Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszi a tippeket :) a bbbhez nagyon hasonlonak tunik az acor, ami itthon olcsobban beszerezheto. most efele hajlok, meg a crcs fele.

a bitkeszletre igazabol nem lenne szuksegem, abbol mar betaraztam.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Arn,szerintem vegyél BBB-t.
Másfél éve fut a boltban hiba nélkül,rendszeres használat mellett.
Illetve plusszos,hogy jár mellé bringához használatos jó minõségû bit készlet.
Proxxonom is van,de az a nagyon hosszú nyele miatt nehézkesen használható.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én anno azért vettem ezt az olcsó típust mert az uncsitesom is ilyen rendszerût használ kb 10 éve már mûszerészként 0.2Nm lehet állítani egyszerû mechanikus típus agyon lehet verni vele akárkit és utána is pontos marad, valamint mindkét irányban lehatárol. Persze lehet kapni sokkal drágábbakat is de sok csak a címkében különbözik. Aztán vannak a digitálisak is amiknek kerékpárszerelésben nem sok hasznát lehet venni legfeljebb mutatós (nem sok értelmét látom a 0.02Nm pontos értéknek ebben a mûfajban) valamint egy digitális LCD kijelzõs szerszám az le eshet és le is fog. Nem egyszer többször. Szóval jó ez a kis egyszerû.

Arn az átalakítót így kérd 1/4"-bit ez úgy néz ki mint egy kis crova fej az egyik végén négyzet a másik végén hatszög kialakítássál.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Két fontos dolog van: kenve legyen a menet és több rövid húzással kell csinálni. Az is segít, hogy ha észben tartod, hogy az 5 Nm, az egy 10 cm-es kulccsal számolva 5 kg nyomást jelent. Természetesen soha nem leszel olyan precíz, mint a nyomatékkulcs, de ha ezeket fejben tartod, nem fogsz több menetet elrontani.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
miutan elteptem ket nehezen beszerezheto alucsavart, es a stucniban is kezdi magat megadni az egyik - azota ketsegeim vannak az "erzesemben" :) de szvsz termeszetes is, hogy keptelenseg ugyanazzal a szerszammal meghuzni a 4-5nmes es a 30nmes csavarokat "erzesre". foleg, ha sokat szereli az ember.

a finomabb csavaroknal es a forgaspontoknal lenne erdekes. akinek karbonvaza van, ott meg plane.

bitkeszletem van, a gyakran hasznalhatoakbol meg a legjobb minosegueket vettem. biztos van hozza vmi atalakito.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én meg hogy le lettem hurrogva régen, hogy ez fölösleges, meg így meg úgy elég kézzel érezni :D
na mindegy, ez csak zárójeles volt.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

a finoman meghuzando csavarokhoz milyen nyomatekkulcsot ajanlotok? ami elerheto arban van, de nem ratyi.

BBB Torquefix. 2-24 Nm, 3-4-5-6-8-10 hexa és T25 torque fejek, ügyes dobozban. Kb 60 euróért vettem (bicikliboltban). 1/4'' négyszög a csatlakozó.
Ez majdnem, de nem minden csavarhoz jó: legalábbis négyszöges közepû biciklijeimnél a középtengelyhez 40 Nm körüli nyomaték is kell (Campagnolonál 38, Shimanonál is kb), a pedáloknál újabbaknál is vagy 50, meg lehet épp „érzésbõl" is bikkantani, de egy ideje azokhoz is nyomatékkulcsot használok (egy számmal nagyobbat, 28-210 Nm, 1/2'', autósboltból kb. 20-30 euró).
Egyik nyomatékkulcsom sem kétirányú, helyesebben tekerésre (a racsni) igen, de a nyomatékhatároló csak jobbmentes irányban lép be (ezzel egyszer megjártam, egy angol középrész balmenetes jobboldalát túlhúztam - át is szakítottam - emiatt).
A kisebb a fontosabb (a kérdés is arra vonatkozott).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem ilyen van. a crc-rõl X-Tools Torque Wrench 2-24N.M | Buy Online | ChainReactionCycles.com
8-10e ért jobb szerszámboltban kapsz olyat ami kerékpár szereléshez megfelel 20-25Nm végértékût
Pl:Barkács Boci Kft.: barkács, szerszám, kisgép, kéziszerszám, fúrógép, Dewalt, Makita, Hitachi, Metabo, Bosch, Fein, Sigma, Husqvarna, Hilti, Dolmar

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

a finoman meghuzando csavarokhoz milyen nyomatekkulcsot ajanlotok? ami elerheto arban van, de nem ratyi.

