Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hijjnye... Pedig ugye a megfelelõ nyomaték mellett a kis recézett gyûrûnek jól meg kellene tartania a cuccot.

Annó egyszer gyógyítottunk ilyet, amikor a racsnitest hosszabb volt a kazettánál: racsnit befogtuk esztergába, megpörgettük és flexszel leszedtünk belõle egy picit. De ez már vagy 12 éve volt és azóta a bûnök elévültek :)

--Trifo

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Hali!

Általában rá van írva a kazetta szorítõ gyûrûjére, hogy hány Nm-rel kell meghúzni. Gondolom nyomatékkulcsod nincs, de azért a franciakulcs nyélhosszával arányítva alkothatsz valami elképzelést arról, hogy milyen erõvel kell húzni.

--Trifo

nyomatek kulcsal lett meghuzva eloszor. asszem 40-es kell hozza, de egy csoppet erosebben lett meghuzva. biztos ami biztos. utana tekertem kb 50 km-t, es utana szedtem szet.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Há, ha felraksz egy nem hetes "agyra" hetes sort azt tuti észreveszed. :-)) Me barkácsolni kell a hézagolásnál erõssen.
Én nyolcas rééégi LX agyon használok 7es sort/óccsó/, elég roma munka szokott lenni.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Általában rá van írva a kazetta szorítõ gyûrûjére, hogy hány Nm-rel kell meghúzni. Gondolom nyomatékkulcsod nincs, de azért a franciakulcs nyélhosszával arányítva alkothatsz valami elképzelést arról, hogy milyen erõvel kell húzni.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
csak kis adalekkent a 7-es es 8-as kozott 4mm az elteres.
ez azert eleg feltuno tud lenni.

huzd meg jobban es kesz.
de ha acel a kazettatest akkor ha kicsit kotyognak akkor sem lehet sok bajod.
kicsit amugy is szokik lazulni a cucc.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nekem iszonyat rá szokott szorulni, mondju kazért mer amikor felrakom akkor erõbõl rászorítom hogy ne lazuljon le

mert volt már rá példa hogy lelazult és lötyögtek a kis fogaskerekek is

szal sztem kicsit szorítsd rá jobban, az a tuti
Autist Team:)

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
egy szerelo srac azt mondta, lehetelen ugy leszedni a zarogyurut, hogy kezzel fogom a fogaskerek sort. szerinte ez nem normalis, merthogy meg azzal a lancos szerkezettel is nehezen lehet ellentartani. pedig szerintem semmi baja a szekezetnek. de gondoltam megkerdezem toletek. ezekszerint igazam van?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát ez teljesen normális. ha teljesen be van tekerve a zárógyûrû, akkor a jó. és a legtöbb ember egy franciakulcs+racsnileszedõ segítségével kézzel ki tudja nyitni a zárógyûrût.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
hetes fogassorom van, egy regi shimano hetes agyon. a zarogyuru nem lazul le, csak kezzel kibirom nyitni (termeszetesen racsni leszedo+francia kulcs hasznalataval). nem lotyog ill. kotyog semmi.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Ha felrakod a kezettát és nagyon kotyog, akkor az lehet gond, hogy 7-es fogassort raksz fel nem 7-es agyra. Ilyenkor egy hézagológyürûvel meg lehet oldani a dolgot.
Ha felrakod a kazettát és kicsit kotyog vagy "billeg", akkor az lehet a gond, hogy a kazettadob kotyog az agyon, de ennek szerintem nem lehet annyira az a következménye, hogy lelazul a kazetta.

Vagy igen?

szélkakas

szélkakas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Biztosan nem, sõt, veszélyes! Milyen agynál történt? Amikor ráhúzod, kotyog a fogsor? Deore aggyal én is jártam így, akkor a racsnit a testhez rögzítõ csavar lazult ki.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

mi van akkor, ha a kazettas racsnim zarogyurujet, a fogaskereksor kezzel valo rogzitesevel le birom tekerni, pedig meg volt huzva rendesen? ez normalis?

Nem. Miért lazul le?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ajánlott fogyár bruttó 2730 HUF

köszönöm szépen.

endroo: neked is köszi. sajnos az a park tool kicsit drága, a másik meg piros kosaras. csak azért kérdeztem, hogy egyáltalán érdemes e lemennem a helyi bringaboltba (1-2 nap alatt meghozza a cuccot), tehát hogy normális áron van-e. de ezek szerint érdemes.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Posted Image
Posted Image

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

3000Ft +/-párszáz forint, de nem vagyok kereskedõ!!!!

Ajánlott fogyár bruttó 2730 HUF

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
mi van akkor, ha a kazettas racsnim zarogyurujet, a fogaskereksor kezzel valo rogzitesevel le birom tekerni, pedig meg volt huzva rendesen? ez normalis?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

valaki, aki kerékpárkereskedõ, és otthon van a sh!mano termékek árában, az legyen olyan kedves és mondja meg nekem, hogy mibe kerül mostanság egy HT2-es monoblokkbehajtó, méghozzá ez:

shimano TL-FC32, Crank Adaptor Installation Tool for all Hollowtech 2 bottom bracket cups. Code No.Y-130 09210Posted Image

3000Ft +/-párszáz forint, de nem vagyok kereskedõ!!!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
valaki, aki kerékpárkereskedõ, és otthon van a sh!mano termékek árában, az legyen olyan kedves és mondja meg nekem, hogy mibe kerül mostanság egy HT2-es monoblokkbehajtó, méghozzá ez:

shimano TL-FC32, Crank Adaptor Installation Tool for all Hollowtech 2 bottom bracket cups. Code No.Y-130 09210Posted Image

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

no comment :)

http://hercehurca.hu/node/150

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Beljebb kell feszegetni a porvédõt... Nekem a kónuszkulcs sem fért be az egyikbe elõször.