Halihó!
Recseg-ropog néhány napja a Deore hátsó agyam.
Szétszedtem amennyire tudtam,azt hittem a kónusz kopott ki és onnan jön a recsegés.Kapott új kónuszokat vadiúj golyókkal,úgyhogy nem ez lehet a hiba forrása,a gyanúm a kazettatestre terelõdött.Igen ám,de hogy lehet szétszedni a úgy,hogy belenézzek mi történt szegénykém belsejében?
Milyen szerszám kell hozzá,egyáltalán szét lehet-e szedni,mert ránézésre semmit nem látok,amit ki vagy le lehetne csavarni ahhoz,hogy lehúzhassam a bordás részt az agyról.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2006. May 03. - 22:35
Posted 2006. May 03. - 00:39
jhello én csak 25 vagyok de az az agy egy Maillard Helicomatic.
feleysd el4
leszedõt az életben nem találsz hozzá.
nekem van egy és szerencsém volt hogy nem volt meg a zárórésze igy csinááltattam rá, és most tökéletesen le fel tehetõ.
ez lenne az:
http://pix.bikemag.h...59_P1010025.jpg
vagy a leszedhetõ formátum igy néz ki:
ez pedig a leszedõ eredetiye amit nem fogsz találni hozzá.
szerintem ha tényleg enyire ragszkodsz ehez a fayta agyhoz akkor füzesd át az én agyamba én szívesen megvállok tõle ha megfelelõ kezekbe kerül.
feleysd el4
leszedõt az életben nem találsz hozzá.
nekem van egy és szerencsém volt hogy nem volt meg a zárórésze igy csinááltattam rá, és most tökéletesen le fel tehetõ.
ez lenne az:
http://pix.bikemag.h...59_P1010025.jpg
vagy a leszedhetõ formátum igy néz ki:
ez pedig a leszedõ eredetiye amit nem fogsz találni hozzá.
szerintem ha tényleg enyire ragszkodsz ehez a fayta agyhoz akkor füzesd át az én agyamba én szívesen megvállok tõle ha megfelelõ kezekbe kerül.
Posted 2006. May 03. - 00:20
[elso uzenet, beena geepen, bocs, meeg eekezet sincs]
Messze a hazatol, a Tour de France hazajaban szeretnem 1975-ben keeszult szovjet (!) feelverseny-kerekparom hatso kullojet cserelni (torott). Kullo van, de nem tudom levenni a racsnit (hatso fogaskereek-sor), erre szukseg lenne, hogy ki-befuzhessem a kullo(ke)t. Ellentetben az itt es a francia web-en latott tanacsokkal ez nem Shimano es nem ugy nez ki, mintha a Shimano leszedo + lancos kulcs (vagy mifene) segitene.
A fogaskerekek _mintha_ egy eleeg finom jobbmenetes csavarmenetre lennenek foltekerve. Ha a menetet egyeletesnek kepzeljuk egy hengerpalaston, akkor e hengerpalastban hat folytonossagi hiany van, ezek 1-2 mm melyek (a kor koezppontja fele) es kb 4mm szelesek (erintolegesen). Celszerszamnak? Egy drot belejuk fer, tengelyiranyban legalabb 5 mm mely (lehet, hogy vegigmennek a legnagobb fogaskerekig?).
Ha ranezek az egeszre (a legkisebb fogaskerek felol) a hengerpalaston belul van egy csakis egy iranyban mozdulo kisebb henger, kozepen a tengellyel es arra szimmetrikusan ket ponttal (2 ? mm eterojuek, min 2-3 mm melyek), ezek tavolsaga kb 3 cm (celszerszamnak?).
Szerszamom altalaban van, biciklisbol keves, de tudok venni - nem hiszem azonban, hogy a szovjet ipar veteranjara fol lennenek keszulve.
A kerekpar emlek, Apamtol kaptam, hasznalom es nem akarom kidobni, minden esszeruseg ellenere.
Ha szet tudnam szedni a fentieket, a kullozes es visszaszereles mar menne. Azert kell szetszedni, mert egy csinos, lyukacsos fem kullovedo (?) es a fogaskerekek nem engedik a kullotarto reszhez valo hozzafereset.
Satum, B&D asztalom stb. is van.
Ha a szerelo a megoldas, az is jo, de izgat a feladat. Ha tobb idom lenne, a hat horonyba egy ellen-hengerpalastrol benyulo ekeket szerkesztenek, ezzel probalnam a menetes reszt rogziteni, s folotte a fentemlitett lancos kulccsal a jobbmentesnek latszo fogaskerek-sort az oraval ellentetesen (pozitiv forgasiranyban tehat) elforditani. Ez azonban epp a forditottja a Shimano rendszeru fogaskerekek leszedesi modjanak, ott a fogakat rogzitjuk (a lancos kulccsal; azaz ezek relative az ora szerint, negativ iranyba mozdulnak) es a celszerszammal (+kulcs) tekerjuk a belsejet kifele, pozitive.
Az ide irogatok eleg fiatalok - de hatha valakinek a felmenoje latott meg ilyen gepet?!
