Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Pontosan min átmenõ csavar? Mert a tengely az bizony nem végig üreges.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
atmeno csavar

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Problematikus, mivel a hajtómûcsavar rövid e mûvelethez, más, hasonló menetmagasságú csavart meg nem találtam ihun.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ha négyszöges akkor nem egyszerûbb a saját csavarjával rögzíteni a szerszámot?:)
aztán lehet küldeni neki, én is megszenvedtem vele;)
Autist Team:)

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
tamaska:
A rögzítésre adott ötleted jó, alkalmazom.

A fagyasztó spray-vel kapcsolatos tapasztalatom:
octalinkes tengelyre rászorult hajtómû, menet szétbarmolva. 1 napi püfölés után meg se mozdul. Fagyasztóspray-vel a tengelybe fújás, majd 2 kalapácsütés, és lent van.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

gondolom kormanycsapagyrol van szo

Igen. Ez ilyen egy alkalmas eldobható történet, vagy szokta bírni tovább is? Személyes tapasztalatod van vele?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez a vaz egesz ejszaka allt egy tanyer safety kleener cuccban, ami nagyjabol mindent old. aztan ilyen utogetos imadkozos huzogatos pettingeles is volt nem keves. [hu ezt igy visszaolvasva... :D mindegy]

lenyeg, hogy vannak monoblokkok, amik melegites nelkul nem jonnek ki. kellett volna bele zsir beszereleskor... :P

edit

gondolom kormanycsapagyrol van szo: http://www.parktool....at=50&item=RT-1
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

a multkor igy toltuk ketten a vazat, haver 90+ kilo, es nem mozdult, viszont a dupla szelessegu satupad ami vagy 15 helyen van lecsavarozva, az igen.

na es akkor dobtuk ki a vazat.

Igen, akkor ott már baj van. Elõbb törik el a váz, mintsem meglazulva a blokk :) Az ütögetés még ilyenkor is segíthet. Egy pontozóval, vagy egy vésõvel a bordás csészén, érintõleges irányba, legvégsõ esetben pedig a : (légkulcs).

Jajj, és van egy kérdésem is: alsó-felsõ csésze kiütéshez mit szoktatok használni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
megkerjuk a sulinyeteseket, hogy hagyjak el az ojjektumot

elso postnak idealis. szedjuk ki a monoblokkot egy igazan kituno minosegu nemet csipofogoval. oke

szerintem

mi ugy szoktuk, hogy a szerszamot beledugod a monoblokk cseszebe, es utana atdugsz valami csavart a szerszamon, es belehajtod a monoblokk tengelyebe. erre a celra egy pedaltengely van nalunk berendszeresitve. ezzel a lecsuszik/leugrik problemakort eliminaltuk.

aztan ezt az egesz entitast rahelyezed a satura, befogva vele a kiszedo szerszamot jo szorosra. [jo satu igenyeltetik]

aztan nekifekszel es hajra. a multkor igy toltuk ketten a vazat, haver 90+ kilo, es nem mozdult, viszont a dupla szelessegu satupad ami vagy 15 helyen van lecsavarozva, az igen.

na es akkor dobtuk ki a vazat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

:peace: Fogj egy jó csipõfogót és meg van oldva a dolog (nekem jó minõségû német fogóm van az gyönyörûen vágja) :peace:

ezt mire írtad, te igen buta? szerinted ha 2 méteres gázcsõvel nem jön ki, akkor egy csípõfogóval kijön? (akciós a net megint vagy mivan?)

Énn

Énn

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
:peace: Fogj egy jó csipõfogót és meg van oldva a dolog (nekem jó minõségû német fogóm van az gyönyörûen vágja) :peace:

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

husevotelefonfulke:
1. nem az egészet, csupán a monoblockot
2. jó irányba
kalaius:
Egy ótvar csehó acélförmedvény, semmi kifinomult technológia.
No, adok neki gázcsõvel, hátha.

De tényleg próbáld rögzíteni a szerszámot, egyrészt hogy ne nyalhassa el, másrészt hogy két kéz, két lábbal tudd oldani. Ki jön az. Ha semmi más nem, akkor egy gumisnál a légkulcs biztosan segít. Mindezt persze csak akkor, ha egészen biztos jó az irány. Hallottam már vázról, ami hasonló okok miatt kidobtak majdnem.

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
husevotelefonfulke:
1. nem az egészet, csupán a monoblockot
2. jó irányba
kalaius:
Egy ótvar csehó acélförmedvény, semmi kifinomult technológia.
No, adok neki gázcsõvel, hátha.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Figy, jó irányban próbálkozol ugye?;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
melegítést a müanyag(esetlegesen) csésze szereti csakúgy mint a hûtés:)
olyan nincs hogy valami erõvel nem jön ki.. és ez egyben a leghumánusabb is.
csavarral rögzíteni a szerszámot, ne ugorjon le róla, ne nyalja el a mintát, majd erõvel.... kicsit mintha meg akarnád húzni, aztán jöhet a lazítás. 2 méteres erõkarral ki fog jönni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
milyen rendszer, Truva v RF? az elsõ fajtát nem nagyon ütném, elnyalódik vagy a szerszám, vagy a fogak, és akkor végképp vége marad a flex by Thez

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ezaz. Fagyasztó-spray-vel fújd le az egészet. Aztán jöhet a tízkilós...

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
A csöves megoldást már alkalmaztam, igaz csupán fél méteres acél kormány segítségével. Ebben a krampácsolásban lehet vmi, sõt bevallom, már idáig is ezt csináltam olykor, eredményt remélve. Még egy maradt: a fagyasztó spray; az csodákra képes ilyen esetekben, úgy hallottam.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
próbáld megmelegíteni...
de utánna festeni is kell.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Végsõ kétségbeesésedben ütheted a csészét kalapáccsal. Állítólag a rezgések kilazítják az összerohadt cuccokat. Egy buddhista szerzetes türelmével közepes ütések is megteszik a hatásukat, aztán jöhet a csõ a szerszám végére.