Egy Icetoolz Ocarina nevű cuccot vettem pár hónapja. Egyszerű szerkezet 10 nm-ig, valahol egy tesztben pontos is volt. Racsnisat nem akartam, úgyis elrontanám valószínűleg, meg ugye drágább is, kalibrálás, stb. Ezen meg látszik, ha baja van. Persze a sors fintora, hogy még egyszer sem használtam, de a hétvégén stucnit cserélek, majd kiderül, hogy milyen.
Ocarina-t én is néztem, ez egy elég jó kis torziós cucc, pofon egyszerű, úgy tűnik, hogy a leolvasás is rendesen meg van oldva. Tetszik, szerintem ez lesz az ami kell nekem is.
Az állítható lekattanós kulcsokkal meg az a baj, hogy a szerviztechnikában általában ennél magasabb nyomatékokat használnak. Olcsó (noname kínai) kulcsok kaphatók már 5-20Nm-es határokkal 8-10 ezer körül, de ezek azért olcsók mert általában alul (vagy felül) nem pontosak. Általában igaz az, hogy egy ilyen eszköznél a méréshatár 2 végén nem pontos. Persze vonzó, hogy nagy, állítható, lekattan, műanyag doboz... de nem verekedni kell, meg nem is a polcon nézegetném, hanem használnám. Erre meg az Ocarina jobbnak tűnik.
Egy ilyen méréshatárú Hazet, Facom, vagy Beta kulcs árát meg le sem merem írni...
Topeaknak is van hasonlója mint az Ocarina, de az nem annyira tetszik
http://www.bikeradar...rouptest-46517/