Udvozlettel Tamas
Messze a hazatol, a Tour de France hazajaban szeretnem 1975-ben keeszult szovjet (!) feelverseny-kerekparom hatso kullojet cserelni (torott). Kullo van, de nem tudom levenni a racsnit (hatso fogaskereek-sor), erre szukseg lenne, hogy ki-befuzhessem a kullo(ke)t. Ellentetben az itt es a francia web-en latott tanacsokkal ez nem Shimano es nem ugy nez ki, mintha a Shimano leszedo + lancos kulcs (vagy mifene) segitene.
A fogaskerekek _mintha_ egy eleeg finom jobbmenetes csavarmenetre lennenek foltekerve. Ha a menetet egyeletesnek kepzeljuk egy hengerpalaston, akkor e hengerpalastban hat folytonossagi hiany van, ezek 1-2 mm melyek (a kor koezppontja fele) es kb 4mm szelesek (erintolegesen). Celszerszamnak? Egy drot belejuk fer, tengelyiranyban legalabb 5 mm mely (lehet, hogy vegigmennek a legnagobb fogaskerekig?).
Ha ranezek az egeszre (a legkisebb fogaskerek felol) a hengerpalaston belul van egy csakis egy iranyban mozdulo kisebb henger, kozepen a tengellyel es arra szimmetrikusan ket ponttal (2 ? mm eterojuek, min 2-3 mm melyek), ezek tavolsaga kb 3 cm (celszerszamnak?).
Szerszamom altalaban van, biciklisbol keves, de tudok venni - nem hiszem azonban, hogy a szovjet ipar veteranjara fol lennenek keszulve.
A kerekpar emlek, Apamtol kaptam, hasznalom es nem akarom kidobni, minden esszeruseg ellenere.
Ha szet tudnam szedni a fentieket, a kullozes es visszaszereles mar menne. Azert kell szetszedni, mert egy csinos, lyukacsos fem kullovedo (?) es a fogaskerekek nem engedik a kullotarto reszhez valo hozzafereset.
Satum, B&D asztalom stb. is van.
Ha a szerelo a megoldas, az is jo, de izgat a feladat. Ha tobb idom lenne, a hat horonyba egy ellen-hengerpalastrol benyulo ekeket szerkesztenek, ezzel probalnam a menetes reszt rogziteni, s folotte a fentemlitett lancos kulccsal a jobbmentesnek latszo fogaskerek-sort az oraval ellentetesen (pozitiv forgasiranyban tehat) elforditani. Ez azonban epp a forditottja a Shimano rendszeru fogaskerekek leszedesi modjanak, ott a fogakat rogzitjuk (a lancos kulccsal; azaz ezek relative az ora szerint, negativ iranyba mozdulnak) es a celszerszammal (+kulcs) tekerjuk a belsejet kifele, pozitive.
Az ide irogatok eleg fiatalok - de hatha valakinek a felmenoje latott meg ilyen gepet?!
Udvozlettel Tamas
Posted 2006. April 30. - 13:54
valszeg óccsóbb cuccról lehet szó..ha szabadonfutáskor támoloyg a racsnid, az valszeg a kazettatest hibája, vagy cseppecskét lóg már..
ha szétbontod, kiderül, vegyél ki egyet azokból a kis vékony lemezgyûrûkbõl, lehet, segít.
Ja a kerék alá tegyél vmi rongyot, mer' ha nem, tele lesz a garázs golyókkal, amik áált, hulla szárazak /mindneki lusta kenni../
Meg kérj a szomszédtól egy kazettaleszedõt, láncos kulcsot, stb..
Ha még mindig támolyog nyugodj bele: ez ilyen. nincs egy tengelyben a kazettatest, ill a keréktengely.
Ha teljesen nem érted a dolgot, töltsd le vhonnan egy shimano hátsó kazetta/agy robbantott ábráját, s 2 perc elmélyült figyelem után rájössz a dologra.
Ha nem, ne add fel, szervíz is van a világon.
Én se vágok disznót, pedig kolbász fan vagyok...
ha szétbontod, kiderül, vegyél ki egyet azokból a kis vékony lemezgyûrûkbõl, lehet, segít.
Ja a kerék alá tegyél vmi rongyot, mer' ha nem, tele lesz a garázs golyókkal, amik áált, hulla szárazak /mindneki lusta kenni../
Meg kérj a szomszédtól egy kazettaleszedõt, láncos kulcsot, stb..
Ha még mindig támolyog nyugodj bele: ez ilyen. nincs egy tengelyben a kazettatest, ill a keréktengely.
Ha teljesen nem érted a dolgot, töltsd le vhonnan egy shimano hátsó kazetta/agy robbantott ábráját, s 2 perc elmélyült figyelem után rájössz a dologra.
Ha nem, ne add fel, szervíz is van a világon.
Én se vágok disznót, pedig kolbász fan vagyok...
vendég_nhunor_*
Posted 2006. April 30. - 12:13
Posted 2006. April 30. - 12:12
a fogaskeréksor hogy mozog oldalra? be van szabályozva, ha pár mm-t mozogna az egész oldalra, már beleérne a vázba.a fogaskerekek görbék? kotyog a kazettatest? vagy az fix, és csak a sor csúszkál rajta? ne vegyél semmit, vidd be szervízbe, ránézésre megmondják mit kell tenned, mert ez így neten keresztül nem jött le.
vendég_nhunor_*
Posted 2006. April 30. - 12:08
1) Tehát elõrefelé mozgatom a kereket, a fogaskeréksor áll, és mozog ki oldalra... ez normális?
