Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Óvatosan, de határozottan jobbra-balra... Valamerre csak elindul :)

--Trifo

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Közben kint van. Persze bal...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Üdv!

Shimano Ultegra BSA monoblokkot szeretnék kiszedni. Addig eljutottam, hogy a körmös ellenanya szerûség lent van, de maga a monoblokk nem moccan. Ugye ez nem bal menetes? Help pls!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Kotyogásra ellenõrzés: elsõ féket behúz (nagyon), fejcsõ-villanyak találkozást másik kéz mutató és hüvelykujja közé finoman megfog, majd bringát elõre-hátra mozgat. Ha a fejcsapágy kotyog, azt így érezni lehet. A villa becsúszó ugyanígy ellenõrízhetõ, bár azt kevésbé érezni általában.

Ja, és figyelni, hogy a fék esetleges kottyanása ne tévesszen meg.

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Hello
Kotyogó villára van valami módszer? Már szétszedtem újra zsíroztam összeraktam megütögettem fával-kalapáccsal és mégis kotyog.
A technika egy manitou teló és fsa csapágyak. Nem értem a problémát végképp nem tudom hogyan oldjam meg. .. és még a nap is süt és nem gurulok..

izé... olyan is van, hogy a becsúszók kotyognak, vagy a V-fék.. a becsúszókra új persely, de úgy tudom ez legtöbbször elvi lehetõség csak, jobb beletörõdni, vagy új vella..
a manitum már nekem is kottyan kicsit, az RST, ami a trekkingben volt, új korában is elb*szott módon kotyogott, meg csattogott..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
;) biztos a villa kotyog??
próbáld meg azt hogy stucni csavarja kilazít meg a kupak csavarja, és a kupak csavarját meghúzod(de csak ésszel)és utána a stucni csavarját.nekem is volt ilyen gondom.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Hello
Kotyogó villára van valami módszer? Már szétszedtem újra zsíroztam összeraktam megütögettem fával-kalapáccsal és mégis kotyog.
A technika egy manitou teló és fsa csapágyak. Nem értem a problémát végképp nem tudom hogyan oldjam meg. .. és még a nap is süt és nem gurulok..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

A bowdent úgy húztam be, hogy a váltótkart a legkönnyebb áttételre állítottam és úgy húztam feszesre.

ha jól értem, ez fordított rugóállású hátsó váltónál van így, amúgy a legkisebb kerékre kell váltani a karon, és úgy meghúzni a bowdent.
a feszességállító csavar(ok, ha shimanó) legyenek úgy álíltva, hogy engedni is, feszíteni is tudjál még, de általában feszíteni kell inkább.
ha a végállások jók, akkor a többit elég egyszerû hozzáállítani. a "késlekedés", amit írsz, mondjuk talán utalhat nyúlós, vagy akadozó bowdenre is.. vagy csak nagyon laza.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ati: nyugi, egyáltalán nem bonyolult, csak annak tûnik. A fékbeállítás (bármilyen fékkel) sokkal nagyobb macera.

--Trifo

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Huh! Köszi! Ezzel el fogok szórakozni egy darabig :)

egyszer kell ráérezni, hogy mit miért csinál rosszul a váltód, utána már gyorsan fog menni a szervízelés...

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Huh! Köszi! Ezzel el fogok szórakozni egy darabig :)
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Ati001:

http://bikemag.hu/content/view/100/10/

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Kéne egy kis segítség váltóállítás téren. Ma vissza raktam a hátsó váltót, láncot és a bowdent befûztem. Amikor levettem, a csavarokhoz nem nyúltam, de nem mûködik. Lefelé váltásnál 4-5 kattanásig semmit nem csinál, utána ledobja a megfelelõ helyre. Visszafelé meg 2-3-at ugrik egyszerre. Mit-hol kell állítani? Nem szeretnék látatlanba, össze-vissza csavargatni mindent. A bowdent úgy húztam be, hogy a váltótkart a legkönnyebb áttételre állítottam és úgy húztam feszesre.
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Csak annyit fûznék hozzá, hogy ha húzod a bowden végét vágás közben akkor nagy valószínûséggel minden szálat el tudsz vágni egyszerre és nem lesz gusztustalan. Egy jobb fogó amivel bowdent is lehet vágni többe kerül mint egy normális bowdenvágó nem? A forrasztás a legesztétikusabb sajna én nem tudok otthon ilyet...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ha forrasztod, akkor felesleges a kupak, nem? :)

jogos, de mennyivel esztétikusabb már...;) a kupak meg nem kerül semmibe, a bringaboltban egy marékkal adtak a múltkor tök ingyen, amikor kértem két darabot. :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

bowdenvéget jó kis pillanatpákával megforrasztom, aztán kupak rá.

Ha forrasztod, akkor felesleges a kupak, nem? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bowdentvágni én egy jobbfajta oldaltcsípõfogóval szoktam, bowdenházat meg leszabatom a boltban. bowdenvéget jó kis pillanatpákával megforrasztom, aztán kupak rá.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Pillanatragasztóval is össze lehet gyógyítani a végét, ha nem vagy ügyeske a forrasztópákával. 1 dózis összetartja nagyjából, azt beszívja, a második dózis pedig összefüggõ bevonatot képez:)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
éles szerszámnál nem megy szét a vége, addig jó, míg befûzöm.
ha mégis, akkor visszacsavarom a többi közé a kilógó szálat, nem szokott gondot okozni.

bowdenházat meg vagy flex, vagy dremel, vagy csípõfogó, utána síkba köszörülöm, ez megolvasztja a belsõ mûanyagcsövet, de úgy szoktam köszörülni, hogy egy régi bowden bele van dugva, azzal egybõl egyengetem, és úgy hûl ki, hogy szépen ki van nyitva a vége.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
1ik ismerösöm hegesztöpákával vágja a bowdent és akkor kb olyan lesz a vége mint amire te gondolsz.... csak kicsit odapöccint neki oszt kész :D