Mi egyszer a stucnival és a felső állítócsavar tekerésével húztuk/(nyomtuk) be a vázba a fejcsapágyat. Úgy viselkedett mint egy behúzószerszám, tökéletesen működött.
Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Posted 2017. October 08. - 23:02
Posted 2017. October 06. - 15:23
Emlékszem, hogy volt már téma, tegnap ilyet vettem acélváz belső védelmére: https://autobeard.hu...nt-1000-szintel
A megszokott festékboltomban lehetett kapni, szóval nem erőltettem a framesaver külföldről történő rendelését. nem szilárdul meg teljesen, kissé olajos marad, de valószínűleg több mint a semmi.
- donciccio likes this
Posted 2017. October 05. - 01:23
az xt hb-m8010 agyhoz milyen/melyik kulcsok kellenek?
két 22 mm-es kónuszkulcs: 17 oldal si.shimano.com/pdfs/dm/DM-HB0002-13-ENG.pdf
- Kisherceg likes this
Posted 2017. September 20. - 10:01
A lentebb más által is linkelt teszt alapján én megvettem a Wiggle/Pro féle eszközt. Kivitelezésre, állíthatóságra és használhatóságra nagyon rendben van. A hozzáadott kiegészítők is jók. Doboz nem feltétlenül szükséges, de mégis jó ha egyben van az egész. A pontosságát nem tudom megállapítani, de úgy olvasgattam, hogy a legolcsóbbat nem célszerű megvásárolni és a teszt alapján pontos ez a modell. Ha meg már vesz az ember akkor talán vannak drágább cuccai melyek ennyit megérdemelnek. Hozzáteszem eddig nem használtam, nem volt rá szükségem, alu váz és alkatrészek mellé most sem vennék.
http://www.bikeradar...rouptest-46517/
Edited by karakoram, 2017. September 20. - 10:01.
Posted 2017. September 20. - 05:18
Vettem mar egy ilyet: Wera Zykop Mini 1/4" - Tool-Check Plus Set. Ebben egesz jok a bitek, de persze 1/4"-rol 1/4"-ra valo atalakitoval tudnam csak a legtobb nyomatekkulccsal hasznalni. A keszletet szeretem, tudtam, hogy picike lesz a Zyklop Mini 1 racsnis kulcs, de tenyleg az kezbe veve. Csak 87 mm hosszu, eloszor nem is tudtam, hogy mire lesz jo, de azota nemcsak bringaszerelesnel jott jol a kis merete miatt, hanem nehezen hozzaferheto dolgoknal is. Mas kerdes, hogy a racsnis kulcsot nem kedvelem bringaszerelesnel, keves csavarnal jon jol.Vehetsz bele jo minosegu biteket... altalaban nem rossz amugy, de valoban lehetne jobb is.
Neztem en ott is, de peldaul a wera szerszamok a bike componentsnel vannak jo aron. Csak kar, hogy nem bovitik a kinalatukat, pedig mar irtam is emiatt nekik.A normal szerszamokat miert nem szerszamboltban nezed?
Nekem a t kulcs es a jo minosegu bit a kedvenc, azzal gyorsan lehet dolgozni, a nyomatekkulcsot meghuzashoz hasznalom. Vhol nem art ez extra hosszu vagy rovid szar, oda vettem egy-egy dedikalt kulcsot meret szerint.
Wera mini keszlethez kerestem egy hosszabb szaru bittartot, vegul a Wiha 388DS valt be nagyon. Nagyon jo a fogasa, jo nagy nyomatek is kifejtheto a hosszu szar miatt, ket bittartoja van, ami jol, hogy ha maskepp kell valamihez hozzaferni vagy nagyobb erovel meghuzni, lazitani. Magneses a tartoja, bar egy ido utan a magnes kiesett, de pillanatragasztoval visszaragasztottam. Amugy nevetseges, hogy nem tudtak gyarilag normalisan beleragasztani. De ezenkivul nem volt mas gondom.
Nagyon hianyzott par villaskulcs 20 mm felett a kulonbozo fogsor, monoblokk szerszamokhoz es me'g ki tudja mihez, igy eloszor egy nagyobb allithato villaskulcsot akartam, de inkabb vettem egy Knipex allithato fogokulcsot vagymit. Kb. 35 mm-ig nyithato 180 mm-es hossz mellett, igy egesz kicsi es lefed egy jo nagy tartomanyt, nem kell csavargatni, mint az allithato villaskulcsokat, osszenyomva a szarat kotyogas mentesen fogja az anyat, csavart. Nem azt mondom, hogy minden funkcioban es helyzetben kivaltja a villaskulcsot, de nagyreszt igen. Es jol jon, ha vizvezetekez kell hozzanyulni.
