Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;1156601']a te boltod, te pénzed, te idõd :).

Hja' a klasszikusok! :)

"Pénzt nem kérünk, sört nem utasítunk vissza"

azt gondolom, ezt is visszaolvasom még tõled! :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Ha jó idõ lesz, akkor benne vagyok a mostani hétvégében is.

Murla!

Szerintem az a baj veletek, hogy drágák vagytok. Én annak idején - mint potenciális vásárló - is sokalltam a legalapabb reku vázszettért a 100k feletti összeget, a helyzet azóta csak romlott. Leírásodból úgy tûnt, hogy a saját építésnél az újdonságok keresése, valami technikai finomság beépítése a cél, amit mérnökként nagyra becsülök, de sajnos a mai világban nem mindig célravezetõ. Megcsináltátok az IAM Bringát, ami szép, minden bizonnyal jó is, de elég messze van egy alap rekutól mind árban, mind felszereltségben. Ahogy olvastam tõled, továbbra is olyan bonyolult szerkezetben gondolkodsz, mint pl. az össztelós bedõlõs trike, ami minden bizonnyal nagyon fasza lesz ha elkészül, és csillagászati ár is fog hozzá tartozni. Kispénzû rekubuziként javasolnám, hogy valami egyszerû merevvázas, acélbringát próbáljatok elõállítani (vázszetként is) viszonylag olcsón, elfogadható minõségben. De persze a te boltod, te pénzed, te idõd :).
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Talán Levi kezdett el szervezkedni a Hõsök terével kapcsolatban valamely dátumra. Nekem egyenlõre megfelel ez a hétvége is.
Pénzt nem kérünk, sört nem utasítunk vissza reku tesztelésért. Ez alapszabály! :)

AM bringa, Murla, gyári reku. Lealázás.
Nem látom értelmét szóhasználaton, jelentésen polemizálni. A kérdés rendezõdni látszik, pont.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...ma már bosszant!
... csak egy félreértés!

Vihar a biliben.
Ha ott van egy "csomó" :) :) :) akkor azt nem kell véresen komolyan venni, mert csak állóvíz kavarás.
;)
Zéta meg már régebben kifejtette a versenyekkel való viszonyát, amivel teljesen egyet is értettem, így szinte biztos volt, hogy nem nagy valószínûséggel vállalná. ;)
:) :)
Szóval béke van és közös a cél: minél több rekut az utakra. Gyanítom zöme a H M bringákból fog állni az itthoni anyagi helyzetet ismerve. ;)

gery169

gery169

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Hi
A héten eltudok menni Pestre, olyan kérésem lenne, hogy kilehetne próbálni valakinek a fekvõjét?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Örülök, hogy sikerült elsimítani a családon belüli ellentéteket :) Murla és Python stílusa, egyénisége nagyon különbözik, úgyhogy nem meglepõ az idõnkénti félreértés. De mindketten - sõt nem csak õk - elkötelezettek a fekvõbiciklizés mellett, és ez a lényeg. Ezért a "család".

Semmiféle versenyen nem veszek részt. :) Köszönöm a támogatásotokat, tényleg nagyon sokat jelent ez számomra, de én a verseny minden fajtájától irtózom. A versenyt agresszív elfoglaltságnak tartom, ahol a legyõzöttek frusztráltak, az élen végzõk túlértékeltek lesznek...

Ezt most nem Zétának célzom, hanem a Pelso témához általában:

Van egy kis félreértés a "Pelso" körül. Amirõl itt szoktunk beszélni, az igazából nem a Pelso kupa hanem a Balaton maraton. Elõbbi egy verseny (amin fekvõbiciklivel nem is indulhatnánk), célja "A magyar és külföldi amatõr kerékpáros versenyzõk részére versenyzési lehetõség biztosítása, a kerékpáros sport népszerûsítése. A hazai és nemzetközi sportkapcsolatok elmélyítése, a résztvevõk felkészültségének felmérése, kellemes idõtöltés biztosítása." A Balaton maraton ezzel ellenétben _nem verseny_, célja "A turisztikai elõszezon sportprogrammal való bõvítése. Siófok, a Balaton és a kerékpáros sport népszerûsítése. A hazai és nemzetközi sportkapcsolatok elmélyítése, kellemes idõtöltés biztosítása, a résztvevõk felkészültségének felmérése. A SHIMANO - Balaton Maraton nem része a nyílt Magyar Kupa versenysorozatnak és az Amatõr Kupának sem!"

