Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Tadpole-nál ez elsõ kerekek szitálása elengedve mivel csökkenthetõ?

szerintem az utánfutás növelésével. de ahhoz a vázat át kell szabni.
az elsõ kerekeket még lehetne 2 millivel összetartóra állítani próba képen még flexelés elõtt. :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Tadpole-nál ez elsõ kerekek szitálása elengedve mivel csökkenthetõ?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
már rájöttem :(

35 dollárért...

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Nem tudja valaki, hogy ezen: eDrawings 2004 - [frame_assy_RS]
hogy tudom megnézni a méreteket?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
szerintem igen de lehet hogy az 50x1.5 is
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Lompi, szerinted az 50mm átmérõjû 2mm falvastagságú csõ megfelelne a megálmodott trike hossztartónak is?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Nekem már elengedet kézelis megy az elindulás ha nagyon vagizni akarok . Idövel majd elmulik a kacsázás induláskor is.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Tehát ilyen lennék? :):):):):)
http://www.youtube.com/watch?v=IZn5cXaMKnM

Még egy ilyen köpenyt be kellene szerezned. :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Tehát ilyen lennék? :):):):):)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Python ! Nem sértésnek szánom! A videót viszont megtaláltam You Tube- on . Sokat tanulhatunk belõle. A linket (még ) nem tudom letölteni , de itt a címe :
Balázs EXCLUSIVE!!! Erzsike a földönkívüli from the írisz planet - the begining
Most mennem kell melózni. További szép napot mindenkinek !

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Jó is az, az összes trájkos túrázó azt szereti benne legjobban, hogy akár 3 km/h-val is tud mászni. És van, aki azon is alszik.
YouTube - Why I Like Recumbent Trikes Reason Number 428
Csakhát... Sok a csakhát is. :)

Csak hát ... tényleg sok a csak hát....öregszem... fáj a nyakam, csuklyás izmom...ugye ismerõs. Reku a megoldás. Idén is nyomtunk a tátrai bemelegítés után 10 hágót az Alpokban, de esõben, szélben csomaggal bizony 5-6km/h-nál is inog az a gép hiába mentem már vele 1000km-nél többet (igazából 80e-nél is többet). Gyakorlat tehát van, de az emelkedõkön felfelé nem vagyok vmi gyors. Pláne csomaggal, fõleg ha fú' a szembeszél. :)
Volt hágó amit azért hagytunk ki, mert szeles volt az idõ. Szégyellem is de ez van. Elõtte való nap alagutakban, sötétben 12-13%-on billegtünk rendesen. (nekem különösen rossz az egyensúly érzékem).
A video egyébként csúcs! :D
Nem szeretnénk abbahagyni a hágómászásokat. Talán ez megoldás lehet. (meg talán több idõt lehet "nyeregben" tölteni)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Szia Zoli! Ha kell még "vas" a pedálhoz szólj! Tegnap találtam egy bontatlan készletet. Mondtam, hogy lesz... :)

Igen kell. Most már csak egy közös túrát kell kitalálnunk, hogy hozzám is kerülhessen! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szia Zoli! Ha kell még "vas" a pedálhoz szólj! Tegnap találtam egy bontatlan készletet. Mondtam, hogy lesz... :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Python! Te pedig ne magadból indulj ki, amikor tanácsot adsz!
Aki elengedett kézzel közlekedik egy lengõorrún, annak a navigációs rendszere nem a Föld nevû bolygóra lett tervezve. A Tiéd valami hasonló lehet mint az Erzsikéjé, aki a Vénusz, a Mars és a Maónikasó között térkihajlítással közlekedik ! :)

Na most nem tudom, hogy kihúzzam magam, vagy megsértõdjek. Bár... Móóónikásóó? Akkor megsértõdtem!
Ja és Lompi rendszeresen úgy indul el, hogy nem fogja a kormányt. No comment! Azért mindennek van határa!

Azért csak próbálgasd!

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Egyszer kb 30-at, négyszer pedig városban 5-6 km-t.

