Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
szvsz semmi gond a rugójával, ez még nem az a lájt eksön darab, akkora a rugó feszitõ ereje, hogy akár a hátsó rugózást is rá lehetne bízni...
Bowdent már cseréltem, de azért mégeccer beadom a trükköt, hátha valahol megtörik, vagy mittomén.. :-\

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
nekem is ezzel megy az avid (csak fékbowdennel), és fél óta semmi változás, pedig volt víz, sár minden.
a rugót nem lehet cserélni benne?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
savanyúgabi:

ha felfelé rendesen teszi, csak lefelé van gond, akkor 99,99%, hogy BOWDEN gond van.

ugyanis felfelé te húzod a karral a bowdent, szal akármennyire is szorul, akad a huzal, akkor is oda mozog, ahová te rántod.
viszont lefelé te csak kioldod a váltókarral az adott bowdenmennyiséget, és az már a hátsóváltó rúgójának dolga, hogy ki is húzza rendesen.
fõleg, hogy ez egy ezer éves darab, gondolom a rugó ereje már nem a régi.
szerintem próbálj meg egy jagwire köszörült váltóbowden (290Ft) + jagwire szürke váltóbowdenház (390Ft/m) összeállítást, nekem ez nagyon bejött!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
aham, anno kaptam szét egy 93 as xt fvk-t, hasonló gondokkal küzdött,de róla kiderült, hogy a rövidre vágott bowden miatt eséskor elgörbitette az egész tengelyt...no mindegy, hétvégén lemegyek alfába, s rágyógyulok a problémára

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akko meg kulon tarcsan volt a valtas ha jol emlekszem.
de lehet mar keverem a 98 xt-vel mert abba kellett kilincset csinlanom

ragasztas talan bejon proba cseresznye.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
uppsz..alig telt le a két hozzászólás közötti idõ, de:

lor:

Ha mégis letört egy fránya kis fog, az javítható?-jójó, tudom, hogy nem---->kuka 300 lx..hüpp..
én zsírtalanításra, majd némi fémragasztózás utáni tûreszelgetésre, majd teflonsprayzésre gondoltam.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ühüm, én is gondoltam rá, csak ahhoz nyugi kell, hogy bebontsam. Csak azt nem értem, ha felfelé váltok, miért rakja végig kifogástalanul?? Lehet, az a kis kilincsmû behuzó rugója fáradt meg, s lefelé válátskor nincs elég ereje dolgozni..vagy nemtom...
felteszek egy jó hátsóváltót, mert arra gyanaxom leginkább.
...
300 LX háát igen..a hv. paralelmû külsõ "lemeze" másfél milliméter.. 8)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nezd meg a valtokart
mert a regi valtokarokban eleozseretettel torott le vmelyik fog

300lx az jo kis cumo volt
meg 500lx 5 forgaspontos hatso valto hm....
nosztalgia!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hûûû, tegnap legyilkoltam utsó kinex cseh monoblokkomat is ehheee.. szétrothadt a kihajtószerszámból a "kompozit" 8) betekerõ, s álltam, mint bálám szamara.
kalapács oldalirányú odabaszogatás, majd monoblokkal kutyahajigálás.

más, ha már offolok:

asszony kissé ótvar "retro" bicajával van némi gondom:

ha lefelé váltok -300LX, még noé tette fel az tuti- hátul ,akkor a 5,6 fokozatot "egyben" dobja le, uszkve átlépi az 5 lánckereket...
Egyszerüen nem tom, mija rák baja van.
-gondoltam, fossá kopott a hátsóváltó, vagy deformált- szintén 300 lx ;D
-lehet, valami retyó van a váltókarban a kilincsmûnél, vagy fene tudja, ezt még nem néztem meg, de felfelé müködik.., s a hv. is rendesen be van lõve
- bovdent má cseréltem
-lánc- pc 48- fogaskerekek 11-28 HG 7 seb. vadi ujak, nincs bennük 200km..

szal, ha van tippetek, ADJATOK, már az agyamra megy, hogy csak ez az egy kinja van s közbe 1000 éves..

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Azt a vasdarabbból álló multifunkciós bigyót Truva monoblokkhoz el lehet felejteni, mert elõször én is azzal próbáltam, és ráeszméltem, hogy ez nyaldossa elfele az alut, ezért inkább beruháztam egy rendes szerszámba: Zöld Pont, 1300 Ft. Viszont az a vas kiváló kónuszokat állítgatni. ;)

bazuka

bazuka

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
szerintem régebben lehetett ezeket a biciklis boltokba kapni egybeépitett (egy vas-darabból ál az egész )ijen szerszámokat.Van benne szok kis viláskulcs meg karmosfogó meg fõtengelylazitó meg sok érdekes ilyesmi szerszám.én a zijet használom. bevált ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
olyan nincs!
vmi gebasz van ottan.

egy esteben latom eselyet

isis-es kozepreszed van (lehet hosszu tengellyel)
es a kulcs kozepen nincs teljesen kifurva.
felutkozik a tengelyvegen a szerszam.
vissza boltba kerni masik.
ami 'benyeli' az isis tengelyt.
vagy ki kell furni ha nincs kedved botba menni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Vettem monoblokk szerszámot, de csak az egyik oldalba passzol. ???

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
kössz nesta a tippet, a wilkerben tényleg volt jagwire truva szerszám, bikemag kártyával 1790 Ft 8)

ja még azt akartam megkérdezni, hogy egy monoblokk behajtás mennyire vesz igénybe egy átlag alu vázat, szal alu menet nem szokott behalni több cserélgetés után?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ezt én nem is mondtam. bár hogyis mondjam, azért én a truvát is kihagyom majd... nézd, ez az acor valami véletlen, jóra sikerült, ennyi. 6ronygér meg nem veszek szerszámot, mert annyi volt a monoblokkom. ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
héé!
a szerszámot kell az alkatrészhez venni, nem az alkatrészt a szerszámhoz.
ez elég nagy különbség...
és ha lehet, énis maradnék egy jó monoblokknál, acort meg inkább kihagynám ha nemgond.... ::)

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
ggx: az, csak lemaradt ::)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ugy értem, truván kivül minden másra jó az alap szerszám.
csainálj amit akarsz, nem szólok bele, én azért vettem mert nem volt több pénzem. ha legközelebb veszek akkor Race Face SRX. "olcsó", jó(?), rf. maj' akko' megnézem.
eccerübb elvinni meghuzatni, mint újat venni, ugyan ott kell.
de tény, hogy ezzel nincs baj, eccerübb a kezelése.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
truvativ négyszög és isis monohoz neméppen ugyanaz a szerszám kell...

szal akkor dobjam ki a truva isis monomat, és vegyek egy aKKort azért, mert ahhoz 1 ropi a szerszám? :)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
isis/nem isis nincs kül. de isis,4szög/truva között lehet. vegyetek acor monot. jol birja, olcso, és megy az ezres szerszámmal. mi kell még?