Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
a 28"-as kerék a gördülési ellenállást hivatott még jobban csökkenteni. Minél nagyobb egy kerék annál kisebb a gördülési ellenállása ugyanolyan szélességû és felületû gumiabroncs mellett.

Valószínûleg ezt szerette volna a masina építõje érvényesíteni.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Részleteket siker esetén írok.

Na erre nagyon kiváncsi leszek! Sokan fogunk örülni, ha ez sikerül! Én mindenképp! Errõl álmodom ;) (na jó, igazából errõl sem)

Jobban belegondolva viszont 200-as sugarú hajlítással nem sokkal vagyunk beljebb, mint egy egyenes csõvel. Ez méterenként kb. 30 centi emelkedést jelent (mármint a csõ síkjában, értitek).

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

a Te gépeden (ha jól látom) nem a csutak kormány van

mókuskormány, de nem egyenes, hanem hajlított a vége. Olyasmi, mint itt a harmadik.
Feltöltött kép

A kerék. Nyílván minnél nagyobb annál komfortosabb, de miért az eltérõ méret utáni vágyad? Pláne ott, ahol ezt a megvalósítás nem indokolja...

Elõre nem tudnék 28-ast rakni. Nem érem át lábbal, vagy mivel, X-Seammel...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hááát... Újat nem tudtam meg. Ezt a liftes sztorit már hallottam, de sem a filmen, sem a Te gépeden (ha jól látom) nem a csutak kormány van. Ergo sem a súly, sem a méret nem lehet indok. (az enyémen extrém széles van az nem összehasonlítási alap) Az a fajta, ahol összeér a hüvelykujjad, na ott ez lehet indok.

A hasbaszúrós kormánytól a dönthetõ stucni sem véd! :) leginkább semmi. Ha a kormány az ülés alatt lenne és összehozol egy frontálist, akkor is tepsi. Én magam sem értettem egyet Levivel ebben a kérdésben.

A kerék. Nyílván minnél nagyobb annál komfortosabb, de miért az eltérõ méret utáni vágyad? Pláne ott, ahol ezt a megvalósítás nem indokolja...

Szerintem a válasz a CSAK! Nincs reális magyarázata, mint ahogyan pl. a Pythonnak sem volt. Városban nem volt praktikus, városon kívül meg lassú... Mégis megcsináltam! :) Mert jó volt ránézni. Ennél jobb választ Te sem tudsz!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

... de errõl álmodni? Motyoo iszol Te rendesen? :)

Köszönöm kérdésed :)

Mókuskormány: kisebb = könnyebb. De hazudnék, ha azt mondanám, ez az igazi ok. Alapvetõen nem férne be más kormánnyal a liftbe a gép. A hatodikra meg a franc sem fogja állandóan felcipelni. Szóval ezért lett még az elsõn ilyen kormány. Amúgy megszerettem, nagyon kényelmes karpozíciót eredményez. A hasbaszúrós történettõl meg véd egy dönthetõ stucni.

28-as kerék: a nyáron a fejembe vettem, hogy lassú a gép a 20-as kerék miatt. Tisztában vagyok vele, hogy ez (részben) hülyeség, de akkor is a fejembe vettem :) Szóval szeretnék most minél nagyobb kerekekbõl építkezni. Amúgy esztétikai szempontból nekem jobban tetszik a 2x26, de lehet, hogy meg fogom próbálni berakni hátra az outimból az elsõ kereket, úgy biztosan sokkal jobbabb lesz ;) !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Attól nem tartok! Egyébként is a fejét veszi célba! Egyébként bármely kerónál gáz az ütközés kialakítástól függetlenül.
Igazán csak az késztetett az írásra, hogy többször találkoztam olyan rekusokkal, akik favorizálják a hörcsög/sáska/mókus kormányt, de elfogadható választ még csak Puputól kaptam. Beforgatta az elsõkereket 180'-al a váz alá és vissza hajtotta rá a kormányt. A teljes hosz a bumm miatt nem változott, de a kerékvonalnál spórolt vagy tíz centit. Ez egy a rakodásnál szempont lehet. A Cobránál is az összecsukhatóság miatt van egy (szerintem kényelmetlen) mókus kormány. Ennyi... Ja, meg talán a súly csökkentése. Ezért egyes emberek bármilyen aberációra képesek.

