De Hát ez átkurás, nem elég hogy a bociklimre költöm minden pénzem, most még ilyen szarokkal basztatnak, hogy gerincvédõ? Minek az mindenki induljon a saját felelõsségére, egyszer úgy is meg kell halni!
Hát baaze nem tudom honnan szedek védõt a szezon kezdetéig mert cashemet most vertem el új fullfacere!
Szar ez!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Dh&Dual Versenyek 2003
Started by
dirtboy
, 2003. February 04. 08:14
Posted 2003. March 17. - 21:58

Posted 2003. March 17. - 21:28

Gerincvéfõ ha jól tudom van 20ért is Dainese a PRocross ba legalábbis ha jól emlékszem annyiért vett az egyik haverom õsszel...
Posted 2003. March 17. - 21:26

nem tudod van-e vedod Maul?!Mennyibe kerül egy gerincvédõ, mert azom még nincs?

nade komolyabban-40-tõl felfelé vannak gerincvedõk..sajnos ??? sajnos elegge kiba**as mert aki nem ujgazdag az nyugodtan haljon meg?!...

en meg nem igazan talalkoztam olyan egyesulettel ahol 1000 az evi tagdij es DH/DS/4X a fo szakaga...
nekem kicsit tobb a penz raadasul szarnak a fejemre...nem csak nekem...dehat ez mar csak igy van...a license-ert nem kellet kulon fitetni, csak fenykepet adni es kesz...
Posted 2003. March 17. - 21:21

most csinál az egyik haverunk egy ilyen baráti csapatot, ahol végülis minden lesz, DH,DUal, CC,Trial meg minden 1 hét mulva jön haza és akkor minden el lesz intézve. mit értesz azon,hogy Türhetö Tagdij?? -1-2-3-4-5-6-7-8 stb ezer?
ja meg van a másik az a Pedaloman, ott nem tom hogy megy... az nagyon olcso... és az is Baráti TSG
ja meg van a másik az a Pedaloman, ott nem tom hogy megy... az nagyon olcso... és az is Baráti TSG
Posted 2003. March 17. - 15:44

CSá! Milyen olyan egyesület van, ahol DH sok és duálosok vannak, és ahol aránylag tûrhetõ a tagdíj?
Ja és ha belépsz klubba automatikus a license? Mennyibe kerül egy gerincvédõ, mert azom még nincs?
Ja és ha belépsz klubba automatikus a license? Mennyibe kerül egy gerincvédõ, mert azom még nincs?
Posted 2003. March 17. - 15:38

Teljesen richtig amit mondasz, de a Dragonflynak igenis van olyan montija, amin pegnek kialakított acél kerékmerevítõ csõ van az agyon keresztül vezetve... És van egy 24 Cycles film is, ahol ilyenen csúszik a fószer... 
(Ja, a kereke az 24-es...
)

(Ja, a kereke az 24-es...