Vagyis aki versenyezni akar Isten-igazából, az üljön országúti biciklire, nevezzen a Pelsora, edzzen, küzdjön, játsszon vérre - hiszen a verseny fogalma erre lett kitalálva, nincs ezzel semmi gond. De a szervezõk rájöttek, hogy nem csak erre van igény, hanem arra is, hogy túrás hangulatban "szabadidõs tevékenységként" körbe lehessen tekerni a tavat. Ez utóbbi a Balaton maraton, ahol a nevezési díjért cserébe lezárják az utat, biztosítanak ételt és italt 40 km-ként, mentõt, szervizt, miegyebet.
Ezen felül mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy mit lát még bele ebbe a programba. Szabad versenynek tekinteni, szabad egyszerû teljesítménytúrának - elõbbire kiváló példák a mezõny eleji országútis csapatok a folyamatos 40-45-ös tempójukkal pihenés nélkül, utóbbira pedig a sok-sok egyéni montis résztvevõ, akiket nem zavar, ha súrolják a 10 (?) órás szintidõt. Tényleg mindenki azt lát bele amit akar. (Az én egyéni célkitûzésem erre az évre az, hogy sikerüljön megtalálnom azt a haladós de tartható tempót, amivel elkerülhetõ a görcs - tavaly ugyanis ezzel szenvedtem a legtöbbet, nem a legjobb szórakozás menet közben görcsoldani...)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Kérem a tisztelt hozzászólókat, hogy maradjunk meg annál a feltevésnél, hogy értelmezési problémákból adódó félreértésrõl van szó.
Továbbá ne keverjük az árszinteket. Az annyi és olyan minõség. Te meg ennyibõl hoztad ki és ilyen lett.
Mindenki megtalálja a pénztárcájához, elképzeléséhez és kreativitásának megfelelõ megoldást. Van akinek nincs lehetõsége egy kerékpárt összeállítani.
Ezerszer megcsócsáltuk a témát, felesleges újból belekezdeni.

Nem bántottam az AM bringát, nem támadtam meg Murlát. Közösek a céljaink. Remélem ezt Õ is belátja.

Elnézést, nem akartam keverni semmiféle árszintet, persze, egy gyárnak mindenféle egyéb költsége is van a nyersanyagköltségen kivül, szóval tényleg nem akartam keverni a szezont a fazonnal, csak arra akartam inkább felhivni a figyelmet, hogy a magyar ember mindigis találékony volt, és ha nem telik gyári rekura, akkor megnézzük mit tudunk kihozni házilag occóbért :D
Csak másfelõl meg indokolatlannak érzem a rekuk árkülönbségét egy mezei biciklihez képest, még annak ellenére is, hogy a legtöbb gyártó manufakturális módszerekkel dolgozik, nincs teljesen gépesitve a gyártási folyamat. Vegyük pl a bachetta vázszettet, 500-800 jóféle euró, közbenmeg egy vastag csõ egy hátsó villával, egy villanyak áttöréssel, egy középcsapágy házzal, egy láncvezetõ görgõvel, kormánnyal, meg üléskonzollal...urambocsá, ez nekem kicsit soknak tünik....mig egy mezei montiváz 100 eurótól indul, ami már használható.
Lehet csak én gondolkozom rosszul, bocsánat érte.

mumus007

mumus007

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Eddig még nem szóltam hozzá a fórumhoz (pedig régóta olvasom), de mostanra megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy nekem is kellene egy ilyen bringa.
Elõször arra gondoltam, veszek magamnak eggyet. Tettem is lépéseket ennek érdekében, de az üzlet ahol jártam (erre specializálódott üzletrõl van szó), sajnos erõs csalódás volt számomra. Nem az árakkal volt problémám, mivel már korábban azért tájékozódtam, hanem az eladó (talán a tulaj) stílusával. Tehát maradt az építés, mint alternatíva. Viszont az alap problémám az, hogy még soha nem próbáltam ilyen bringát. Ennek orvoslására gondoltam, hogy részt vennék egy ilyen Hõsökterei találkozón és ott kipróbálnék egy-két bringát. Természetesen nem kérem senkitõl ingyen a lehetõséget. Elég komoly fémipari és kovács mûhelyem van és a próbáért cserébe szívesen megcsinálok ezt azt.
Egyébként Esztergom közelében lakom és szívesen segítek bárkinek, amiben tudok.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Kérem a tisztelt hozzászólókat, hogy maradjunk meg annál a feltevésnél, hogy értelmezési problémákból adódó félreértésrõl van szó.

