Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

cromo magellan crux-vázról mit lehet tudni (a testbikeon írnak ezt azt, de elég keveset találtam róla a neten.) arra lennék kíváncsi, ha valakinek vannak élményei róla vagy bármi infója, hogy kb milyen kategoria volt a maga idejében, írták hogy fuji cromo csövekből volt talán, arról mit lehet tudni, és hogy egyébként méltó lenne e rászerelni egy 92-es xt szettet, meg egy manitou magnum telót? bármi infónak örülök, és kérdésem még, hogy 15 ropit megér-e viszonylag jó festésel. (nekem mondjuk megér, csak hogy nagyon átbaszom-e magam) köszi!

Szia!

Konkrét élménnyel én nem tudok neked szolgálni, ill. talán mégis. Nekem cromo Pyxis-em van ami geometriára egyforma a Crux-al. Ugyan azok a méretek, papucs, s-bend stb. A csövek anyaga más. Nem rossz minőségű duplán húzott Fuji csövekből van a váz ami erős középkategóriás. A vékony lakk alatt teljes krómbevonat van a vázon ami még ellen álóbbá teszi az időjárással szemben. A váz 18-as méretben 1970 gramm körül van katalógus szerint. Gyárilag nagyrészt STX RC szett volt rajtuk és 98-ban 150 e FT-ot kértek értük. Szerintem 15 Ft-ért nagyon jó vétel pláne ha még a festése is elfogadható állapotban van. Van itt egy két srácnak ilyen bringája, ők majd beszámolnak a menetteljesítményről.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

cromo magellan crux-vázról mit lehet tudni (a testbikeon írnak ezt azt, de elég keveset találtam róla a neten.) arra lennék kíváncsi, ha valakinek vannak élményei róla vagy bármi infója, hogy kb milyen kategoria volt a maga idejében, írták hogy fuji cromo csövekből volt talán, arról mit lehet tudni, és hogy egyébként méltó lenne e rászerelni egy 92-es xt szettet, meg egy manitou magnum telót? bármi infónak örülök, és kérdésem még, hogy 15 ropit megér-e viszonylag jó festésel. (nekem mondjuk megér, csak hogy nagyon átbaszom-e magam) köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
NEW Yeti Lawwill DH-6 1998 Downhill Bicycle, NOS, Un-built, Retro | eBay

vadi uj Yeti DH-6 lawwill
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Utálok így írni, de muszáj.

Használt Bianchi országúti 105 eladó Budapest IV. kerület

Nagyon sok bringát elad, általában igazi low-end régebbi országútikat, pl. exage sport, reynolds 501, colombus aelle és hasonló változatokban, városi rohangálósokat, de mindig megkérdezem, honnan szerzi õket.

Ugyanis más bringáihoz hasonlítva ez a Bianchi nem csupán gyönyörû, hanem jól fölszerelt is, ráadásul "sampányoszázötös". Igaz, a felnikre ránézve beindul a fantáziám, hogy vajon mennyit tehet ki a bringa súlyából a kerékszett. :-)

De még így is méltányosabb árakon ad portékákat sokszor, mint más "ócskások", és néha-néha azért elfogni egy-két szépséget is.

Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy ennyi pénzbõl ezerszer inkább ez, mint egy új torpedo pl. Egyszerûen ég-föld a különbség.

Jó reklám, de ennek max ennyi a piaci ára (azonos felszereltségû bringát 40e-rel olcsóbban vettem), semmi extra nincs benne, jelenleg tucatjával lehet ilyen bringákat kapni.
Abban teljes mértékben egyetértek, hogy ebben az árkategóriában szigorúan régi használt outi érdemes venni.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Utálok így írni, de muszáj.

Használt Bianchi országúti 105 eladó Budapest IV. kerület

Nagyon sok bringát elad, általában igazi low-end régebbi országútikat, pl. exage sport, reynolds 501, colombus aelle és hasonló változatokban, városi rohangálósokat, de mindig megkérdezem, honnan szerzi õket.

Ugyanis más bringáihoz hasonlítva ez a Bianchi nem csupán gyönyörû, hanem jól fölszerelt is, ráadásul "sampányoszázötös". Igaz, a felnikre ránézve beindul a fantáziám, hogy vajon mennyit tehet ki a bringa súlyából a kerékszett. :-)

De még így is méltányosabb árakon ad portékákat sokszor, mint más "ócskások", és néha-néha azért elfogni egy-két szépséget is.

Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy ennyi pénzbõl ezerszer inkább ez, mint egy új torpedo pl. Egyszerûen ég-föld a különbség.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Szerintem is gyönyörû.Ezt még lehet , hogy én sem festeném át valami extra színre , még extrémebb bovbenházzal.Pedig az nagy szó , fõleg , hogy tele van reklámmal (KTM feliratok mindenütt).Kár , hogy nem én vettem meg:(

Valami hülye gondoskodott róla, hogy még a stucni-nyereg is KTM-es volt, igaz, elõbbi ttt, utóbbi ssm.

Amiért szomorú vagyok (talán a mobilwinhón akad még róla..), hogy nem õriztem meg képeket a papucsokról (hátsó), azok elég szépek voltak, Gipiemme gravírral. Nagyon jó kis bringa volt, csak lehetetlen volt rajta nekem 1.5 órától tovább tekerni, fõleg, hogy akkor még nagyon kezdõ voltam, és a hasalós magzatpózos tekerés nem volt megszokott-kényelmes-kívánatos minden körülmény közt. Valahogy a váz színéhez nagyon illett volna egy komplett RX-100 gruppó, az úgyis olyan szép ezüst.. Vagy akár egy modernebb szett is, úgyis 130-as volt hátul a papucstáv.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

De mondja azt valaki, hogy csúnya a bicó, és én hazamegyek ^^

Szerintem is gyönyörû.Ezt még lehet , hogy én sem festeném át valami extra színre , még extrémebb bovbenházzal.Pedig az nagy szó , fõleg , hogy tele van reklámmal (KTM feliratok mindenütt).Kár , hogy nem én vettem meg:(

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Na, egy kis nosztalgia, életem "elsõ outija, amit három hétig birtokoltam, 32-ért vettem, 42-ért adtam, amúgy jó volt, csak kicsit kicsi..."

https://plus.google....714406817936337

KTM strada S..
Nyilacskás százötös elsõ-hátsó váltó, hajtókar, váltókarok-fékkarok.
Gipiemme sprint elsõ, és FH-HG50 (exázsöccáz) hátsó agy, hetes hágés sor.
Mavic GP4 szingós felni (400 gramm) Konti Zsíró tubityre, 200 gramm per darab.
TreTubiTorinese3ttt stucni, nyeregcsõ, kormány, selle san marco KTM hasajtottbûr nyereg.
Olcsó bowdenek-bowdenház, magam sem tudom,milyen küllõk.

https://plus.google....714406817936337

Aelle csõszett, hétvégihobbistaharcos (HHH, de nem halmozottan hátrányos helyzetû, csak kevésbé jó bringás..) álomgépe a nyolcvanas évekbõl.

Meg nekem az elsõ outim. Amire emlékszem: könnyû volt, gyors volt, fordulékony volt, de kicsi (ettõl csak nagyobb vázakat használtam, így a 2 centivel rövidebb felsõcsõ, rövid stucni betett nekem) és mellette szép.. Igazi klasszikus, szinte karcmentesen..

És itt szeretném kiemelni a felni-fékbetét jelentõségét.. Ez ugyan nagyon régi szériás 105-ös, de a felnit annyira szerette a betét, hogy ki lehetett emelni a hátsó kereket lazán, nagyon erélyes fékhatással bírt, míg a 105-ös egy késõbbi szériája,ami még szintén egy forgáspontos volt, szinte semmilyen hatásfokkal nem fogott nekem MA2-es peremes felnin a gyári "szimanó" fékbetétekkel..

De mondja azt valaki, hogy csúnya a bicó, és én hazamegyek ^^

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Retro/patkány/olyan alkatrészek ami tetszik gép készül, meglévõ és használt/új alkatrészekbõl. 2x8 sebességes, és Shimano 600 Arabesque szett lesz rajta. A Sachs Huret anno vitte a 8 sebességet, szerintetek az Arabesque is vinni fogja?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Horror amúgy, hogy milyen nagyon nem éri meg új bringa vétele, kivéve, ha nagoyn akciós. 35-40ért olyan remek kis fölújított retró hegyibringákat kapni, hogy megbízhatóan fog szolgálni éveken át, de 35-40-es "bótibinga" sajnos olyan, hogy nem jó. Vagyis sok alkatrész nagyon kompromisszumos.

