Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem.
akkor centirozd is ki.
visszavittem volna, hoyg meg van benne nyocas miylen munkat vegeznek.

nalunk kolcson adjak a szerzsamot allatalaban (amit adnak)
es a bolt elott magadnak megcsinlahatod

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
jorus!
miért nem mondtad neki hogy akkor lazíccsad vissza! ;D

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
az volt a vicces, hogy mikor mar bejött divatba az isises mono, alig volt 1-2 botl ahol volt olyan szerszam...
szerencsere mostanra majd' minden boltba van.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nálunk is 500 a meghúzás, és én nem tartom soknak, hiszen részben ebbõl élek.A szakmunkát meg kell fizetni, mert valaki ebbõl vesz kaját.Ha sokallod, akkor tanuld meg! De az nem mindig olyan egyszerû, mert sokan hozzák vissza, amit elbasztak.
Én pl a pedalománba nem teszem be a lábamat többet, mert kilazult a monoblokkom, és éppen nem vittem magammal szerszámot. Bementem mondom meg kellene húzni. 30 percig pöcsöltek vele,majd elkértek asszem 400 ft-ot. Nem a 4 kilóval van a gond, hanem a 30percel, és még közbe nyomták a hülyeséget is.Ja és nem volt ISIS-es leszedõjük.LOL!!!
Nkarcsi: A sima leszedõvel is lejön az ISISes, csak tegyél alá 2db 1ft-ost. Igaz, hogy így effektíve 4 ft-os költség a leszedés, de annyit talán megér:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
vagy másnem akkor már mindenképp kicentríroztattam volna rendesen...

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
en a helyedbe nem hagytam volna, csak nem kötözködnek ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez így igaz. Azóta sem mentem vissza abba a boltba, ahol 50 Ft-ért fújtak némi levegõt (kompresszorral) a kerekembe - gpndoltam nem tekerek el full lapos gumival a Kedvesemtõl a benzinkútig, ha úgyis itt a bolt... Se a másikba, ahol 2 (azaz kettõ) küllõt szerettem volna meghúzatni (otthon hagytam a küllõkulcsom, és a Hope az olyan, hogy nagyobb erejû fékezésnél a kereket a 20 milis tengellyel együtt belecsavarja a féktestbe, szal jobb a pengére húzott küllõ) - meg is húzták a 2 db küllõt rendben, 800 Ft-ért, mondván, hogy ez már centrírozás, ami pedig ki van írva, hogy ugye ennyi... Nah, ott sem voltam azóta.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
4 kilo... mondjuk a pucevaj oke, hogy azert elkeri a lovet, de amugy sokallom. akko' mar veszel egy kulcsot es a harmadik huzas utan megterul az ara :)

melohelyem mellett van egy bolt, azert szoktam oda hozzajuk, mert mikor meg idegen volt a hely beestem, hogy huzzatok mar meg legyszi.
a srac meghuzta es szettarta a karjat, hogy most ezert mit kerjen, hat semmi kis melo, menj utadra.
azota elvertem mar ott nem keves penzt emiatt a kis gesztus miatt :)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
öö régen amig nem tudtam, h mér kötyög, elvittem és 400ftba került a kónusz meghúzása. igaz, hogy lemosták, meg letisztították szépre, pedig azt nem is kértem ;)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

azert eros az a 600ft

Naná hogy az, talán semmit sem kértek volna, csak nem kell ahhoz mérnöknek lenni, hogy egy kormányt ki tudj cserélni, vagy ami forog egy tengelyen azt meg kell/lehet húzni.Csak akkor tanulsz meg valamit rendesen, ha próbálkozol, csak ismerd a határaidat (nem cserélek olajat a telómba meg a tárcsafékembe, mert az nekem (egyenlõre) japán)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Van valakinek eladó truvativ isis-es monoblock-hoz szerszáma? Ha igen írj privit.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
azert eros az a 600ft

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Szerintem meg próbálkozni kell, különben ma sem tudnám beállítani a V-fékem, meg a hátsó agyam is lötyögne(vagy bevittem volna a szervízbe és 600 Ft.-ért meghúzták volna a kónuszt (így hívják ;D)).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem addig senki ne álljon neki szerelni, amíg azt sem tudja mi micsoda a bringáján. Abban is biztos vagyok, hogy sokan vannak akik azt hiszik, hogy értenek a szereléshez, de hiányosak az ismereteik. Pl. gondolom sokan tisztítják/kenik otthon a kerékagyat, de hányan tudják, hogy beállításkor bele kell kalkulálni azt, hogy a gyorszár meghúzásának még hatása van a beállításra. Más esetben akár az életed is múlhat a kontárkodáson.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nem az otthoni szétszedéssel volt a baj, hanem azzal,hogy nem akartál célszerszámot használni hozzá:)
Nem kell mûhely a szétszedéséhez, de célszerszám igen.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
mikor en kerdeztem ugyanezt jol leugatott mindenki mekkora kokler vagyok h otthon k*rom szet a cuccaimat es nem viszem szerelohoz.. nembaj, csak orulni lehet h valtoznak az idok ::)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Kell egy kazettaleszedõ.Azt befogod a satuba, beleteszed a kereket racsnival lefelé. Rátekered a láncos kulcsot a racsnire, és aztán az óramutató járásával ellentétesen lelazítod az alsó zárógyûrût. Csak megindítani kell a láncoskulcs, mert utánna a racsnit kézzel megfogva is kitekerheted a leszedõvel a gyûrût. Ekkor már nem is kell a satuba fogva lennie

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
akkor kazis.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Hány sebességes? Ha 8-9 akkor kazettás lesz.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
fogalmam sincs....
talán kazettás...