Nekem ilyen van. 5-30Nm
Proxxon MICRO-Click 30/S

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nem lehet, hogy magával a mûanyaggal van a probléma? Bizonyos anyagokhoz (polietilén, polipropilén, teflon, stb.) egyáltalán nem fogsz megfelelõ ragasztót találni. Ilyen esetekben azt lehet megpróbálni, hogy a furat környékét kibõvíted, de olyan alakúra, hogy abban ne tudjon elforogni az egyébként hozzá nem tapadó epoxi ragasztó/üregkitöltõ. Ha úgy vesszük, akkor egyfajta perselyezés ez is.
Persze ha ügyes vagy, akkor akár egy megfelelõ méretû hatlapfejû anyának is kifaraghatsz mélyedést és akkor abszolút nincs probléma.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
6-os csavar elfér benne? Mert akkor tudok adni Vcoil menet javítót azt ha beleragasztod menetrögzítõvel szerintem megfogja
[http://tomnerszersza...O_KLT_M_6_VCOIL

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Eporapidot szoktam használni,elég jõ.Még porlasztót is ragasztottam vele.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Valaki képben van epoxi ragasztókban? Van egy mûanyag furatom (kb 5*12mm), amiben a menet elnyíródott. Vettem loctite 3430-at ( http://loctite.fast....es/epoxy-hu.pdf ), de nem nagyon akarja megfogni a csavart.

Lehet hogy inkább valami üregkitöltõ anyag kéne ami bombaerõs, mert megszilárdulás után kell meghúznom a csavart. Ja és fontos lenne hogy bírja a vizet, hideget és viszonylag nagy igénybevételt.
Valamit tudtok ajánlani erre?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
ha a szerszámot be tudod fogni satuba, és van elég hely, akkor elég ha a vázat forgatod. Nagyobb erõkart úgysem találsz :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Nekem ilyesmi van, lyukas, oda 1/2 hüvelykes (félcollos :) ) négyszöges racsnit lehet betenni, vagy, ez esetben, mint bringavarázs javasolja, nagy alátéttel csavart, ami a tengelyhez fogja, miközben a megfelelõ külsõ (azaz a hatszöget fogó, nálam 24 mm-es) kulcsot megfelelõ erõkarral meghosszabbítjuk és határozottan a kihívás elibe állunk:
DEMONTE BOITIER PEDALIER VAR SHIMANO 996 - Boutique vélo Distri Cycle

Megvan, Bike Hand YC-26BB, pl.:
Noname monoblokk behajtó (YC-26BB) (Karbantartás | Szerszám (célszerszám) | Monoblokkhoz) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
... s csak 1 290 Ft.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Csapágy csészéjének külsõ ármérõje.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A baloldal kijött simán. 36 mm micsoda? A menet szélessége?

A fogazás, mármint a középcsapágynak az a recés pereme, amibe a középcsapágy kulcs beleakad.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
dettó ugyan ez a bajom. ráadásul 2 hónapja volt kb csavarig szétbontva, zsírral összerakva. és mintha a bordák is nyalódnának a csészén. mondjuk én már intézek jobb szerszámot és nekiesek.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Az nem olasz.

Józsi.
A kulcs jó,csak nem tudod vele azt megcsinálni ,amit javasoltam fentebb.

Ha tudsz ilyet szerezz be.
A középsõ csavart belehajtva a tengelybe,nem tud kifordulni a kulcs.
http://www.pacificcy...0-PULLSTAR.html