Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
egy régi alu üléscsõ átalakítóból vágtam le annyit, hogy félkör keresztmetszette legyen és ráhúztam 2 belsõt, hogy ne sérüljön a váz. ebbe megy bele a felsõcsõ, és fölürõl egy 3mm-es alulemez megy rá amit egy régi elsõkerék gyorsszárral szórítja le a felsõcsövet. az alulemez helyére, majd rakok vmi erõsebbet, mert nem elég merev, de így is stabilan megtartja. persze arra is húztam 2 belsõt.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
és hogy fogod be a biót?
milyen a befogó fej?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én 40x20as zártszelvénybõl csináltam a szerelõ állványom. igaz nem hordozható, a falba van, de nekem van külön bringaszerelésre kinevezett helységem, így nem is akartam hordozhatót. de azt is könnyen meglehet csinálni. méhbe van minden ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Régi vágyam már nekem is egy szerelõállvány... Ritkán kell ugyan, de akkor nagyon jól jönne. Csak egy csirkelábú tartóm van, már az is sokat segít bringabuzizáskor, de azért mégsem az igazi.

--Trifo

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Ahogy thez írja.

A szöget be lehet állítani (és csavarral rögzíteni), ez nagyon praktikus; a középcsapágy körüli rész egy gumiszerû ,,kampós'' részre fekszik föl, ez elég gyenge. A váltókábelek (ha alsócsövön mennek) egy-egy horonyban futnak (belül is és kívül is vezethetõk), így ezeket is lehet mûködtetni. Az alsócsövet egy fogas-szíj fogja meg, kb. mint egy sícipõ zár. A kombinált záróretesz egyik irányba rögzít, a másikban (egy kisebb) kiold.
Ha keskeny a pedál (közel van a vázhoz a hajtókar), akkor a baloldali a rögzítést oldó kallantyúban megakad, azaz nem egy teljes fordulat tekerhetõ.

Elõny: szög-állítás, elsõ kerék nem nyaklik, mert két kar irányan tartja (persze ez csak sárhányónál az igazi). Olcsó. Könnyû, könnyû eltenni, kis helyet foglal.
Hátrány: csak egyféleképp lehet rögzíteni. Egyes biciklik nem fekszenek jól föl. Nem túl tartós.

Másfél éve használom, egyelõre bírja, a felfekvõ rész fog legelõször tönkremenni. Ha veszel, a háromszöget alkotó csavarokat alalposan meg kell húzni, egyébként elengedi magát (s a biciklit).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
középrész - alsócsõ befogó.
a bringa simán rá van téve, ugyanúyg tekerhetõ a kar, stb stb.

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
ez nem valami fotoálvány?:wtf:

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Ebbe:
http://www.decathlon...40702-12852078/
Hogyan lehet befogatni a bicajt?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

no
probléma egy:
szét kell kapnom egy deore hátsóváltó szabadonfutóját /kissé kotyog, ki akarom hézagolni-meg tisztitás, elõzõ gazdija tuti nem nézett bele../
nem,nem az agytestrõl szeretném levenni az egészet /nagy imbusz/ hanem a golyók futófelületét lehet lekapni, s akkor hajde jó.
"legyártottam" hozzá egyszerszámot exszovjet bicajkulcsból, nem egy puha anyag, de nem bírom vele levenni, fak.

I.:
Nyugtassatok meg, ez is ugye alapból BALOS menet, mint a többinél? Mert eleddig így próbáltam..
II.:
Kellene mégis vmi rendes szerszám, de neten nem igazán találtam.
tipp...
Bár,holnap megnézem van e ilyesmi kor anyag melóba...

Elvileg a TL FW 40 nevü SH szerszám szolgálja e célt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Rosszul gondolod. Eredetileg valóban arra találták ki, de mára már tovább léptek.
A linkelt darab valóban csak karbonhoz jó, de vannak más típusok is, melyek univerzálisan használhatók.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Ha már körmösanya, akkor kérdeznék:) Ez hogy mûködik? Hogy kell berakni a villanyakba? Tekerem oszt beszorul?:)

beszorulni beszorul, de szerintem csak karbon nyakhoz jó.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
no
probléma egy:
szét kell kapnom egy deore hátsóváltó szabadonfutóját /kissé kotyog, ki akarom hézagolni-meg tisztitás, elõzõ gazdija tuti nem nézett bele../
nem,nem az agytestrõl szeretném levenni az egészet /nagy imbusz/ hanem a golyók futófelületét lehet lekapni, s akkor hajde jó.
"legyártottam" hozzá egyszerszámot exszovjet bicajkulcsból, nem egy puha anyag, de nem bírom vele levenni, fak.

I.:
Nyugtassatok meg, ez is ugye alapból BALOS menet, mint a többinél? Mert eleddig így próbáltam..
II.:
Kellene mégis vmi rendes szerszám, de neten nem igazán találtam.
tipp...
Bár,holnap megnézem van e ilyesmi kor anyag melóba...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

Loctite 243 vagy 270

Köszi, ezt keresem majd...

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
És igen, megszületett Frankeistein!
Asszem továbbra is érdekel az esztergálásos megoldás :-)
Feltöltött kép

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Loctite 243 vagy 270

• vendég
Ööö, fémragasztóbol keresnék minél erõsebbet...van vmi bejáratott márka, amit ajánlotok v. kb. ami olcsó és nekem tetszik? :)

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
csak érdekelt....mikor beimádkoztam a helyére már akkor nem tudtam hogy lehet kivenni :) vannak dolgok amiket egyszerre átlátok és vannak amiket megkérdezek , ilyen pl hogy miazistennyiláért nem jön ki a villa a vázból ha nem tartja semmi...szovjet módszer meg nem hittem hogy eredményre vezet, de végül sikerült :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Ha már körmösanya, akkor kérdeznék:) Ez hogy mûködik? Hogy kell berakni a villanyakba? Tekerem oszt beszorul?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
annak idején azért vettem ki, mert újat raktam bele, amin át tudom dugni a bowdenházat, és ezen nem fért volna át..

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
miért akarjátok kivenni a körmösanyát? azon kívül, hogy szarul van beütva, vagy hogy P.rider elnyalta nem igen tudok más okot elképzelni amiért ki kéne venni.