Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2511 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
:) nagyon retró, valamiért ezek még iszonyat tetszettek. Vagy csak nosztalgiával tölt el? Ha lenne rá lx kanti, azt mondanám: idevéle. Bár az mtb vázméretezéshez annyira nem értek, de gondolom, ott nem szokás a talajjal közel vízszintes felsõtest meg lapulás.. : o)

Bianchi Superlug mtb LX-el felújitva eladó Dunaújváros

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Schwalbe-bol nem lesz, ez tuti.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Nem tudja valaki véletlenül, hogy létezik-e valahol 28-1 1/2 (635) köpeny fehér oldalfalú kivitelben? Nem találok sehol, hátha valaki belefutott egybe...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,026 posts
  • LocationKelenföld
Ezen jót nevettem, még így álmosan is. Nem a bicaj, én vagyok legatyásodva, pénzügyileg. Visszaolvasva, tényleg félreérthetõen fogalmaztam, bocsánat. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
miert van szerinted legatyasodva? korahoz kepest szerintem kituno allapotban van. Mar igy ranezesre (vaz, villa) azt nem tudom hogy a hajtas meg a fek/felni milyen allapotban van, de szerintem jopar evig el lehetne meg hasznalni nagy nyugalommal
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,026 posts
  • LocationKelenföld
Ha nagyobb lenne a váz, biztos megvenném, csak úgy. Még így legatyásodva is. Tényleg, öröm ránézni. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha belegondolok hogy ennyi penzert milyen uj bringa(nak latszo targya)t lehet kapni... akarki veszi meg, iszonyat jo vasart fog csinalni vele.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,026 posts
  • LocationKelenföld
Szép, jó:
UNIVEGA ALPINA pille cr-mo STX RC « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts
Itt is fenn van, ha esetleg nem akartok a vaterának jutalékot fizetni...
-VINTAGE GYÁRI KRÓMOZOTT MTB VÁZ 1995s!CSODASZÉP « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

varkonyiz

varkonyiz

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Én is nézegettem a vázat. Szép váz, szép kidolgozás. Valószínûleg tange csövekkbõl hegesztett. Semmi extra. mondjuk 15 ért drága. Én két hónapja egy alig használt komplett alpinestar cromegát vettem 19-ért.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
a monoblokk meneten jol latszik hogy erintetlen.viszont a nyeregcsvazcsoben mintha mar jart volna valami de lehet csak a foto szar.
nekem a varratok is tetszenek es keprol a kromozas is szep.

engem meg a pontos tomege erdekelne az alku elott.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
sziasztok.
azt szeretném kérdezni, hogy errõl a vázról mi a véleményetek?
-VINTAGE GYÁRI KRÓMOZOTT MTB VÁZ Kb 1995s!!!---- - Vatera.hu
igazsáégszerint az érdekelne, hogy reális-e az ár. az itteni apróban fenn van 15 ért is.
a 18 collos méret szerintem jó lenne a 176 cm-hez.

most egy hasonló kaliberû, régi, beazonosíthatatlan márkájú, vázszámmal nem rendelkezõ (vagy lefestett) cromo monti vázam van, de látszik rajta, hogy valami minõségibb darab, mert az is 1, 1/8 os homlokcsövû, meg a vázban van elvezetve az egyik bowden, szép hegesztések, na látszik rajta, hogy nem valami teszkós szar volt.
full xt szett van rajta, a 92 es évjáratú. (gyanús, hogy ez volt a gyári alakatrésze a váznak annak idején, ezért is gondolom, hogy nem valami fos, de a vázszám hiány meg érdekes) van benne egy régebbi rst gila aet teló (ezt én tettem bele, amúgy merev krómozott acél villa volt). a fékek deore v-fékek, és persze a fékkar hozzá. a rapidfire plus váltókarokat sikerült nagyon leleményesen átültetni, mert ugye a cantifékkarral bajos lett volna a vfék. xt agyak, araya rm17 felnik.

szóval csak megtetszett ez a króm szín, meg azt írja az eladó, hogy még nem használt a váz. hozzáértõbbek így fénykép alapján meg tudják e mondani, hogy egyrészt tényleg valószínû, hogy nem használt, meg hogy kb. milyen minõségû lehet? (mármint hogy valami gagyi szar, vagy olyan, amire érdemes rátenni a fent említett alkatrészeket) na meg, hogy megér-e ennyi pénzt?
hálás köszönet, ha valaki tud segíteni.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
mindenképp cseréld a golyókat, szabad szemmel nem látható deformációk lehetnek benne.
nagy eséllyel elöl 3/16"-os, hátul 1/4"-os golyók vannak benne amit bringaboltban is kapsz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
mivel baromi olcson baromi nagy valasztekban kaphatok ezert en nem sajnalnam ra az idot.

a para itt az hogy kapsz e olyan menetu, olyan ivu konuszt mint a regi.

Lexxx

Lexxx

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Köszi az infót!
Ilyenkor érdemes lehet a csapágygolyókat is cserélni? Vagy ha még épek akkor mehetnek tovább egy új kónusszal?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
az alkatresz aminek nem tudod a nevet a konusz.
a helyi boltba hova jarok van legalabb 4-5 fele.tehat van esely hogy ha nem is erdetit de megfelelo potalkatreszt meg tartanak a boltok.

Lexxx

Lexxx

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Régi Exage agyakat szeretnék felújítani. Lehet kapni ezekhez felújító szettet? Érdemes egyáltalán foglalkozni velük?
Az anya amin a csapágygolyók gördülnek (nem tudom pontosan hogy nevezik) már nincsenek túl jó állapotban...

vzzalan

vzzalan

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
A 90-es években kultikus kerékpár volt Európában. Kb. olyan volt mint az alpinestars mega emelt láncvillás sorozat az amcsiknál. Létezett cromo változatban és hátsó teleszkópos (asszem levegõs) felfüggesztéssel. A cég már valószínûleg nem létezik.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Sziasztok!

Valaki tudna többet mondani errõl a vázról? Annyit találtam a neten, hogy kb. '91 körüli, Svájci. Elég érdekes a kialakítása. A gyártóról sem találok sokat.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Itt is megkérdezem, biztos van olyan aki nem olvassa az aprót. 18" vagy 19"-es klasszikus mtb vázat keresek minõségi acél csõszettbõl. A legjobb 1"-os fejcsõvel lenne de ha igazán jó darab akkor az 1 1/8"-os is jó lehet. 80-as évek vége 90-es évek elejérõl, merev villás (villa nélkül is). Reynolds, Columbus, Tange, Dedacciai stb... Ha valakinek van, írjon.

Köszi