Tesom bicaján ilyet nem tapasztaltam...
Új láncot veszek, akkor már érdemes esetleg új fogaskeréksort is, vagy inkább javítsam meg?
Tesom bicaján ilyet nem tapasztaltam...
Új láncot veszek, akkor már érdemes esetleg új fogaskeréksort is, vagy inkább javítsam meg?
Posted 2006. April 30. - 11:59
mire gondolsz? a lánc fentvan, és a kereket elõre mozgatod --> reteszel, és a fogaskeréksor áll(lényegében mozog)
a lánc fentvan, a kereket hátrafelé pörgeted meg --> a fogaskeréksor áll, ahelyett h hátrafelé forgatná a hajtókart?
ha az utóbbi, akkor kalapácstörés. ha más, akkor írd le
a lánc fentvan, a kereket hátrafelé pörgeted meg --> a fogaskeréksor áll, ahelyett h hátrafelé forgatná a hajtókart?
ha az utóbbi, akkor kalapácstörés. ha más, akkor írd le
vendég_nhunor_*
Posted 2006. April 30. - 11:56
Ha a hátsó fogaskeréksor a kerék megpördítésekor állandóan mozog, az orvosolható ? (beviszem szervízbe, párszáz ft) ?
Vagy vegyek újat?
Vagy vegyek újat?
Posted 2006. April 19. - 03:28
Csak, hogy én is ON legyek: http://gallery.mtbr....13/IMG_2697.jpg
Posted 2006. April 18. - 20:25
Posted 2006. April 18. - 20:20
igen, persze isis, ezt kifelejtettem
tehát kell szereznem egy truva/shimano szerszámot meg külön egy hajtókar leszedõt?
ühüm..
köszi
tehát kell szereznem egy truva/shimano szerszámot meg külön egy hajtókar leszedõt?
ühüm..
köszi
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. April 18. - 20:11
ha truvás monoblokk, akkor truva kompatibilis szerszám kell hozzá, ha nem akkor jó az ami pl a shimanohoz is jó. 15-ös imbuszkulcs (valami jó combos, mert a truva ugye lelazul ) meg hajtókar lehúzó ha le is akarod szedni.
menetet pucold meg vázon is, pici zsírt rá és beteker (egyik oldalon fordított menetes, de erre rá fogsz jönni magadtól is) és utána izomból meghúzod
edit: itthon meg lassú a net
menetet pucold meg vázon is, pici zsírt rá és beteker (egyik oldalon fordított menetes, de erre rá fogsz jönni magadtól is) és utána izomból meghúzod
edit: itthon meg lassú a net
Posted 2006. April 18. - 20:08
Posted 2006. April 18. - 19:59
adott egy truvativ hussefelt hajtómû, adott valamiféle monoblokk hozzá (még képlékeny)
milyen szerszám(ok)ra van szükségem?
Meg aztán ez bonyolult egy dolog vagy csak amolyan szokásos kicsavar, kivesz, berak becsavar?
milyen szerszám(ok)ra van szükségem?
Meg aztán ez bonyolult egy dolog vagy csak amolyan szokásos kicsavar, kivesz, berak becsavar?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Posted 2006. April 17. - 22:54
Posted 2006. April 17. - 22:52
probálkozom
mondtam már neki, hogy szerezzen egy krómcsövet a táncoscsajoknak..
Cruxos: bazd meg
jahh hogy on is legyek
KÓnuszkulcs
mondtam már neki, hogy szerezzen egy krómcsövet a táncoscsajoknak..
Cruxos: bazd meg
jahh hogy on is legyek
KÓnuszkulcs
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2006. April 17. - 22:52
Csak, hogy szépeket álmodjál. Hátha egyszer betéved egy generálra:ujujj ezt nem kellett volna
http://happymtb.org/...php/1/file=3038
http://www.designzon.../bike_girl2.jpg
http://www.designzon.../bike_girl1.jpg
http://www.ilovechoc...l_on_bike_1.jpg
http://www.nikigudex...mages/mod22.jpg
http://nikigudex.com...s/fhm200601.jpg
http://nikigudex.com/images/mod29.jpg
http://nikigudex.com/images/mod25.jpg
http://nikigudex.com.../sportbook1.jpg
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. April 17. - 22:42
kár hogy nem vagy ilyen jó csaj, ja:p
szólj a fõnöknek, és keressetek ilyen dekorációt:D
majd megyek énis, kónuszhúzásra, sajna nincs itthon olyan vékony szerszámom még.
szólj a fõnöknek, és keressetek ilyen dekorációt:D
majd megyek énis, kónuszhúzásra, sajna nincs itthon olyan vékony szerszámom még.
Posted 2006. April 17. - 22:40
ujujj
ezt nem kellett volna
ezt nem kellett volna
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->