Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

ss agy...:) hacsak nem madzagos a fék, akkor....
boltbajárósomon egy szál bowden sincs:)

látom madzagos. amúgy erõs csípõfogó/kombináltfogó. az meg csak akad... (évente 1-2 bowdncseréért felesleges fizetni)

erõs fogóm nekem is volt, de mindig elmaszatolta a végeket, az ilyen jellegû mókához sztem tényleg kell egy külön szerszám
de való igaz, h neki nagy szüksége nem lehet rá
én meg vettem 20 szál hváltó és hfék bovdent meg házakat km hosszan, annyiba volt, mint egy csere egy szervízben
érdemes megfontolni

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ss agy...:) hacsak nem madzagos a fék, akkor....
boltbajárósomon egy szál bowden sincs:)

látom madzagos. amúgy erõs csípõfogó/kombináltfogó. az meg csak akad... (évente 1-2 bowdncseréért felesleges fizetni)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
bowdenvágó, és lehetõleg olcsó bowdenezés - ház és draut is kellhet
fõleg ha sokat sarazol és/vagy szereled át a gépparkot :)
én a szerszámok közé sorolnám a headlockot is, de ez megint csak a berögzõdéseim miatt van így :)

valszeg ha oposszum frí emberke, akkor nem használ olyan pedált, ami csak imbusszal applikálható fel
nem is baj, mert egy jóféle villáskulcsnak sokkal nagyobb az erõkarja

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

hajtókarleszedõ? az elég szervízekbe..
kellõképp találékony ember elmegy, és vesz 2 önlehúzó gyürüt.
ezzel kiváltja a két vacak müanyag porvédõt a hajtómû csavarján, és többet nem kell hajtómûleszedõ sem - az imbuszcsavar kicsavarása lehúzza egyben a hajtókart is a tengelyrõl...

(amennyiben még a monoblokkos rendszered van, nem az integrált középcsapágyas)

tehát marad a monoblokk kiszedõ valamint egy 4-5-6-8as imbusz;)
pedálkulcs? egy karcsúbb 15ös villás. de lehet jobban megéri venni egyet. (már amelyik még ilyen, és nem a tengely felõl 6-ös v 8as imbuszos)
láncbontó? (bár patentszem.....)

láncbontó jól jön.. (és akkor új lánc vásárlása esetén nem kell másnap kilóméteres lánccal eltekerned a boltba hogy... :))
esetleg még 1-2 kisebb imbusz..
3; 2; 2,5
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hajtókarleszedõ? az elég szervízekbe..
kellõképp találékony ember elmegy, és vesz 2 önlehúzó gyürüt.
ezzel kiváltja a két vacak müanyag porvédõt a hajtómû csavarján, és többet nem kell hajtómûleszedõ sem - az imbuszcsavar kicsavarása lehúzza egyben a hajtókart is a tengelyrõl...

(amennyiben még a monoblokkos rendszered van, nem az integrált középcsapágyas)

tehát marad a monoblokk kiszedõ valamint egy 4-5-6-8as imbusz;)
pedálkulcs? egy karcsúbb 15ös villás. de lehet jobban megéri venni egyet. (már amelyik még ilyen, és nem a tengely felõl 6-ös v 8as imbuszos)
láncbontó? (bár patentszem.....)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Hát akkor láncoskulcsnak is lõttek. Kónuszkulcs is fölösleges, mert mindkét agy iparis...:D Ez egyre olcsóbb lesz. Akkor marad a monoblock- , hajtókar-leszedõ, nomeg a küllõkulcs. Pedálkulcs? Fölösleges?
Kenõanyagok? Nincs olajos tárcsafékem és telóm se, és minden csapágy iparis...akkor elég ha zsírt veszek? A csapágyakon kívül kell még vmit kenni?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Ja, küllõkulcs. Ez eszembe volt, csak nem írtam. A fogaskerék-sor leszedõ a hátsó agyam single-speed mivolta miatt sztem felejtõs:chin:...a láncoskulcs pontosan mi is? :confused:
Esetleg BBB szerszámok? Megérik a pénzüket?

