Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Paul: ha az egyik oldalt már sikerült megbontani a tengelyen, de a másik makacskodik, akkor fogd be magát a kónuszt egy jó masszív satuba, a gömbölyû részénél. Persze a porvédõt le kell venni, e vissza lehet kalapálni utána. Ráhúzod a satut, mint állat, és akkor az anyát egy vaskos villáskulccsal tuti le tudod tekerni. Nekem is ezt csinálta egy okos haver egy összegyógyult tengellyel.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
aha..na hát nagyyából iysmit fogok tenni.
csak yelenleg satu hiányzik ugyanis itt van a bicay nálam, d eén meg nem vagyok otthon.
értsd ezalatt hog yBudapesten tanulok, de nem ittlakok...nem akartam hazavinni...de ha más nemlessz....:(

imbuszból szerintem maydhogynem nincs oyan hog yelpusztíthatalna..de a B+ nem hiszem hogy az lenne...amugy valami szerszámacélos kulcsom volt ami szintén aszem 800-1000ft/szett
gondolkozom megveszem a acor-nak a hosszú imbuszos szettyét álványal ami 2200Ft

ya és akormányszárért természetesen nem kár.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
össze szokott rohadni
satuba be, jóminõségû kónuszkulcs, rá egy hosszú csõ aztán küldöd neki
szét kell jönnie
Autist Team:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Jaaa, én meg azt hittem h a kónuszkulcs vmi másra való, de erre is jó... :mybad:
Akkor aztat veszek. A kónuszanya (ha ez a neve), és a kontraanya nem szokott nagyon összegyógyulni? Csak mert tegnap elég nagy erõvel próbáltam õket szétszedni, mikor végül a gagyi kónuszkulcsom megadta magát... Szal fosok h az újat is sikerül majd hazavágnom. :(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ja, Paul: Sztem valószínû, hogy a pedálkulcs túl vastag a kónuszhoz, és nem fér be. Úgyhogy én a kónuszkulcsra szavazok.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Ha olyan kormányszárad van, mint az én ûbergagyi bringámon, akkor sztem flexeld el a 3.1415csába az egészet! :wallbange
Ekkor ugye leesik a dió, annyira csak nem rozsdás, hogy az is be legyen rohadva. Szerintem minél feljebb próbáld elvágni, nehogy az egész diót át kelljen.
Ha nincs flex, akkor megszív6od egy kicsit, ha erõs a csavar anyaga.

Ja, a benttmaradt csõdarabhoz meg egy 3+ kilós csõfogót ajánlok:)
Kissé brutálabb módszer, mint LóFarkas kollégáé...

LóFarkas: A Lux imbuszkészletemet sem sikerült eddig hazavágnom, pedig kapott rendesen.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ha a kormányszárért nem kár, akkor sztem vágd el vízszintesen kétszer. Akkor lesz mozgástere függõlegesen, és csak rá kell ütnöd a csavar végére hogy szétcsússzon az ék és nyertél. De biztos szét lehet úgy is szedni, hogy megmaradjon a kormánypipa. Modjuk ha fúróval lepusztítod a csavar fejét, akkor elvileg lecsúszik a kormánypipa fölfelé, és megint csak szét tudod pofozni az éket. De akkor meg a csavart buktad.

Edit: Milyen imbuszkulcsaid vannak??? Az 1000 Ft-os B+ kulcskészlet már elpusztíthatatlan...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Problémám a követekezõ:

Va eg yezerésves bbikeom bedogós kormányszárral (acél naná)
Tiszta rozsda de oyan szintzen hogy gyakorlatilag festék már nincs rayta...
nem tudom kitekerni az imbusztt hiába csavaralzítózom...
az imbuszkulcsimat is tönkreteszi...
ha lvágnám a bedugós részné akkor a diót meg az egész aszart ki lehetne ütni??
vagy mit ayánlatok?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Egy hátsókerék-tengelyt szeretnék kicserélni gyorszárasra, meg is van a gyorszáras tengely, de a régirõl elõbb le kéne operálnom azt a spéci anyát és kontraanyát (vagy mit), ami oldalról a csapágyaknak feszül.

