Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
kazettás, vagy menetes?mert mindkettõhöz kell célszerszám, de a kazettáshoz egy láncoskulcs is

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
a racsnit házailag le lehet szedni?Ha igen,akkor hogyan?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://www.bikeforum...ead.php?t=38747

Ez a Barnett's Manual teljes anyaga. Töltsétek le és többet nem kell szervízbe vinni a bringát (bár a nagy része a harmadik kiadásból van és egy kissé elavult)
Igyekezzetek, mert más oldalt is ismertem, ahol fenn volt, de már nincs, mivel nem jogos közzétenni!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás

yala: ha mostanában erre fele jársz, hozol láncot, aztán csinálunk egyett fél óra alatt ;) igaz nem lesz szép, de célnak megfelel )

nem tudom, hogy mikor megyek majd Kõszeg felé, de ígérem. hogy ha küldesz egy tel.számot benézek majd hozzád ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hú, akkor spóroltam egy ezrest ;D

yala: ha mostanában erre fele jársz, hozol láncot, aztán csinálunk egyett fél óra alatt ;) igaz nem lesz szép, de célnak megfelel )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a fogsorleszedõre gondolsz?
ha igen, az kb 1000-1500ft....
de ha valami önvédelmi eszközre, akkor passz.. fogsz 3 láncot(szétkoptatottat) és összerakod öket, lesz vagy 2 méter, és bumm lehet verekedni

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
egy normálisabb láncostort milyen áron lehet beszerezni?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
elsõváltónál azt csináltuk, de hátsóhoz nem volt nálunk olyan kis imbusz amivel szét tudtuk volna szedni.
a láncnak meg már ugyis mindegy volt, mert így nagyon rövid lett, csak azért raktuk össze h haza tudjak tekerni... már láncostorként üzemel :)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Láncbontás: Patentszemes láncot kell használni, vagy venni egy patentszemet és azt beépíteni.

M-a-TT nem lett volna egyszerûbb a váltókból a csavart kiszedni (hátul: a váltógörgõbõl, elöl a lácterelõt lehet bontani) és ez a láncot sem gyengíti, mit a szétszedése. ???

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
láncbontás:
multkor elszakadt és tök ideg voltam, siettem összerakni, eltörött a láncbontó is, kapkodtam össze vissza, anyáztam stb. végre összeraktam amikor észrevettem hogy nem füztem be az elsõ váltóba..... >:( meg a hátsóváltóba is rosszul >:( >:( már csak röhögtem magamon :) szerencsére haver rendes volt és újra szétbontotta, összerakta nekem. :-*
szóval türelem tornaterem. elõbb le kell nyugodni aztán nekiállni. )

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
kormcsapi kivétel: ellenkezõ irányból valamivel ki kell ütni

kormcsapi betevés: erre van célszerszám, bár ez is megoldható házilag, deszka rá a csészre, és ésszel belekalapálni

láncbontás: nem szabad teljesen áttolni a kis pöcköt, és visszarakáskor így könnyen visszapattintható, és cask bele kell hajtani megint

EgyArc

EgyArc

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Én erõcsípõfogóval szoktam nyesni a bowdent is meg a házát is. Amit ugye elvileg nem szabad, mert a bowden keményebb anyag, mint a fogó így elméletben deformálja. Hogy ez igaz-e? Azt nemtom... Hátsóváltót én is úgy szoktam, ahogy a kettõvel elõttem szóló kolléga, elsõváltót meg ugyanígy. Legalsó állásba ledobod a kart, feszesre húzod a bowdent, aztán a váltót kb. oda mozdítod kézzel (ha jobbfajta váltód van és erõs benne a rugó, akkor ez szopás :-D), ahol a második tányér van, és így rögzíted. Ekkor pont visszahúzza annyira, hogy az alsón legyen. Pedált töknormál 15-ös kulccsal lehet húzni-vonni, de a "bal oldali" hajtókarban, vagyis amelyiken nincsenek lánctányérok, fordított menet van, így oda balra kell behúzni a pedált.

És a kérdés: kormánycsapágyat szeretnék cserélni. Mondotta egyszer valaki, hogy kell hozzá valami szerszám. Az mi is - csak nem kormánycsapágyleszedõ? :-) - és hogyan kell megmûteni a cuccot sztepbájsztep?

Kérdés2: ti hogyan szoktátok összerakni a szétbontott láncot? Ugyanúgy türelemjátékoztok, anyáztok, csapkodtok, mint én, vagy van erre kifinomultabb metodika is?

Ha már feltették a kérdéseket szküzémoá, lusta vagyok xy oldalt végiglapozni. Köszi.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
köfi

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hátsóváltónál én ugy szoktam bovdentfeszességet állítani hogy legalsó állásba rakom a váltót és kézzel huzod a bóvdent hogy épp hogy feszüljön a váltót meg kicsit beljebb nyomod és ugy rögzíted. így kb pont annyira lesz feszes mint kell. utána pici állítócsavarokkal lehet jáccani.
elsõváltó ugyanez.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
bovden feszesseg ugy kb-ra ennyire legyen feszes.
ha nem jo megegyszer.
ennyi
bovdenhazhoz ahhoz valo vago kell vagy vmi dog vago szerszam.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
újabb modi
Huhu
Tegnap 1ig nyálaztam az oldalakat, eljutottam a 12.ig
Még nem nagyon szereltem, eddig azé vártam, m hoztak volna hmûszétszedõbizbaszt, h meglessem hogy is müxik egy ilyen. De inkább hagyom.
Szal kérdések:

- Hátsó váltó: lementem, sikerült felrakni. Mégsem olyan nehéz betenni egy csavart... ;D Viszont a beállítás még mindig érdekel. Ha beteszem a bowdent, mennyire legyen feszes, ilyenek...
- Elsõváltó: ezt is sikerült feltenni, fantasztikus. Talán pont errõl a részérõl nem volt még szó, úgyhogy a bowden feszességérõl it is szólhatna vki vmit. De amiket olvastam, az vmelyest biztonságot ad... :)
- bowdenházvágás... ehhez vmi spec cumó kell, vagy elég a csípõfogó, mint a bowdenhez?
- pedál felszerelése: mivel húzom meg? már bentvan, de nem megy tovább kézzel, feltételezem vmi kulcs kéne. Meddig húzható menetszakadás nélkül? (lx '04)
- féket már lõttem be

Persze a simano coreszhez letépem a juzermanualt.
Elõre is köszönöm :)
m

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://www.bbinstitute.com/manual.htm

Ingyen letölthetõ fejezetek a Barnett's Manual-ból.
Nagyon alapos. A könyv ára 115 dollár...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem irtam persely cseret.
ha kivszi szimering akkor mar miert ne kapna ki azt is.
megtisztitani az egeszet.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

ittisegykör
szimeringcsere
hogyan?

De csak azért mert anyád helyett apád vagyok:

http://www.endurofor...s.com/id25.html

És másoknak is:

http://www.endurofor...s.com/id10.html ;D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
lor: Ha szimeringet szeretne cserélni, akkor minek cseréljen perselyt is? ??? Amúgy a marzokba külön van az olajlehúzó és a porzáró szimering, mindkettõ rugós. És a belsõ olajlehúzót elég nehéz kiszedni szerszám nélkül...

A köv. számban lesz ilyesmirõl szó.