Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Gondolom, mert a "legsúlyosabb" és éles, fém pereme van, amit valszeg kevésbé jó egész nap tekerészni, mint a gumisat.

De nekem csak évente pár alkalommal szokott kelleni, ahhoz meg :spoko:

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

akartam irni, hogy szerintem azok a legnagyobb hulladekok :)

de engedtessek meg nekem, valoszinuleg tobb kereket fuztem ossze mint a forumozok nagy tobbsege :)

Kösz a választ.
Online shop-okban sajnos 1ikbõl sem láttam, csak IceToolz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akartam irni, hogy szerintem azok a legnagyobb hulladekok :)

de engedtessek meg nekem, valoszinuleg tobb kereket fuztem ossze mint a forumozok nagy tobbsege :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nekem egy birodalmi vaskeresztem van. Jól lehet tekerni, és rajta van minden méret (csak az összeset tudom elhagyni egyszerre :D)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Küllõanya kulcsot alu anyához (DT) milyent ajánlotok?
Amivel rendesen meg lehet húzni, nem lötyög rajta, és egybõl az anyát nyalja el.

sajat tapasztalat szerint ez a fajta a legjobb

Feltöltött kép
a kepzeletbeli masodik helyen pedig a park tool all

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

1kgra ~ 10N erõ hat ha a Földön szerelsz biciklit

íjj, na ez az igazán kínos egy leendõ mérnöktõl, hogy ezt elfelejti...:(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

és egybõl az anyát nyalja el.

Ó ilyen sok van:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Küllõanya kulcsot alu anyához (DT) milyent ajánlotok?
Amivel rendesen meg lehet húzni, nem lötyög rajta, és egybõl az anyát nyalja el.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
köszönöm a véleményeket. a kell-e/nem kell-e kérdésre visszatérve, én magamnak szerelek évek óta, mivel az eddig megismert szervizek röhejes hozzá-nem-értést tanusítottak a destruktív mûfajokhoz, emiatt kifizetõdõnek érzem a célszerszámok vásárlását, ráadásul most kezdek bele az új bicó építésébe és valószínüleg a jövöben is ki lesz használva.
egyéb szerszámok tekintetében én is olcsóbb megoldásnak tartom a készlet vásárlást, ami megúszható 9-15eFt-ból, ami külön vásárolva sokkal drágább lehet, ha a készlet elemeinek nagy része ki van használva.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Király utca szerszám üzlet azt hiszem barkács boci
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
1.5-ös imbuszt vajh hol lehet BP-en szerezni, lehetõség szerint olyan helyen, ami centrumhoz közel van?

Király a BBB készlet, probléma csak azzal van, h sok olyan csavart is kell néha húzni, amihez ilyen nagy szerszámmal nem lehet hozzáférni.

"csavart sosem egy menetben húzunk meg, hanem több apróban...jó erõsen zárni, vagy kinyitni egy szorosra húzott csavart sem konstans, nagy terheléssel kell, hanem impulzusszerû, hirtelen erõhatással" - a kinyitás rendben is van, de túlhúzni pont úgy könnyebb sztem, ha többször nekifutunk a dolognak, mert egy kicsit mindig lehet mindenen fordítani még :) De igazából mindegy, mert spéci kulcs nélkül az odafigyelés és a tapasztalat a legjobb ellenszer az ilyesmire :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

bemesz egy lanc halozatos boltba, es megnezheted magadnak es meg is veheted

ennek ellenere szerintem nem jo otlet az ilyen szerszamkeszlet, megveszel olyan szerszamokat is amiket soha nem fogsz hasznalni. inkabb gondolkozz el hogy mi kellhet, es vedd meg oket kulon. szerintem olcsobban kijossz

Szerintem meg, ha nem használja naponta akkor jó áron van, pl:
leggagyibb bovdenvágó 4E leggagyibb pedálkulcs 2E leggagyibb racsnileszedõ 1E leggagyibb hajtókarleszedõ 2E
=9E
És máris megvan az ára, de még nincs meg minden (torx imbusz kónuszkulcs...)

Ride everywhere.

.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én amikor vettem pár spéci szerszámot, utánaszámoltam ezeknek, és kicsit kedvezõbben jöttem ki, mivel mindenre szükségem volt. Ez meg éppen egy jó árú szett.
Én bevállalnám simán.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
bemesz egy lanc halozatos boltba, es megnezheted magadnak es meg is veheted

ennek ellenere szerintem nem jo otlet az ilyen szerszamkeszlet, megveszel olyan szerszamokat is amiket soha nem fogsz hasznalni. inkabb gondolkozz el hogy mi kellhet, es vedd meg oket kulon. szerintem olcsobban kijossz

RAUH-Welt
B E G R I F F

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Remélem tudtok nekem segíteni. Hol lehet ilyen készlethez hozzájutni? Mi a véleményetek róla? Van valakinek ilyen?file:///C:/DOCUME%7E1/matej/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg

http://www.bikemarke...eszlet&tid=2150

Köszi, matej

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

40 Nm az pontosan 400 kg 10 centin

bloke: csavart sosem egy menetben húzunk meg, hanem több apróban

Az elõbbit inkább ellenõrizd mégegyszer.
Az utóbbi: én pontosan ugyanezt írtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ha v.ki grammániás cuccokat vásárol, olyanokat melyek agyon vannak könnyítve, akkor ajánlatos betartani a gyár által megadott nyomatékhatárt, amit gyakorlat nélkül " csak érzésre" nem lehet pontosan meghúzni.

egyetertek. bar az LX hajtokarra is ra van irva hogy 12-14Nm, es meg lehet huzni kezzel is hogy jo szoros legyen, valoszinuleg semmi baja nem lesz. en meg akkoris nyomatekkulcsot fogok hasznalni

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

40 Nm az pontosan 400 kg 10 centin...40 kg 10 centin az 0.1m*40N=4 Nm..

1kgra ~ 10N erõ hat ha a Földön szerelsz biciklit

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
ha v.ki grammániás cuccokat vásárol, olyanokat melyek agyon vannak könnyítve, akkor ajánlatos betartani a gyár által megadott nyomatékhatárt, amit gyakorlat nélkül " csak érzésre" nem lehet pontosan meghúzni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
40 Nm az pontosan 400 kg 10 centin...40 kg 10 centin az 0.1m*40N=4 Nm..

aki csavarmenet antitálentum, az remélhetõleg erre egy-két eltört kulcs/elnyalt csavar után rádöbben. aki meg nem az, az meg azért érzi, hogy a 3 Nm az nem a tiszta erõbõl nyomom neki a 20 centis kulcsot kategória...

bloke: csavart sosem egy menetben húzunk meg, hanem több apróban...jó erõsen zárni, vagy kinyitni egy szorosra húzott csavart sem konstans, nagy terheléssel kell, hanem impulzusszerû, hirtelen erõhatással.

and/or: a bringaszerelés nagy részéhez józan észen, kis mûszaki érzéken meg néhány tanácson kívül semmi nem kell otthonra...nyomatékkulcs meg van a szervízben, és azért a 35ezer forintos karbon cuccot ingyen berakják a legtöbb helyen, ha kicsit erõsködik az ember, és nem hülye...

Big30: én is így gondolom, hogy a drága, tényleg grammozós cuccoknál nem mindegy, mennyi az annyi - az ilyeneket tényleg jobb szervízben berakatni, ahol van rendes eszköz. de azért azt gondolom érzi mindenki, hogy az 1700 grammos aluváznak teljesen mindegy, hogy 30 vagy 32 Nm-el húzom bele a középcsapágyat...