1. oramutató járásval ellentétesen csavarjuk, "hátrafele"...(amerre nem reteszel a kazetta, tehát tud szabadon forogni)
2. Shimano CS-HG70-es, 8 sebességes. ez tudtommal kazettás.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2006. August 17. - 17:10

Posted 2006. August 17. - 17:02

1 jo iranyba csavarjatok?
2 biztos, hogy kazettas a bigyod?
2 biztos, hogy kazettas a bigyod?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. August 17. - 16:27

waze, hát ezt nemtom mivel húzták rá, de úgy, hogy én tartok ellen, az öcsém meg nyomja a körmöskulcsot telejs testsúlyával (45 kg), úgy sem akar lejönni... a satut meg elcsavarom, pedig nem egy kisdarab satunk van...
Posted 2006. August 17. - 15:43

minel nagyobb fogaskerekre teszed, annal konnyebb dolgod van. en a masodik legnagyobbra szoktam, onnan nem ugrik be a kullok koze, de eleg jol tudja fogni a lancoskulcs is.
amugy nincs mit mondani, el lett mondva hogy kell, most mar csak izomero kerdese
amugy nincs mit mondani, el lett mondva hogy kell, most mar csak izomero kerdese

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. August 17. - 14:58

Posted 2006. August 17. - 14:57

Posted 2006. August 17. - 14:57

Posted 2006. August 17. - 14:51

értem. namost, ha megfogom a körmöskulcsot franciakulccsal, és a láncoskulcsot rárakom mondjuk a középsõ fogaskerékre, akkor a láncoskulccsal merre kellene tépnem,hogy lejöjjön? gondolom hátrafele, amerre szabadon fut, és nem hajtja a kereket?
Posted 2006. August 17. - 14:43

Senki sem mondta, hogy könnyû, mert 35-40 Nm-rel van meghúzva.
A lényege, hogy a legkisebb lánckereket leszedd (menettel rögzül), mert az tartja oldalirányban a többit. Tehát ne azon legyen a láncoskulcs
A lényege, hogy a legkisebb lánckereket leszedd (menettel rögzül), mert az tartja oldalirányban a többit. Tehát ne azon legyen a láncoskulcs

White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2006. August 17. - 14:39

hát megpróbáltam, befogtam satuba, tépem láncoskullcsal óramutató járásásval ellentétesen mint állat, de az istenért nem akar lejönni az a hülye fogassor..franciakulccsal sem megy, pedig ott is izomkodom....valaki írja már le, hogy hogy is kell egy fogassort leszedni és majd visszarakni, mert nekem nagyon nem megy.

Posted 2006. August 16. - 16:43

en is satuba szotam tenni a szerszamot, rafektetni a kereket, es ora jarasaval ellentets iranyba kell tepni a lancoskulccsal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. August 16. - 15:45

Posted 2006. August 16. - 15:44

kormos kulcs satuba
lancos kulcs lanckereksorra majd lehet izomkodni
lancos kulcs lanckereksorra majd lehet izomkodni
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. August 16. - 15:31

felhivtam a mountyt és a probikeot is, a mountyban csak kazettaleszedõ volt icetoolzbol, míg a probikeban csak küllökulcs és ilyen apróságok. végülis vettem egy park tool láncoskulcsot meg egy shimano kazettaleszedõt. namost, a kazettát hogy kell leszedni? és a kazettaleszedõt mivel lehet megfogni, mert nem találtam itthon akkora kulcsot, amekkora jó lenne rá...?
Posted 2006. August 12. - 21:57

Ki milyen láncolajat ajánl/használ?
XC-re kéne, fõleg porba, de ne ázzon le az elsõ esõben teljesen. Eddig Rohloff-ot használtam, de kiváncsi vagyok, kinek mi a favorit.
Én már elég régóta (ne kövezzetek meg érte) Esso fûrészgéplánckenõ olajat hasnyálok.
Igaz, hogy a felhordáshoz békebeli olajzóra van szükség, de ha pölö, este bekencefice, reggel letöröl a fölösleg (má, csak szögediesen) sokáig tökéletes!
Úgy gondoltam, bár lehet, hogy nem jól, ha a láncfûrész nem éppen steril körülmények között használt, talán annyit forgó láncának megfelel, talán az én kerómnak is!
Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace
Posted 2006. August 12. - 12:26

Ehh, azóta kiderült hogy létezik legalább egy. Az pont pályaagy: Miche. Most éppen kapható itthon, lehet hogy azt veszek.
Kösz a segítséget.
Kösz a segítséget.
Posted 2006. August 12. - 12:12

inkabb nem letezik
ugyanis minek lenne ilyen
ugyanis minek lenne ilyen
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. August 12. - 11:16

Szerinted a fixi topikban jobban tudják, milyen egy tárcsás agy felépítése?
Még mindig nem írt senki, hogy van-e olyan iparis agy, aminek sima menetes tengelye van... Nem tudjátok vagy nem létezik ilyen?
Még mindig nem írt senki, hogy van-e olyan iparis agy, aminek sima menetes tengelye van... Nem tudjátok vagy nem létezik ilyen?
Posted 2006. August 11. - 15:06

van fikszis topik
http://forum.bikemag...&postcount=1882
szerintem inkabb ott
amugy IS szabvany leirassal tele van a net.
a hugiknek is bent van a csapagy a kulloperem alatt
sima no-k konuszosak
http://forum.bikemag...&postcount=1882
szerintem inkabb ott
amugy IS szabvany leirassal tele van a net.
a hugiknek is bent van a csapagy a kulloperem alatt
sima no-k konuszosak
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. August 11. - 14:41