A kerék méret. Egyes rekukon azért van elöl 20'-os kerék, hogy ne kelljen túl magasra tenni a hajtómûvet. Hátul meg azért van 26'-os mert hogy a komfort... És azért nem 28'-as, mert nem. Ha sikerül megoldani elöl a 24'-t akkor meg az értelmesebje már hátra is azt rak. Furai!

Szóval szeretném megérteni...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy mit csinál egy ilyen kormány egy ütközésnél. Arra tudok gondolni, hogy esetleg mellkasba fúródik. Kéne csinálni ütközési teszteket!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Na, helyben vagyunk! 28/26 (vagy 28/24?) kerekek, mókuskormány. Ilyenrõl szoktam álmondni :)

Megnéztem mégegyszer! A gép qrva jó, tetszik! A hátsó villa kialakítás különösen! A kormány állítása mélységben is megoldott, erre szükség is van. A kéz nincs annyira közel a mellkashoz, mint a csutak hörcsögkormányon, ezért talán annyira nem kényelmetlen. A kisebb elsõ és a nagyobb hátsó optikailag dob a gépen. Szerintem "ez volt raktáron" szisztémával készült, de ettõl még kiváló az ötlet és a gép

... de errõl álmodni? Motyoo iszol Te rendesen? :)

Mégegyszer kérdem, mi elõnye van itt, az eltérõ méretû kerekeknek?
Mi haszna van itt, a korlátba kapaszkodom érzetû kormánynak?

Kérlek ne hagyj hülyén elpusztulnom! Tanulni akarok! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Szuper! Jó a film, de miért oly nagyszerû ez a kormány meg az eltérõ méretû kerék? Valaki ossza meg velem!
Az eltérõ méretû kerekekre eltérõ méretû köpeny és belsõ dukál.
A kormány, ha jól látom kellõen széles (nem egy csutak) a tartáshoz és meglehetõsen közel van a mellkashoz azért, hogy a láb elférjen alatta.
A tüdõkapacitás nem nagyobb, a légellenállás nem kisebb, nem praktikus, akkor meg méééééé jó?!

Papa! Az ívek milyen távolságra lehetnek egymástól? Vagy csak egy és aztán hefti hozzá a többit?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Úgy tûnik, találtam egy céget, amelyik - sporttársi érzületbõl - hajlandó vállalni 50x1-es csõ hajlítását, nem szériamelóban is. Sablonba, tüskés géppel, 200-as rádiuszra.

Részleteket siker esetén írok.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Na, helyben vagyunk! 28/26 (vagy 28/24?) kerekek, mókuskormány. Ilyenrõl szoktam álmondni :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
:cool2:
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Ha valaki karácsonyra ilyet szeretne nekem adni azt naaaaaagyon megköszönném ;) :) :) :)
http://s363.photobuc...ciglio/?start=0

okéoké mindjárt felébredek :):)

Lefekvés elõtt vedd ki a kezed a bilibõl és mosd meg! :D

Lompi, egyenesben van a hátsó kereked, már csak a felni a kérdéses, de meglesz az is, aztán rendesen összedrótozom neked! :P

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
végülis 6 db lengö orut csináltam már:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Ha valaki karácsonyra ilyet szeretne nekem adni azt naaaaaagyon megköszönném ;) :) :) :)
http://s363.photobuc...ciglio/?start=0

okéoké mindjárt felébredek :):)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nekem a kilenc is szép szám. :P

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Méééér a végén?

számoljunk! Lompi, Norbi, Python, Levi, Zsizsi
készülõben: Motyoo, Reku Papa, Szélvész, Pupu ?
Ez tíz gép! Szép létszám!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Azis lehet hogy az elsö tavaszi turán is lesz pár darab :))))
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

"...Ha ez így megy tovább, nyár végén már komoly létszámú közös túrát szervezhetünk!"

Méééér a végén?