Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Elég okos kis szerkezetnek tûnik.
Kisebb csavaroknál ha nagyon berohadt a menet és kicsavaráskor szakadt le a fej akkor is mûködik?
Lor: ezért kell elõfúrni akár több kisebb fejjel is hogy tudd korigálni és nem is kell a menetet tized milliméterre megközelíteni

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem jobbos hanem balos.

megmondanam az 50 eves gyakorlattal rendelkezo nagyfaterodnak, hogy ne furja ki a kozepcsagyba beleszorult csavart mikozben rajta van egy ahjtokar plussz egy bringa.
mert ha nagyon akarom kiszamolhatom, hogy mekkora szogeleterest enged meg ha kicsit ala akarsz furni es azt vhogy nem tudja biztositani.
szal az en kozepcsapimban levo csavart nem furna ki a dragalatos nagyfater.

mukodik ez az eljaras csak nem ilyen esetben!
es ez a lenyeg.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Meg mondom õszintén, hogy én sem pontosan látom, amit Lor belinkelt, de elmondom, hogyan mûködik az én "csavarkiszedõm" (lehet ez nem ua., ami a képen van, talán nem is úgy hívják). Ez gyakorlatilag 1 fordított menetvájó, tehát elõsször is fúróval megfúrod (természetesen figyelni kell a fúrófej átmérõjére, hogy passzoljon a menetvájóhoz), majd belehajtod a mentevájót, ami gyakorlatilag fordított menetet vág bele( ez azért kell, hogy amikor a vájónál fogva csavarod ki a törött darabot, ne a vájó csavarodjon ki a csavarból, hanem a törött csavar a menetbõl), szal az óramutató járásával ellentétesen becsavarod, majd amikor már a vájó olyan mélyen van, amekkora lyukat fúrtál bele, folytatod a forgatást az óramutató járásával ellentétesen, ez kicsavarja a törött csavart...ennyi!
Bár így elmondva nem egyszerû, de gyakorlatban ha elõtted van az egész érteni fogod...:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is úgy szoktam kiszedni a puhább anyagból készült törött csavart, hogy megfúrom aztán belefeszegetek egy torx kulcsot és kitekerem, de ezt csak nagyon ügyeskezû embereknek ajánlom.

A sebesség mindent megold.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás

aaa
azert ilyet ne ajanlj mar vazz.

Jó, akkor majd mond meg az 50 éves mûszaki gyakorlattal rendelkezõ nagypapámnak hogy ne tanítson ilyen hülyeségeket.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

a kisebb a veso, a nagyobb a filctoll. berajzolod a filctollal a csavar kozepet, aztan a vesovel kikalapalod.

jeee

szerintem lathato a kepen
ha nem lehet kovetni az elmeletet
/megpedig gogle baratod/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a kisebb a veso, a nagyobb a filctoll. berajzolod a filctollal a csavar kozepet, aztan a vesovel kikalapalod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
köszi, nagyszerû kép. elhiszem h az de igy még azt mondanám rá h vésõ vagy több méretû filctollkészlet, szoval még mindig nem értem hogy mûködik.

milyen a vége?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://www.phobextoo...rsz/tort-5r.gif

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
hogy néz ki egy csavarkiszedõ?

• vendég
Ja, csavarkiszedõ szerintem is (300-400 forint)!
A boltban csak 5-6000-ért van van szingulátor...hát, akkor, #@*><}{&
Inkább csinálok 1-et magamnak max. 500 Ft-ért!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aaa
azert ilyet ne ajanlj mar vazz.

tortcsavar kiszedo es kesz
neki elofursz de ne jatsz mar a kozepcsapi eletevel

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Köszönöm!!!

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Bepontozod, utánna egy vékonyabb heggyel átfúrod.Ez fogja vezetni a vastagabbat.Utánna egy akkora fúróval ami még nem ér hozzá a menethez megfúrod, ha szerencséd van a fúró még a menetek közti csavar maradékot is kirántja.Ha nem akkor beletuszkolsz a lyukba egy csavarhúzót és kicsavarod.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás

Fúrd ki a beletört csavart.

És utána?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Fúrd ki a beletört csavart.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Kinek milyen ötlete van, mert a jobb oldali monoblockba beletörött a hajtómû csavar? Nem csináltam vele semmit, tekertem, és elmozdult a hajtókar, visszatettem, de leesett a csavarfej, a csavar nem lóg ki a monoblockbõl, nem tudok hol belekapaszkodni. Nekem egy ötletem van: balmenetkihajtó, esetlegh valakinek még ötlete?
Köszönöm.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hehh, nem hittem, hogy a Sh oldalán még fenn van a pdf, úgyhogy nem kerestem. A gépem különben is gyûlöli a pdfeket.
(Az agyoz meg nem adtak használatit, csak 4 külön tájékoztatót, mind kizárólag a gyz használatáról. Összesen 1 négyzetméter kétoldalas papír, wazzz. Ezek aztán komolyan veszik a gyorszárakat... Jobban értékeltem volna egy robbantott ábrát meg egy figyelmeztetést, hogy aszongya "Amint megvetted, szedd szét és zsírozd be rendesen, mert mi szarunk bele és alig rakunk bele zsírt")

Az enyémben csak egy szabványos 0,5mm körüli kis vacak van, nem 3,2 de gondolom több fajta volt.
Kösz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ha jól értelmezem, akkor te ezen az ábrán a 9-es alkatrészre gondolsz?

http://cycle.shimano...69830539635.pdf

edit: enté gyorsabb volt a keresésben:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Kvízkérdés: Szétkaptam egy új, 2004 körül gyártott XT tárcsás elsõagyat (HB-M756), és a tárcsa oldalán volt a kónusz és a kontraanya között egy 0,5mm körüli alátét. A másik oldalon nem (vagy elhagytam, de azt erõsen kétlem.)

http://cycle.shimano...69830539635.pdf

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]