Akkor a láncoskulcsra se lesz szükséged. Ezzel fogod meg a fogaskeréksort amikor leszeded az agyról.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a láncoskulcs az a fogaskeréksor leszedéséhez kell, hogy ne forogjon el a sor, miközben a leszedõvel tekered le a záróanyát..ha SSed van, akkor sztem ilyen se nagyon kell neked.

ami nekem van itthon: imbuszkészlet, HT2es monoblokkkulcs, négyszöges monoblokkulcs, négyszöges hajtókarlehúzó, fogassorleszedõ egy jó kis franciakulccsal, láncoskulcs, meg egy kónuszkulcs és egy lánbontó + 15ös vékonyabbfajta villáskulcs a pedálhoz...a ht2es monokulcs meg a fogassorleszedõ az shimano, hajtókarlehúzó az valami olcsó auchanos (egyszer kellett eddig..), kónuszkulcs icetoolz, 4szöges monokulcs marwi, láncoskulcs az park tool (olyan áron volt, hogy sofort kaufen..), láncbontó meg decathlonos....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha kónuszos agyad van akkor a kónuszkulcsok sem ártanak, ne a legdrágábbakat vedd meg.

A sebesség mindent megold.

• vendég
Ja, küllõkulcs. Ez eszembe volt, csak nem írtam. A fogaskerék-sor leszedõ a hátsó agyam single-speed mivolta miatt sztem felejtõs:chin:...a láncoskulcs pontosan mi is? :confused:
Esetleg BBB szerszámok? Megérik a pénzüket?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
fogaskereksor-leszedo, lancoskulcs, kullokulcs talan

park, pedros, icetoolz, shimano szerszamok altalaban jok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

• vendég
Eljött nálam a szerszám-beszerzés ideje.
Eddig csak 1 imbuszkészletem és láncbontóm volt, de most gondoltam még pár dologra: hajtókar-lehúzó és monoblock-bontó. Ezeken kívül szerintetek kell még vmi? A hajtókar-lehúzóból és monoblock-bontóból milyenek vannak, mit érdemes keresni, mire kell odafigyelni?

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

shimano agyak ma is ugyanugy mukodnek. 10es imbusszal kell belegazolni a lelkukbe.

hat az en regi shimano agyam szetszedese nem igenyel imbusz kulcsot

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
shimano agyak ma is ugyanugy mukodnek. 10es imbusszal kell belegazolni a lelkukbe.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hogy mik vannak... Utoljára Shimano STX agyat szedtem szét vagy 10 éve. Abból ki kellett halászni a tengelyt kónuszostul és egy böszmenagy imbusszal a tengely helyére benyúlva lehetett levenni a racsnit. További bontogatás a belsõ (küllõk feleõli) odaláról volt lehetséges. De undormányosul sok golyó volt benne.

Annál csak egy gázosabb agyszerelésem volt: egy Favorit bringa hátsójában kellett küllõt cserélni jobb oldalon, fûben, mindentõl messze. Máig se teljesen értem, hogy sikerült az összes golyót nem elveszteni.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tengelyt ki kell tolni
meg azt a porvedonek tuno barmit is ki szednem utana meglatod/juk/

de vidd szervizbe

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nova igen, ez nem, azért gondoltam, h érdeklõdöm itt
gondoltam addig nem rontom el, amíg vmi hozzáértõ(bb) ember nem mond vmit, hogy hogyan kell nekiállni az elrontásának :)

tengely sem csusszan csak úgy, szal azt se akartam püfölni (még)

illetve novánál is mintha lenne vmi porvédõ emlékeim szerint, ami alatt meg vmi kis imbuszos rögzítés lapul

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
novatec agy tengelyerol is lecsuszik. nincs sehogy rogzitve az agytesthez. ha a tengely vegerol letekered a porvedo kis alu hengert, akkor mar ugrik is le a kazi. a hugi nem ilyen?

a mavic agy a ksyrium kerekben is szetesik egybol

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mie csuszna
illik vhogy az agytesthez rogziteni
tengely ki
aztan benez oszt meglat
de akar azt a porvedonek kinezo dolgot is kikaphatnad

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem csuszik le a racsnitest a tengelyrol?

RAUH-Welt
B E G R I F F