át jövök már ebbe a topikba, mert a retro- régi idők bicaja nem a legmegfelelőbb erre az írásra. kérdezitek, h miért vannak nekem ilyen spéci, maró, beállító szerszámaim. ott merült fel ez a kérdés. nos volt ez a kontra nevű yt podcast csatorna. az egyik srác a kerékpár iparban dolgozik. ő említette, vlmelyik részben, h amit rendeltek vázat kínából nem lettek megfelelően előkészítve. konkrétan a tárcsafék konzol nem volt jó. 2 opció volt: vagy visszaküldik a vázakat, v maguk csinálják meg. a 2.-at választották, mert az volt az olcsóbb, és a kevesebb idő. ilyen szerszámra volt szükségük: https://www.youtube....h?v=eY8fKXU_IWQ a bringákat európában szerelik össze, de a vázakat meg ázsiában készítik. ezzel sztem mindenki tisztában van. bár sok gyártó már próbálja visszahozni legalább egy részét a váz gyártásnak. a covid miatt megváltozott sok minden. ez is ennek köszönhető. na szóval megjön kínából a váz, és a melós meg próbálja összerakni mondjuk itthon az összeszerelő üzemben. aztán csak nem lehet, mert pl rossz a tárcsafék konzolja a vázon. hát nem örülnek neki. a melós nem tudja összerakni a bicajt, a vezetés meg próbálja megtalálni a megoldást, egy olyan hibára, amit elcsesztek kínában. ráadásul már kifizették. az üzletek meg már várják a kész bringákat, de megakadt a sztori, mert nem jó a vázon a konzol.
szükség van ezekre a szerszámokra, de az is igaz, h nem nekünk kellene foglalkozni vele. erre vannak a bringa szervizek. lennének, de nekik se biztos, h van olyan szerszámuk, amire szükség lenne. én a saját magam hobbi céljaira vettem őket. nem fog sose megtérülni, de melyik hobbi lesz kifizetődő? cserébe meg tudok csinálni egy csomó olyan dolgot, amire a szervizek nagy része nem képes. vlszínűleg alaposabban is szerelek, mint egy átlag szerelő. nem azért mert jobb vagyok náluk, csak nekem azzal az 1 bringával kell foglalkozni.
Edited by donciccio, 2022. October 30. - 15:19.