Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Posted 2008. March 28. - 18:13
Posted 2008. March 28. - 16:54
Posted 2008. March 28. - 16:05
Posted 2008. March 28. - 13:17
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2008. March 23. - 02:36
A szöget be lehet állítani (és csavarral rögzíteni), ez nagyon praktikus; a középcsapágy körüli rész egy gumiszerû ,,kampós'' részre fekszik föl, ez elég gyenge. A váltókábelek (ha alsócsövön mennek) egy-egy horonyban futnak (belül is és kívül is vezethetõk), így ezeket is lehet mûködtetni. Az alsócsövet egy fogas-szíj fogja meg, kb. mint egy sícipõ zár. A kombinált záróretesz egyik irányba rögzít, a másikban (egy kisebb) kiold.
Ha keskeny a pedál (közel van a vázhoz a hajtókar), akkor a baloldali a rögzítést oldó kallantyúban megakad, azaz nem egy teljes fordulat tekerhetõ.
Elõny: szög-állítás, elsõ kerék nem nyaklik, mert két kar irányan tartja (persze ez csak sárhányónál az igazi). Olcsó. Könnyû, könnyû eltenni, kis helyet foglal.
Hátrány: csak egyféleképp lehet rögzíteni. Egyes biciklik nem fekszenek jól föl. Nem túl tartós.
Másfél éve használom, egyelõre bírja, a felfekvõ rész fog legelõször tönkremenni. Ha veszel, a háromszöget alkotó csavarokat alalposan meg kell húzni, egyébként elengedi magát (s a biciklit).
Posted 2008. March 22. - 21:23
a bringa simán rá van téve, ugyanúyg tekerhetõ a kar, stb stb.
Posted 2008. March 22. - 21:20
Posted 2008. March 22. - 21:05
Posted 2008. March 21. - 00:09
no
probléma egy:
szét kell kapnom egy deore hátsóváltó szabadonfutóját /kissé kotyog, ki akarom hézagolni-meg tisztitás, elõzõ gazdija tuti nem nézett bele../
nem,nem az agytestrõl szeretném levenni az egészet /nagy imbusz/ hanem a golyók futófelületét lehet lekapni, s akkor hajde jó.
"legyártottam" hozzá egyszerszámot exszovjet bicajkulcsból, nem egy puha anyag, de nem bírom vele levenni, fak.
I.:
Nyugtassatok meg, ez is ugye alapból BALOS menet, mint a többinél? Mert eleddig így próbáltam..
II.:
Kellene mégis vmi rendes szerszám, de neten nem igazán találtam.
tipp...
Bár,holnap megnézem van e ilyesmi kor anyag melóba...
Elvileg a TL FW 40 nevü SH szerszám szolgálja e célt.
Posted 2008. March 20. - 22:26
A linkelt darab valóban csak karbonhoz jó, de vannak más típusok is, melyek univerzálisan használhatók.
Posted 2008. March 20. - 21:50
probléma egy:
szét kell kapnom egy deore hátsóváltó szabadonfutóját /kissé kotyog, ki akarom hézagolni-meg tisztitás, elõzõ gazdija tuti nem nézett bele../
nem,nem az agytestrõl szeretném levenni az egészet /nagy imbusz/ hanem a golyók futófelületét lehet lekapni, s akkor hajde jó.
"legyártottam" hozzá egyszerszámot exszovjet bicajkulcsból, nem egy puha anyag, de nem bírom vele levenni, fak.
I.:
Nyugtassatok meg, ez is ugye alapból BALOS menet, mint a többinél? Mert eleddig így próbáltam..
II.:
Kellene mégis vmi rendes szerszám, de neten nem igazán találtam.
tipp...
Bár,holnap megnézem van e ilyesmi kor anyag melóba...
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2008. March 12. - 19:55
Posted 2008. March 12. - 16:33
Asszem továbbra is érdekel az esztergálásos megoldás :-)