Jelentkezz be Regisztrálj

Otthoni szerelés, szerszámok
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2007. March 04. - 19:50

A kenésre tippek? Bocsi a sürgetésért, de szeretném holnap egyben elintézni az összeset...
Off: sürgõs, tudnátok a nyerges topic-ban is tippeket adni?
On
Posted 2007. March 04. - 19:41

ss agy...
hacsak nem madzagos a fék, akkor....
boltbajárósomon egy szál bowden sincs:)
látom madzagos. amúgy erõs csípõfogó/kombináltfogó. az meg csak akad... (évente 1-2 bowdncseréért felesleges fizetni)
erõs fogóm nekem is volt, de mindig elmaszatolta a végeket, az ilyen jellegû mókához sztem tényleg kell egy külön szerszám
de való igaz, h neki nagy szüksége nem lehet rá
én meg vettem 20 szál hváltó és hfék bovdent meg házakat km hosszan, annyiba volt, mint egy csere egy szervízben
érdemes megfontolni
Posted 2007. March 04. - 19:34

boltbajárósomon egy szál bowden sincs:)
látom madzagos. amúgy erõs csípõfogó/kombináltfogó. az meg csak akad... (évente 1-2 bowdncseréért felesleges fizetni)
Posted 2007. March 04. - 19:31

fõleg ha sokat sarazol és/vagy szereled át a gépparkot

én a szerszámok közé sorolnám a headlockot is, de ez megint csak a berögzõdéseim miatt van így

valszeg ha oposszum frí emberke, akkor nem használ olyan pedált, ami csak imbusszal applikálható fel
nem is baj, mert egy jóféle villáskulcsnak sokkal nagyobb az erõkarja
Posted 2007. March 04. - 19:31

hajtókarleszedõ? az elég szervízekbe..
kellõképp találékony ember elmegy, és vesz 2 önlehúzó gyürüt.
ezzel kiváltja a két vacak müanyag porvédõt a hajtómû csavarján, és többet nem kell hajtómûleszedõ sem - az imbuszcsavar kicsavarása lehúzza egyben a hajtókart is a tengelyrõl...
(amennyiben még a monoblokkos rendszered van, nem az integrált középcsapágyas)
tehát marad a monoblokk kiszedõ valamint egy 4-5-6-8as imbusz;)
pedálkulcs? egy karcsúbb 15ös villás. de lehet jobban megéri venni egyet. (már amelyik még ilyen, és nem a tengely felõl 6-ös v 8as imbuszos)
láncbontó? (bár patentszem.....)
láncbontó jól jön.. (és akkor új lánc vásárlása esetén nem kell másnap kilóméteres lánccal eltekerned a boltba hogy...

esetleg még 1-2 kisebb imbusz..
3; 2; 2,5
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. March 04. - 19:26

kellõképp találékony ember elmegy, és vesz 2 önlehúzó gyürüt.
ezzel kiváltja a két vacak müanyag porvédõt a hajtómû csavarján, és többet nem kell hajtómûleszedõ sem - az imbuszcsavar kicsavarása lehúzza egyben a hajtókart is a tengelyrõl...
(amennyiben még a monoblokkos rendszered van, nem az integrált középcsapágyas)
tehát marad a monoblokk kiszedõ valamint egy 4-5-6-8as imbusz;)
pedálkulcs? egy karcsúbb 15ös villás. de lehet jobban megéri venni egyet. (már amelyik még ilyen, és nem a tengely felõl 6-ös v 8as imbuszos)
láncbontó? (bár patentszem.....)
Posted 2007. March 04. - 19:07

Kenõanyagok? Nincs olajos tárcsafékem és telóm se, és minden csapágy iparis...akkor elég ha zsírt veszek? A csapágyakon kívül kell még vmit kenni?
Posted 2007. March 04. - 17:52

Ja, küllõkulcs. Ez eszembe volt, csak nem írtam. A fogaskerék-sor leszedõ a hátsó agyam single-speed mivolta miatt sztem felejtõs:chin:...a láncoskulcs pontosan mi is? :confused:
Esetleg BBB szerszámok? Megérik a pénzüket?
Akkor a láncoskulcsra se lesz szükséged. Ezzel fogod meg a fogaskeréksort amikor leszeded az agyról.
Posted 2007. March 04. - 17:50

ami nekem van itthon: imbuszkészlet, HT2es monoblokkkulcs, négyszöges monoblokkulcs, négyszöges hajtókarlehúzó, fogassorleszedõ egy jó kis franciakulccsal, láncoskulcs, meg egy kónuszkulcs és egy lánbontó + 15ös vékonyabbfajta villáskulcs a pedálhoz...a ht2es monokulcs meg a fogassorleszedõ az shimano, hajtókarlehúzó az valami olcsó auchanos (egyszer kellett eddig..), kónuszkulcs icetoolz, 4szöges monokulcs marwi, láncoskulcs az park tool (olyan áron volt, hogy sofort kaufen..), láncbontó meg decathlonos....
Posted 2007. March 04. - 17:26

A sebesség mindent megold.
Posted 2007. March 04. - 17:25

Esetleg BBB szerszámok? Megérik a pénzüket?
Posted 2007. March 04. - 17:22

park, pedros, icetoolz, shimano szerszamok altalaban jok
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 04. - 15:37

Eddig csak 1 imbuszkészletem és láncbontóm volt, de most gondoltam még pár dologra: hajtókar-lehúzó és monoblock-bontó. Ezeken kívül szerintetek kell még vmi? A hajtókar-lehúzóból és monoblock-bontóból milyenek vannak, mit érdemes keresni, mire kell odafigyelni?
Posted 2007. March 03. - 15:43

shimano agyak ma is ugyanugy mukodnek. 10es imbusszal kell belegazolni a lelkukbe.
hat az en regi shimano agyam szetszedese nem igenyel imbusz kulcsot
Posted 2007. March 02. - 17:01

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 02. - 09:38

Annál csak egy gázosabb agyszerelésem volt: egy Favorit bringa hátsójában kellett küllõt cserélni jobb oldalon, fûben, mindentõl messze. Máig se teljesen értem, hogy sikerült az összes golyót nem elveszteni.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2007. March 02. - 04:53

meg azt a porvedonek tuno barmit is ki szednem utana meglatod/juk/
de vidd szervizbe
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. March 02. - 01:14

gondoltam addig nem rontom el, amíg vmi hozzáértõ(bb) ember nem mond vmit, hogy hogyan kell nekiállni az elrontásának

tengely sem csusszan csak úgy, szal azt se akartam püfölni (még)
illetve novánál is mintha lenne vmi porvédõ emlékeim szerint, ami alatt meg vmi kis imbuszos rögzítés lapul
Posted 2007. March 01. - 22:52

a mavic agy a ksyrium kerekben is szetesik egybol
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. March 01. - 21:37

illik vhogy az agytesthez rogziteni
tengely ki
aztan benez oszt meglat
de akar azt a porvedonek kinezo dolgot is kikaphatnad
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...