Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

(...azért örülnék, ha egyszer még így fészkelõdve is letekernék egyben, 400 kilcsit...:))

Ha elszántad magad rá, szólj!
Elkísérlek. ;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

http://www.saris.com...wer-meters.aspx

Ez jól hangzik, csak az ára kicsit húzós, és 3 kellene belõle a 3 kerékmérethez.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Alacsony pedálfordulatttal tapos mint az úthenger. Teljesen kezdõ bringás. Erõnléte van, tekintve hogy maratonfutó. Ezen az eredményen még javíthat a csajszi, ha valaki rászorítja.

...akkor nem csak én látom úgy hogy valami nem kóser. Lehet, hogy akkor elõször kellett volna neki pár száz kilométert tekerni és utána csúcsokat döntögetni...??? ;)...hiába a nõk mohók...;))

(...azért örülnék, ha egyszer még így fészkelõdve is letekernék egyben, 400 kilcsit...:))

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Eddig is tudtunk a mûvészi vénádról... Van hangulata! Kíváncsian várom a Winter-t! Amennyiben szervezel kerékpáros városnézést (gyanítom tudsz egy két sztorit, lokálpatriótának tûnsz) akkor rám számíthatsz!
Csak így tovább Papa!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Túl sokat fészkelõdik a gépen, mintha jobban ki lenne húzva a nyereg, mint amit a lábhossza engedné. Szerintem pár wattot elfüstölt ezzel, de a 388 kilcsi nem olyan rész végeredmény...:)

Alacsony pedálfordulatttal tapos mint az úthenger. Teljesen kezdõ bringás. Erõnléte van, tekintve hogy maratonfutó. Ezen az eredményen még javíthat a csajszi, ha valaki rászorítja.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Tegnap barkácsoltam:

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ez a Powertap micsoda? Nem találtam róla infót.

http://www.saris.com...wer-meters.aspx

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A másikat meg "útfentartó" sárgára (bocs Tomi). Ha lenne reflexiós festék, azzal mázolnám le, had világítson!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Nexus-8 és az agydinamó már megvan, márciusig lefestetem, valószínûleg neonzöldre! :)

...miért pont neonzöld, nem elég feltünõ így is...??? ;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

...többször végignéztem ezt a video-t, de valahogy a nõci mozgása nekem nem tetszik. Túl sokat fészkelõdik a gépen, mintha jobban ki lenne húzva a nyereg, mint amit a lábhossza engedné. Szerintem pár wattot elfüstölt ezzel, de a 388 kilcsi nem olyan rész végeredmény...:)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Nexus-8 és az agydinamó már megvan, márciusig lefestetem, valószínûleg neonzöldre! :)

Megfelelõen méretezett képek szépen beillesztve, tökéletes posztok! Ráadásul még a keró is nagyon frankó! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép
"recuface"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép
Kaptam képeket! A hétvégén az elsõ 100 km-es teszt km-en túl jutott a LomPi.Co.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Az én ötletem az, hogy kellene egy Powertap agyas wattmérõ, a pedált pedig egy olcsó, wattmérõs konnektorból táplált fúrógéppel kéne hajtani. A fúrógép hatásfoka fix, így aztán gyorsan kibukna, mennyit eszik egy görgõ vagy láncvédõcsõ.

