Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
de a marzo telókon tényleg meg van adva, hogy mekkora erõvel kell húzni a csavarokat, mert könnyen elnyalódnak. anélkül hogyan csináljam? neten 10ezer.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem ne vegyél. Úgy tudom, hogy több tízezer forintba kerül. Kerékpár szerléshez teljesen felesleges.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
a kérdésem az lenne, hogy tervezek egy nyomatékkulcsot vásárolni, de nem tudom, hogy milyen tartományban mérjen, az apróbb/finomabb csavarok miatt gondoltam, hogy 0,5-1 Nm-tõl kezdõdjön a mérési tartománya, de a vége tekintetében nem vagyok biztos.
találtam 0,5-13,5Nm; 1-27Nm; 3-40Nm-eset, amik esetleg szóba jöhetnek, szóval szerintetek melyiket érdemes venni, vagy mi a legnagyobb nyomaték, amivel bringán kell csavart húzni?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Más topikban "vótmán" de itt az igazi helye;

http://data.hu/get/1.../Bike.part1.rar
http://data.hu/get/1.../Bike.part2.rar

RARpass nincs.

Olyanok vannak benne, mint Barnett's Manual, Handbook for Bicycle Mechanics by Howard Sutherland [6th Edition 1995] és William Nealy - Mountain Bike! - A Manual Of Beginning To Advanced Technique.

Mindhárom kicsit régi, de hasznos és/vagy szórakoztató.
Ugyanakkor, ha valakinek megvan a legfrissebb Barnett's, akkor ne tartsa meg csak magának, ha lehet :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
A szerszám tökéletes állapotban van, tekintve, hogy többnyire szárazon van a táskámban. Édesapám testi állapota jelentõsen rosszabb, tekintve, hogy tizenpár éve meghalt.

--Trifo

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

nekem meg Crank Brothers-féle sokattudós van. Bibibi. És az én apukám erõsebb!!! :)

--Trifo

es nem rozsdasodott meg sz@rra? [marmint a szerszam, nem a kedves papa :D]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Teszt

Feltöltött képFeltöltött kép Feltöltött képFeltöltött kép Feltöltött képFeltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
nekem meg Crank Brothers-féle sokattudós van. Bibibi. És az én apukám erõsebb!!! :)

--Trifo

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem van ilyenem :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
A karbon-titán mivoltához képest nem túl könnyû azért.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Karbon-titán szerszám
http://www.chainreac...x?ModelID=20031

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszi. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
valakinél olvastam, hogy piros bowdenházat keres, valamelyik topicban, már nemtudom hol, de azthiszem ide jó helyre írom a tanácsomat.......szóval vegyél olyan bowdenházat ami a leg szimpatikusabb, és létezik szerintem elég sok villamossági boltban piros zsugorcsõ. Ha ügyes vagy nagyon szépen meglehet csinálni:).....nekem a fékem nokon sárga, és mivel nemakartam kiadni még 18 ezret h sárga váltóbowdenházam legyen én megcsináltam ezt és nagyon szép lett! sok szerencét hozzá:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Gedáj!

Hol és mennyiért lehet centrírozó állványt beszerezni?

Köszi a tippeket.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jól látod. Ha van egy kis mûszaki érzéked, simán megoldod.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
Köszi a segítséget,akkor nem olyan nagy bonyolultség,mint ahogy gondoltam...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

bocs,az lemaradt.Gyári alap Mongoose,nem találtam rajta semmi típusszámot.
Ahogy nézegettem,(szétszedni még nem nagyon próbáltam)sima golyóscsapágy lehet benne.azt kell csak simán kicserélni és ennyi?

Amennyiben golyós, akkor a golyós kosárral+golyókkal kell elsétálni a csapágy szaküzletbe. "Iparis" esetén ki kell ütni a régit és a rajta lévõ típus jelölés alapján - ha ilyen nincs rajta, akkor vidd magaddal a régit - kapsz újat a szaküzletben.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
bocs,az lemaradt.Gyári alap Mongoose,nem találtam rajta semmi típusszámot.
Ahogy nézegettem,(szétszedni még nem nagyon próbáltam)sima golyóscsapágy lehet benne.azt kell csak simán kicserélni és ennyi?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

éppen ideje lenne csapágyat cserélnem az elsõ és a hátsó kerekemben.Szeretném saját magam megcsinálni.Milyen csapágy kell bele,vagy eléggé változó?tudnátok róla írni egy kis leírást?elõre is köszi

Engedd meg, hogy gratuláljak.:chin:
Azt honnan a rákból tudjuk, hogy milyen kerékagyaid vannak?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
éppen ideje lenne csapágyat cserélnem az elsõ és a hátsó kerekemben.Szeretném saját magam megcsinálni.Milyen csapágy kell bele,vagy eléggé változó?tudnátok róla írni egy kis leírást?elõre is köszi