Edited by blash, 2017. September 20. - 05:26.
Posted 2017. September 19. - 07:47
Nekem a t kulcs es a jo minosegu bit a kedvenc, azzal gyorsan lehet dolgozni, a nyomatekkulcsot meghuzashoz hasznalom. Vhol nem art ez extra hosszu vagy rovid szar, oda vettem egyegy dedikalt kulcsot meret szerint.
Edited by arn, 2017. September 19. - 07:50.
Posted 2017. September 19. - 03:00
Egy megfizethető alternatíva a kultikus színkódolt PB Swiss imbuszkészletre: Extol Prermium imbusz készlet.
Valóban minőségi cucc, a felülete nem csak simán festett, hanem érdesített is, vége "gömb".
Régóta akartam már egy színes készletet, hogy ne kelljen keresgélni a megfelelő méretet, de a PB Swiss árát túlzásnak gondoltam, Ezt viszont ajánlom.
(amúgy a PP swiss kb minden pro-tour szerelő kistáskájában ott figyel, nem véletlenül)
www.szerszamok-webaruhaz.hu/extol_premium_imbuszkulcs_keszlet_9db_15_10mm_szines_8819315
Eppen nem olcsobb, mert 21 euro plusz szallitas, de inkabb ezt valasztanam az Extool vagy a PB Swiss helyett. Kicsit sajnalom is, hogy csak a zold nyelut vettem, de lehet, hogy akkor me'g nem volt ilyen szines valtozat. Kar, hogy a hosszabbik vege gomb feju. Neha gyorsabb csavart behajtani az imbusz hosszabbik vegevel, s ha gombfeju, akkor billeg a csavarban, illetve kisebb feluleten erintkezik, nem lehet rendesen meghuzni a csavart, vagy konnyebben elnyalhato.
Posted 2017. September 19. - 02:13
Ocarina-t én is néztem, ez egy elég jó kis torziós cucc, pofon egyszerű, úgy tűnik, hogy a leolvasás is rendesen meg van oldva. Tetszik, szerintem ez lesz az ami kell nekem is.
Az állítható lekattanós kulcsokkal meg az a baj, hogy a szerviztechnikában általában ennél magasabb nyomatékokat használnak. Olcsó (noname kínai) kulcsok kaphatók már 5-20 Nm-es határokkal 8-10 ezer körül, de ezek azért olcsók mert általában alul (vagy felül) nem pontosak. Általában igaz az, hogy egy ilyen eszköznél a méréshatár 2 végén nem pontos. Persze vonzó, hogy nagy, állítható, lekattan, műanyag doboz... de nem verekedni kell, meg nem is a polcon nézegetném, hanem használnám. Erre meg az Ocarina jobbnak tűnik.
Egy ilyen méréshatárú Hazet, Facom, vagy Beta kulcs árát meg le sem merem írni...
Topeaknak is van hasonlója mint az Ocarina, de az nem annyira tetszik
www.bikeradar.com/road/gear/article/best-torque-wrench-for-bicycle-grouptest-46517/
Mint ami ebben a tesztben van LifeLine Essential Torque Wrench MK2, olyat vettem a Planetx-tol, de Rose kiadasban is kaphato:
49 fontot plusz a szallitast egyaltalan nem eri meg. Olcsobban vettem valami akcioban, bar ugy sem. Tenyleg egy elbaszott konstrukcio, hogy a kulcs vegen levo markolattal lehet allitani a kioldast, mikozben az egesz markolat elforgathato, igy konnyen el is lehet allitani, vagy kulon me'g erre is figyelni, hogy ugy fogd a kulcsot, hogy ne allitsd el veletlenul... A skala is egy vicc, csak nagyjabol allithato be. A 1/4"-os fej es az arra kerulo 1/4"-os dugokulcsos bitek nem valok bringahoz, mert tul magas, illetve a kulcs szara is hosszu, ha nem szeretnem, hogy kiforduljon a csavarbol, akkor foghatom egyik kezzel a csavarnal bitet, a masikkal meg a szarat, de ugy hogy nehogy eltekerjem a markolatot... A racsni sem tetszik, vagy inkabb az, hogy csak jobbmenetes csavarhoz hasznalhato, majdnem sikerult is emiatt tulhuznom egy balmenetes csavart. A precizio a biteknel sem az igazi, mert nem sikerult parhuzamosan belenyomni azokat a dugokulcsba, csantran all nemelyik. A minoseguk meg nem Wera Hex-Plus szintu:
Edited by blash, 2017. September 19. - 02:15.
