Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Sziasztok! Nem kapcsolódik szorosan a topik témájához,d lenne egy kérdésem:
XT- átütõnegleyes agyból hogyan tudom kivenni a kereket( defekt)?
Új a bringa,elõtte soha nem volt ilyen,ezért ez nekem új,és sajna megállt a tudomány...:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Azért megoldottam a kérdést! Egy alátét, egy tûreszelõ, valamint körülbelül öt óra szabadidõ… :o))
http://img221.imagev...7_122_760lo.jpg

bahhahahahahahahahahahaaazzddddddmeeeegggggg.
Minden tiszteletem!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
meg egy doboz xanax?

:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Azért megoldottam a kérdést! Egy alátét, egy tûreszelõ, valamint körülbelül öt óra szabadidõ… :o))
http://img221.imagev...7_122_760lo.jpg

a wiggle szallit Magyarorszagra, nem volna egyszerubb megvenni a szerszamot?

vagy legalabb korbetelefonalni par orszagutis boltot, hogy neki van-e?

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Csak nem a szingóson ?? :o)
Gondoltam, hátha valaki tud vmi fvári boltot esetleg.

Valaki pont egy ugyanilyen szerszámot keres az egyik levlistán? :) Biztos segítenek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a wiggle szallit Magyarorszagra, nem volna egyszerubb megvenni a szerszamot?

vagy legalabb korbetelefonalni par orszagutis boltot, hogy neki van-e?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hidd el, kattog rajta az agyam ezerrel. (Majdnem jobban, mint a pedál ! :-) )
Esetleg gyúrmába belemyomni és kiönteni valamivel... Hááát, nemtom...
Ez a megfogom valamivel megoldás meg hááát, ha nem muszáj, akkor nem. Esetleg sok rongyot rátekerni, nemtom...

Valaki pont egy ugyanilyen szerszámot keres az egyik levlistán? :) Biztos segítenek.

A sebesség mindent megold.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Hidd el, kattog rajta az agyam ezerrel. (Majdnem jobban, mint a pedál ! :-) )
Esetleg gyúrmába belemyomni és kiönteni valamivel... Hááát, nemtom...
Ez a megfogom valamivel megoldás meg hááát, ha nem muszáj, akkor nem. Esetleg sok rongyot rátekerni, nemtom...

Nem akarlak barbárkodásra buzdítani, de emlékeim szerint, azt az alkatrészt csak nagyon kicsit szabad meghúzni, ezért talán szétszedni is könnyû. Hátha mûködik más megoldás is. Szándékosan nem írok módszert, felelõsséget nem vállalok semmiért.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem akarlak barbárkodásra buzdítani, de emlékeim szerint, azt az alkatrészt csak nagyon kicsit szabad meghúzni, ezért talán szétszedni is könnyû. Hátha mûködik más megoldás is. Szándékosan nem írok módszert, felelõsséget nem vállalok semmiért.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Köszi a segítséget, megpróbálok szerezni valahonnan.

ilyen kéne neked: Look Cromo Axle Assembly Removal Tool Only

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
ilyen kéne neked: Look Cromo Axle Assembly Removal Tool Only

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
nem nagyon lehet venni. akinek van az kincsként õrzi. talán az ebay-en van.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Igen, tutira a pedál kattog. A hajtókart megfogva, a pedált mozgatva érezhetõen ott a bibi. Én is erre a bezsírozásra gondoltam, hátha javítana rajta. Csak hát igen, a szétszedéssel kéne valahogyan zöldágra vergõdni. Venni sem lehet hozzá szerszámot ? Én nem nagyon találok sehol...

biztos,hogy a pedál kattog? a középrész is produkálhat hasonló effektet. sajna akármilyen modern kerékpárjaink vannak a kosz bekerülhet a felületek közé. én amondó lennék,hogy pedál,hajtómû leszed>menetek,csatlakozások megtakarít>bezsíroz. ha van rá lehetõség,akkor középrész kiszed>megtakarít>zsíroz. igazából ez a rész ami kattogni szokott. néha elõfordul,hogy semmi baja a monobloknak,csapágyaknak,és mégis kattog. a pedállal annyit lehet tenni,ha szét tudja vlki szedni célszerszámmal,hogy teletömöd zsírral. 1 ipari csapágyat lehet rajta kicserélni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
biztos,hogy a pedál kattog? a középrész is produkálhat hasonló effektet. sajna akármilyen modern kerékpárjaink vannak a kosz bekerülhet a felületek közé. én amondó lennék,hogy pedál,hajtómû leszed>menetek,csatlakozások megtakarít>bezsíroz. ha van rá lehetõség,akkor középrész kiszed>megtakarít>zsíroz. igazából ez a rész ami kattogni szokott. néha elõfordul,hogy semmi baja a monobloknak,csapágyaknak,és mégis kattog. a pedállal annyit lehet tenni,ha szét tudja vlki szedni célszerszámmal,hogy teletömöd zsírral. 1 ipari csapágyat lehet rajta kicserélni.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Köszi szépen a segítséget, csak tudod már sajna kattog is menet közben, az meg marhára idegesít...

régen a dobozában volt hozzá szerszám. sajna,mostanában már nem adnak hozzá. nekem volt ilyen,de vlkinek kölcsönadtam,és azóta is várom,hogy visszahozzák. szét lehet szedni szerszám nélkül is,de kicsit barbárnak tûnhet. ha rám hallgatsz,akkor nem szeded szét. az említett kotyogás jellemzõ a LOOK-ra,de nem befolyásol semmit. nem lehet állítani a csapágyakon.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
régen a dobozában volt hozzá szerszám. sajna,mostanában már nem adnak hozzá. nekem volt ilyen,de vlkinek kölcsönadtam,és azóta is várom,hogy visszahozzák. szét lehet szedni szerszám nélkül is,de kicsit barbárnak tûnhet. ha rám hallgatsz,akkor nem szeded szét. az említett kotyogás jellemzõ a LOOK-ra,de nem befolyásol semmit. nem lehet állítani a csapágyakon.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Hello!

Elkezdett picit kotyogni a Look pedálom (hozzátenném elég hamar). Hogyan tudom szétbontan ?
Ilyenem van.

A hatlapos csavartól a pedál felé található valami körmös "izé". Gondolom azt kellene kitekerni... A rajta lévõ háromszögek a lazítás vagy a meghúzás irányát jelölhetik ?
Kapható ehhez valami spec szerszám ?

A segítséget köszi elõre is!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nem jó ötlet.A grafitos zsír inkább ipari gépekre való, fogaskerekekhez, meg láncokhoz.az agyat nagyon fogná.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni, hogy van itthol grafitos zsírom ami -20 foktól +60 fokig használható. Szerintetek használhatom ezt a zsírt egy Deore Lx-el szerelt kerékpár csapágyainak zsírzásához ?

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Köszönöm a válaszokat, du. még egyszer megpróbálom, ha nem jön össze szerviz.