Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
De nem én törtem el, hanem az öcsém. :P
Tiszta a lelkiismeretem :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
És most jön a lényeg: a kormánycsapágyam kilazult. Nem halálosan, de azért eléggé. Szerintetek a kilazult csapágy és a dinamikus fékezési sokásaim együtt vezethettek a villa töréséhez?

Ha igen, akkor én voltam balfasz. Ha nem, akkor nyugodtan átkozhatom a világot :)

--Trifo

Elvileg lehet hogy a kormánycsapágy miatt törött el (szerintem), mert ha laza, akkor nagyobb erõhatás éri alul fékezéskor.
Mellesleg én is rettegek, hogy egyszer eltörik a villám, 1"-os, x>10 éves, de szinte mindig elsõkerékre veszem, ha fékezni kell:)

A kérdésed "az én vagyok-e a balf@sz" volt.

...

Eltörött a nyeregrögzítõ imbuszcsavar...

Eltörni egy nyeregrögzítõt... ki is a balf@sz?:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Elég nagy gondban vagyok. Eltörött a nyeregrögzítõ imbuszcsavar (Acor ny.csõ). Öcsém elvitte 2 bringaboltba és 3 csavarboltba, de nem kapott, mondván ilyen nem létezik. Nem tudtok egy helyet, ahol lehet kapni 7mm-es, imbuszfejû csavart?
Esetleg egy nagy választékkal rendelkezõ csavarüzletet?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Félreértetted.
Amint írtad, ez egy elég öreg bringa, és ha még egykerekezel is vele, ne csodálkozz, hogy eltörik idõvel. A kérdésed "az én vagyok-e a balf@sz" volt.
White Horse

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Konkrét választ én sem tudok mondani, minden esetre én is cantizok és nekem is emelkedik a hátsóm elég gyakran. Sztem önmagában ettõl nem kéne elreccsenni...
A villanyak mennyire rozsdás belülrõl (csak mert egy acél villa sokkal hamarabb hajlik, mint törik)?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
PTamas: ezt most úgy érted, hogy mivel _városi_ bringa,
A) ne rohangásszak vele gyorsan?
vagy
B) normális, hogy nincs karbantartva?

Egyikkel se értek egyet, bár ez az eredményen nem látszik egyértelmûen :)

Amúgy ez a bringa attól városi, hogy sárhányó van rajta meg kopasz gumi, meg olyan hajtás, ami jól bírja a ridegtartást mindenféle körülmények között (régi 7-es rendszer)

De a kérdésemre végül nem válaszoltál.

--Trifo

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Sziasztok!
Még új vagyok itt, de már régóta bingázom. Tud valaki mondani tippet arra, hogyam lehet kihozni olcsón egy szerelô állványt. Ha van valakinek, rajza, fényképe, leírása házilag elkészíthetô állványról, megköszönném ha elküldené.
Üdv mindenikinek!

Ezen már én is gondolkoztam. Szerintem a legolcsóbb ha van egy olyan ismerõsöd aki tud normálisan hegeszteni és összerakja neked. Csak a vázat fogó bilincsnek lesz komolyabb költsége.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

...a városi bringám...

Van még kérdés?
White Horse

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hali!

Ugyan nem szerelés téma, de azért nem teljesen off:

csúnyául pofára estem, miután a városi bringám villanyaka munkába menet megadta magát. Tõbõl reccs. Namost: az egész cucc kb 11 éves, bár ebbõl a villa (1,1/8-os merev) legalább hatot a polcon töltött. A fék egy korabeli canti, amit cantisága ellenére úgy szeretek használni, hogy a hátsó kerék viszonylag rendszeresen van a levegõben megálláskor.

És most jön a lényeg: a kormánycsapágyam kilazult. Nem halálosan, de azért eléggé. Szerintetek a kilazult csapágy és a dinamikus fékezési sokásaim együtt vezethettek a villa töréséhez?