Nem bántottam az AM bringát, nem támadtam meg Murlát. Közösek a céljaink. Remélem ezt Õ is belátja.

Ugyanezt a közös célt látom én is, ahogy az elõzõ bejegyzésben írtam is. Ahogy ott is megjegyeztem, én is együttmûködést szeretnék, nem ellentéteket. Ezt most is tartom.
A vélemény különbség valószínûleg a következõbõl adódik:

1, Számomra az "alázás" szónak nagyon negatív értelme van. Le lehet valakit "gyõzni" egy versenyben, de az számomra nem alázás, mert az alázással tulajdonképpen leértékelem, nem becsülöm az illetõt. Ha valakit lehagyok egy versenyen, azaz hamarabb érek be a célba, mint õ, az én felfogásom szerint akkor sem aláztam le (bármennyivel hamarabb érek is be), mert az nálam nem ezt jelenti. Ez lehet, hogy csak az én felfogásom, lehet, hogy más nem így fogja fel, mindenesetre én az említettek miatt sose használom és másoktól sem szeretem hallani az alázás szót.
2, Sajnos tényleg rég nem voltam már ezen a fórumon, nem tudtam követni az itteni eseményeket, mert az új honlap és a bolt körüli teendõk minden idõmet lekötötték még télen is. A kezdõ mondatomat azért írtam így, mert azt szerettem volna érzékeltetni, hogy olyan érzésem volt a látogatáskor, mintha ellenséges vizekre eveztem volna, holott "baráti" rekus fórumra jöttem vissza, ismerõsök közé. Nem kerestem a gyári reku kifejezést, nem azt néztem, hogy mit írtatok rólunk, egyszerûen csak pont a vonatkozó megjegyzés szerepelt az elsõ feljövõ oldalon lévõ bejegyzésekbõl többen is. Úgy tûnik, épp rosszkor kattintottam vissza...
3, Azért éreztem, hogy én, illetve az Ambringa lett megtalálva, mert idehaza tulajdonképpen mi vagyunk az egyetlen fekvõkerékpáros szakbolt, mi foglalkozunk (tudtommal jelenleg) egyedül kisker boltként gyári fekvõkkel, így a gyári fekvõk lealázása tulajdonképpen a mi termékeink lealázásával nagyrészt megegyezik a számomra. (Most tekintsünk el attól, hogy külföldrõl is be lehet hozni...)
4, Szerintem senki sem szereti, ha a termékeit "lealázzák", akkor sem ha maga gyártja és akkor sem ha csak forgalmazza õket. Attól az a sajátja, nem véletlenül vette fel a kínálatába... Egyébként ha már a gyártásnál tartunk, téves, hogy én nem terveztem és gyártottam fekvõket. Több évig elemeztem, próbálgattam, hogy melyik modell mitõl jó, mitõl nem, az elsõ pár évben többszáz rekut vizsgáltam meg, hogy elég ismeretem legyen a tervezéshez. (Én ilyen megfontolt, vagy másképp fogalmazva tökölõs típus vagyok.) Ha valaki nem emlékezne, az Iambringa nevet kapta annó az egyik saját terveim szerint készített fekvõbringa-modellcsalád, de ezen kívül van kész tervem össztelós-bedõlõs tadpole trike-ra is (abból a mintadarab került volna 1 millió Ft-ba....)
Hogy akkor miért nem gyártjuk valamelyiket? Mert úgy éreztem, hogy még nem jött el az ideje az Ambringa számára. Kb 2 millió Ft-ba került volna a kétkerekûnek a felszerszámozása és az elsõ kis széria, amit nem tudtam meglépni sajnos. Azóta fejlõdött a piac, feljebb ment az Eur árfolyam, nagyobb realitása van a projektnek. Nem tettem le róla, továbbra is szeretném, ha megvalósulna idehaza a gyártás. Jelenleg is keresek hozzá partnert, aki megfelelõ szakértelemmel, gépekkel és szerszámokkal rendelkezik, aki új alapanyagból, ellenõrzött minõségben, számlaképesen és garanciával tudná vállalni elfogadható és a vevõk számára is kifizethetõ áron a gyártást. Beszéltem már pár emberrel, de legalább egy feltétel sose teljesült... (Ha valaki tud potenciális cégrõl-személyrõl, akkor jelezze akár itt, akár privátban az info@ambringa.hu-n.)
Remélem azért az év végéig sikerül megvalósítani a tervet, hogy jövõre már saját modellünk is legyen, addig marad csupán a "gyári". Amit ettõl függetlenül a sajátomnak érzek és szeretek.