Posted 2003. March 17. - 12:30

Gyerkõckéim!
Licensz kell az idei MK versenyekre, de ebbe nem tartozik bele Tokod és meglátjuk, hogy Esztergommal mi lesz. Szilvás idén nem lesz - az erdõnek regenerálódnia kell. Hobbi kategóriában is kötelezõ lesz a licensz. És az elit versenyzõnek nem kötelezõ minden versenyen indulnia, de ha összesített éves pontversenyben jó helyen akar szerepelni, akkor elmegy. Orvosi vizsgálat sem feltétel az induláshoz.
A licensz azért kell, mert szabályozni és felmérni kell, hogy hányan vannak kerékpárosok (összes szakág), akik indulnak versenyeken, és a szövetség ezután a hivatalosan bizonyított szám után kapja a támogatást. És ebbõl lesz pénzük a versenyek minõségibb szervezésére. Vagyis tesség 1esületet keresni, vannak olyanok is ahová nem kell éves tagdíjat fizetni, de akkor ne is várj semmit cserébe. Tavaly, még nem volt szigorúra fogva, idéntõl komolyodik meg. A tavalyi uccsó cc kupán viszont csak az indulhatott, akinek volt, akinek meg nem, annak a helyszínen be kellett lépni vhová. És 1000 ft/év nem nagy összeg, ahhoz, hogy a rajtnál ne 1 seprûnyél legyen, ami indít, hanem kicsit precízebb mûszer..
És ne azért vegyetek végõket, mert másképp nem indulhtsz versenyen, hanem azért, mert ne akarj olyan sérüléseket beszerezni, amik 1 életre lenyomoríthatnak vagy meghalhatsz!!! A saját érdeked! De addig nem vesztek, amíg bajotok nem lesz??? Fullface, sípcsontvédõ, hosszúujjas kesztyû és gerincvédõ kötelezõ! Ne majmoljátok azokat, akik nem vesznek föl semmit! Csak 1X essél rosszul... láttam Tokodon is olyat tavaly õsszel, akit a páncél védett meg, hogy ne törjön a gerince.... és az "csak" Tokod, nem 1 Szilvási pálya!
Dávidka, ne keverd a bmxet ide, oké? Tessék bicót cserélni, ha pegeket akarsz, meg azt is megnézném, hová rakod, vagy hogyan használod.. mekkora is a vázad? 14-es? És a kerekeid? :-*
Licensz kell az idei MK versenyekre, de ebbe nem tartozik bele Tokod és meglátjuk, hogy Esztergommal mi lesz. Szilvás idén nem lesz - az erdõnek regenerálódnia kell. Hobbi kategóriában is kötelezõ lesz a licensz. És az elit versenyzõnek nem kötelezõ minden versenyen indulnia, de ha összesített éves pontversenyben jó helyen akar szerepelni, akkor elmegy. Orvosi vizsgálat sem feltétel az induláshoz.
A licensz azért kell, mert szabályozni és felmérni kell, hogy hányan vannak kerékpárosok (összes szakág), akik indulnak versenyeken, és a szövetség ezután a hivatalosan bizonyított szám után kapja a támogatást. És ebbõl lesz pénzük a versenyek minõségibb szervezésére. Vagyis tesség 1esületet keresni, vannak olyanok is ahová nem kell éves tagdíjat fizetni, de akkor ne is várj semmit cserébe. Tavaly, még nem volt szigorúra fogva, idéntõl komolyodik meg. A tavalyi uccsó cc kupán viszont csak az indulhatott, akinek volt, akinek meg nem, annak a helyszínen be kellett lépni vhová. És 1000 ft/év nem nagy összeg, ahhoz, hogy a rajtnál ne 1 seprûnyél legyen, ami indít, hanem kicsit precízebb mûszer..
És ne azért vegyetek végõket, mert másképp nem indulhtsz versenyen, hanem azért, mert ne akarj olyan sérüléseket beszerezni, amik 1 életre lenyomoríthatnak vagy meghalhatsz!!! A saját érdeked! De addig nem vesztek, amíg bajotok nem lesz??? Fullface, sípcsontvédõ, hosszúujjas kesztyû és gerincvédõ kötelezõ! Ne majmoljátok azokat, akik nem vesznek föl semmit! Csak 1X essél rosszul... láttam Tokodon is olyat tavaly õsszel, akit a páncél védett meg, hogy ne törjön a gerince.... és az "csak" Tokod, nem 1 Szilvási pálya!
Dávidka, ne keverd a bmxet ide, oké? Tessék bicót cserélni, ha pegeket akarsz, meg azt is megnézném, hová rakod, vagy hogyan használod.. mekkora is a vázad? 14-es? És a kerekeid? :-*
Posted 2003. March 16. - 10:57

ja... ok...
amugy a Kranked 4-ben ugy megy a foszer a Santa Cruz Super 8-on ,asszem az, hogy a lengökaron áll és nem fogja a kormányt... baromira tetszik.. majd én is felrakok egy kilépöt a vázra ... vagy egy peget ;D
amugy a Kranked 4-ben ugy megy a foszer a Santa Cruz Super 8-on ,asszem az, hogy a lengökaron áll és nem fogja a kormányt... baromira tetszik.. majd én is felrakok egy kilépöt a vázra ... vagy egy peget ;D
Posted 2003. March 16. - 10:09

Nem róla beszéltem, hanem speciel Darren Berrecloth-ról, de ez csak egy példa volt, mert nem õ az egyetlen.

