Szép, jó:
UNIVEGA ALPINA pille cr-mo STX RC « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Indította
zOrg
, 2003. február 25. 13:57
Írta 2013. január 16. - 19:34
Írta 2013. január 04. - 14:23
Itt is fenn van, ha esetleg nem akartok a vaterának jutalékot fizetni...
-VINTAGE GYÁRI KRÓMOZOTT MTB VÁZ 1995s!CSODASZÉP « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
-VINTAGE GYÁRI KRÓMOZOTT MTB VÁZ 1995s!CSODASZÉP « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Írta 2013. január 04. - 12:34
Én is nézegettem a vázat. Szép váz, szép kidolgozás. Valószínûleg tange csövekkbõl hegesztett. Semmi extra. mondjuk 15 ért drága. Én két hónapja egy alig használt komplett alpinestar cromegát vettem 19-ért.
Írta 2013. január 03. - 18:39
a monoblokk meneten jol latszik hogy erintetlen.viszont a nyeregcsvazcsoben mintha mar jart volna valami de lehet csak a foto szar.
nekem a varratok is tetszenek es keprol a kromozas is szep.
engem meg a pontos tomege erdekelne az alku elott.
nekem a varratok is tetszenek es keprol a kromozas is szep.
engem meg a pontos tomege erdekelne az alku elott.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. január 03. - 18:20
sziasztok.
azt szeretném kérdezni, hogy errõl a vázról mi a véleményetek?
-VINTAGE GYÁRI KRÓMOZOTT MTB VÁZ Kb 1995s!!!---- - Vatera.hu
igazsáégszerint az érdekelne, hogy reális-e az ár. az itteni apróban fenn van 15 ért is.
a 18 collos méret szerintem jó lenne a 176 cm-hez.
most egy hasonló kaliberû, régi, beazonosíthatatlan márkájú, vázszámmal nem rendelkezõ (vagy lefestett) cromo monti vázam van, de látszik rajta, hogy valami minõségibb darab, mert az is 1, 1/8 os homlokcsövû, meg a vázban van elvezetve az egyik bowden, szép hegesztések, na látszik rajta, hogy nem valami teszkós szar volt.
full xt szett van rajta, a 92 es évjáratú. (gyanús, hogy ez volt a gyári alakatrésze a váznak annak idején, ezért is gondolom, hogy nem valami fos, de a vázszám hiány meg érdekes) van benne egy régebbi rst gila aet teló (ezt én tettem bele, amúgy merev krómozott acél villa volt). a fékek deore v-fékek, és persze a fékkar hozzá. a rapidfire plus váltókarokat sikerült nagyon leleményesen átültetni, mert ugye a cantifékkarral bajos lett volna a vfék. xt agyak, araya rm17 felnik.
szóval csak megtetszett ez a króm szín, meg azt írja az eladó, hogy még nem használt a váz. hozzáértõbbek így fénykép alapján meg tudják e mondani, hogy egyrészt tényleg valószínû, hogy nem használt, meg hogy kb. milyen minõségû lehet? (mármint hogy valami gagyi szar, vagy olyan, amire érdemes rátenni a fent említett alkatrészeket) na meg, hogy megér-e ennyi pénzt?
hálás köszönet, ha valaki tud segíteni.
azt szeretném kérdezni, hogy errõl a vázról mi a véleményetek?
-VINTAGE GYÁRI KRÓMOZOTT MTB VÁZ Kb 1995s!!!---- - Vatera.hu
igazsáégszerint az érdekelne, hogy reális-e az ár. az itteni apróban fenn van 15 ért is.
a 18 collos méret szerintem jó lenne a 176 cm-hez.
most egy hasonló kaliberû, régi, beazonosíthatatlan márkájú, vázszámmal nem rendelkezõ (vagy lefestett) cromo monti vázam van, de látszik rajta, hogy valami minõségibb darab, mert az is 1, 1/8 os homlokcsövû, meg a vázban van elvezetve az egyik bowden, szép hegesztések, na látszik rajta, hogy nem valami teszkós szar volt.
full xt szett van rajta, a 92 es évjáratú. (gyanús, hogy ez volt a gyári alakatrésze a váznak annak idején, ezért is gondolom, hogy nem valami fos, de a vázszám hiány meg érdekes) van benne egy régebbi rst gila aet teló (ezt én tettem bele, amúgy merev krómozott acél villa volt). a fékek deore v-fékek, és persze a fékkar hozzá. a rapidfire plus váltókarokat sikerült nagyon leleményesen átültetni, mert ugye a cantifékkarral bajos lett volna a vfék. xt agyak, araya rm17 felnik.
szóval csak megtetszett ez a króm szín, meg azt írja az eladó, hogy még nem használt a váz. hozzáértõbbek így fénykép alapján meg tudják e mondani, hogy egyrészt tényleg valószínû, hogy nem használt, meg hogy kb. milyen minõségû lehet? (mármint hogy valami gagyi szar, vagy olyan, amire érdemes rátenni a fent említett alkatrészeket) na meg, hogy megér-e ennyi pénzt?
hálás köszönet, ha valaki tud segíteni.
Írta 2012. október 22. - 17:25
mindenképp cseréld a golyókat, szabad szemmel nem látható deformációk lehetnek benne.
nagy eséllyel elöl 3/16"-os, hátul 1/4"-os golyók vannak benne amit bringaboltban is kapsz.
nagy eséllyel elöl 3/16"-os, hátul 1/4"-os golyók vannak benne amit bringaboltban is kapsz.