Összegezve:
Lehet, hogy túl érzékeny voltam, nem tudom. Ezt mindenki döntse el maga a bejegyzések alapján. Mindenesetre nem támadólag írtam a bejegyzésem, csupán egy engem zavaró dologra szerettem volna felhívni a figyelmet. Ha valaki emiatt csalódott bennem, nem tudok mit tenni, ez van. Pressert idézve: "Nem szerethet mindenki!"
Talán pont az zavart, hogy olyan valakitõl éreztem támadást, akitõl nem vártam, akit évek óta ismerek és kedvelek. De ha nem volt támadás, akkor felejtsük el! Részemrõl mindenesetre nincs sértõdés, sem harag (egyébként sem vagyok haragtartó, hamarabb felejtek, hála a memóriámnak... :) ).
Remélem, hogy evvel a bejegyzéssel sikerül megnyugtatóan tisztázni a kérdést. Ha nem, akkor meg legfeljebb majd szóban, mert remélem azért még találkozunk, nem Python?
Rekumbens - annyira más bringa (Rekus honlap + Blog + Fórum)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Szóval egyáltalán nem értem a hozzáállásod, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül, és bocsánat ha esetleg nem bántó volt a hangnemem, de nem szeretem az igazságtalanságot.

Továbbá ne keverjük az árszinteket. Az annyi és olyan minõség. Te meg ennyibõl hoztad ki és ilyen lett.
Mindenki megtalálja a pénztárcájához, elképzeléséhez és kreativitásának megfelelõ megoldást. Van akinek nincs lehetõsége egy kerékpárt összeállítani.
Ezerszer megcsócsáltuk a témát, felesleges újból belekezdeni.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Több hónapja nem néztem rá erre fórumra, erre most idejövök és mit látok...
Bevallom elszomorodtam, hogy örömmel látnátok rekuink "alázását". Ha ellenségnek fogjátok fel az Annyira Más Bringaboltot, illetve az általunk forgalmazott "gyári" rekukat, az elég elkeserítõ. 6 éve keményen dolgozunk azért, hogy minél több emberrel megismertessük a fekvõbringákat. Biztos vagyok benne, hogy nem tartana itt a fekvõs kultúra hazánkban az Ambringa nélkül de nyilván nélkületek sem.
Sajnos épp elég olyan emberrel kell "megküzdenünk" nap mint nap, akik a hagyományos kerékpárokat vagy azok piacát féltik a fekvõbringáktól, nekem nem hiányzik, hogy olyanokkal is küzdjek, akikkel elvileg ugyanaz a célunk, azaz hogy minél nagyobb legyen a fekvõs közösség, minél többen üljenek rekura. Túl kicsi ez a piac ahhoz, hogy háborúzzunk, marakodjunk, de ha nagyobb lenne, akkor sem biztos, hogy egymás "alázása" a jó cél! Legalábbis szerintem.

Zétának egyébként én is szurkolok és gratulálok. Nem áll szándékomban vele, vagy a bringájával versenyezni, tisztelem a teljesítményét, és mindig örömmel olvasom tartalmas írásait a blogján. Csak megjegyzem például, hogy múlt héten önzetlenül segített nekünk valamiben (köszönöm neki ezúton is!), remélem nem vetitek ezt majd a szemére!
Nyáron a Grossglockneren sem az lesz a cél szerintem, hogy õ vagy közülünk valaki ér fel hamarabb, egyszerûen a hegyeket szeretnénk közösen meghódítani jó társaságban. Persze számít majd a bringa is, de az ember a legfontosabb. Hiába ülnék én a leggyorsabb kerékpárra, egy élvonalbeli bringás egy Tesco bringával lehagyna....

