Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2504 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
OFF;
Robi,a fixi megvan még?
Épp van annyi,ha még Ladó,akkor megvenném!
Bpen,vagy Zalában (inkább az elsõ mostanság:/ )
Írj plz! mailto:kalaius@freemail.hu
Üdv;Kala
(tudom,h priváttéma,de megtelt a postaláda,és nem akarok törölni)
ON

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Kona modelleket szerintem ne katalógusban keress, hanem www.kona.dk <-minden ami hawaii-virágos-mintás-rastacolor. a kezdetektõl. és nem kell pöcsölni a szkennerrel. infók is vannak ofkorsz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Yvorl!

Kooperációt ajánlanék: kidolgozom a technikai részét a website-nak, biztosítom a tárhelyet, aldomént (retro.bikemag.hu, ezen felül önálló TL domén is persze), és "biztosítom" ezáltal a bikemag.hu protál kiemelkedõ látogatottságát - amely döntõen befolyásolja egy ilyen adattáras móka dinamikus fejlõdését, az adatbázis növekedését.

Félreértés ne essék: nem akarnám lefölözni az elismerést, pusztán olyan háttert kínálok, ami kézzelfogható, objektív elõnyökkel jár. A "dicsõség" a tiéd!
"In idem flumen bis non descendimus"

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
A retrós web oldalra visszatérve, szerintem nagy (hiánypótló) ötlet. Nekem az jutott az eszembe, hogy hasonlóan a galériához, lehetne egyfajta adattárházat kialakítani, ahová a "klubbtagok" felrakhatnák a cuccaikat. Azt hiszem az autósok már csinálnak valami hasonlót, így ha valakinek valamire szüksége van - akár csak tanácsra az adott dologgal kapcsolatban - láthatja, hogy élbõl kihez forduljon.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Ya. hát igen.
meg még anyit tudok hogy Francia cég, és pl. a barátomnak van egy Vitus o.uti váza...szóval o.uti vázakat biztos gyártott sayát név alatt.
A monti dologról viszont semmi...
ilyen uyságbol dolgozok pl.
itt egy kép:
Feltöltött kép

1991 évi modellek.
nagyobb felbontás:http://www.bikemag.h...album505?page=2
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

VITUS?
vázszetteket gyártott-gyárt fõleg o.utra. oyan mint a columbus,Reynolds stb..
hogy sayát néven adott ki montit azt nem tudtam.

Pontosan ezt az egy mondatot találtam róluk angolul...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts

Sajnos segíteni nem nagyon tudok katalógusokkal, de majd megpróbálok utánna járni. Akkor már megkérdezem: NIncs véletlenül meg '85-'88 közötti shimano országúti katalógusod? Fõleg a 600as szett érdekelne. Tippként néz szétt a www.classicrenedezvous.com on. Itt van egy két pofás dolog.

nincs shimano catalogom sayna a 80as évekbõl.
CSAK komplett 600as szettem van..meg Dura-Ace:) bicayon.

classicrandezwoust ismerem.
MBAHk megvannak ..kivéve 1993/94/95bõl pár szám..
de saynos ott csak egy két dolog van, nagyon vékonyka volt az uyság.

VITUS?
vázszetteket gyártott-gyárt fõleg o.utra. oyan mint a columbus,Reynolds stb..
hogy sayát néven adott ki montit azt nem tudtam.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Sajnos segíteni nem nagyon tudok katalógusokkal, de majd megpróbálok utánna járni. Akkor már megkérdezem: NIncs véletlenül meg '85-'88 közötti shimano országúti katalógusod? Fõleg a 600as szett érdekelne. Tippként néz szétt a www.classicrenedezvous.com on. Itt van egy két pofás dolog.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem lesz több retro rovat?:cry:

yvorl: esetleg tudok segíteni, bár nekem csak képeim vannak leginkább, meg a google... de azért egy pár dolgot tudok... Meg vannak haveroknak régi mbah-i. (kinek nincs?)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Még montiknál is nagyon szar a helyzet. A Retro lezárásaként lett volna egy Vitus monti, nagyon érdekes minden részletében - de a Vitus-ról gyak. _semmit_ nem sikerült megtudni. Null. Zéró. Pedig...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
kösz Zorg!
Igen seytem:(
de ha sikerül legalább részben megvalosítanom..az nagyon nagy lenne.
A montikkal nem lessz akkora gond...
de az országutik! ott akkora "káosz" van a 80as évek elött hogy ihay...igazábol még nem látom át telyesen.

amug yez még csak eg yötlet ami tegnap fogant.
lehet hamar feladom:(

amugy saynos mivel én nem értek a weblapkészítéshez igy valószínü két programtervezõ matematikus ismerõsöm fog segiteni...de õk még nem tudnak róla:)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Webhoszting esetleg megoldható, mondjuk retro.bikemag.hu aldomén alatt - ha érdekes lehet.
Ja: és Yvorl! Tudod Te mibe vágod a fejszéd...? :scared: Sok sikert, tényleg! :beer:

