Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. február 01. - 14:19

Írta 2011. február 01. - 14:17

Product
9-26T-s.
Ez sem országútis igazán, de talán jó lehet. Rendelhetõ itthon két hét átfutással. Véletlenül botlottam bele:)
Ja igen, visszatértem a majdnem eredeti nevemhez, ami még a törlés elõtti. Remélem most hosszabb életû lesz:)
Ex-Thommey-Ex Lowracer
Írta 2011. február 01. - 12:37

Ma a kutyák kérdését akartam felvetni.
Már fel is vetetted.

Az apró kutyákkal semmi gond. Ugatják a kereket, a lábamat csak a bátrak támadják, de nem érik el. Még heccelem is õket. Egy darabig futnak velem, aztán kidöglenek. A középméretûek kérdõjelesek. Amikor látom rajta, hogy mindjárt rámindul, egy megelõzõ üvöltéssel tudatom vele, hogy itt nem õ a fõnök. 99%-ban tudomásul veszik. A többi esetben azonnal leszállok. Ilyenkor a kutyák ostobán, gyáván megállnak, esetleg messzirõl ugatnak.
Minap a városban indult rám egy 8 kiló körüli csavargó kutya. Ráüvöltöttem, bevágta a féket azonnal. Elõttem, az úttest melletti járdán haladt egy gyalogos. Amikor elüvöltöttem magam hogy "NEEEEM! szegény ürge lefagyott egy pillanat alatt, azt hitte, õrá ordítottam. Elnézést kellett kérnem tõle.

Általában jól kijövök a kutyákkal, de vannak neveletlen házõrzõk, azokkal óvatos vagyok. Egyik ismerõsömnek van egy drótszõrû tacskója, az egy sunyi jószág. Csendben az ember mögé kerül, és bele harap a bokájába. Én kifigyeltem, elzavartam. Mondtam a gazdájának, hogy zárja el, amíg ott vagyok. Nem zárta, mondván, csak ugat, nem harap ám! A tacskó következõ próbálkozásánál akkorát rúgtam bele, hogy repült mint a Szputnyik.
Azóta nem jártam annál az ismerõsömnél.
Még egy sztori:
A fiam ment a kisautóval, kiugrott elé egy bokorbók az egyik utcabéli lakó macskája. A gyerek elütötte. A macska gazdája rajtam akarta bevasalni az állatorvos díját. Amikor mondtam neki, hogy állatok szabadon nem tartózkodhatnak az úttesten, és õ a felelõs, még elkezdett fenyegetni. Nem hitte el, hogy ha kár keletkezett volna az autóban, behajthattam volna rajta.
Írta 2011. február 01. - 11:21

Ma a kutyák kérdését akartam felvetni.
Rendes bringán nem nagyon bántottak eddig, egy-két kivételtõl eltekintve.
Viszont a reku bántja a szemüket, ismeretlen, félelmetes dolog.
Mint volt kutyatulajdonos, már 10 évesen arra neveltek, hogy a kutya velem együtt társas lény, tehát én vagyok azért a felelõs, hogy hogyan viselkedik. Ezért én rendszeresen pórázra vettem a kuvaszomat, ha láttam, hogy jön valaki, valami. S az ráadásul vidéken is volt, városon kívülre, erdõbe jártunk minden nap sétálni.
Itt a tulajdonosok is csodálkoznak néha, hogy:
- Hát nem szokott ez senkit bántani...
S hiába magyarázom, hogy õ a felelõs a kutyájáért, nem érti.
De a lényeg: Rekun még érdekesebb a dolog, mert földközelibb az egész ember, támadható.
Ti hogyan védekeztek a kutyatámadások ellen?
Nekem általában két módszerem van:
1. Nagyon gyorsan elhúzok.
2. Leszállok a bringáról, esetleg a kezemet is magam fölé emelem. Ezzel hirtelen sokkal nagyobb leszek, csodálkozás van, amit kihasználva elsétálok.
Nagy testû kutyáknál különösen érdekes, mert a rekuról farkasszemet nézel vele.
Nektek van ilyen tapasztalatotok?
Hasszan
Írta 2011. február 01. - 10:18

Írta 2011. február 01. - 09:40

Írta 2011. február 01. - 08:15

Konktétan mire gondolsz a háttámlánál?
Hát, ahogy az a 20x40-es zártszelvény ott virít, az eléggé elüt a többi résztõl. Nekem az szúrja a szememet. Le lehetne valahogy kerekíteni, karcsúsítani, mittudomén.
Azon is elgondolkodtam, hogy elég-e a háttámlát ott középen kitámasztani. Az ülés sokkal kevesebb csavarásnak lenne kitéve, ha szélesebben, mondjuk a két bordánál lenne megtámasztva.
Írta 2011. január 31. - 23:19

köpönyeg.hu - 15 napos idõjárás-elõrejelzés - Budapest (Közép-Magyarország)
Írta 2011. január 31. - 21:36

A kék villa a 26-os de az elsõ kerék és a színes rész 24-es ezért raktam oda a féket.A kék villán nincs féktüske vagy az a 24-es? Ott jobb helyen lenne a fék.
3,5 mm-es a lemez, szerintem bírni fogja

