Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

csavarboltban

pl dohány utca-síp utca sarkán a dohány utca eleje felé elindulva a jobboldalon kb a harmadik ház

de
aranyoldalak.hu
szaknevsor.hu

rmx rider tartozkódási helye: Brüsszel

:D:D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na leszedtem egy kicsit az egyikbõl és iigy már sikerült. :bananadan

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
cipõt a cipõboltból

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
csavarboltban

pl dohány utca-síp utca sarkán a dohány utca eleje felé elindulva a jobboldalon kb a harmadik ház

de
aranyoldalak.hu
szaknevsor.hu
Autist Team:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ok akkor veszek egyet, de hol?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
abból lehet nyugodtan faragni egy kicsit, de a csavar ha meg van hajolva akkor tovább is fog hajlani

és nagy öröm lesz kiszedni az L alakú csavart arról a kis helyrõl:-)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nem a csavarral volt a baj. az könnyen bement. azt a mûanyag szart nem tudtam oda bepréselni. lehet hogy majd csiszolok le belõle.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
vegyél egy kiba* csavart oda, ne feszegesd

20ft kb

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Legújabb fejlemény : :D
sikerült visszarakni az egészet abba a forgáspontba ahol eddig volt. talán az jobban ki van járva. nem tudom. majd a boltba átrakják..

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na már félórája szenvedek azzal a kib. mûanyag szarral és már rohadtul elegem van. mit csináljak? itt egy ábra:
Feltöltött kép

katt a kisképre

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
segitség! forgáspont cserét akartam a vázon csinálni és a csavar ami a támvillát a "linkplate"-hez köti egy kicsit meg van hajolva. ez baj? ki venni ki tudtam de visszarakni már nehézkes. érdemes próbálkozni vagy cseréljek csavart?
EDIT: na a csavart sikerült könnyedén benyomnom már csak egy alátétet kell beügyeskednem valahogy.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Miért ne lehetne kiszedni a tojást centírállvány nélkül?
Elég könnyû valami jelzõt applikálni a villára. Pl egy elgörbített küllõt befõttesgumival, vagy mondjuk akármi mást.
De még jelzõ se kell, a féken megtámasztod a mancsod és ujjal lehet méricskélni.
Centírállvány sztem nem teszi számottevõen pontosabbá a munkát, csak gyorsabbá. Ha nagyon akarnék állványt, én is egy villát fognék satuba. Ha van egy hegesztõ ismerõs akkor taknyoltass vele egy-két anyát stratégiai pontokra és pár színesre fújt végû csavarral kész a professzionális állvány.

én is így csinálom, lehet hogy egy centrírálvánnyal sem lenne türelmem precízebb munkát végezni

de hogy könnyebb lenne az biztos

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Bringában kereket centrírozni nagyon kényelmetlen és hosszadalmas. Kereket centrírozni villában lehet, de csak elsõt, a hátsó fogadásához kell egy kis átalakítás.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Miért ne lehetne kiszedni a tojást centírállvány nélkül?
Elég könnyû valami jelzõt applikálni a villára. Pl egy elgörbített küllõt befõttesgumival, vagy mondjuk akármi mást.
De még jelzõ se kell, a féken megtámasztod a mancsod és ujjal lehet méricskélni.
Centírállvány sztem nem teszi számottevõen pontosabbá a munkát, csak gyorsabbá. Ha nagyon akarnék állványt, én is egy villát fognék satuba. Ha van egy hegesztõ ismerõs akkor taknyoltass vele egy-két anyát stratégiai pontokra és pár színesre fújt végû csavarral kész a professzionális állvány.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
a tojást nem fogod tudni kiszedni belõle

ettõl függetlenül nagyon strapabíró kerekeket lehet építeni otthon is, csak nem lesz 100%ig precíz

mondom ezt úgy hogy ~7-8 kereket fûztem meg különbözõ gépekbe, ebbõl 4 nagybicókban szolgál, egyikhez sem kellett még soha sem hozzányúlni;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
oké, csak akkor is inkább keresek a sufniban egy hulladék villát, rádobok egy hulladék féket, és máris kész a centrírállvány, sokkallom érte a tizenakárhány ezret...
jó mondjuk egy profi bringamûhelyben lehet ez túlzottan gány látvány...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es akinek tarcsafeke van? attol hogy annak nem szamit, meg nem szeretek nem egyenes kerekkel menni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
sosem értettem, hogy miért jó a centrítozó állvány, tökéletesen funkcionál bármilyen villa+vfék kombó nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

PARK TOOL TS-2 centírállvány 97920 Ft....de a tacxnak is van ilyen centírállványa, kiskerára 14900 Ft...ilyesmi ni:

http://ebike.hu/term...eloallvany/3001

otthon csinálni egy egyszerûbbet biztos nem körülményes, de az tuti, hogy nem lesz olyan extraprecíz, mintha szervízben csinálnák. nem véletlen kerül majd egy 100asba a park tool, amit a jobb bringaboltokban használnak.....amúgy mennyibe is fáj egy centírozás? 1000-1500 a két kerék? nem olyan sok az, ha meg tényleg annyira sûrûn kell centírozni, akkor egy erõsebb felnit kell beszerezni....

ez a tacx allvany szart se er. csak mondom...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Pedál vs. villáskulcs: nekem az erõkarral nem szokott gondom lenni: 90 kiló vagyok, lábbal épp elég nyomatékot tudok kifejteni, hogy kitekerjem a pedált a helyérõl.

Persze ha nincsenek rendes szerszámaid, akkor minden sokkal nehezebb. És nem kell itt különösen drága cuccokra gondolni, csak tisztességes minõségre. Pl a Connex imbuszkészletemet már-már sznobságnak gondolom, de attól még a puszta birtoklása is örömet okoz...

--Trifo