Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tehát itt elöl középtányér, hátul pedig a harmadik...értem, köszönöm!

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Én ugy szoktam h a középállásba függõleges legyen a váltókanál.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Na valaki, aki okos, mondja meg nekem, hogy egy láncot milyen feszességûre kell felakni? mert most éppen van itthon egy 24-es kisbicó, egyik kisgyerekkorú ismerõsömnek teszem rendbe, és a lánca eléggé kopott meg rozsdás volt. sikerült találnom olyan láncot, ami elvileg jó 3*5 sebességes bicókhoz (a kisbicó annyi), felpróbáltam, és kegyetlenül lóg, sztem csak marketing rajta a 3*5 sebességhez felirat...tehát milyen feszességûre kell felrakn?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kollegam azt vallja, hogy egy ket jol iranyzott utes a monoblokk tengelyere segit. [oda bele a lukba amelyik kar nem jon le] en meg speciel nem probaltam.

csapagylehuzo segithet, csak annak meg eleg bumszli csapjai vannak, szal lehet nem fersz oda veluk.

szerencsere nekem a muhelyben van nagyobb menetes lehuzom, egyszer mar megmentette az eletemet :)

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
A kalapácsnál talán még az is jobb, ha bicózol vele, míg le nem lazul (ha négyszöges).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
shell: egy bovden van azona gorgon

bele kell ragasztani egy onlehuzot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Azért ennek a csapágylehúzónak még utánajárok...ha nem mûzik marad az operáció vésõvel, kalapáccsal és kis ütésekkel...

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Szerintem is a kalapacs a legvegso modszer. Sajnos legrosszabb, ha az ember a sajat karan tanul.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
csapágylehúzóval is megpróbálnám ha hozzáfér. három vagy kétkarúval. már ha van a közelben és megéri a fáradtságot. egyébként én azért megpróbálnám jobban ráhúzni a kart biztos az pattog.a végén úgyis csak a kalapács marad vésõvel meg az ugrálgatás.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ugráld le. lehet nem éli túl, de megvan az esélye.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Létezik nagyobb menethez való hajtókarleszedõ, pont ilyen esetekre. Itthon kérdõjeles.

• vendég
Na, otthoni sufnituning-guruk most segítsetek!!!
Ha erõsen beletekerek a hajtókarba, akkor nyekereg. Gondoltam csak vmiféle kosz lesz a monoblock környékén. Semmi gond, szétszedem, kitisztítom, összerakom...én kis naív...
Szóval szereztem szerszámokat, aztán:
- bal hajtómûcsavar kicsavar, ezzelegyütt lejön a hajtókar is (önlehúzós)
- bal oldali monoblock-tartóü-csavar-szerû-ízé kicsavar, eddig jók vagyunk, jön a jobb oldal.
- jobb oldali hajtómûcsavar kiteker, hajtókar még nem jön le (nem önlehúzós)
- majd a hajtókarlehúzóval kb. ötször megpróbáltam lehúzni a hajtókart de nem ment.
Most már tudom, azért mert nem csavartam be eléggé a hajtókarleszedõt a hajtómûcsavar menetébe, de már késõ bánat, mert a menet elnyalódott...nagyon csúnyán...konkrétzan semmilyen menet nincs.
A recsegés egyre jobban idegesít szóval vmiféleképpen szét kell szednem a cuccot, de hogyan?
Vágjak menetet a jobb oldali hajtókarba? De akkor nem lesz bele való a hajtókarleszedõ (csak nagyobb menetet tudok belévágni)...
Szóval tippek, ötletek????

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ha van vágás akkorse fogok ott pettingelni, és horgászni, mikor egy egyszerü ütéssel megoldom, és le tudom húzni..:)
persze szakszerüen meg minden, de idõhúzás:)
fadarabot is lehet tenni, de egy jól célzott ütéssel a fém sem roncsolódik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem mindegyiken van vagas. de ha van, es ha kelloen meg van feszulve akkor a kessel speciel tobb kart lehet tenni benne [szetvagdalja] mint egy nem tul eros, de hatarozott utessel a villanyakon. mert azzal a gumikalapacs semmit nem tud kezdeni. csak egyet kell utni, ha mar megmozdul, akkor mar le lehet huzni kezzel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Jaaa!
Az írott fémen belöli eboniton keresd!!

Uraim! Rémisztõ amiket írtok... kalapács, az kalapács, ha gumi, akkor is!

Többet ésszel, mint ész nélkül! ;)

CSOB!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts

bocs hogy itt közbe szólok, de sürgõs lenne a kérdés mert vinném haza a gépet, de ahoz szét kell szedni épp a telót akartam kikapni amikor nehézségekbe ütköztem.

már leszedtem a stucnit, hézagolókat, stb. de nem tudom kiszedni. a fejcsapágyat meg sehogy se tudom mozdítani. mitcs ináljak?

igy nez most ki:

Posted Image

Általában a belsõ gyûrû nem végtelen kör!
Kis rész van közötte... egy késpengével az egyik felét felfelé feszíted...

a cégek profi cuccokat terveznek.... nem szétverésre.... talán :/

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gumikalapacs lenne a legjobb. femmel a femet semmikeppen ne ussed, mert akkor deformalodik a cso vege es azt nem akarod. fadarab is jo, minel vastagabb annal jobb.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
azért elõbb egy fadarabot rá és úgy üsd:)
Autist Team:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
ok nagyon köszi! akkor a francia kulcsot fogom használni :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fogd meg erõsen a vázat a fejcsõnél, keríts bármilyen ezsközt, és a villanyak tetejénél fogva verd ki a vázból. ha már megindult, a szorítógyûrû lehúzható róla.