Ha igen, akkor én voltam balfasz. Ha nem, akkor nyugodtan átkozhatom a világot :)

--Trifo

vmaxter

vmaxter

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Még új vagyok itt, de már régóta bingázom. Tud valaki mondani tippet arra, hogyam lehet kihozni olcsón egy szerelô állványt. Ha van valakinek, rajza, fényképe, leírása házilag elkészíthetô állványról, megköszönném ha elküldené.

Üdv mindenikinek!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azt szeretem lófarkasban, hogy mindig olyan kedvesen mondja meg azt, amire mi csak célozgatunk:D

amúgy ha már szerelés: ma váltóállítás volt. elöl sehogy nem akart beállni rendesen, vagy a nagylánctányér esett ki ,vagy a középsõ. aztán rájöttem, hogy a H és az L csavart felcseréltem...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Amikor a hatodik imbuszkulcsot basztad el egy beállítócsavarral, akkor sem merült fel benned, hogy nem kéne a továbbiakban szereléssel próbálkoznod?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts

Nem lehet hogy rossz irányba akartad elfordítani? :D

Úgy hogy középállásban van a csavar nehéz...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Érdekes, mert az én 520-asomon Bosch 3mm CR-V imbuszt még csak meg se horzsoltam, és mégis elfordult a csavar. Nem lehet hogy rossz irányba akartad elfordítani? :D
White Horse

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hmm.. érdekes...
én eddig ilyen piaci imbuszon kivül mást nem nyaltam még el, függetlenül a méretétõl.

az ice tolls cumók pedig kifejezetten jó benyomást tettek nálam.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ésszel kell meghúzni a dolgokat, ez a titka. én eddig 5x állítottam utána, bike+ alapszintü marokszerszámal (imbuszok+csillag és sima csavarhuzo), és egyszer sem nyaltam el.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Egy kis szerszámos sztori:
Vettem egy PD-M520 pedált, raltam bele néhány 100 kilcsit gondoltam állítok egy kicsitmegint a rudófeszességen...
Nem volt 3-as imbuszom ezért kölcsonkértem egy Kellys marokszerszámot elnyaltam.
Vettem egy ice tools imbusz készletet, elnyaltam
Szerszámboltban vettem egy imbuszt, elnyaltam
Kérdem a boltost hogy van -e erõsebb? Volt olyan rendes hogy kibontott nekem 1 imbuszkészletet ebbõl kivett egy 3-ast hogy próbaljam ki, elnyaltam
Kibontott egy másik készletet is, elnyaltam
Kibontott mégegyet, éééés !!!sikerült elfordítani a csavart! Az imbuszt csak félig nyaltam el...
Ja és mind a 6 imbusz anyaga Cr-V volt...
Nem hiába kerül egy darab 5-ös, T-nyelû imbusz 1000 forintba.Azzal hamarabb szakítom le a csavar fejét mint hogy egy karcolás is legyen a szerszámon.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Képet róla a megfelelõ topikba!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

A Cateye-nek van/volt alap pulzusmérõs Kmórája.

OFF;
véletlen kapcsán összefutottam egy egész érdekes órával;
BOLTI ára 6e volt, rádiós, pulzusmérõs, átlagseb, max seb, napi megtett, össz megtett, eltelt idõ, pontos idõ, mérföld/km állítás, m/sec vagy km/h állítás, stb.
és a legszebb az, h még mûködik is, beletettem ma 4 órát illetve 75 km-et :)
a konzolja kissé érdekes, elég filigrán, de nagyon soféleképpen lehet elhelyezni, kivéve stucnin
az óra meg kicsit nagy, ez egyben a hátránya is... :-/

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

flexxel?
imbuszkulcs, vagy csavarhuzó..

Az csak vicc volt :). Nem voltam ennyire radikális, sikerült lebányászni vmi imbuszkulcsra hasonlító állattal (asszem Torx a neve). Most meg van 2 darabban, remélem a boltban lesz. :banned: