Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lanc, tanyer nincs elkopva? altalaban azert szokik ilyesmit csinalni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt úgy hívjuk, hogy felkapja a láncot. Valami el van kopva vagy el van görbülve.

A sebesség mindent megold.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Másodszor kapja be alulról a láncot terepen az elsõ váltó, amikor a középsõ tárcsáról a kicsire váltok. Némi terhelés alatt... (Shimano LX)

Nem a váltó beállításának a hibája, s nem túlvált (s nem ledobja a láncot), hanem alulról húzza fel a a láncvillához s szorul be a láncvilla és a fogaskerekek közé.

Igazából nem tudom miért és azt sem hogy én váltok rosszul, vagy nincs valami rendesen beállítva.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?

Köszi,
ZsZs.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

akkor próbáld ki csavar csapágy ill szerszámüzletekben találsz nem drága és jó ha van sürû folyadék rá teszel egy cseppet mielõtt ö9sszetekered az után szépen megköt és utána magától nem igazán tekeredhet le. A meglazításához csak kicsivel (elhanyagolható) kell nagyobb erõ mintha nem tennél rá.

Csak olyat vegyen ami oldható kötést ad, mert létezik olyan is, amit utána nem nagyon szedsz szét.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a csokulccsal csak a csavart szeded ki belole. ha le van lazulva a kar, akkor nyilvan le fog jonni kezzel, ha nem akkor kell hozza hajtokar lehuzo szerszam.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fbela

fbela

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kösz az eddigi segítséget, még arra lennék kíváncsi hogy a hajtókar leszedéséhez elég egy csõkulcs, vagy szükség van valamilyen célszerszámra is?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor eselyes hogy deformalodva van a negyszog profil a hajtokarban. van ilyen. akkor viszont kuka, sok mindent nem tudsz kezdeni vele.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fbela

fbela

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Négyszögtengelyes.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Milyen típusú hajtókar? Ha pl. négyszögtengelyes, akkor a rögzítõcsavar menetrögzítõvel való kezelése mit sem ér, hiszen ott a rögzítést igazából a tengely és hajtókar közti feszültség adja.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
akkor próbáld ki csavar csapágy ill szerszámüzletekben találsz nem drága és jó ha van sürû folyadék rá teszel egy cseppet mielõtt ö9sszetekered az után szépen megköt és utána magától nem igazán tekeredhet le. A meglazításához csak kicsivel (elhanyagolható) kell nagyobb erõ mintha nem tennél rá.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fbela

fbela

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Nem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Menetrögzítõt teszel rá?

fbela

fbela

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a baj, ha állandóan leesik a hajtókar? A probléma már meg lett oldva egy rugós alátét segítségével, és az anya erõs meghúzásával. Azóta nem esett le. Csak egyszerûen kilazult az anya vagy, más probléma is fennállhat?

Kösz elõre is!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ki fogom szedni, van benne 4 szezon (igaz sár nem nagyon volt, por annál inkább) szét akarom kapni teljesen, kicsit már hallani a hangján, hogy zsírra vágyik.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Hahó, gyakorlati tapasztalatokat szeretnék Sh. 520-as pedál szétszedés-tisztítás-kenés-összerakás problémakörben.

Robbantott ábra

Célszerszámom lesz délután, bontani tudom szakszerûen.
Összerakásnál a belsõ oldalt (ábrán 3. pont) hogy oldjam meg? Hogy férek hozzá a golyókhoz stb-stb.

Remélem érthetõ a kérdés?
Köszi a válaszokat

Kontraanya - anya le és széthullik az egész. Érdemes egy rongy vagy tál fölött csinálni.

Összerakásnál meg be kell állítani az anyával, hogy ne kotyogjon, meg lekontrázni.

(Én már szedtem szét, de szerintem normálisan megpucolni csak úgy tudod, ha tengelyt is szétszeded.)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Hahó, gyakorlati tapasztalatokat szeretnék Sh. 520-as pedál szétszedés-tisztítás-kenés-összerakás problémakörben

Én azt tanácsolnám,csak a tengelyt szereld ki,de a tengely végén az anyához ne nyúlj.Így is megtudod tisztítani,és nem kell a miniatûr golyókkal veszõdni.Összerakásnál amikor már az új zsírt látod kinyomódni,akkor már elég a zsír.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hahó, gyakorlati tapasztalatokat szeretnék Sh. 520-as pedál szétszedés-tisztítás-kenés-összerakás problémakörben.

Robbantott ábra

Összerakásnál a belsõ oldalt (ábrán 3. pont) hogy oldjam meg? Hogy férek hozzá a golyókhoz stb-stb.

Köszi a válaszokat

Hali nekem 540 es van a különbség csak annyi hogy ehez nem kell a speci szerszám. Mikor szét szeded azt egy szép nagy rongyon szed szét mert a golyók nagyon aprók. Szóval ne szórd szét. A végén rakj bele + zsírt a végén a fölösleget ugyis kinyomja.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én a belsejét nem takarítottam meg, még nem zsíroztam újra, de a külsejét lemostam brigéciollal, ennyi volt.

AGA, sima DT küllõim vannak, és a 360 tailtap-et gyúrom most. Már nem sok kell.

Nekem van egy SC-m, ha érdekel. De meg kell gyûrûztetni. Amúgy jó móka.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Robbantott ábra

Köszi a válaszokat

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Már vagy 20 éve szinte kizárólag magamnak centrírozom a kerekeimet (megmásokét), de a befûzésnek még sose bírtam nekiállni. Egyszer végignéztem a procedurát, és persze egyszerûnek tûnt, egy olyan ember kezébõl, aki már sokadszor csinálta. Nagyjából 3 dolgot nem csináltam még bringán: kerékfûzés, telószerelés és hidraulikus fékek buzerálása. Egyszer majd ezeket is...

--Trifo

Nekem csak a kerékfûzés "hiányzik" a szerelési repertoárból,de ez szerintem így is marad.Igazából nincs is szükségem rá.5. éve használom ugyan azokat a kerekeket,és még centírozni se kellett.