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Segítségeteket kérem.
Szeretnék a netre, valószínüleg egy sayát honlapra felrakni egy MTB/o.uti adatbázist.
Estleg ha minden jól megy képekkel..stb...
Ezért érdekelne minden régi katalógus/magazin amit használhatnék.
A MTB-okat kb. 1980-1996ig(A V fék megyelenéséig/elteryedéséig)
Az országutikat 1992ig (a fékváltokar megjelenéséig)

Szerepelnének a bicayok(felszereltséggel persze), alkatrészek(alkatrészcsaládok) tömegadatai!!! :) (grammániás is vagyok), és a korabeli árak is. Forintban, dollárban, yenben amiben csak hozzáférek.

Természetesen a kapott uyságokat visszaszolgáltatom, miheyst kiirtam ill. beszkenneltem.
Kösziiiii
:)
YA! és ötleteket is várok a honlap kinézetével kapcsolatban.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Akkor a számítógépes színkeverést javaslom. Otthon ilyet vettem én is. Ez valami spéci autófestésre kitalált lötyi, meg általában adnak hozzá külön keményítõt és lakkot is. Mondjuk ez se neolux árban van. Viszont eléggé egyedi színeket is össze lehet hozni, meg akár metálfényû bicód is lehet.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
A szintezerézés szerintem nem annyira buli, nameg pííínzbe is kerül. A szöszölés nem gáz, na meg még élvezném is. Mindenképpen szeretném egyedire festeni (festett egyedi feliratokkal) éppen csak a megfelelõ festék kiválasztásával vannak gondjaim.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Nekem van ötletem! Vidd el és szintereztesd le! Egyrészt nagyon tartós lesz, másrészt nem kell vele annyit szöszölni. Ha érdekel cím megkérdezem havertól.
Ja a bicókat én vadásztam össze, a szerelést is én csináltam, a festéssel nem kellett bajlódnom, mert elég jó állapotban volt (csak egy kis hibajavítást véheztem).

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Gratula a bicókhoz! A-Z-ig te hoztad õket ilyen állapotba? Festés meg minden? A szingók dolgában pedig végleg megerõsítettetek, úgyhogy fel is töröm a malacot, oszt megyek venni kettõt. Apropó festés! Van két fémtiszta (én pusztítottam le róla az idõközben neoluxal összepacsmagolt régi festést) acél vázam, amit le szeretnék - ecsettel - festeni. Már nézegettem mindenféle alapozót meg fémfestéket, de nem igazán tudom melyik lenne a tuti. Nincs valakinek valami furfangos ötlete?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Hú, ez igaz? Tényleg nem lesz retro? Mindenképpen kéne! Amikor azt a Scottot megláttam a full 7400as Dura Ace-el akkor befolytam a pad alá!
Ha téma kell szerintem azt könnyen tudunk adni. Pl. had reklámozzam magamat egy kicsit. Ez a csoda az enyém!http://szelespeter.f...im/bringaim.htm
Szingó szerintem jó is, meg nem is. Ameddig nem kapsz defektet addig jó, de ez viszonylag ritka. A felütéses defektet el lehet vele felejteni, ugyanis nincs mit felütni. Én spec a Tufokat szeretem abból is a S22est mert viszonylag olcsó (3500ft), van rajt egy kb. 2mmes sáv ami miatt nagyon pontosan fel lehet ragasztani a felnire és könnyû (nincs 300g). Lehet kapni a Nellában (ott 3700ft) vagy a Biondoban (ft3500) meg a Probikeban (ott nem tom mennyi).

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
igen!!!! RETROt a népnek!!!
kár hogy iyen kevesen vagyunk....
lehetne csinálni egy klubozt mint a z Egyszeregy csak ez Retrobike néven.:)

amugy nics valakinek régi NEM stoplis bringás/o.utis cipõye???
az a vékony talpu minimal design...

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Hahó Skacok!

Én bizos lemaradtam valamirõl (ahogy szoktam), de csak mostanság vettem észre, hogy a Bike Mag utóbbi számaiban nincsen Retro rovat és biztos forrásból tudom, hogy nem is lesz! Nem kéne méltatlankodnunk? Jómagam nem vagyok valami nagy szakember (ma is jól beégtem, de ez egy másik téma), de a "veloszauruszok" puszta látványa is meg szokta a szívemet dobogtatni. Tudom én, hogy szerte a világhálón vannak oldalak, de a külhoni nyelvvel nem bíró kollégákkal mi lesz. Én ugyan pötyögök valamit anglikánus nyelven, de azért egy jó karosszékben csak jobb madzsariul olvasni a régmúlt csudáiról. Biztos nehéz a szerkesztõi élet, mert minden olvasói igénynek nyilván nem lehet maradéktalanul eleget tenni, de azt hiszem már csak egy "aprócska" rovatot megérdemelnének a hajdani favoritok.