Posted 2017. September 05. - 09:34
a pumpát kipróbáltad már élesben?
A párom 29-es kerékét majdnem nulláról jó hamar felfújtam vele ma reggel. Nem volt rá szükség de így legalább rendesen kipróbáltam.
Egy átlagos hasonló méretű pumpánál lényegesen nagyobb az átmérője, lehet vele levegőt tolni.
- Kisherceg likes this
Posted 2017. August 31. - 13:24
Posted 2017. August 31. - 12:39
Fújtam vele kettőt-hármat de szerencsére komplett kereket nem kellett (biztosan szerencsés vagyok de mióta TL vagyok még nem volt defektem).
A kis szerszámot ma próbáltam és jó Kicsi, kézre áll, pontos. Az SKF sehogy nem állt kézre, amolyan félbeszedhető és kinyitható féle volt.
- Kisherceg likes this
Posted 2017. August 30. - 18:48
Évente minimum 1x ,de inkább 2x nézd át ill keres rá hogy lehet -e komplett csapágyszettet kapni még hozzá akkor szerezd be , ha nem írkáld fel a csapágyak tipusát és rendelj mindből hogy meg legyen a készlet. Kellemetlen ha 2 hónapig nem tudja használni az ember a bringáját mert a postást várja.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2017. August 30. - 09:54
Vedd ki a tagot és nézd meg úgy forgáspontokat hogy nem akadnak-e nem egyszer a csapágyak már csak azt a pár fokot képesek elmozdulni amit a tag enged mikor bent van. Ezenkivül berohadhat úgy is a csapágy hogy már nem forg csak az egész és dörzsöli a vázban lévő fészkét vagy a csapot.
Köszi. Szóval így nézhetem meg, hogy rendben vannak-e a forgáspontok.
Elvileg nem lehet gond, ha minden igaz kb. 100km volt a bringában mikor megvettem.
Ápolást igényelnek a forgáspontok? Vagy (mivel zártak a csapágyak) csak időszakos ellenőrzést?
Köszi,
X
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2017. August 29. - 21:50
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok!
Szereztem egy 2007-08 körüli Specialized Epic Maraton-t. A forgáspontokkal van valami teendő? Kell ápolni/kezelni őket? Tegnap tekertem egyet s hallatszott hátulról valami halk nyifogás...
Köszi,
X
Vedd ki a tagot és nézd meg úgy forgáspontokat hogy nem akadnak-e nem egyszer a csapágyak már csak azt a pár fokot képesek elmozdulni amit a tag enged mikor bent van. Ezenkivül berohadhat úgy is a csapágy hogy már nem forg csak az egész és dörzsöli a vázban lévő fészkét vagy a csapot.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2017. August 29. - 10:59
Nem piszkáljuk a kollégát, nekem ez kellett és kész (a nyeregtáskát nem szeretem, a vizes tatyó meg nem mindig kell, szerszám viszont kellhet)! Örök darabnak tűnik, nagyon profi a pumpa és a szerszám is. A tartó nagyon keményen fogja, alig lehet belepattintani (ez nincs a képen). OneUP Components EDC Tool és EDC pumpa (70-es).
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2017. August 29. - 10:35
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok!
Szereztem egy 2007-08 körüli Specialized Epic Maraton-t. A forgáspontokkal van valami teendő? Kell ápolni/kezelni őket? Tegnap tekertem egyet s hallatszott hátulról valami halk nyifogás...
Köszi,
X
Edited by xian, 2017. August 29. - 10:36.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2017. July 31. - 19:43
Nem piszkáljuk a kollégát, nekem ez kellett és kész (a nyeregtáskát nem szeretem, a vizes tatyó meg nem mindig kell, szerszám viszont kellhet)! Örök darabnak tűnik, nagyon profi a pumpa és a szerszám is. A tartó nagyon keményen fogja, alig lehet belepattintani (ez nincs a képen). OneUP Components EDC Tool és EDC pumpa (70-es).
Edited by karakoram, 2017. July 31. - 19:44.