Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
bocs hogy itt közbe szólok, de sürgõs lenne a kérdés mert vinném haza a gépet, de ahoz szét kell szedni épp a telót akartam kikapni amikor nehézségekbe ütköztem.

már leszedtem a stucnit, hézagolókat, stb. de nem tudom kiszedni. a fejcsapágyat meg sehogy se tudom mozdítani. mitcs ináljak?

igy nez most ki:

Feltöltött kép

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Vágom,vágom,de akkor a köv kérdés hogy hogyan van megszorítva mindkét bowden?Bár már van egy tippem,hogy egy megakasztót kell hagyni a nagyobb csigán ahova a bowden feje megakad és a bal oldali v-fék csavarjával szokás szerint meghúzni.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Itt van az oúti kar-Vfék adapter szarság:

Feltöltött kép

A fékkar a kis csigán levõ kábelt húzza, a fékhez meg egy másik kábel megy a nagy csigáról. Okos... Van vmi másféle cucc is, sejtelmem sincs, hogy melyik mennyire jó és mennyire kapható itthon. Ezt Travel Agentnek hívják.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
http://www.velonews....les/9054.0.html

itt is errõl van szó. persze egy próbát megér /amit lor mond/ mielõtt még bármit is vennél. nekem még normálisan /úgy hogy másnak is ajánlani tudnám/ nem sikerült. no most az egyik fiximen oúti fék van V karral /más nem volt itthon/ no az sem fog csak csiszol és kapaszkodni kell bele ha elfáradt a lábam.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Yesssssssss,yes,yessssssssss!

Ezt hamar meg tudom oldani egy V-fék beakasztóján:

http://www.sheldonbr...ges/canti-v.gif
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
marpedig elegge tud harapni is.
szal nem csak lassit az!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

gsuveg:

nem lehet, h a monoblokkal van a gond?
nekem is ez volt, ha kiálltam és erõsebben tekertem mindig ugyanott nyekergett. kis idõvel késõbb már állandóan :D
monoblokk csere (vagy kitisztítás) és nekem megoldódott...

mercy. továbbítom ;)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
gsuveg:

nem lehet, h a monoblokkal van a gond?
nekem is ez volt, ha kiálltam és erõsebben tekertem mindig ugyanott nyekergett. kis idõvel késõbb már állandóan :D
monoblokk csere (vagy kitisztítás) és nekem megoldódott...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
van ez b+ ben /ha van/ is de az avid az avid.

amit lor mond az inkább lassít mint fékez.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
nem találtam jobb helyet. Vennék egy bringát (nagyrésze már kifizetve), de van vele egy gond. Hajtáskor, nemcsak terhelés alatt, hanem csak pörgetéskor is, ahogy a hajtókar átfordul függõlegesbõl nyekken a váz középrészen egy nagyot.
Nézték szervízvben is:
- hajtókar kivesz, átnézve, bezsiroz kicsit, visszarak jól meghúz
- hátsó csapágy, fogaskeréksor megnéz, meghúz (nem volt semmi baja), kiszed, visszarak.
- lánc ellenõriz, kenés, visszarak
- pedál csere

Azt hiszem ezeket nézték meg rajta. És sajnos a nyekergés nem szünt meg (talán a szerviz után halkabb lett). Van esetleg valakinek még ötlete mit lehetne tenni ? Picit tartok tõle, hehogy vmi baja legyen a bringának, jó lenne kideríteni, mielött teljesen kifizetem.

(bocsi a cross-postért)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Avid canti fékek?
http://ebike.hu/termekek/fek/canti-fek

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a helyzet a kovetkezo
bekotod egy jol kicentirozott kerekhez szerelt v-fekhez es orulsz.
ha nyulik a bovden a csavarnal allitod utana.
a keveset huzo fekkarnal csupan az a problema, hogy kozelebb kell allitani a felnihez a feket.
es ennyi
a sima fekkar huz kb 15mm-t a v-fekes 25mm-t
az allithatok kb 18-rol indulnak es nagyon sokan abban az allasban hasznaljak.

ennyi

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Asszem van átalakító, amivel menne a véfék. (az oúti fékkarok kevesebb kábelt húznak, mint amennyi a Vféknek kell, úgyhogy a max fékerõ nem lenne meg alaphelyzetben). Ez a szarság vhogy kompenzálja a különbséget. (Vagy ezt csak fantáziálom, és nincs ilyen adapter...) Csak azt nem tudom, hogy ez a biszbasz Mo-on kapható-e.

A tekerentyû végülis nem nélkülözhetetlen...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nemcsak a feszességállítás hibádzik. óuti max canti féket kezelne normálisan. vegyél rá cantit oszt jónapot

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Üdv!

Kérdésem olvasván biztos sokan fejetekhez csaptok.Tehát bukósisakot fel :)
Szóval az a helyzet hogy a városi használatra vagy túrázásra szánt montimra szeretnék feltenni egy országuti kormányt.A probléma ott kezdõdik hogy a V-féknek nincs bowden-feszesség állító csavarja.Hogyan oldanátok meg a fékváltókar-V fék kombinációt?Egyéb megoldásotok van-e?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A kerék-kerületre gondolsz? Mert ahhoz nem kell az óra papírja. Neten kerested már? Jobb cégek felraknak minden használatit pdf-ben a site-jukra.

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás
Segijjetek nekem van egy longus beta3as km órám és nem találom a papírját amin rajta van hogy milye4n számot kell bepötyögni.Ha vkinek van ilyen papírja az szóljon már mert nagyon fontos lenne.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Azzal pláne magamat rúgnám seggbe... Megmarad kolbászfíling java része, megmarad az elbaszott szerelhetõség, tovább nõ a súly és az egész még rusnyább lesz.

Higgyétek el, tudom mit akarok.. csal egy szaki kell hozzá, aki meg tudja csinálni jól és nem sértõdik meg azon, hogy rá akarom tukmálni a pénzem.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha kcs még megfelel, veszel Ahead átalakítót.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mégis hogy tegyek menetes nyakra ahead stucnit? Vegyek a mostani 60as helyett egy 54es vázat, hogy elég hosszan kilógjon fölül a nyak? De a stabilitásával meg élettartamával kapcsolatban is vannak kételyeim...