Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
ha lefúrom ki fogom tudni szedni a maradékát a menetbõl?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Lefúrod, bemész egy bringaboltba és kérsz másikat. ilyen csavart máshol nem kapsz, mert fontos a süllyesztés mértéke is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Hello!
Kis problémám lenne. Nemrégiben vettem egy spd-s cipõt viszont a stoplija nem a legjobb helyen van nekem és szerettem volna arrébb rakni viszont a benne lévõ 4mm-es imbusz fej nem igazán bírja a strapát mind a két cipõn már az egyik el volt nyalva próbáltam én is de nem bírtam meglazítani :/ Lassan egy napja ázik wd40-ben de még mindig semmi. Van valakinek ötlet hogy mivel lenne jó kiszedni vagy hol lehet 4mm-es erõsített(túlméretes) imbuszt beszerezni?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] 5 csavaros [...]

Ez még teljesebb, pl. itt a régebben elterjedt Stronglight (122 mm BCD) is: Sheldon Brown's Bicycle Crank/Chainring Bolt Circle Diameter Crib Sheet.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
én is ezt kerestem,csak nem találtam meg. :)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
http://www.sjscycles...t-artlbcdchart/

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

sziasztok. elsõ lánckerék cserénél milyen méretet kell figyelembe vennem? a lánckerék 5 csavaros rõgzitésu. pontosan mi az a "lyukkõr átmérõ" ,mit,hogyan kell mérnem?

tess: ADFC Fachausschuss Technik - Lochkreis
Feltöltött kép
ha ki tudod nyomtatni méretarányosan,akkor kapsz 1 jó kis sablont. majd még nézek vlmit,mert van más lehetõség is.

erni68

erni68

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok. elsõ lánckerék cserénél milyen méretet kell figyelembe vennem? a lánckerék 5 csavaros rõgzitésu. pontosan mi az a "lyukkõr átmérõ" ,mit,hogyan kell mérnem?

dom30

dom30

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

nem nagyon találtam közeli képet a szelepfejrõl, de 90%, hogy a külsõ mûanyag gyûrût letekerve a gumitömítést és a belsõ mûanyag alaktrészt megfodítva tudod prestához használni.

persze gyakori vegyes használatnál jó a presta adapter, de abból csak gumitömítésest vegyél.

Igazad volt megkellet fordítani és így már szuperál!
Köszi szépen:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem nagyon találtam közeli képet a szelepfejrõl, de 90%, hogy a külsõ mûanyag gyûrût letekerve a gumitömítést és a belsõ mûanyag alaktrészt megfodítva tudod prestához használni.

persze gyakori vegyes használatnál jó a presta adapter, de abból csak gumitömítésest vegyél.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata vagy ötlete hogy az alábbi pumpánál (BIKEFUN TRUNK) hogyan tudom elérni hogy presta szeleppel is jó legyen?
Ma kaptam meg postán rendeltem nem tudtam hogy ilyen körülményes :-(

Kösz

Kool Stop Ventiladapter SV Schlauch auf AV Pumpe - BIKE-COMPONENTS.DE

Ez bármelyik bringaboltba kapható itthon is.

dom30

dom30

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata vagy ötlete hogy az alábbi pumpánál (BIKEFUN TRUNK) hogyan tudom elérni hogy presta szeleppel is jó legyen?
Ma kaptam meg postán rendeltem nem tudtam hogy ilyen körülményes :-(

Kösz

Lexxx

Lexxx

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

például:
Shimano váltófül átalakító csavarosról fülesre (Váz | Váz alkatrész | Váltótartó fül) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

de esélyes, hogy random boltba besétálva is kapsz (vagy tudnak szerezni).

Köszönöm!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
például:
Shimano váltófül átalakító csavarosról fülesre (Váz | Váz alkatrész | Váltótartó fül) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

de esélyes, hogy random boltba besétálva is kapsz (vagy tudnak szerezni).

Lexxx

Lexxx

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Adott egy kerékpár gyárilag SiS váltóval, ami a tengelyre van rögzítve.

Ezt a váltót szeretném lecserélni, mert már nem feszíti eléggé a láncot.
Van egy régebbi Altus váltóm amit rátehetnék, viszont ennek külön felfogatási pontra lenne szüksége, de ugyebár a vázon nincs ilyen.

Lehet kapni esetleg valamilyen adaptert amivel fel lehetne szereli a váltót? Vagy van erre bármilyen megoldás?

Közbe találtam is valamit:
Feltöltött kép

Ilyet keresek! Hol lehet ilyet kapni szerintetek?
Elõre is köszönöm!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
én 1 tök sima hátsótengellyel meg 1 rávaló anyával szoktam megoldani,de ez elég kezdetleges,és nem a legjobb megoldás.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Váltópapucs állításához van valamilyen teszkó gazdaságos ötletetek? 180 euróért megvenni a shimano gyári szerszámot nyilván nem választás. ;)
Feltöltött kép

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Én is vettem egy ilyen decathlonos állványt. Stabil, de kompaktnak nem mondható, és nem is összecsukható. Amikor összeraktam, megijedtem a méretétõl. Elsõre azt gondoltam, visszaviszem, mert sehol sem fog elférni. De szerencsére elfér, így megtartottam.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Nekem is csak váltó- meg fék állításhoz, maszatoláshoz kell.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Valami kompakt szerelõ állványt keresek. Eddig ez a legjobb ár-érték arányú amit találtam:
Electronic.hu > Hobby > Kerékpár > Egyéb kerékpár tartozékok > Kerékpárszerelõ állvány, Profi

Van ennél jobb javaslata valakinek? Köszi!

Ilyet vettem tavaly tavasszal, elég jól bírja: Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítQk kampó - tartó - tartóállvány HAPO G - KerékpárszerelQ állvány HAPO G - a kerékpár javításához. Stabil állvány a karbantartási és javítási munkálatok megkönnyítésére (a kerékpárt satu tartja).
Sok jobb létezik, de hobbi szintû szereléshez nekem bõven elég.