Kedves Murla!
1, Hónapok óta nem néztél ide, de egybõl észreveszed ha egy hozzászólásban gyári reku kifejeés van, éshogy mi próbálunk szûkösebb anyagi kerettel hasonló minõséget produkálni....kicsit nekem furcsa...
2, Senki nem alázta a gyári rekukat, nem fikáztuk hónapokig,elismerjük a márkákat, de az áraikba erõsen bele van épitve a marketing és minden egyéb gyári jellemzõvel rendelkezõ kerékpár költsége, amit mi megspórolunk.
3, Magyarországon élünk, és egyelõre itt a rekumbens luxuscikknek számit, pedig nagyon nem kellene hogy az legyen...én mondjuk egy Vendetta TT tipusú rekut negyed vagy ötöd árból kihoztam mint amiért gyárilag kapható, és súlyban is csak 2-2.5kg-val marad el, mert a váza teljesen acél...a következõ lépcsõ majd alu és karbon használata lesz, meg mégkönnyebb alkatrészek, de az már kicsit nagyobb befektetés lesz, de még akkorse leszek a gyári Vendetta árához, és lehet még könnyebb is lesz.
4, Ha te Python hozzászólásában a támadást véled felfedezni, akkor csak sajnálni tudlak, mert egyáltalán nem ez volt véleményem szerint a szándéka...
5, Az AMBringa a sima kerékpárra szánt alkatrészeket is olyan "jó" áron adja, hogy az ihaj(eBike legalább 20%-al olcsóbb pl.), de persze errõl nem az AMBringa tehet, mert vannak beszállitóitok, egy bizonyos árrés alá nem lehet menni, ergo a magyar találékony mber inkább vesz egy donorbiciklit, és átalakitja rekuvá valamilyen elgondolás alapján, mert nem teheti meg hogy min 4-500 ezret kiadjon egy valamirevaló rekura.
6, Itt szerintem senkisem akar támadólag fellépni sem ellenetek, se mások ellen, mi ha úgy tetszik egy nyilt közösség vagyunk, és próbálunk segiteni mindenkinek, aki valamilyen rekut akar épiteni, entán vásárolni. Ha figyelnéd a hozzászólásokat, akkor látnád, hogy nemegyszer volt, hogy AMBringás túrára küldtük a delikvenst, hogy próbáljon ki minél többféle rekut, hogy eltudja dönteni melyik tetszik neki, és ki tudja, lehet vesz is tõletek....

Szóval egyáltalán nem értem a hozzáállásod, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül, és bocsánat ha esetleg nem bántó volt a hangnemem, de nem szeretem az igazságtalanságot.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Neked van egy harsány stílusod, ami írásban provokatív. Mi, akik már sok hozzászólásodat olvastuk, nem kapjuk fel a vizet minden apró szóhasználaton. Murla pedig egy finomlelkû úriember. :D

Írásban van egy harsány stílusom vagy személyesen is bunkó vagyok? :) Költõi kérdés volt, nem várok választ! (még mielõtt bárki lecsapná a magas labdát)
Egyelõre maradok a félreértés verziónál. Igen, Murlát én is "úriembernek" ismertem meg, ezért is esik nehezemre elfogadni az általa megfogalmazott vádakat.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Már vártam, hogy nyilatkozz! :)

Neked van egy harsány stílusod, ami írásban provokatív. Mi, akik már sok hozzászólásodat olvastuk, nem kapjuk fel a vizet minden apró szóhasználaton. Murla pedig egy finomlelkû úriember. Õ, ha véletlenül azt mondod neki "bazd meg", azt fogja válaszolni: Ne haragudj, én csak a feleségemmel szoktam nemi életet élni.
:D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Már vártam, hogy nyilatkozz! :)

Nem is csalódtam benned. Diplomatikus, konfliktuskerülõ választ adtál, kerülve az állásfoglalást.
Igen, technikai sport. Errõl nincs mit beszélni.

