Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2006. augusztus 30. - 20:33
Írta 2006. augusztus 30. - 19:24
és ha nem üt sehol a felni, de nem elég feszesek a küllõk akkor mindegyiken csak húzok egy kicsit?
Én azt csinálnám. De a kicsi tényleg kicsi legyen, mert pl. 1/8 fordulat x 36 küllõ az már észrevehetõen feszesebb kereket eredményez, és a végén lehet hogy elmászik.
Írta 2006. augusztus 30. - 17:08
A kereket úgy fejezik be, hogy ezt megcsinálják:
1. Fûz -> 2. Feszít -> 3. Centíroz -> 4. Terhel -> 5. Centíroz > 6. Terhel
5-6 ismételgetve, amíg az utolsó terhelési próba után is központos marad a kerék.
Én így láttam, olvastam, csináltam (ebben a sorrendben):
Benézed, hol üt a felni és melyik irányba. Ahol a legközelebb kerül a fékpofához/villához/stb ott az ütés irányával ellentétes oldalon lévõ küllõn húzol, mondjuk 1/4 v. 1/2 fordulatot, a mellette lévõ egy-egy (tehát az ütés irányába húzó) küllõn pedig engedsz 1/8-1/8 v. 1/4-1/4 fordulatot, így nem csinálsz tojást.
és ha nem üt sehol a felni, de nem elég feszesek a küllõk akkor mindegyiken csak húzok egy kicsit?
Írta 2006. augusztus 30. - 16:55
A nyolcast, hogy hol üt, de már megválaszolták, hogy hogyan kell csinyániMit szeretnél jelölni?
Írta 2006. augusztus 30. - 16:53
Benézed, hol üt a felni és melyik irányba. Ahol a legközelebb kerül a fékpofához/villához/stb ott az ütés irányával ellentétes oldalon lévõ küllõn húzol, mondjuk 1/4 v. 1/2 fordulatot, a mellette lévõ egy-egy (tehát az ütés irányába húzó) küllõn pedig engedsz 1/8-1/8 v. 1/4-1/4 fordulatot, így nem csinálsz tojást.
Tehát elõbb húz, aztán az ellentéte oldalon enged?? Én úgy olvastam, hogy fordítva. De ha így van elhiszem (sõt így jobban el tom képzelni h kihúzza a 8ast), csak erõsíts meg benne...
Írta 2006. augusztus 30. - 16:24
Ez engem is érdekelne.
most fûzettem kereket, és gondolom egy kis használat után le kéne ellenõrizni, mi hogy mozgolódott...
A kereket úgy fejezik be, hogy ezt megcsinálják:
1. Fûz -> 2. Feszít -> 3. Centíroz -> 4. Terhel -> 5. Centíroz > 6. Terhel
5-6 ismételgetve, amíg az utolsó terhelési próba után is központos marad a kerék.
Írta 2006. augusztus 30. - 15:50
amugy ha nincs a felniben nyolcas de ropognak a küllõk akkor elég csak mindegyiken húzni egy picit, vagy nem mindegy melyiken mennyit?
Ez engem is érdekelne.
most fûzettem kereket, és gondolom egy kis használat után le kéne ellenõrizni, mi hogy mozgolódott...
sheldonbrown.com azt mondja, lehet hangra ellenõrizni a küllõfeszességet... ez végülis jól hangzik.
de nem akarom elszúrni a frankón kicentírozott kereket az "utánhuzigálással".
(az eggyel feljebb említett procedúránál nem féltem, mert régi csereérett kerekekrõl volt szó, és sanszos volt, hogy csak javíthatok az állapotukon..)
Írta 2006. augusztus 30. - 15:47
hogyan jelöltél??? vagy csak szemre?
beljebb nyomtam az egyik oldali fékpofát (ami hajlamosabb volt amúgyis beleérni a felnibe, normál használat közben). az megállt valahol közel a felnihez, mivel a forgása a féktestnek nem olyan finom (nálam...) hogy minden apró erõhatásra visszaálljon a rendszer középre, és kézzel elkezdtem forgatni a kereket. bicikli persze hanyattdöntve.
ahol a legjobban szorult, ott a legközelebb esõ küllõt megfogtam, hogy nehogy eltévesszem, feljebb fordítottam a kereket hogy hozzáférjek, és értelemszerûen tekergettem a csavarokat.. a hupli környezetében 3-5 küllõn végeztem el ezt. Aztán egy idõ után egész jó lett.
Szóval nem jelölgettem.
nem röhög....
Írta 2006. augusztus 30. - 14:23
Írta 2006. augusztus 30. - 14:21
Írta 2006. augusztus 30. - 14:18
én a gépben csináltam, a fékpofa volt az indikátor
hogyan jelöltél??? vagy csak szemre?
Írta 2006. augusztus 30. - 14:16
Írta 2006. augusztus 30. - 10:39
Köszönöm a segítséget! Már vettem küllõkulcsot, ami jó 8 féle küllõanyára. Lehet, hogy ma nekiállok a centírozásnak. Muszály nagy odafigyeléssel csinálnom, mert csak az a kerék van, ami fenn van...nincs másik, úgyhogy szorítsatok, hogy el ne b*szam
Még nekem is sikerült elfogadható eredményt produkálnom, tehát jók az esélyeid!
én a gépben csináltam, a fékpofa volt az indikátor
mindenesetre utána be lehetett állítani rendesen a fékeket, tehát jobb lett mint volt, még ha nem is profi.
Írta 2006. augusztus 30. - 09:46
Írta 2006. augusztus 29. - 12:50
ha ettõl már nem kell parázni akkor tapétázhatok otthon....?
Írta 2006. augusztus 28. - 22:00
Írta 2006. augusztus 28. - 21:57
a kapupántcsavar is tökéletesen ellátja ezt a feladatot.
és nem bünteti a törvény...
már a pénzrongálást se.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. augusztus 28. - 12:30
Hát akkor elnézést a tudatlanságomér. :S. Ez az én fékem. A "kanti". Szóval e helyett tehetek v-féket??
A küllõkulcsot meg már meg is vettem úgyhogy ma vagy holnap be is próbálkozom a centírozással. Az elméletet tudom (jelölés, húzás-lazítás..), de tudtok esetleg valami jótanáccsal szolgálni???
Ehelyett tehetsz V-féket, de ajánlott hozzá fékkar csere. A kanti karok keveset húznak, így V-fékkel baromi nyúlós lesz a fékérzés (javítható így úgy), valamint nyolcasra is érzékenyebb lesz.
Jótanács centírozáshoz: Ne használatban levõ keréken kezdd! Elsõre még nagyon sután szokott menni mindenkinek, könnyen el lehet téveszteni a húzás lazítás irányát, mennyiségét stb.
Írta 2006. augusztus 28. - 12:12
Kanti:
Hát akkor elnézést a tudatlanságomér. :S. Ez az én fékem. A "kanti". Szóval e helyett tehetek v-féket??
A küllõkulcsot meg már meg is vettem úgyhogy ma vagy holnap be is próbálkozom a centírozással. Az elméletet tudom (jelölés, húzás-lazítás..), de tudtok esetleg valami jótanáccsal szolgálni???
Írta 2006. augusztus 28. - 10:49
nem ma volt de volt.
neha meg osszefutni ilyenekkel
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...