Ehhez egy 17es és egy 15ös vékony kulcs kell, ez utóbbival van a gond. Szal volt egy ilyen kulcsom, de nem tudtam szétszedni a két anyát, mert meghalt a kulcs.
Namostakkor nekem egy 15ös kónuszkulcs kell-é, avagy inkább egy Pedálkulcs?
Mi a különbség 1ébként, a pedálkulcs vastagabb?

A másik kérdésem a Do-It-Yourself fanokhoz, hogy milyen szerszámokra esküsztök?

BBB egész jó ár/érték arányúnak tûnik, de nem ismerem és ezért ebben sem bízom. Sokat költeni nem akarok szerszámra, elvégre évente néhányszor használnám a spécibbeket; de gagyiba se szeretnék belefutni.

Íbálykon láttam a bikehand multi szerszámkészletet, ebben szinte minden van, ami nekem kell, az ára is viszonylag baráti (11.000.-). Megéri szerintetek, vagy ez is olyan mint a 2500 Ftos T€$CQ-"barkácskészletek"?

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Valószinû, a csavaroknál van a bibi nyitja. Most néztem és a jobboldali teljesen be van tekerve a bal meg csak kb. 3/4-ig. Holnap megyek e a Velence 10* ttr-ra, ezért most már nem tekergetem (nem akarok rontani a helyzeten) majd vasárnap "megjavítom". Köszi a válaszokat, parej

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Valószínûleg nem ugyanabban a sorrendben raktad fel az alátéteket a két oldalra. Egy pofánál van egy vastag, és egy vékony alátét.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Csavarok. Ha befelé csavarod, nõ az elõfeszítés, kifelé mozdul a pillangó, ha kifelé tekered, akkor fordítva. Tehát, ahol kijjebb áll, ott engedsz rajta, a másik oldalon feszítesz. Mint centrírozásnál.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Igen a pillangókra. (most már ezt is tudom, hogy hívják) :) Eccerre mozdulni, egyszerre mozdulnak, csak az általuk bezárt szög, az nem vmi biztató.

parej

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A fékpillangóra gondolsz? Elvileg van rajta egy apró csavar a tövében, a rugónál. Azzal tudod csavarhúzóval vagy imbuszkulccsal - kiviteltõl függõen - állítani a pillangók szögét egymáshoz képest. A lényeg, hogy ha szembõl (vagy hátulról) nézed, a két fél egyszerre, ugyanannyit mozduljon a felniig.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Ismét kéne egy kis segítség. Kicseréltem a fékpofákat a Shimano acera V-fékemen Cool Stop fékpofákra. Szerintem jól sikerült, amit abból tudok megállapítani, hogy fog, mint állat. A problémám az, hogy a hátsó két fékkar nem igazán áll párhuzamosan, sõt. A bal oldali az teljesen függõlegesen áll, ami szvsz jónak tûnik. Ellnenben a jobb oldali, az nagyon jobbra "dõl". A mûködésükben nem találok semmi gázosat, csak ez nem teccik valahogy. :( Van erre magyarázat? Kell ezzel csinálni valamit?

Köszi elõre, parej

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az átmérõje bele van írva a bilincsbe általában, vagy leméred. Ha a bovden alulról csatlakozik bele, akkor alulhúzós, ha felülrõl, akkor meg felülhúzós. Sok váltó már alul-, felülhúzós.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Sracok!

Azt honnan tudom, hogy 31.8 vagy 34.9, alul vagy felulhuzos az atdobom?
Wheeler 09 Pro ( http://www.wheelerwo....com/pro-09.htm ) a bicaj, most C-050 van rajta (LX-et vennek a helyere, s mivel nem boltban, igy tudnom kellene az infot :-) )

Koszi,
al

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Baluu!

Koszonom! Pont erre volt szuksegem :-)

al01!

itt van néhány hasznos info
http://www.mtbsport....ategories&cid=3

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
??? A bovden csak a középsõ fokozatot állítja az elsõ váltón. Ha arra jól vált és nem zörög, akkor bûn hozzányúlni a bovdenfeszességhez.Ha nagytányér/kónuszon=44/11ben zörög, "H" csavar 2 fordulat balra.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Szerintem a bowdenen kellene állítanod parej.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...