Írta 2012. október 22. - 13:59
mivel baromi olcson baromi nagy valasztekban kaphatok ezert en nem sajnalnam ra az idot.
a para itt az hogy kapsz e olyan menetu, olyan ivu konuszt mint a regi.
a para itt az hogy kapsz e olyan menetu, olyan ivu konuszt mint a regi.
Írta 2012. október 22. - 13:19
Köszi az infót!
Ilyenkor érdemes lehet a csapágygolyókat is cserélni? Vagy ha még épek akkor mehetnek tovább egy új kónusszal?
Ilyenkor érdemes lehet a csapágygolyókat is cserélni? Vagy ha még épek akkor mehetnek tovább egy új kónusszal?
Írta 2012. október 22. - 12:16
az alkatresz aminek nem tudod a nevet a konusz.
a helyi boltba hova jarok van legalabb 4-5 fele.tehat van esely hogy ha nem is erdetit de megfelelo potalkatreszt meg tartanak a boltok.
a helyi boltba hova jarok van legalabb 4-5 fele.tehat van esely hogy ha nem is erdetit de megfelelo potalkatreszt meg tartanak a boltok.
Írta 2012. október 22. - 11:33
Régi Exage agyakat szeretnék felújítani. Lehet kapni ezekhez felújító szettet? Érdemes egyáltalán foglalkozni velük?
Az anya amin a csapágygolyók gördülnek (nem tudom pontosan hogy nevezik) már nincsenek túl jó állapotban...
Az anya amin a csapágygolyók gördülnek (nem tudom pontosan hogy nevezik) már nincsenek túl jó állapotban...
Írta 2012. október 09. - 15:17
A 90-es években kultikus kerékpár volt Európában. Kb. olyan volt mint az alpinestars mega emelt láncvillás sorozat az amcsiknál. Létezett cromo változatban és hátsó teleszkópos (asszem levegõs) felfüggesztéssel. A cég már valószínûleg nem létezik.
Írta 2012. augusztus 20. - 16:09
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, biztos van olyan aki nem olvassa az aprót. 18" vagy 19"-es klasszikus mtb vázat keresek minõségi acél csõszettbõl. A legjobb 1"-os fejcsõvel lenne de ha igazán jó darab akkor az 1 1/8"-os is jó lehet. 80-as évek vége 90-es évek elejérõl, merev villás (villa nélkül is). Reynolds, Columbus, Tange, Dedacciai stb... Ha valakinek van, írjon.
Köszi
Itt is megkérdezem, biztos van olyan aki nem olvassa az aprót. 18" vagy 19"-es klasszikus mtb vázat keresek minõségi acél csõszettbõl. A legjobb 1"-os fejcsõvel lenne de ha igazán jó darab akkor az 1 1/8"-os is jó lehet. 80-as évek vége 90-es évek elejérõl, merev villás (villa nélkül is). Reynolds, Columbus, Tange, Dedacciai stb... Ha valakinek van, írjon.
Köszi
Írta 2012. július 23. - 01:23
Kidobás helyett feltettem a Vaterára egy rakat bringás prospektust és újságot. Inkább kerüljön egy rajongó polcára, mintsem a papírgyárba. Vannak közöttük évtizedes darabok is. Szóval ha kell valami érdekes retro papíros, akár 1 Ft-ért, akkor nézzen be ide: Kerékpár, kerékpáralkatrész, ruházat és felszerelés olcsón a Vaterán!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2012. június 29. - 14:50
mire szeretned hasznalni?
illetve milyen gyakran es mik a parametereid?
es erre menyit szannal?
de ne ide irjd meg a valaszt hanem a milyen bringat vegyek topikba.
illetve milyen gyakran es mik a parametereid?
es erre menyit szannal?
de ne ide irjd meg a valaszt hanem a milyen bringat vegyek topikba.
Írta 2012. június 29. - 14:23
Oké, köszi! Igazatok van, a régi a régi alkatrészek kompatibilitása az tényleg nagy probléma... Tudtok esetleg ajánlani valamit, hogy mit érdemes az ilyen bicajokon nézni?
Írta 2012. június 29. - 11:14
semmikepp sem vennem meg.30 000 ez rablas.
ahogy a kolega is mondja inkabb modernebbet mert azok mar kompatibilisek a mai cuccokkal es van hozza potalkatresz is.
ahogy a kolega is mondja inkabb modernebbet mert azok mar kompatibilisek a mai cuccokkal es van hozza potalkatresz is.
Írta 2012. június 29. - 11:00
szerintem nem az a baj, hogy eredeti-e vagy sem, hanem hogy hasonlót kapsz olcsóbban is, a másik, hogy ezek régi alkatrészek. 40-50 ezerbõl 7-es 105-ös trikolor 600 vagy exage szettek simán kijönnek, és azok ha bedöglik fejleszthetõk is, jó befektetés. ez viszont rossz. (lehet hogy csak nekem nem jön be az ennyire régi és azért viszolygok, plusz ez egy túrabicaj, semmiképp sem országúti)
Írta 2012. június 29. - 07:51
A magasság nem gond, mert 191 cm vagyok. Hát ja, tényleg régebbi darab..., a hirdetés szerint "eredeti állapotban" ami azt is jelentheti hogy megkímélt, vagy, mivel most a második tulajdonosánál van, hogy már eredetileg is voltak bajai... Köszi a visszajelzést, akkor még tovább kutatgatok!
Írta 2012. június 28. - 19:41
szerintem ne vedd meg, 30 ért ki lehet fogni egy fokkal modernebbeket, meg szerintem ez 20 ezret sem ér. rádaásul 60 as váza van, ahhoz meg elég magasnak kell lenni, hogy kényelmes legyen.