Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Hali!Valaki nem tudja h egy centírvilla kb mennyibe kerülhet a boltokban vagy otthon csinálni mennyire körülményes?Elõre is köszi!!

PARK TOOL TS-2 centírállvány 97920 Ft....de a tacxnak is van ilyen centírállványa, kiskerára 14900 Ft...ilyesmi ni:

http://ebike.hu/term...eloallvany/3001

otthon csinálni egy egyszerûbbet biztos nem körülményes, de az tuti, hogy nem lesz olyan extraprecíz, mintha szervízben csinálnák. nem véletlen kerül majd egy 100asba a park tool, amit a jobb bringaboltokban használnak.....amúgy mennyibe is fáj egy centírozás? 1000-1500 a két kerék? nem olyan sok az, ha meg tényleg annyira sûrûn kell centírozni, akkor egy erõsebb felnit kell beszerezni....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valami velotrades arlistaban nezzel szet, asszem ok nyomjak a Park Tools-t. na azok dragak [megerik az arukat, de attol meg dragak]

na es akkor mar lesz egy viszonyitasi alapod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hali!Valaki nem tudja h egy centírvilla kb mennyibe kerülhet a boltokban vagy otthon csinálni mennyire körülményes?Elõre is köszi!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ennyit arról, hogy a 15-ös villáskulcs rövid, nem véletlenül hosszabb 6-8 cm-rel a pedálhoz való villáskulcs. Ja és enniyt a szar minõségû acél szerszámokról is (elferdülés stb.) Szal szerszámokat ne szídd, ember legjobb barátja a kutya után

én egy ~20 centis 15-ös crova villáskulccsal szoktam szerelgetni a pedálokat, 500 Ft volt a barkácsboltban. egy rendes pedálkulcs meg ugye ennél jóval drágább...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Shimano 520-as pedált hogyan szervizeltek otthon, mert ugye ahhoz hogy kitekerje az ember a csapágyazást a pedálból kell egy körmös basz?

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

Ennyit a szerszámokról!:)

Ennyit arról, hogy a 15-ös villáskulcs rövid, nem véletlenül hosszabb 6-8 cm-rel a pedálhoz való villáskulcs. Ja és enniyt a szar minõségû acél szerszámokról is (elferdülés stb.) Szal szerszámokat ne szídd, ember legjobb barátja a kutya után

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Levi: ezt nem teljesen értem. Pont a pedál le-nem-szedése miért akadályoz a bringa többi részének karbantartásában? Amúgy meg tessék bemenni egy szerszámbótba és venni egyet nemsokért.

--Trifo

Levi's

Levi's

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Én, egy autós szerszámkészlettel csináltam a téli darabokra szedést, de nem tudtam befejezni, mert amikor szedtem le a pedált, elferdült a 15-ös kulcs! Tiszta ideg voltam, mert így neki kell állnom még egyszer befejezni... Ennyit a szerszámokról!:)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
köszi mindenkinek :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
mizie: felemeled a bringa elejét a váznál fogva, és óvatosan - pl két ujjal - tekergeted a kormányt. Ha nem jár teljesen szabadon, akkor szorul. Ha úgy érzed, hogy szorul, akkor eressz vissza egy kicsit, és nézd meg újra, hogy szorul vagy kotyog-e.

Amúgy meg próbáld ki, hogy a beállítottnak vélt csapágyon húzol még egy-két fordulatnyit a felsõ imbusszal. Na akkor valszeg már szorulni fog és már meg is tapasztaltad, hogy milyen, amikor szorul :)

--Trifo

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
esetleg nem/nehezen tudod elforgatni a kormányt? :rolleyes:

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

5-ös imbusz kell hozzá, kilázítod a csavarokat, leszeded a stucnit, helyére rakod a new-t, meghúzod a kormányt tartó csavarokat. Majd elõször szépen a fölsõ csavarral összehúzod a kormánycsapágyat, beállítod hogy ne kotyogjon, és ne is szoruljon. Kotyogást leg1szerûbben úgy tudod ellenõrizni, hogy behúzod az elsõ féket és a kormányt megrángatod elõre hátra, ha kotyog azt észreveszed, és akkor még húzol a felsõ csavaron. Ezután pedig a stucni csavarjait meghúzod, hogy ragaszkodjanak a villa nyakhoz, és kész is van.

visszakerestem stucniszerelés ügyében a tancsokat és ezt találtam.
az tök szépen le van írva hogy milyen amikor kotyog, de a kérdés az
lenne, hogy milyen amikor szorul? azt hogy veszem észre?

`LanceloT

`LanceloT

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Hello

Lenne egy olyan kérdésem h 18-as Merida TFS 300D vázba mekkora négyszögtengelyes monoblokk kell?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jobb negszoges kozepcsapik biza atmeno furatosak
/amig en ilyenekkel foglalkoztam olyanok voltak/

az eszterge nem tartalmaz semmifele szabvanyt

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Örömmel jelentem, hogy sikerült kiszedni. 1 méteres csõvel, szinte 0 erõkifejtéssel. Kösz a tippeket.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Üdv mindenki!
Szóval egy kis szereléstõl nem szoktam visszariadn, de most kicsit elakadtam. Az a helyzet, hogy van egy nagyon bevált trekingem, amit tavaszra kicsit frissíteni szeretnék. Eddig 1 hüvelykes menetes merevvilla szolgált benne. Most kapni fog egy RST telót, aminek ugye variálható a villanyaka. Gondoltam akkor már azon a plusz néhány ezresen ne múljon kap egy ahead fejet, úgy is sok nyûgom volt a menetes csészékkel. Az eBike kínálatában találtam is 1'-es kormánycsapágyat, de 1'-es ahead villanyakat nem árulnak a villához. Egy cimborám szerint az eszterga tartalmazza az összes szabványt.... Azért azt csak az utolsó megoldásnak tartogatom. Valaki végzett már ilyen jellegü átalakítást?

pedig van ám 1' ahead villananyak az rst kínálatában, a stucni alias kormányszár viszont már jobb kérdés. szûkítõ ha más nincs:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

off: A topik elsõ postjára válaszolt szvsz:)

off: vérláma :D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

ezt mire írtad, te igen buta? szerinted ha 2 méteres gázcsõvel nem jön ki, akkor egy csípõfogóval kijön? (akciós a net megint vagy mivan?)

off: A topik elsõ postjára válaszolt szvsz:)

öregúr

öregúr

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Üdv mindenki!
Szóval egy kis szereléstõl nem szoktam visszariadn, de most kicsit elakadtam. Az a helyzet, hogy van egy nagyon bevált trekingem, amit tavaszra kicsit frissíteni szeretnék. Eddig 1 hüvelykes menetes merevvilla szolgált benne. Most kapni fog egy RST telót, aminek ugye variálható a villanyaka. Gondoltam akkor már azon a plusz néhány ezresen ne múljon kap egy ahead fejet, úgy is sok nyûgom volt a menetes csészékkel. Az eBike kínálatában találtam is 1'-es kormánycsapágyat, de 1'-es ahead villanyakat nem árulnak a villához. Egy cimborám szerint az eszterga tartalmazza az összes szabványt.... Azért azt csak az utolsó megoldásnak tartogatom. Valaki végzett már ilyen jellegü átalakítást?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
negyszogtengelyes monoblokkrol van szo ha jol ertem. azon nem megy at csavar.

ez a kormanycsapagy kiuto szerszam nagyon jo, egyaltalan nem egyhasznalatos. persze roncsolodik, meg kopik idovel, de muhelyben is kibir legalabb egy evet. tehat otthoni hasznalatra kb orok elet +2 nap.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F