Én Attilát nem értem! Tegnap csak rácsodálkoztam a bejegyzésére, ma már bosszant!
Emlékszem még olyan tahi futamokra, ahol nem titkolt terv volt megmutatni az outis társadalomnak, hogy mire képesek a fekvõk! Nem beszéltünk technikáról és nem beszéltünk az emberi teljesítményrõl, de mindenki igyekezett kihasználni a lehetõségeit.
Senki sem kifogásolta vagy vette személyes támadásnak, sõt inkább kihívást láttak benne!
Miért kifogásolható az, hogy ugyan ezt a megmérettetést szeretném és abban bízom, hogy "lealázzuk a gyári rekukat"?
Nem az AM bringát, nem az Evobike-ot, hanem egy Baront, egy Fujit, egy Toxyt!
Igen szeretném megmutatni, hogy a kreativitás, a szûkebb anyagi lehetõségek is hozhatnak kiváló eredményt!

... és nem, nem értem, hogy miért kellene ezért elnézést kérnem? Nem értem, hogy hogyan kerültem egy olyan helyzetbe, ahol a szövegbõl az derül ki, hogy egy az AM brigát és Murlát ért alattomos támadás elindítója vagyok?

Bosszantó, bántó és sértõ :( Nem ilyen érzékeny-lelkû embernek ismertem meg Murlát. Egyelõre ez egy nagy csalódás, de remélem, rövidesen kiderül, hogy csak egy félreértés!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
A versenyzésrõl

Én szeretek versenyezni. (Más kérdés, hogy tudok-e.) A bringaversenynek mindig két összetevõje van: A kerékpárok és a versenyzõk. Ha a kerékpárok (közel) egyformák, akkor az emberek versenyeznek. Ha az emberek (közel) egyformák, akkor a kerékpárok versenyeznek.

Reku és reku között sokkal nagyobb különbség lehet, mint két országúti bringa között. Így aztán, abból a ténybõl, hogy X versenyzõ az Y típusú bringáján legyõzte Z versenyzõt, a W típusú bringáján, sok következtetést levonni nem tudunk. A technikai sportok már csak ilyenek.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

Jézusom! :)
Két bringám van az egyik gyári a másik nem. :)

:D:D:D ha mégis elindulnál gondold meg melyikre ülsz:D:D:D

nekem minden elismerésem annak aki ugyanazt a távot letekeri normál bicóval amit én fekve,
de haverokkal hegyen van úgy ez ,hogy fordítva van...:)
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Komoly feladvány, ejha! Fõleg, mert tavaly nem volt egy gyári reku sem ;)

Akkor ez is kútba fúlt? :(

Több hónapja nem néztem rá erre fórumra, erre most idejövök és mit látok...
Bevallom elszomorodtam, hogy örömmel látnátok rekuink "alázását".

Több hónapja nem néztél felénk és most mit látok? Remélem, nem a sértettséget hallom ki a szavaidból? Hidd el nincs okod rá!
A legtöbbünknek kihívás kell! Kihívás lehet legyõzni valakit aki jobb nálam. Kihívás lehet legyõzni egy mérnökgárdával és modern infrastruktúrával felvértezett gyártó kerékpárját. Kihívás lehet legyõzni egy "gyári rekut".
Amennyiben forgalmazóként úgy érzed ez ellened irányul, rosszul érzed! Nem beszélve arról, hogy félre is ismertelek!?
Igen, nagy fegyvertény lenne egy gyári reku elõtt befutni egy sufni géppel. (Ahogyan Tommy nevezi, ipari hulladékkal). Viszont még most sem értem, hogy forgalmazóként ez számodra miért probléma? Te nem gyártod és nem tervezed a gépeket. Beszerzed, értékesíted.
Az aki már készített bringát (még ha a polcról is rakta össze) úgy tudja megmérettetni a munkáját, ha a rajthoz állítja. Zétát én kevertem bele a témába, neki nincs miért szabadkoznia és nekem sincs! Az Am bringát és személyesen Téged senki sem említett.
Zéta egy jó bringás, a Chili meg egy jó gép. Örömmel látnám, ha egy Toxy ZR elõtt szakítaná át a célvonalat. Ez nyilván az Õ érdeme lenne, de számomra is büszkeség, hiszen közöm van/volt a gépéhez.

