Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Posted 2006. May 20. - 07:41
Tiszta a lelkiismeretem
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. May 19. - 22:50
Elvileg lehet hogy a kormánycsapágy miatt törött el (szerintem), mert ha laza, akkor nagyobb erõhatás éri alul fékezéskor....
És most jön a lényeg: a kormánycsapágyam kilazult. Nem halálosan, de azért eléggé. Szerintetek a kilazult csapágy és a dinamikus fékezési sokásaim együtt vezethettek a villa töréséhez?
Ha igen, akkor én voltam balfasz. Ha nem, akkor nyugodtan átkozhatom a világot
--Trifo
Mellesleg én is rettegek, hogy egyszer eltörik a villám, 1"-os, x>10 éves, de szinte mindig elsõkerékre veszem, ha fékezni kell:)
...A kérdésed "az én vagyok-e a balf@sz" volt.
Eltörni egy nyeregrögzítõt... ki is a balf@sz?Eltörött a nyeregrögzítõ imbuszcsavar...
Posted 2006. May 19. - 18:19
Esetleg egy nagy választékkal rendelkezõ csavarüzletet?
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. May 19. - 18:08
Amint írtad, ez egy elég öreg bringa, és ha még egykerekezel is vele, ne csodálkozz, hogy eltörik idõvel. A kérdésed "az én vagyok-e a balf@sz" volt.
Posted 2006. May 18. - 10:26
A villanyak mennyire rozsdás belülrõl (csak mert egy acél villa sokkal hamarabb hajlik, mint törik)?
Posted 2006. May 18. - 08:14
A) ne rohangásszak vele gyorsan?
vagy
normális, hogy nincs karbantartva?
Egyikkel se értek egyet, bár ez az eredményen nem látszik egyértelmûen
Amúgy ez a bringa attól városi, hogy sárhányó van rajta meg kopasz gumi, meg olyan hajtás, ami jól bírja a ridegtartást mindenféle körülmények között (régi 7-es rendszer)
De a kérdésemre végül nem válaszoltál.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2006. May 17. - 20:23
Ezen már én is gondolkoztam. Szerintem a legolcsóbb ha van egy olyan ismerõsöd aki tud normálisan hegeszteni és összerakja neked. Csak a vázat fogó bilincsnek lesz komolyabb költsége.Sziasztok!
Még új vagyok itt, de már régóta bingázom. Tud valaki mondani tippet arra, hogyam lehet kihozni olcsón egy szerelô állványt. Ha van valakinek, rajza, fényképe, leírása házilag elkészíthetô állványról, megköszönném ha elküldené.
Üdv mindenikinek!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. May 17. - 20:22
Van még kérdés?...a városi bringám...
Posted 2006. May 17. - 20:16
Ugyan nem szerelés téma, de azért nem teljesen off:
csúnyául pofára estem, miután a városi bringám villanyaka munkába menet megadta magát. Tõbõl reccs. Namost: az egész cucc kb 11 éves, bár ebbõl a villa (1,1/8-os merev) legalább hatot a polcon töltött. A fék egy korabeli canti, amit cantisága ellenére úgy szeretek használni, hogy a hátsó kerék viszonylag rendszeresen van a levegõben megálláskor.
És most jön a lényeg: a kormánycsapágyam kilazult. Nem halálosan, de azért eléggé. Szerintetek a kilazult csapágy és a dinamikus fékezési sokásaim együtt vezethettek a villa töréséhez?
Ha igen, akkor én voltam balfasz. Ha nem, akkor nyugodtan átkozhatom a világot
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2006. May 15. - 11:00
Még új vagyok itt, de már régóta bingázom. Tud valaki mondani tippet arra, hogyam lehet kihozni olcsón egy szerelô állványt. Ha van valakinek, rajza, fényképe, leírása házilag elkészíthetô állványról, megköszönném ha elküldené.
Üdv mindenikinek!
Posted 2006. May 13. - 21:14
amúgy ha már szerelés: ma váltóállítás volt. elöl sehogy nem akart beállni rendesen, vagy a nagylánctányér esett ki ,vagy a középsõ. aztán rájöttem, hogy a H és az L csavart felcseréltem...
Posted 2006. May 13. - 20:25
Posted 2006. May 13. - 19:22
Úgy hogy középállásban van a csavar nehéz...Nem lehet hogy rossz irányba akartad elfordítani?
Posted 2006. May 13. - 18:59
Posted 2006. May 12. - 22:56
én eddig ilyen piaci imbuszon kivül mást nem nyaltam még el, függetlenül a méretétõl.
az ice tolls cumók pedig kifejezetten jó benyomást tettek nálam.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. May 12. - 22:43
Posted 2006. May 12. - 22:34
Vettem egy PD-M520 pedált, raltam bele néhány 100 kilcsit gondoltam állítok egy kicsitmegint a rudófeszességen...
Nem volt 3-as imbuszom ezért kölcsonkértem egy Kellys marokszerszámot elnyaltam.
Vettem egy ice tools imbusz készletet, elnyaltam
Szerszámboltban vettem egy imbuszt, elnyaltam
Kérdem a boltost hogy van -e erõsebb? Volt olyan rendes hogy kibontott nekem 1 imbuszkészletet ebbõl kivett egy 3-ast hogy próbaljam ki, elnyaltam
Kibontott egy másik készletet is, elnyaltam
Kibontott mégegyet, éééés !!!sikerült elfordítani a csavart! Az imbuszt csak félig nyaltam el...
Ja és mind a 6 imbusz anyaga Cr-V volt...
Nem hiába kerül egy darab 5-ös, T-nyelû imbusz 1000 forintba.Azzal hamarabb szakítom le a csavar fejét mint hogy egy karcolás is legyen a szerszámon.
Posted 2006. May 12. - 22:25
Posted 2006. May 12. - 21:10
A Cateye-nek van/volt alap pulzusmérõs Kmórája.
OFF;
véletlen kapcsán összefutottam egy egész érdekes órával;
BOLTI ára 6e volt, rádiós, pulzusmérõs, átlagseb, max seb, napi megtett, össz megtett, eltelt idõ, pontos idõ, mérföld/km állítás, m/sec vagy km/h állítás, stb.
és a legszebb az, h még mûködik is, beletettem ma 4 órát illetve 75 km-et
a konzolja kissé érdekes, elég filigrán, de nagyon soféleképpen lehet elhelyezni, kivéve stucnin
az óra meg kicsit nagy, ez egyben a hátránya is... :-/
Posted 2006. May 12. - 07:26
Az csak vicc volt . Nem voltam ennyire radikális, sikerült lebányászni vmi imbuszkulcsra hasonlító állattal (asszem Torx a neve). Most meg van 2 darabban, remélem a boltban lesz. :banned:flexxel?
imbuszkulcs, vagy csavarhuzó..