Mi most ennek az árára várunk:
http://www.metrigear.com/products/
mert ez lenne az ideális. Könnyen felrakható, és nincsennek problémák, mint a Polar wattmérõvel. Ami még folyamatban van, az SRM hajtómû, mert az is kompatibilis az Edge 705-ünkel. Nem tudunk ugyanis pontos választ adni, hogy melyik gumi/felépítés/kormány mennyivel jobb, vagy rosszabb. Akkor ezt a high/low kérdést is egzakt módon ki tudnánk mérni. Ez a Powertap micsoda? Nem találtam róla infót.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Kit érdekel? Most õszintén, az egész csak elméleti!
Ha nincs lehetõséged titán vázra, karbon kerékre meg egyébbre akkor az az 5w-t valóban nem érdekes.
Amíg magad gyártod, (és nem versenyre) a kerót addig 10 percel késõbb érsz a campingbe. Papának teljesen igaza van!
És továbbra is elméleti szinten a lowracer építés kisebb légellenállást produkál, hiszen itt a kerekek között, míg a highracereknél azok fölött vagy. Tehát az utóbbi esetben a front felület nagyobb. Hagyjuk figyelmen kívül a mögötted keletkezõ örvényléseket (amik legalább annyira fontosak). A highracer építésébõl adódóan kevesebb ( vagy nincs!) és kisebb törésû a láncvonal. De ha elsõkerekesben gondolkodsz akkor ez a lowracer esetében sem gond és rendkívüli módon csökken a láncvonal. (súly!) Görgõ nélkül is megoldható az elsõkerék hajtás, amennyiben a hajtómû mozdul a kormányzott elsõ villával.
Tehát legyen Carbon és lowracer, elsõkerékhajtással, görgõk nélkül. Én már láttam ilyet valahol! :)

...és a megoldás:
http://www.zockrabik...0a2559728c74835
háromezerjuró körüli árért!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Bár egyenlõre még mérni nem tudjuk (de már folyamatban),

Az én ötletem az, hogy kellene egy Powertap agyas wattmérõ, a pedált pedig egy olcsó, wattmérõs konnektorból táplált fúrógéppel kéne hajtani. A fúrógép hatásfoka fix, így aztán gyorsan kibukna, mennyit eszik egy görgõ vagy láncvédõcsõ.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az M5-nél pl gyárilag vezetõgörgõ nélkül jön a gép, de így a kereket csak kis fokban tudod elforítani anélkül, hogy a lánchoz érne. Így nincsen veszteség, de a lehetõség, furat megvan ahhoz, hogy tegyél fel görgõt, pl TerraCycle. Persze ilyen wattozásnál már van értelme KCNC, vagy Tune váltógörgõket használni, és 10-es láncot. Mert sok kicsi sokra megy. Bár egyenlõre még mérni nem tudjuk (de már folyamatban), de egy rosszul beállított agy, vagy picit fogó tárcsafék (ezek rengetegszer elõfordulnak, még rekusok körében is) többet eszik, mint egy vagy két görgõ.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Dehogynem zavarna! De pont erre válasz Reku Papa mondata:

Pont ezt mondtam én is!

Ha egy 10 kilós suhanóm lenne, nem zavarna ez a veszteség. Engem. De azt gondolnám, hogy aki megveszi a 10 kilós suhanót, még jobban zavarja ez az 5W, nem?

Amúgy a másik nagy különbség a 5W-os láncvezetésveszteség és a nehéz gép között, h a nehéz gép csak (najó, nem csak, de leginkább) mászásnál érezhetõ, míg sík haladásnál nem. Az 5W viszont ott lesz fölfelé, lefelé, mindenfelé.

Akkor mivel egyetértünk, h aki megveszi a suhanót versenyezni, az nem akar elpazarolni wattokat a láncvezetésen, kanyarodjukn vissza az eredeti kérdéshez: akkor meg miért vannak ilyen girbeguvba láncvonalak a racereken, amik zabálják az energyt? Olyan mondás is volt már (azt hiszem az ambringa blogon), h a highracerek nem lassabbak a lowracereknél. Ettõl kezdve nincs (váz)geometriai kényszer sem, csak design kérdés az egész. Ezért fura ez nekem.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Épp azért sok az az 5W, mert ilyen dögnehéz a masina... Összeadódnak a nehézségek ;)
Ha egy 10 kilós suhanóm lenne, nem zavarna ez a veszteség. Engem. De azt gondolnám, hogy aki megveszi a 10 kilós suhanót, még jobban zavarja ez az 5W, nem? thommey, Téged nem zavar(na)?

Dehogynem zavarna! De pont erre válasz Reku Papa mondata:

Azonban aki csak túrázgat, az tojik arra, hogy azonos teljesítményleadás mellett nem 8 óra, hanem 8 óra 10 perc alatt ér a következõ kempingbe.