Most akkor újra végig gondolva, mi is benned ez a keserû szájíz?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Nem hiszem hogy "alázásról" lenne szó, inkább a sportértékrõl. Valószínû hogy Te is letekertél már néhány km-t, így tudod, mennyivel könnyebb jó helyetést elérni egy versenyen egy méretre készíttetett karbon Trek nyergében, mint egy Csepel Maratonnal, holott mindkettõ országúti bringa. Jómagam büszke vagyok az általam készült vasdarabra és ugyanúgy sokra értékelem az egyedi bringákat, mint az egyedi motorokat. Ez nem azt jelenti, hogy a gyári gépekkel problémám lenne, csak simán büszke vagyok arra, hogy MÉH teleprõl összeguberált vasdarabokból olyan járgányt raktam össze, amire amúgy a büdös életben nem lett volna pénzem. Motorban is jobban megnézem a harminc éves Uralból kézzel faragott lowridert, mint a legcsili-vilibb Harley-t. Nekem ezt jelenti az építés szó. Szerintem ennyi: csak simán büszkék vagyunk a bringáinkra.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Jézusom! :)
Két bringám van az egyik gyári a másik nem. :)
Még mielõtt az AM Bringa, és a HM Bringa (Home Made) Kiássa a csatabárdot, sietve leírom: Semmiféle versenyen nem veszek részt. :) Köszönöm a támogatásotokat, tényleg nagyon sokat jelent ez számomra, de én a verseny minden fajtájától irtózom. A versenyt agresszív elfoglaltságnak tartom, ahol a legyõzöttek frusztráltak, az élen végzõk túlértékeltek lesznek. A végeredmény mindig egy pillanatnyi sorrend, ami tarthatatlan, hiszen elõbb vagy utóbb mindenki legyõzötté válik. Nagyon örülök, és boldoggá tesz a tudat, hogy alkalmasnak tartotok egy ilyen versenyen való részvételre, de ez sok szempontból is kizárt. Az egyik az, hogy semmi szükségem lelki sérüléseket gyûjteni tõlem teljesen idegen értékrendû, és gondolkodású versenytársaktól, akiknek én, a bicajom vagy bármi velem kapcsolatos dolog nem tetszik, és ezt nem tudja magában tartani. A másik, hogy én közel sem vagyok sportos alkat, szerintem vannak nálamnál sokkal komolyabb sportolói múlttal rendelkezõ, és jobb erõnlétû rekusok akik képesek egy ilyen megmérettetésen eredményt elérni. Amit én teszek azok általában csak erõpróbák, ahol magammal versenyzek tét nélkül. De egyformán rosszul érint az is, hogy óhatatlanul lennének, ha nem is a rekusok között, hanem a hagyományos bringásoknál olyanok, akik nem tudnának a Chilivel lépést tartani, és ez az ok önmagában elég arra, hogy begyûjtsem a gyûlöletüket. Mert õk ezt tényleg "lealázásnak" élnék meg. Amit végképp nem szeretnék az a rekus társadalom megosztása. Semmi szükség arra, hogy ellenséges indulatok keletkezzenek a két irányzat között. Úgy gondolom, mindkét csapat rengeteget dolgozott eredményesen azért, hogy mára ennyien tekerjünk hanyattdölve az utakon, és a létszám szinte napról-napra növekszik. Ez mindenképpen jó így, és én azt szeretném ha minden rekus egy család tagjaként gondolna a többiekre, hiszen mi a bringások között is egy külön kaszt vagyunk, és éppen elég támadást, és értetlenséget kapunk a többiektõl is.
Mindazonáltal bármelyikõtökkel nagyon szívesen bicajozom bárhol, bármikor függetlenül attól, hogy a bringája honnan származik. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Nincs itt háború csak szúrka-piszka:)ami egészséges kerékpáros jellem.
Mindegy mit hajtunk,egy a lényeg fekve vagyunk.
:Dtársadalmi leszakadottságom lévén nekem gyárira nem telik-csóró vagyok:D
Ilyenkor ez mindig eszembe jut:D
toljad neki!!!