Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Köszi, megoldottam.

Pedál: nem szabad hagyni berohadni.
Nekem ez jött be: tiszta menetre alapozó festék. Komanmondom!! Nem rohad össze a vas és az alu, viszont nem is tekeredik le magától. Még soha nem volt vele gondom. Kb évente 1x alapból meglazítom.

Ugyanilyen érthetetlen dolog számomra a nyeregcsõ berohadása. Én csak védéfircis spray és azzal sem volt még gubanc.

Persze nekem más szívásaim vannak...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Pedál... Nekem még _soha_ nem volt olyan, hogy egy sima villáskulccsal ne tudtam volna leszedni egy kis ugrálás árán. De azért tényleg eléggé kellemetlen lehet. Mondjuk egyszer láttam egy bringaboltban egy ürgét szerencsétlenkedni egy berohadt pedállal.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az a normál menetes, balra kell lazítani.

A sebesség mindent megold.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
A monoblokk bal oldalán (tányér nélküli) bal vagy jobb menet van?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
prbáld a tengelyt befogni satuba, persze ha tudod úgy, hogy ne sérüljenek a kónuszok, aztán béléscsõ a hajtókarra.

hûtésre meg sûrített levegõ spray lefele fordítva, de nehogy az ujjadra menjen, mer komoly sérülést tud okozni!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
A hajszárítós trükk nem jött-be pedig már szinte izzott a kar. a tengely nem.
mivel ma zárva a boltos holnap viszem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
amikor az iskolarádiót kábeleztük nyáron, és toldani kellett a kábelt csokival, akkor mindig rám várt a nemes feladat, hogy a kis gázpáka/minipörzsölõ kombót (forrasztás, majd zsugofólia melegítés) újratöltsem gázzal. volt 3 palack, egyikhez sem volt jó hegy, ami pont passzentos lett volna, aztán mindig úgy kellett ügyeskedni, hogy belemenjen. jópárszor volt, hogy már majdnem tele volt, amikor megremegett a kezem, és a tartály komplett tartalma visszajött a kezemre. kegyetlen hideg tud lenni. :D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
köszi az ötleteket! Holnap kipróbálom õket!
kilazuló fejcsapágyra valaki?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
igen, ha a bõrödre fújod közelrõl, de egy acél/alu tárgyon nem lenne érezhetõ a változás.
"Minden hülyeség" by Tomidny

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
vaagy hónaljspré?az is veszett hideg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

hûtésre tényleg jó az öngyûjtó utántöltõ, rohadtul tud hûteni. esetleg még azt érdemes megpróbálni, amikor a szódapatront beleengedjük a szifonba - az is rohadtul lehûl.

aztán meg fater ordít h mit csinálsz a patronokkal? :D
PB utántöltöt épp pár napja volt szerencsém tapasztalni. kisujjamra ráfolyt. tényleg zergeb*szó hideg :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én grafitos zsírral szoktam a pedált meg a monoblokkot kenni - 2 saras szezon és nulla pucolás után a négyszöges monom gond nélkül kijött.

hûtésre tényleg jó az öngyûjtó utántöltõ, rohadtul tud hûteni. esetleg még azt érdemes megpróbálni, amikor a szódapatront beleengedjük a szifonba - az is rohadtul lehûl.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Melegítés/hûtés megoldásra ötlet:
- melegítésre hajszárító, vagy hõségfúvó ésszel használva!
- hûtésre gázöngyújtó utántöltõ palack. Rá kell nyomogatni meg csorgatni a folyékony PB gázt a hûtendõ felületre és faszán hideg lesz hamar. Csak közben vigyázni a nyílt lángokkal :)

Thez: van olyan ismerõsöm, aki kifûrészelte a vázból a nyeregcsövét - hosszanti csõvágással. Mondjuk nem kevés trágár kifejezés elhangzott közben...

Amúgy meg összerohadás ellen a sima gépzsír csak mérsékelten véd. Ami tényleg hasznos hosszú távon is, az a grafitos zsíz, mert ott ha a zsír el is múlik, a grafit megmarad és nem engedi - annyira - összegyógyulni az egymásnak feszülõ felületeket.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én headlock-kal szoktam ráhúzni.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hát, óvatosan kalapálgattam, de egyenlõre nem nagyon ment leljebb. :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kilazul a fejcsõ, érdekes...
A gyûrûre nem kell várni, rá kell húzni tövig.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
a hajszárítós dolgot kipróbálom, ha nem megy akkor holnap beviszem a bringaszerelõhöz az utcában..

Amúgy most felraktam egy pár kis aluminium keret pedált (nem tudom hogy hívják, olcsóbb bringákon stock) azzal megy most 1 napig...
A fejcsõ mindig kilazul, ha ráhúzom okés.. gondolom meg kell még várni amíg a teló válláig lemegyeget a gyûrû. Amúgy nagyon zsilett a bicaj:)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Pedálnál tényleg melegités jöhet szóba, vagy beáztatni csavarlazitóba... esetleg valamien zsiroldóba? bár azt mégh nem próbáltam. aztán kulcs rá, fél méteres erõkarral és le kell jönnie. Általában a zsir miatt szokott öszzeszorulni, mert ugye olyankor könnyebb meghuzni, aztán mikor zsir kipárolog vagy elkoszolódik akkor jönnek a problémák, hogy nem jön szét.
"Minden hülyeség" by Tomidny

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

na akkor hajtókarnál a fagyasztás/melegítés hogy oldható meg?

Nem vagyok elég vizuális típus. Persze az alkatrészek még csak felületi sérülése nélkül is!

Ahol erre van felkészültség, ott már rendes szerszám is van....

Én úgy álltam neki, hogy hajszárítóval maxon elég jól fel lehet melegíteni a kart (olyannyira, hogy kézzel nem lehet megfogni!). A pedáltengelytõl messzebb melegíted. Azért a tengely is kicsit melegszik, de az nem számottevõ. Valami jó hideggel nagyon gyorsan lehûthetõ.

Amúgy viszont theznek igaza van abban, hogy jó szerszámmal le kell jönnie. Ha úgysem jön le, akkor már csak néhány elvetemült ötlet jöhet szóba (mint ez is).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
na akkor hajtókarnál a fagyasztás/melegítés hogy oldható meg?

Nem vagyok elég vizuális típus. Persze az alkatrészek még csak felületi sérülése nélkül is!

Ahol erre van felkészültség, ott már rendes szerszám is van....