Írta 2011. január 31. - 21:05

Mondjuk hajtásnál és fékezésnél is a két villát kinyitni szeretné az erõhatás. Ha a húzóerõt bírja a lemez és a felrögzítés akkor semmi gond nincs. Összenyomni csak akkor akarná ha pl. megállsz egy emelkedõn és behúzod a féket hogy ne gurulj vissza. A kék villán nincs féktüske vagy az a 24-es? Ott jobb helyen lenne a fék.az elsõ villát és a fehér-rózsaszín részt a sárvédõ felfogatásoknál kapcsoltam össze egy vastagabb acéllappal(ez lesz szerintem a gyengepont), de már annyira akartam menni vele hogy ez lett a vége. azon gondolkoztam hajlítok majd egy csövet és összekacsolom valahogy(kb mint amit motyoo linkelt).
Szóval ha jössz az Arad túrára akkor élõben is megtekintheted, de szerintem megyünk majd Pestre is ha majd szebb idõ lesz.
Írta 2011. január 31. - 21:01

Konktétan mire gondolsz a háttámlánál?
Írta 2011. január 31. - 20:45

Ez az igazi ipari-hulladék
. Remélem lesz rá lehetõségem egy próbakört menni vele mielõtt átépíted.
Az orr részrõl rakhatnál fel egy közelebbi képet is, mert errõl képtelen vagyok eldönteni hová dugtad azt a részt ami összefogja a kék és fehér vázcsövet (tudom hogy a fék fölött kell keresnem de nem látom).
A Chokito-n semmilyen változtatást nem fogok csinálni, így marad a maga meg nem értett szépségében(max kap egy Recikli matricát - ez volt a reklám helye

Mivel a másik donor bringa egy 24-es gyerekbringa volt, így nem úgy jöttek ki a méretek mint a Tibiciklin, ezért az elsõ villát és a fehér-rózsaszín részt a sárvédõ felfogatásoknál kapcsoltam össze egy vastagabb acéllappal(ez lesz szerintem a gyengepont), de már annyira akartam menni vele hogy ez lett a vége. azon gondolkoztam hajlítok majd egy csövet és összekacsolom valahogy(kb mint amit motyoo linkelt).
Szóval ha jössz az Arad túrára akkor élõben is megtekintheted, de szerintem megyünk majd Pestre is ha majd szebb idõ lesz.
Írta 2011. január 31. - 20:30

Ez az igazi ipari-hulladékAz enyém is felkerült az Atomic Zombie-ra
AtomicZombie Builder's Gallery - Short Wheelbase Recumbent 1
Nemtudom hogy velem van e a probléma, de nekem még nem sikerült megcsúsznom a télen, pedig vannak kisebb emelkedõk a kerékpárúton ahol tekerek.
Majd minden nap azzal megyek munkába, kollégáknak is tetszik a szerkezet, bár egyik se volt hajlandó kipróbálni

Az orr részrõl rakhatnál fel egy közelebbi képet is, mert errõl képtelen vagyok eldönteni hová dugtad azt a részt ami összefogja a kék és fehér vázcsövet (tudom hogy a fék fölött kell keresnem de nem látom).
Írta 2011. január 31. - 20:11

már elég régóta nézegetem a forumot, sok kiváló gép volt bemutatva, de ez eléggé orcátlan, nincs túl sok fantázia benne
Majd amit Te építesz, ekkora költségvetésbõl, azt is megnézem! :mad:
Nem kell hogy ekkora költségvetésû legyen... de kíváncsi lennék(szerintem mindannyian kíváncsiak lennénk, de javítsatok ha tévedek) milyen gépet raktál te össze a két kezeddel!
Írta 2011. január 31. - 20:09

, de ez eléggé orcátlan
Szelídebben, kedves új nick!
Mi, akik már régebben, személyesen ismerjük egymást, egy kicsivel többet engedhetünk meg egymással, mint egy ismeretlen, aki most esett be a topikba.
Különben szevasz, örülök hogy többen lettünk.
Írta 2011. január 31. - 20:03

már elég régóta nézegetem a forumot, sok kiváló gép volt bemutatva, de ez eléggé orcátlan, nincs túl sok fantázia benne
nincs, épp ez benne a lényeg...

A biciklimben pont akkora a fantázia mint a nick nevedben...
Írta 2011. január 31. - 19:44

Majd amit Te építesz, ekkora költségvetésbõl, azt is megnézem! :mad:már elég régóta nézegetem a forumot, sok kiváló gép volt bemutatva, de ez eléggé orcátlan, nincs túl sok fantázia benne
Írta 2011. január 31. - 19:33

Az enyém is felkerült az Atomic Zombie-ra
AtomicZombie Builder's Gallery - Short Wheelbase Recumbent 1
Nemtudom hogy velem van e a probléma, de nekem még nem sikerült megcsúsznom a télen, pedig vannak kisebb emelkedõk a kerékpárúton ahol tekerek.
Majd minden nap azzal megyek munkába, kollégáknak is tetszik a szerkezet, bár egyik se volt hajlandó kipróbálni
Írta 2011. január 31. - 16:54