Jo eséllyel csak perselyezni lehetSziasztok,
Ezer éve jártam itt utoljára.... Csodálkozom, hogy még él a Nick-em
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hajtókarba pedál menetet lehet otthon újra vágni? A fiam, távollétemben, kölcsönkérte a bringám, kivette a SPD pedálokat, és a saját platform pedáljait tekerte be. Viszont, laikusként, nem jó irányba tekerte be és hát lássuk be, szétbarmolta a 105-ös hajtómű egyik oldalán a menetet. Egyáltalán menthető?
Előre is köszi!
Chris
Jelentkezz be Regisztrálj

Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2020. április 03. - 18:55

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2020. április 03. - 16:04

Sziasztok,
Ezer éve jártam itt utoljára.... Csodálkozom, hogy még él a Nick-em
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hajtókarba pedál menetet lehet otthon újra vágni? A fiam, távollétemben, kölcsönkérte a bringám, kivette a SPD pedálokat, és a saját platform pedáljait tekerte be. Viszont, laikusként, nem jó irányba tekerte be és hát lássuk be, szétbarmolta a 105-ös hajtómű egyik oldalán a menetet. Egyáltalán menthető?
Előre is köszi!
Chris
Írta 2020. március 26. - 14:28

Én sem tudom, bár lehet, hogy van, aki mezzsebbe dugja, és ott már nem mindegy. Nekem is eddig kb. 2x kellett, egyébként teljesen jól működik.
De amikor kell, akkor pont kíváncsi vagyok a nyomásra is..
Ma meg is rendeltem..
Írta 2020. március 26. - 10:12

Én sem tudom, bár lehet, hogy van, aki mezzsebbe dugja, és ott már nem mindegy. Nekem is eddig kb. 2x kellett, egyébként teljesen jól működik.
De amikor kell, akkor pont kíváncsi vagyok a nyomásra is..
Írta 2020. március 25. - 15:22

leszedhető, de nem teleszkópos, mármint nem két szekcióból áll a munkahenger része. Az RS gondolom kombinált teleszkóp/gumipumpa.
Köszi.
Nem baj, ha nem két szekciós a munka henger része, úgyis csak teló pumpálásra kellene évi 1-2 alkalommal.
Arra tökéletesen meg fog felelni.
Mondjuk arra nem jöttem rá, hogy a dekás pumpánál mi célt szolgál a levehető kijelző?
Ez csak telóra jó igazán (kereket ezzel pumpálni gyötrelem), ott meg nem árt ha van kijelző.
Pl. ha túrára magammal is vinném, nem szedném le a kijelzőt, pusztán helytakarékosság miatt.
Másért meg minek?
Írta 2020. március 25. - 14:14

leszedhető, de nem teleszkópos, mármint nem két szekcióból áll a munkahenger része. Az RS gondolom kombinált teleszkóp/gumipumpa.
Sziasztok.
Dekás teló pumpáról (Btwin 940) mi a véleményetek?
https://www.decathlo...id_3310286.html
Ha jól értelmezem a használati utasításon a rajzot, le lehet szedni a kijelzőt.
Ilyennel típussal még nem találkoztam.
A neten kutakodva találtam egy videót, amiben a Rock Shox teló pumpa gyakorlatilag szinte majdnem ugyan olyan (a szelep feje hosszabb), mint a dekás verzió. 0:35 től mutatja a kijelző leszedését.
Írta 2020. március 25. - 13:06

Sziasztok.
Dekás teló pumpáról (Btwin 940) mi a véleményetek?
https://www.decathlo...id_3310286.html
Ha jól értelmezem a használati utasításon a rajzot, le lehet szedni a kijelzőt.
Ilyennel típussal még nem találkoztam.
A neten kutakodva találtam egy videót, amiben a Rock Shox teló pumpa gyakorlatilag szinte majdnem ugyan olyan (a szelep feje hosszabb), mint a dekás verzió. 0:35 től mutatja a kijelző leszedését.
https://www.youtube....h?v=8CXZzXiiios
Írta 2020. március 25. - 01:57

Segítséget kérnék.Egycsavaros nyeregcsövem csavarja gyárilag úgy meg lett húzva hogy nem bírom meglazítani.WD 40 ben áztattam 2 órát de nem enged így sem.Mivel érdemes próbálkozni még?
Próbáld melegíteni valamivel, például hőlégfúvóval.
Írta 2020. március 25. - 01:53

Egy bármilyen csődarabot raksz az imbuszkulcsra megnövelni az erőkart.
- Sandman kedveli ezt
Írta 2020. március 24. - 20:41

Sziasztok!
Segítséget kérnék.Egycsavaros nyeregcsövem csavarja gyárilag úgy meg lett húzva hogy nem bírom meglazítani.WD 40 ben áztattam 2 órát de nem enged így sem.Mivel érdemes próbálkozni még?
Írta 2020. január 09. - 11:39

Nekem decás van, az olyan, mint az oldalról a Merida, és Kínából a Giyo Eddig mindkétszer jól működött
Írta 2020. január 09. - 01:11

Erre valaki?
nekem még kb fox matricával is van ilyen
pici lebegőt elereszt letekerésnél
most már ilyen is van
https://ebike.hu/ter...teleszkoppumpa/
ennél olyik a szelep hogy nem ereszti el viszont árban is hosszabb (bár az 5 év gari meg megint egy szempont)
- Kisherceg és zscs kedveli ezt
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2020. január 08. - 21:45

Erre valaki?
Teljesen jó. Bár én nem ilyet használtam, kaptam kölcsönbe, de ugyan ez volt.
Több név alatt is fut (pl. Spyral). Célnak tökéletesen megfelel, jól lehet vele pumpálni. Strapabíró darabnak tűnik.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2020. január 08. - 20:50

telópumpából mit érdemes/ajánlott venni? haver ezt nézte ki, én meg nem tudok mit mondani rá, "gyári" RS pumpám van...
Erre valaki?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2020. január 08. - 15:43

Make DIY Tool To Rehook Dropped Chain - FREE! RJ The Bike Guy
:DD
- embé kedveli ezt
Írta 2020. január 08. - 15:03

telópumpából mit érdemes/ajánlott venni? haver ezt nézte ki, én meg nem tudok mit mondani rá, "gyári" RS pumpám van...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2019. december 23. - 22:30

Kitágult fejcsőre van valami otthoni praktika? 1"-os muffolt acélváz.
Nem kotyog, csak a kezemben maradt az alsó csésze szerelés közben. Kicsit még azért használnám a vázat...
Az ilyen problémát úgy oldottam meg, hogy beragasztottam a csészét eporapiddal. A homlokcső lyuka ovális volt, ezért előre-hátra kotyogott a csapágy, de oldalra nem, ezért a sörösdoboz nem bizonyult tökéletes megoldásnak. A ragasztandó felületeket bekentem ujjal nagyon vékonyan zsírral, hogy később lehessen szerelni, a kötés idejére pedig összeszorítottam a csészéket menetes szállal, két nagy fakötésű alátéttel, anyával. Évek óta hibátlanul üzemel!
- ZolkoW kedveli ezt
Írta 2019. december 21. - 13:31

Tetszenek az újabbak is!
A pink bringa mellé adták ezeket?
Arról is dobj majd képeket!
Írta 2019. december 20. - 20:50

Celszerszamok :) tuned (: Abbey Bike Tools
Celszerszamok ~ A HAG Ti ~ A DEC Ss ~ Abbey Bike Tools
.