ami persze érthető is, hiszen ebből élnek és talán az egyik legátfogóbb, kifejezetten kerékpáros szerszám palettával rendelkeznek.