Új Dákó kétmilliáé': Totalcar - Tesztek - Ellenfele: az igényesség
Vagy két gurigáért valami klasszikus Bömbi, Merga, kicsit frissebb Mondeo..
Ugyanez a helyzet. Tied a döntés.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

hangosan bologatok :)

volt egy ilyen szettem, STX-RC fekkarral (ami ugyanez csak full ezust), Rigida Columbia felnikkel, es trialozni lehetett veluk. Korabeli tarcsafekek kozel nem jottek hozza fekeroben, 1mp beallitani, nem megy tonkre, egyszeruen tokeletes.

:) Most van komplett nyolcas LX szett, valami vicc áron.. Aláteszel valamit Wunderbike-tól, aztán príma kerékpárod van.

Horror amúgy, hogy milyen nagyon nem éri meg új bringa vétele, kivéve, ha nagoyn akciós. 35-40ért olyan remek kis fölújított retró hegyibringákat kapni, hogy megbízhatóan fog szolgálni éveken át, de 35-40-es "bótibinga" sajnos olyan, hogy nem jó. Vagyis sok alkatrész nagyon kompromisszumos.

Nem hörömpölni akarok, de nagyon bejönnek a wigabringán lévõ cromoly vázas mtb-k, szép kis dancelli meg van valami pinarello is. Valahogy tetszetõs kis alkatrészek voltak azok, országúti szettekbõl sh-éktól meg mai napig nagyon tetszik az RX-100.

Óhe', hámmámegen billentyûhuszárkodom?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A FÉK (csupa nagybetûvel), mely új korszakot nyitott az alsó, "elérhetõ árfekvésû" ligában:
LX V-fék+LX fékkar szép állapotban! « fék / tárcsa « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Nincs ára, ennyiért. Szerintem -ha nem is annyira retró-, de kultikus darab 1998-ból, ha jól emlékszem. A fékkar külön megosztotta a bringás társadalmat. :)

hangosan bologatok :)

volt egy ilyen szettem, STX-RC fekkarral (ami ugyanez csak full ezust), Rigida Columbia felnikkel, es trialozni lehetett veluk. Korabeli tarcsafekek kozel nem jottek hozza fekeroben, 1mp beallitani, nem megy tonkre, egyszeruen tokeletes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
A FÉK (csupa nagybetûvel), mely új korszakot nyitott az alsó, "elérhetõ árfekvésû" ligában:
LX V-fék+LX fékkar szép állapotban! « fék / tárcsa « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Nincs ára, ennyiért. Szerintem -ha nem is annyira retró-, de kultikus darab 1998-ból, ha jól emlékszem. A fékkar külön megosztotta a bringás társadalmat. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
:) nagyon retró, valamiért ezek még iszonyat tetszettek. Vagy csak nosztalgiával tölt el? Ha lenne rá lx kanti, azt mondanám: idevéle. Bár az mtb vázméretezéshez annyira nem értek, de gondolom, ott nem szokás a talajjal közel vízszintes felsõtest meg lapulás.. : o)

Bianchi Superlug mtb LX-el felújitva eladó Dunaújváros

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Schwalbe-bol nem lesz, ez tuti.

RAUH-Welt
B E G R I F F

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Nem tudja valaki véletlenül, hogy létezik-e valahol 28-1 1/2 (635) köpeny fehér oldalfalú kivitelben? Nem találok sehol, hátha valaki belefutott egybe...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Ezen jót nevettem, még így álmosan is. Nem a bicaj, én vagyok legatyásodva, pénzügyileg. Visszaolvasva, tényleg félreérthetõen fogalmaztam, bocsánat. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert van szerinted legatyasodva? korahoz kepest szerintem kituno allapotban van. Mar igy ranezesre (vaz, villa) azt nem tudom hogy a hajtas meg a fek/felni milyen allapotban van, de szerintem jopar evig el lehetne meg hasznalni nagy nyugalommal

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Ha nagyobb lenne a váz, biztos megvenném, csak úgy. Még így legatyásodva is. Tényleg, öröm ránézni. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha belegondolok hogy ennyi penzert milyen uj bringa(nak latszo targya)t lehet kapni... akarki veszi meg, iszonyat jo vasart fog csinalni vele.

RAUH-Welt
B E G R I F F