Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
aha értem, kössz, elruccanok a kerékpárboltba hátha van nekik ilyen "speciális gátvéder témához:D" való /Shimano special tool (TL-FH 40)/ szerszámjuk

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
http://www.sheldonbr...freewheels.html

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
shimano kazettatestét szét lehet valahogy bontani? mûködésében még nincs hiba az xt hátsó agyamnak, de a kalapácsszerkezet felõl félelmetes hangok jönnek, amik nem hiszem, hogy rendeltetésszerû hangok, olyan csapágyas hangja van a dolognak, nyöszörög, ropog...

http://www.paul-lang.../FH/FH-M756.pdf ezen sajna nem nagyon utal arra hogy a 18-as kazettatestet szét lehetne szedni :(

ha lehet nem dobnám kukába az egész agyat, meg nem fûzetnék jra egy új aggyal, az járható, hogy egy másik döglött shimano agy kazettatestét rakom ennek a helyére, ha bontani nem lehet, talán valamelyik bringaboltban találok egy halott agyat amirõl ez a rész menthetõ lenne.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
szaisztok!

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

lenne egy nagy problémám a képen látható aggyal. ne mtudom kivenni a csapágyta belõle a jobb vagyis a driver oldalábol :(. már minden el van távolitva csak ez az egy csapit kellene kiszedni. szóval a csapi 6902es 15x28x7. a másik irányba egyszerüen nem lehet kiütni mert kicsi az agytestben a lyuk és nemjön át. a jobb oldalon meg nem engedi ahol a kalapácsok mennek ott az a "perem". nekem három gondoltaom volt. az egyik az hogy az a ricnis persely menetes és mikor tekerem akkor befelé megy és ha csináltatnék egy szerszámot hozzá akokr az elelntétes irányba kellene kijönni. a másik pedig hogy azt a peremet ami ott ne mengedi ki a csapágyat azt kiesztrgáltatni. csak az éppenhogy meglenne a 28mm, vagypedig egyszerhasználatos ahy és mehet a kukába :S. nemtudom, hogy lehet ilyen hülye megoldással csinálni egy agyat, de ez tényleg ne mszokványos vagyis nekem nem. azért irok ide hoyg esetleg valakinek már volt e ilyennel dolga.

a válaszotokat elõre is köszönöm

üdv: szabolcska

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Én ilyennel építettem a mostani kerékszettem: http://www.parktool....t=16&item=SW-40
Tényleg mûködik a 4oldalas dolog.

Hát én nem tudom mia a neve a küllõkulcsomnak, annó úgy reklámozták, hogy porkohászati eljárással készült.

Ez a nagyonsokadik küllõkulcsom, de ezt pár szerelõmunkahelyre is vittem magammal, mert 4 oldalról fog (kb úgy mint a linkelt park tool) nem megy szét tõle annyira az ujjam mert nem henger/kör/lapos/éles a "fogó" része hanem lapos) és nem nyúlik ki mint az összes többi.. Nálam a park tool is kinyúlt..

Másnak hátrány, hogy ezen 4 méret van, én megszoktam, hogy figyelem..

ed.
Egy darabig árultak hasonlót acorból is, de most nincs benne a mali katalógban..

Ride everywhere.

.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

SKS sárvédõ elreped vajon ha popszegeccsel nekirontok? Elég ha alátétet teszek a szegecs feje alá? (Faragnom kell hogy megfelelõen illeszkedjen)

nekem a pop lock bovdenje volt útba az sks sárvédõnek. kicsit belevágtam egy harapófogóval és azóta rend van.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Így lesz, köszi srácok!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Elöször tedd10 percre forró vízbe ha hõre lágyuló mûanyag márpedig szvsz az akkor könnyen megmunkálható lesz és biztosan nem deformálódik ill melegíted túl
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
melegitsd meg elotte hajszaritoval ovatosan. hatha.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
SKS sárvédõ elreped vajon ha popszegeccsel nekirontok? Elég ha alátétet teszek a szegecs feje alá? (Faragnom kell hogy megfelelõen illeszkedjen)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hol vetted, hol lehet ilyet nálunk beszerezni?.(tudom ez nem az a topik)

CRC-rõl rendeltem.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Én ilyennel építettem a mostani kerékszettem: http://www.parktool....t=16&item=SW-40

Hol vetted, hol lehet ilyet nálunk beszerezni?.(tudom ez nem az a topik)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Küllõanya kulcsot alu anyához (DT) milyent ajánlotok?
Amivel rendesen meg lehet húzni, nem lötyög rajta, és egybõl az anyát nyalja el.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem is kell lassan valami fajin küllõkulcs, ami nem nyúlik ki, és nem a 'V' alakhoz közelít a bevágása. :) Ahogy megtanultam kereket fûzni, egyre jobban érzem szükségét.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Jó, akkor bocsánat, nem esett le, hogy az hozzászólás erre vonatkozott. Nem cseszegetésbõl írtam, csak szerettem volna, ha tisztázzuk, hogy akkor hogy is van.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
köszi MaTT.:)

bloke: ha már így cseszegetsz, akkor csak hogy egészen pontosak legyünk: itt nálunk Budaörsön, hátul a kertben (magasság és földrajzi szélesség GPS-el meghatározva, +/- 7 méteres pontossággal) a g ez alapján 9.802867515 m/s^2. tehát a 40 Nm eléréséhez tíz centis erõkar esetén 40.80438702 kilóval kell terhelnem a kulcsot. és ez ugye ideális eset, ahol a kulcsnak és a záróanyának zérus a rugalmassága/súrlódása/stb...ja, meg ugye nem vagyok anyagi pont, szóval van légellenállás is.;)

meg az én apukám úgyis erõsebb...:D:D

küllõkulcs: nekem ilyen mûanyagos van a sima DT küllõhöz, évente ha 2x használjuk, akkor sokat mondok...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nem gondolja, és már írta is hogy tévedett. hányszor akarod még leb..ni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

40 Nm az pontosan 400 kg 10 centin...

Akkor ezek szerint, ha te felteszel egy fogaskeréksort, ahol az ajánlott nyomaték pont 40 Nm szokott lenni, akkor 400 kilóval nyomnád a szerszámodat, ha tíz centire fognád a forgásponttól? Ezt azért nem gondolod komolyan?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
szerintem egy küllõkulcs létezik a világon: I.CS.
aki tudja mirõl van szó az tudja, aki meg nem az járjon utánna...
mindenkit......

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen, a sulya miatt kifordul a kezedbol, es a sok bevagas miatt kenyelmetlen tekergetni.

de ez tenyleg csak akkor gaz ha napi szinten tobb kereket kell fuznod. a havi egy centirhoz jo lehet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F