Posted 2003. March 16. - 10:06

Posted 2003. March 16. - 09:57

Posted 2003. March 16. - 09:55

Aki volt a sport 2003-on és nézte a dirt-öt szombaton az látta hogy egy srác azért vesztett 2X mert leesett a lánca.
Posted 2003. March 15. - 20:32

Red Bull Rampage-n volt olyan Buillt, amin nemhogy láncvezetõ, rockring nem volt... Pedig azért az nem DH... SZVSZ eyáltalán nem olyan fontos... :-\
Posted 2003. March 15. - 14:48

Na elmesélem mi a helyzet. Minden DH pályára szerintem kell feszítõ. Az más kérdés hogy pl. szilváson szerintem le lehet jönni feszítõ nélkül is. Akármilyen karra fel lehet rakni feszítõt. Vagyis nem is a karra kell rakni. Több fajta létezik. Vannak szarok 1000 forint körül nem sokmindent érnek a láncvillára kell rakni. Van olyan amit a monoblock alá kell installálni. Ezek 10 körül vannak, de van azor 5ért is OFF (nekem van 1 eladó) ON, 10 körüli feszítõ pl a RooX Chainanimals. Van egy kutya része ami fent fogja a láncot a tányérra, és van egy cica ami lent feszít. Ezt lehet külön is kapni. akkor a cica a monoblockhoz a kutyus a nyeregvázcsõre kerül. Van ezenkívül az MRP. Ez 20e fölött van. Magyarországon 5 karos hajtókarhoz árulnak csak. 2 db rockring (egy a kistányér, egy a nagytányér helyére kerül) + egy kérgörgps feszítõ a monoblock alá. Van kérdés?
Miért, normál hajtómûre is lehet szerelni láncfeszítõt? Nekem egy deore van arra lehet???
Posted 2003. March 15. - 11:53

Miért, normál hajtómûre is lehet szerelni láncfeszítõt? Nekem egy deore van arra lehet???
Posted 2003. March 15. - 00:19

érdekes... mátrán se kérték , pedig az OB... Tatabányán meg Tokodon föképp és állitolag máshol sem kell... amugy nem kell DH hajtokar meg ilyenek. 96-os LX cuccokkal mentem Mátrán..
ha kell valahova ilyesmi, az esetleg Mátra, Nagykovácsi meg szilvásvárad (utobbi kettön még nem voltam) Mátrára is csak egy láncvezetö kell...(baromira köves) mondjuk egy Truvativ, ami a monoblokkra szerelhetö. már levitték az árát és 9 körül van elvileg, nekem annyiért hozták. de régebben 10, elötte meg 11-12 volt.
a Hobbiba egyedül Fullface kötelezö, de Szilváson lehet hogy a gerincvédöt is besorolják
Elitbe vagy bármi egyébbe kötelezö Fullface,gerincvédö (olcso és jo minöségü az ACERBIS, a DAkaron is Acerbis cuccokban nyomták, szoval nem lehet rossz... és még olcso is... Dainese fele)
ha kell valahova ilyesmi, az esetleg Mátra, Nagykovácsi meg szilvásvárad (utobbi kettön még nem voltam) Mátrára is csak egy láncvezetö kell...(baromira köves) mondjuk egy Truvativ, ami a monoblokkra szerelhetö. már levitték az árát és 9 körül van elvileg, nekem annyiért hozták. de régebben 10, elötte meg 11-12 volt.
a Hobbiba egyedül Fullface kötelezö, de Szilváson lehet hogy a gerincvédöt is besorolják
Elitbe vagy bármi egyébbe kötelezö Fullface,gerincvédö (olcso és jo minöségü az ACERBIS, a DAkaron is Acerbis cuccokban nyomták, szoval nem lehet rossz... és még olcso is... Dainese fele)
Posted 2003. March 14. - 17:54

Szokott lenni hobbi, Junios, Senior, meg lány. És a versenyeken való induláshoz nem kell license. License-es versenyzõknek ott kell lenni minden versenyen pl. meg kell menni sportorvoshoz meg éves díj........ Figyeltétek a Sátoraljaújhely DH OB-t?
Posted 2003. March 14. - 17:38

Én még keményebb Dh versenyen nem voltam! Hazai körülmények közt mindenképp kell a DH hajtómû és a láncfeszítõ, mert nekem csak sima hajtómûvem van! Kérlek segítsetek!
Posted 2003. March 12. - 20:01

Ha én jól tudom akkor nem kell, mert szoktak lenni hobbi kategoriák, mint a Sporton most volt és ott bárki indulhatott!!!
Posted 2003. March 12. - 19:05

Most valamit nem értek! DH&4X versenyeken akárki indulhat, vagy kell valahova éves tagdíjat fizetni, vagy licenset???