Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Megjegyzem, a négyzetes összefüggés is exponenciális, szóval Python jól fogalmazott.
:)

Bocs, de Te tudod h nem (csak h kötözködjek ;) ). A változó máshol van. x négyzet és x ad 2 függvény egészen más.

Pl. ha a sebességét 2x, 3x, 4x, 5x, 6x nagyobbra vesszük akkor a légellenállás "csak" 4x, 9x, 16x, 25x, 36x lesz nagyobb.
De az exponenciális növekedés 4x, 8x, 16x, 32x, 64x lesz nagyobb, ami sokkal gyorsabb növekedés, ez pl. árak esetében valósul meg.
:(
Python I. törvénye
:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Megjegyzem, a négyzetes összefüggés is exponenciális, szóval Python jól fogalmazott.

Bele trafáltam, pedig nem is tudtam mit jelent! :) Minden esetre, egy fizika tanárral nem állok le vitatkozni fizikáról. Papa! Mit iszol?

A kerékpár súlya és az ára közötti összefüggésrõl publikált mondókám mint "Python törvénye" fog elhíresülni! Ezen túl így használjátok, ha kérhetem!

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Nagyon nehéz megfogalmazni, hogy mi a jó a tekerésben. Próbáltam már elmagyarázni olyan embereknek, akik csak közlekedési eszközként használják, legtöbbet nem értik meg. Ez a videó visszaadja az elmondhatatlant. Számomra ez az az életérzés amit úgy hívok : BRINGÁZÁS.

Nagyon örülök, hogy így érzed, h átment az életérzés (bár egyelõre én inkább outis túrázó vagyok és az más) annak ellenére h messze vagyunk egymástól, más a munkánk, a környezetünk és mégis hasonlóan érzünk
:) :D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

A légellenállás a sebesség négyzetével...
Bocs, nem bírtam kihagyni

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Bocsánatul egy kis emlékeztetõ a langyos õszrõl... http://youtu.be/N513bf9UVYA

Nagyon nehéz megfogalmazni, hogy mi a jó a tekerésben. Próbáltam már elmagyarázni olyan embereknek, akik csak közlekedési eszközként használják, legtöbbet nem értik meg. Ez a videó visszaadja az elmondhatatlant. Számomra ez az az életérzés amit úgy hívok : BRINGÁZÁS.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Legelõször veled beszéltünk errõl nálunk a teraszon.

Akkor enyém is a dicsõség! :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Aranyos kis film, még nem láttam! Megható volt olvasni a mûszaki tanácsadók között a nevem, minden szerénytelenség nélkül mondhatom nekem volt ehhez a legkevesebb közöm. Na jó, a fertõzésben volt némi részem.

Legelõször veled beszéltünk errõl nálunk a teraszon.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Rögtönzött fejtámlát épp most próbáltam a hétvégén, csak javasolni tudom a konstrukciót:)
Feltöltött kép

Mi van kirakott az asszony?:D:D:D
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Bocsánatul egy kis emlékeztetõ a langyos õszrõl... http://youtu.be/N513bf9UVYA

Aranyos kis film, még nem láttam! Megható volt olvasni a mûszaki tanácsadók között a nevem, minden szerénytelenség nélkül mondhatom nekem volt ehhez a legkevesebb közöm. Na jó, a fertõzésben volt némi részem.

Ezennel kijelentem, hogy az Én nevem alatt fut Motyoo és még sokan mások.

Ja és nincs bocsánat! Haragtartó vagyok, de ezt már tudjátok. Közös tekerés és fröcs, ez az illendõ módja!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Pontosan! A fizikai képletet még gyerekként tanultam, ezért rosszul emlékeztem rá! Ott motyogtuk az udvaron:
"afekvõkerékpárasúlyábólannyitveszt, amennyiazáltalakiszorítottpénzsúlya." Valahogy így és ja, a négyzetével. :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Bocsánatul egy kis emlékeztetõ a langyos õszrõl...

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

A súly vesztés úgy nõ exponenciálisan az árral, mint légellenállás a sebességgel.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Egy gondolat még a súlycsökkentés témához.

Ha adok egy 5-10cm-es vascsövet hurcolnád magaddal? - tegye fel ezt a kérdést mindenki magának. Nagyon sok videón, képen (gyári cuccokon is) látni felesleges túlnyúlásokat. A teszt idején ez még teljesen rendben van, de sokszor ottmarad évekig, végleg. Gyakori pl. az elsõ váltó környékén.

A felesleget levágni, az majdnem ingyen van.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nemlátjátok a fátol az erdöt? Motyoonak kirakták a böröndjét :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

Rögtönzött fejtámlát épp most próbáltam a hétvégén, csak javasolni tudom a konstrukciót:)
Feltöltött kép

Motyo!

Miért csak a balos kanyarokra maximális döntéséhez szereltél fel oldal kerekeket?:D
amúgy jó nagy hátszelet hozzá:):):)
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Feltöltött kép

Ez álom szép! :) Minden igényt kielégít! A legkényesebb ízlést is kiszolgálja! Személyes kedvencem az aerodinamikai megoldásai. Hol lehet lájkolni?

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Nem, nem! Nincs itt semmi féle vita! Legalább is a részemrõl... :) A Papa egy tonnás felvetésére reagáltam, ami egyébként igaz! Ez tény!
A másik tény, hogy vannak igények és ezek sok-sok pénzbe kerülnek. A súly vesztés úgy nõ exponenciálisan az árral, mint légellenállás a sebességgel.
Én cipelem a tonnáimat hozzád képest, Te cipeled a tonnáidat másokhoz képest, mások is cipelik a tonnáikat. Ebben nincs határ, mindig lesznek még könnyebb bringák. Mint ahogyan mindig lesznek még drágább bringák is.
Én megkötöttem a magamét, de ugye senki nem fog kirekeszteni azért mert az én kompromisszumom nem az õ elképzelésének felel meg?

Nemis vitának szántam ;)
Különbözõ emberek, különbözõ igények :) Ez igy szép.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Nem, nem! Nincs itt semmi féle vita!
A súly vesztés úgy nõ exponenciálisan az árral, mint légellenállás a sebességgel.
...

Minden idétlenkedés nélkül kérdezem: Senki nem akar egy rendes bringás könyvet megírni?
(Ami az építõkhöz is érdemben szólna, az igazából hiányzik.)

Ez a néhány egymásra rímelõ - és nagyon helytálló - hozzászólás lehetne akár a bevezetõ is!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Könnyû alkatrészekbõl könnyû gép! Nem a vázon lehet a legtöbb súlyt spórolni, ezt már régóta szajkózom! :) Ennyire döntött ülés esetén szükséges lehet a fejtámla, de ez majd a gyakorlatban kiderül. Sok kellemes kilómétert!

Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nem, nem! Nincs itt semmi féle vita! Legalább is a részemrõl... :) A Papa egy tonnás felvetésére reagáltam, ami egyébként igaz! Ez tény!
A másik tény, hogy vannak igények és ezek sok-sok pénzbe kerülnek. A súly vesztés úgy nõ exponenciálisan az árral, mint légellenállás a sebességgel.
Én cipelem a tonnáimat hozzád képest, Te cipeled a tonnáidat másokhoz képest, mások is cipelik a tonnáikat. Ebben nincs határ, mindig lesznek még könnyebb bringák. Mint ahogyan mindig lesznek még drágább bringák is.
Én megkötöttem a magamét, de ugye senki nem fog kirekeszteni azért mert az én kompromisszumom nem az õ elképzelésének felel meg?