Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A montim hajtókarát szerelem le, de elakadtam.
Az anyacsavart még sikerült könnyen kicsavarni egy dugóskulccsal, viszont a kar kitolásához nincs szerszámom.
A kérdésem az lenne, hogy egy megfelelõ méretû csavar is alkalmas a hajtókar kitolásához, vagy mindenképpen be kell szereznem egy hajtókar-leszerelõ szerszámot?
Amennyiben a csavar is elég, annak tudja vki a paramétereit? :) [..]

A bloke általi képrõl látszik, hogy két csavarmenet van (egyik a csavarnak - bolt, a másik a védõsapkának - cap), sajnos egyik sem a „szokásos" menetemelkedésû (hanem sûrûbb), azaz egyszerûbb és megbízhatóbb, ha mégis megveszed azt a 2-3000 Ft-os szerszámot. Azzal vigyázni kell, hogy a (szokásosan) alumíniumötvözet-kar meneteibe akadálytalanul menjen bele, nehogy tönkretedd (félretekerd, átmetszd) a menetet (ki szoktam tisztítani rézdrótkefével vagy tûvel elõtte). Laza kézzel behajtva hamar megy, ez a szerszám pont azt csinálja, ami a feladata.
Ha végképp nem akarsz célszerszámot venni, akkor egy megfelelõ méretû lehúzóval (Technolit - Kétkaros lehúzó, ez csak szemléltetésül) is megtehetõ. (Ez akkor hasznos, ha a nagyobb menet elnyalódna.)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Feltöltött kép

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Sziasztok!

A montim hajtókarát szerelem le, de elakadtam.
Az anyacsavart még sikerült könnyen kicsavarni egy dugóskulccsal, viszont a kar kitolásához nincs szerszámom.
A kérdésem az lenne, hogy egy megfelelõ méretû csavar is alkalmas a hajtókar kitolásához, vagy mindenképpen be kell szereznem egy hajtókar-leszerelõ szerszámot?
Amennyiben a csavar is elég, annak tudja vki a paramétereit? :)

Elõre is köszi a segítséget!

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Kikérem magamnak :) nem törtem el. Megette a só. Az elmúlt 1 hónapban elfelejtettem takaritani.
Elsõ körben a szétszedéssel van problémám, mert úgy tünik, hogy egymásba van préselve. Próbáltam feszegetni, de nem láttam, hogy meg akarná adni magát.
Csak rakom...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nem, szerintem a fém alapon található bizbaszt törte el
Gondolom, ennél az avidnál is már a féktest része a súrlódó felület, nem egyszerûen a vázba hegesztett féktüskén mozdul a féktest.
sztem meg lehet hekkelni mindenképpen

....
törlés modik, pls.
okafogyott
mire megfogalmaztam, képelted ;-)

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Szerintem nem.
Csak rakom...

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Szia Sala!

http://imagerz.com/Q...0tvAwMEVApPFQVQ

Merre nyomod a melót mostanság? Én még a diósdbikenál tartok :)
Még régesrégen voltam nálatok Kalászon.
Csak rakom...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha jól értem a feszítõ rugó törött el. kb. minden szervizben kéne tudniuk adni ilyet.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Mit javasoltok akkor ha egy Avid fékteströl letörött az a kis bizbasz, amit a villán lévõ féktüske melletti 3 lik valamelyikébe szokás illeszteni? Szét lehet szedni a féktestet olyan szinten, hogy esetleg valamilyen sufni-tunning megoldással ki lehessen cserélni azt a pöcköt vagy felejtsem el?

thx

képet linkelj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Mit javasoltok akkor ha egy Avid fékteströl letörött az a kis bizbasz, amit a villán lévõ féktüske melletti 3 lik valamelyikébe szokás illeszteni? Szét lehet szedni a féktestet olyan szinten, hogy esetleg valamilyen sufni-tunning megoldással ki lehessen cserélni azt a pöcköt vagy felejtsem el?

thx
Csak rakom...

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Hát végül az obiban találtam megoldást, de csak abban a formában amit tanácsoltál. Vettem egy 500Ft-os pedált aminek a tengelyét kicsit megflexeztem és beis tudtam csavarni a hajtókar másik oldaláról. Szépen újra is vágta a menetet.
Szuper lett, kössz a tippet.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nem metrikus a menete (9/16" x 20T.P.I.), gyanítom, hogy az obi-ban ilyet nem fogsz kapni...fõleg nem ilyen kemény anyagból.
Hamarabb eléred a célodat ha szerzel egy kimustrált, imbuszkulccsal is betekerhetõ pedáltengelyt, köszörûvel leszeded a menet melletti vállat, így végig tudod tekerni a karban.
...viszont ha nem akarsz barkácsolni, akkor elmész egy jobb szervizbe, ott biztos lesz ilyen menetfúró.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Igen ez jó ötlet. Próbáltam is csak nem ér végig a hajtókar menetén úgyhogy az elejét már nem tudja újravágni, pedig az lenne a lényeg.
Lehet lekéne ugrani az obi-ba egy hasonló vastagságú, csak hosszabb csavarért, aztán azzal újravágni.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Próbáld meg a másik irányból betekerni, mert ha ott még ép, akkor az talán segít abban, hogy a pedál újravágja a karban lévõ menetet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Helló!
Az újonnan beszerzett binyómba szerettem volna buzgón behajtani a hozzávaló pedálokat, de úgyvettem észre, hogy a truvativ isoflox menete kicsit gyengus és attól tartok sikerült ferdén behajtani a pedált...
Mit ajánlotok, hogyan tudnám a kicsit átformált menet ellenére, újra becsavarni a pedált, mostmár helyesen!? Kéne valami segédeszköz vagy valami, mert kézzel már nem megy, az elõzõ ferde menet megvezeti..

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Vettem.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jogos :D

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
„egybeírjuk"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mert a kettõ teljesen ugyan az.
(ugyan azt így írják?)

"a nevmasokat egybe irjuk az elottuk allo nyomatekosito elemmel"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Mert a kettõ teljesen ugyan az.
(ugyan azt így írják?)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.