1000 km alatt szerintem nem beszélhetünk tapasztalatról, semmilyen bringa kapcsán. Én még ezer után is féltem a piros lámpáktól. Most már így 15000 körül rutinná vált a megfelelõ fokozatból indulás, és a minimális kacsázás, mert valamennyi mindig marad ebbõl, csak az nem mindegy, hogy ez 15 centin belül marad, vagy kell hozzá egy négysávos út. :)
A fiam tegnap hagyta el a 2000 km-t a Lompi bike-jával, és legnagyobb megdöbbenésemre, menet közben orrot fúj, eszik, iszik, bármikor elengedi a kormányt, amikor csak akarja. Én eddig nem mentem az övével 50 km-t sem, és ennek megfelelõen alig tudok elindulni vele.:)
Egyéntõl függõ különbségek biztosan vannak, de bármit is hajtasz 100 km-en belül ne várj csodát.
A hosszú túrákon tapasztalatom szerint nagyon össze lehet szokni a járgánnyal, ezért én helyedben arra törekednék, hogy minél hosszabb köröket sikerüljön tekerni, ha már egyszer kijutottál a városból. :) Félni pedig nincs okod, mert az autósok is rettegnek a kacsázó bicajosoktól, és ezeket sokkal nagyobb oldaltávolságot tartva elõzik általában. Mi tegnap egy 250 km-es Eszéki kört nyomtunk, és elmondhatom neked az sem mindegy, hogy melyik országban kacsázol. A legrosszabb tapasztalataimat eddig azokból az országokból amelyekben tekertem leginkább itthon szereztem. De én javulást érzek, talán mert kénytelenek megszokni minket, hiszen egyre többen vagyunk az utakon. :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Az a bökkenõ, hogy mire kievickélek a városból, az fél- ,egy óra. Utánna 6-8 km nagyforgalmú fõutak, ha ezt túlélem, utánna jön(ne) az élvezhetõbb tekerés. Egyenlõre nagyon meg kell gondolnom, milyen útvonalakat választok. Python! Te pedig ne magadból indulj ki, amikor tanácsot adsz!
Aki elengedett kézzel közlekedik egy lengõorrún, annak a navigációs rendszere nem a Föld nevû bolygóra lett tervezve. A Tiéd valami hasonló lehet mint az Erzsikéjé, aki a Vénusz, a Mars és a Maónikasó között térkihajlítással közlekedik ! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ezért gondoltunk a 3 kerékre.

Jó is az, az összes trájkos túrázó azt szereti benne legjobban, hogy akár 3 km/h-val is tud mászni. És van, aki azon is alszik.
YouTube - Why I Like Recumbent Trikes Reason Number 428

Csakhát... Sok a csakhát is. :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Könnyû azt mondani, hogy tegyem fel a kezem.

Lesz majd jobb. De olyan egyszerû indulás, mint egy hagyományos bringán, nekem nem lesz soha. A városi bringámmal - kunsztból - megállok lábletétel nélkül is egy ideig. A reku nem városba való.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Szélvész,

én is gondolkodtam a trájkon, de letettem róla. Gondolj bele: Három nyomon halad, háromszor annyi kátyút talál. Én inkább valami ilyesminek a kipróbálását javaslom nektek, ha az elsõkerékhajtással nem vagytok teljesen kibékülve:
http://www.ransbikes...duroSport10.htm
Bacchetta Giro 20
Woodside Cycles
Picasa Web Albums - Reku Papa - Techno

Ezek a fekvõs világ öszvérei. Sokoldalúak, kényelmesek, biztonságosak, szállíthatók, koppinthatók.
A hálós üléshez pedig ragaszkodjatok!
:)

A hálós üléssel maximálisan egyetértek.

Mint régebbi hozzászólásomban írtam:
"Jellemzõen nagy hegyeken járunk, csomagokkal. Hosszú 10-15%-os emelkedõkön tempónk kissé már "öreges", gyakran csak 4-6km/h között van. Ilyenkor minden kétkerekû gép instabil, pláne szélben, szakadó esõben tekerve. "
Ezért gondoltunk a 3 kerékre. Ausztriában, Svájcban... a gödrök sûrûségex3-mal még mindig kevesebb, mint itthon. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

egy bocsánatkérõ kézfelemeléssel válaszolj!

...és ne felejtsd el a középsõ ujjad is behajlítani a többi mellé!

Az amit eddig mentél azt nem túl sok. Menj minél többet városon kívül. Keress egy elzárt patkolót, teret ahol gyakorolhatod az indulást. Az elengedett kezes tekerés megtanulása is sokat segít.
Sok filmet találsz a kezdeti lépésekrõl és arról is hogyan megy a dolog gyakorlattal!
Pl.:
YouTube - Piko-Lompi 2010.04.09. Velencei kör
YouTube - Piko-Pegazus Gödöllõ 3
YouTube - Piko-Pegazus Gödöllõ 2
YouTube - Piko-Pegazus Gödöllõ 1
YouTube - Piko-Pegazus Gödöllõ 2010.03.20
YouTube - Piko-Elephun home made recumbent bike testride
YouTube - Piko Elephun recumbent bike

Az is sokat segít, ha visszaváltasz! :) De komolyan! Minél sûrûbb a csapásszám, annál kevésbé kacsázik. Ha nem pörgeted a pedált, akkor még menet közben is fog mondjuk egy emelkedõnél. Nekem ez még mindig megvan, amikor elfogy az áttételem és izomból nyomom az utolsó métereket. ...és igen csökkeni fog a billegés a gyakorlat növekedésével! Ha lenyomtál kb. 300-at, akkor beszéljünk errõl legközelebb! Addig kitartás!