Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Saját készítésû állvány. Pár vízvezeték és két darab nyeregcsõ bilincs. Esztétikailag nem tökéletes, de ez esetben másodlagos szempont volt.
Képhost.com - Képfeltöltés, ingyenes tárhely! Gyors képfeltöltés.
Képhost.com - Képfeltöltés, ingyenes tárhely! Gyors képfeltöltés.

És hogy rögzíted a bringát ? Ez csak magasan tartja, hogy ne kelljen lehajolnod. Mert az a lényeg az állványban, hogy fixen fogja a bringát, a vázat megfogva valahol.
Vagy tévedek ?;)
Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

nem vagyok benne biztos,de sztem itt meg tudják csinálni: Nella Kerékpárbolt nekem a homlokcsövet,és a villát marták össze.

Köszönöm a tippet, írok nekik.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
nem vagyok benne biztos,de sztem itt meg tudják csinálni: Nella Kerékpárbolt nekem a homlokcsövet,és a villát marták össze.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

mit akarsz maratni? menetet,v homlokmarást szeretnél?

Szia!

Homlokmarást, integrált hajtómû kerül a bringába és a csapágy csészék miatt kellene párhuzamosra marni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

Sziasztok!

Tudja valaki hol vállalnak középcsapágyház marást Bp-en? Esetleg valaki otthon maszekba? Köszi

mit akarsz maratni? menetet,v homlokmarást szeretnél?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
ez nagyon brutál. tudom,h nem perdöntõ,de mennyi a tömege? ez tuti nem borul fel. nagyon tetszik. mennyibe került?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Saját készítésû állvány. Pár vízvezeték és két darab nyeregcsõ bilincs. Esztétikailag nem tökéletes, de ez esetben másodlagos szempont volt.

http://www.kephost.c...safnk0mdy7x.jpg
http://www.kephost.c...u7dhcv2oype.jpg

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Tudja valaki hol vállalnak középcsapágyház marást Bp-en? Esetleg valaki otthon maszekba? Köszi

yossarian66

yossarian66

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan kell szétszedni egy Fulcrum 5-ös kazettáját. Két szezon alatt szétmentek a gyári csapágyak, ami nem is csoda, mert ezek a béna olaszok csak félig zárt csapágyakat raktak bele.Sajnos a kazettában a belsõt (összesen 4 ipari csapágy van a hátsóban) nem tudom kivenni.Úgy nézem, hogy a kazettát szét kellene szedni hozzá, de nem találtam róla semmi leírást.
Köszi!

zalagabi

zalagabi

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

"Már az elõzõ felnin sem lehetett úgy beállítani a pofákat, hogy ne nyikorogjanak, és érdekes módon az új kerékkel is ugyanúgy szól."

mondjuk kérdés, hogy mi lett cserélve mire.

No name komplett kerékszett, Remerx Rapid komplett kerékszettre.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Köszi szépen! Eszem ágában sincs kiszedni a középcsapágyat. :D Csak rá akarom tenni a lánckereket. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
igen, jo lesz - gyakorlatilag annyi az egesz (shimano eseten), hogy kiszeded a ket imbuszt, az osszehuzo muanyagcsavart a vegen, meg kiszeded a csavaroknal levo bevagasnal azt a koztes muanyagot (asszem az is blokkolja). ezutan minden erolkodes nelkul le tudod huzni a bal oldali hajtokart. a tengelyes reszet meg usd ki a tengelynel egy gumi kalapaccsal, ha nincs, akkor tegyel oda egy fadarabot, igy nem serul. ki is lehet rangatni, de igy egyszerubb. amugy epp ugy mukodik, mint az aheades stucninal: kell neki egy osszehuzas, hogy ne lotyogjon, kotyogjon semmi, utana meg ezt az allapotot rogzited a ket csavarral.

a lanckerekeknel ha jol emlekszem, torxcsavarok vannak.

ha nem akarod a kozepcsapagyakat kiszedni, akkor eleg ez is:
http://www.jensonusa...ation Tool.aspx

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Ekkora hülyeállatot, mint én. ÚRISTEN! Legszívesebben körülbelül magamra ordítottam volna, hogy mekkora ökör vagyok. Feltetettem a hajtómûvet. De nem volt idõm elõtte rátenni a lánckerekeket. És valamiért úgy gondoltam, hogy utána is rá tudom tenni. A kicsit is. -----.-----"
Mindegy. Most akkor felteszek egy lánckereket, amíg nem lesz itt a szerszám.
A boltban ezt mutogatta a csávó: Park BBT-9 Bottom Bracket Tool at JensonUSA.com
(szerintem) Akkor ez megfelelne a hajtókar leszedéses, lánckerékfelrakásos, hajtókar felszereléses mûvelethez?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
"Már az elõzõ felnin sem lehetett úgy beállítani a pofákat, hogy ne nyikorogjanak, és érdekes módon az új kerékkel is ugyanúgy szól."

mondjuk kérdés, hogy mi lett cserélve mire.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
zalagabi:

Takarisd meg a felnit alaposan alkohol Vim vagy valamilyen súroló szer a pofákat reszeld meg ha ez sem segít akkor lehet hogy menthetetlenül nyekergõ felnid van azaz Csere.
Ill van még egy lehetõség nézd meg nincs-e esetleg elrepedve valamelyik féktüskéd mert már ilyennel is találkoztam.

Szerintem Zéé érthetõen leírta. Mindened jó, a felnivel van baj, bilialuból van és az nyikorog...
Mindegy neki, hogy milyen villa tartja, vagy fék nyomja oda pofákat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát akkor passz. Egyszerûen így jártál. Sajnálom hogy nem tudtunk segíteni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zalagabi

zalagabi

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Takarisd meg a felnit alaposan alkohol Vim vagy valamilyen súroló szer a pofákat reszeld meg ha ez sem segít akkor lehet hogy menthetetlenül nyekergõ felnid van azaz Csere.
Ill van még egy lehetõség nézd meg nincs-e esetleg elrepedve valamelyik féktüskéd mert már ilyennel is találkoztam.

Mikor megvettem a bringát még teleszkópos volt no name fékkel. Vettem AVID SD5-öt azzal is nyikorgott. Kidobtam a telót, vettem Merida Speeder merev villát. Utána az Avid helyett lett XT. Aztán jött a Rapid felni. És a fék még mindig nyikorog. Hiába tisztítok illetve csiszolok bármit.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
monoblokkhoz azt a szerszamot (kat - vhol ket dbban adjak) amugy is erdemes beszerezni, mert nelkule a feszesseget ado muanyag kupakot sem egyszeru leszedni, en meg direkt szeretem az integralt hajtomuben, hogy pikkpakk leszedheto. nagyobb takaritasnal sem art, konnyebb hozzaferni mindenhez.

ilyen a kombinalt szerszam (icetoolz) - megforditva a masik oldalan van a muanyagos reszhez a csatlakozas:
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor vagy olyan kormanycsapagyat vegyel aminek az also gyuruje (ami a villanyakra szorul) be van vagva, mert az egyszeruen, roncsolasmentesen leszedheto. vagy ha olyan kormanycsapagyat veszel aminek nincs bevagva, akkor vegyel egy extra ilyen gyurut, es tetesd ra a merevvillara. (es vagasd ugyanakkorara a nyakat). Onnantol a villacserehez csak par imbuszkulcs fog kelleni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Koszi! Igazabol a hajtomu nem is olyan fontos, inkabb az esetleges merevvilla-teleszkop cserelgetes. :)