Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2511 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
fékváltókarral? szerintem akár 40-50et is. vagy többet. csak ennyiért nehéz eladni. ha venni akarod, akkor 15 :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hmmm.
Mennyit ér szerintetek egy 6-7 éves tökéletes állapotban levõ Moser Mavic kerekekkel,Shimano 600-as fékekkel és 105-ös váltókkal?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
te yo ég nem!:)
huh. azért nem vagyék én enyire képben.:)
De szerintem ugyanakkor mint a Shimano.
Miche biopacet már láttam/volt nekem. 1990körüliek ezek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
heyhó:D
megtaláltam a mailcímed,üzi ment!
nem tudod,h ofmega mikor gyártott ovális,Biopace-kopi hajtómûveket?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
tamaska:
köszi.
kalaius:
már saynos eladva. egy srác épp tegnap akarta megvenni...
neki is mondtam hogyha kell akkor 3-4 héten belül összehozhatok egy 1seb/fixi valamit.
bár neki egyseb kellett , nem fixi.
Zorg:
nos yo ötlet. de mivel én süket vagyok a computerekhez igy e-mailben/priviben légyszi vázold fel hogy hogy gondoltad a gyakorlatban...
meg persze igy nem a dicsõséget fáylalnám..., csakaz önmegvalósítást szeretem, persze ami nem megy magamtól oda yól yön a segítség! köszi
potty:
mibõl gondolod egyáltalán hogy 80as évek közepe?? nem lehet hogy elöbbi?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Ja találtam otthon egy két régebbi katalógust. Majd megpróbálom beszkennelni és akkor felrakom. Csak most sajna két hétig nem leszek otthon.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Yvorl: Nekem is van egy full 600as szettem , azért érdekelne hogy mikori. Asszem 88as de nem vagyok benne biztos.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
OFF;
Robi,a fixi megvan még?
Épp van annyi,ha még Ladó,akkor megvenném!
Bpen,vagy Zalában (inkább az elsõ mostanság:/ )
Írj plz! mailto:kalaius@freemail.hu
Üdv;Kala
(tudom,h priváttéma,de megtelt a postaláda,és nem akarok törölni)
ON

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Kona modelleket szerintem ne katalógusban keress, hanem www.kona.dk <-minden ami hawaii-virágos-mintás-rastacolor. a kezdetektõl. és nem kell pöcsölni a szkennerrel. infók is vannak ofkorsz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Yvorl!

Kooperációt ajánlanék: kidolgozom a technikai részét a website-nak, biztosítom a tárhelyet, aldomént (retro.bikemag.hu, ezen felül önálló TL domén is persze), és "biztosítom" ezáltal a bikemag.hu protál kiemelkedõ látogatottságát - amely döntõen befolyásolja egy ilyen adattáras móka dinamikus fejlõdését, az adatbázis növekedését.

Félreértés ne essék: nem akarnám lefölözni az elismerést, pusztán olyan háttert kínálok, ami kézzelfogható, objektív elõnyökkel jár. A "dicsõség" a tiéd!
"In idem flumen bis non descendimus"

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
A retrós web oldalra visszatérve, szerintem nagy (hiánypótló) ötlet. Nekem az jutott az eszembe, hogy hasonlóan a galériához, lehetne egyfajta adattárházat kialakítani, ahová a "klubbtagok" felrakhatnák a cuccaikat. Azt hiszem az autósok már csinálnak valami hasonlót, így ha valakinek valamire szüksége van - akár csak tanácsra az adott dologgal kapcsolatban - láthatja, hogy élbõl kihez forduljon.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Ya. hát igen.
meg még anyit tudok hogy Francia cég, és pl. a barátomnak van egy Vitus o.uti váza...szóval o.uti vázakat biztos gyártott sayát név alatt.
A monti dologról viszont semmi...
ilyen uyságbol dolgozok pl.
itt egy kép:
Feltöltött kép

1991 évi modellek.
nagyobb felbontás:http://www.bikemag.h...album505?page=2

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

VITUS?
vázszetteket gyártott-gyárt fõleg o.utra. oyan mint a columbus,Reynolds stb..
hogy sayát néven adott ki montit azt nem tudtam.

Pontosan ezt az egy mondatot találtam róluk angolul...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts

Sajnos segíteni nem nagyon tudok katalógusokkal, de majd megpróbálok utánna járni. Akkor már megkérdezem: NIncs véletlenül meg '85-'88 közötti shimano országúti katalógusod? Fõleg a 600as szett érdekelne. Tippként néz szétt a www.classicrenedezvous.com on. Itt van egy két pofás dolog.

nincs shimano catalogom sayna a 80as évekbõl.
CSAK komplett 600as szettem van..meg Dura-Ace:) bicayon.

classicrandezwoust ismerem.
MBAHk megvannak ..kivéve 1993/94/95bõl pár szám..
de saynos ott csak egy két dolog van, nagyon vékonyka volt az uyság.

VITUS?
vázszetteket gyártott-gyárt fõleg o.utra. oyan mint a columbus,Reynolds stb..
hogy sayát néven adott ki montit azt nem tudtam.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Sajnos segíteni nem nagyon tudok katalógusokkal, de majd megpróbálok utánna járni. Akkor már megkérdezem: NIncs véletlenül meg '85-'88 közötti shimano országúti katalógusod? Fõleg a 600as szett érdekelne. Tippként néz szétt a www.classicrenedezvous.com on. Itt van egy két pofás dolog.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem lesz több retro rovat?:cry:

yvorl: esetleg tudok segíteni, bár nekem csak képeim vannak leginkább, meg a google... de azért egy pár dolgot tudok... Meg vannak haveroknak régi mbah-i. (kinek nincs?)

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Még montiknál is nagyon szar a helyzet. A Retro lezárásaként lett volna egy Vitus monti, nagyon érdekes minden részletében - de a Vitus-ról gyak. _semmit_ nem sikerült megtudni. Null. Zéró. Pedig...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
kösz Zorg!
Igen seytem:(
de ha sikerül legalább részben megvalosítanom..az nagyon nagy lenne.
A montikkal nem lessz akkora gond...
de az országutik! ott akkora "káosz" van a 80as évek elött hogy ihay...igazábol még nem látom át telyesen.

amug yez még csak eg yötlet ami tegnap fogant.
lehet hamar feladom:(

amugy saynos mivel én nem értek a weblapkészítéshez igy valószínü két programtervezõ matematikus ismerõsöm fog segiteni...de õk még nem tudnak róla:)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Webhoszting esetleg megoldható, mondjuk retro.bikemag.hu aldomén alatt - ha érdekes lehet.
Ja: és Yvorl! Tudod Te mibe vágod a fejszéd...? :scared: Sok sikert, tényleg! :beer:

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Segítségeteket kérem.
Szeretnék a netre, valószínüleg egy sayát honlapra felrakni egy MTB/o.uti adatbázist.
Estleg ha minden jól megy képekkel..stb...
Ezért érdekelne minden régi katalógus/magazin amit használhatnék.
A MTB-okat kb. 1980-1996ig(A V fék megyelenéséig/elteryedéséig)
Az országutikat 1992ig (a fékváltokar megjelenéséig)

Szerepelnének a bicayok(felszereltséggel persze), alkatrészek(alkatrészcsaládok) tömegadatai!!! :) (grammániás is vagyok), és a korabeli árak is. Forintban, dollárban, yenben amiben csak hozzáférek.

Természetesen a kapott uyságokat visszaszolgáltatom, miheyst kiirtam ill. beszkenneltem.
Kösziiiii
:)
YA! és ötleteket is várok a honlap kinézetével kapcsolatban.