Szombat-vasárnap (talán) vidéken leszek, de a hétfõ-kedd engem is érdekel. Ezen napok valamelyikén esélyes ( más látványosság nem lévén) a MESTER megtekintése Lompifalván, de nyitott vagyok egyébb alternatív túrákra is.Mehet a szervezkedés?
Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. október 27. - 11:04

Írta 2011. október 27. - 08:53

Sziasztok!
A közeljövõben szeretnék rekut venni.80-100km-es aszfaltos túrákra használnám.196cm és 80kg vagyok.
Milyen típus lenne megfelelõ nekem?
Nincs legjobb. Próbálj ki minél többet, és dönts tapasztalataid szerint! Az ide írogatók is jószívûek, egy próba erejéig kölcsön adják a gépüket, és az AMbringa meg az Evobike se zárkózik el ettõl. Ne sajnáld az idõt a próbákra!
Én Gödöllõn tudok mutatni egy ilyet, tárcsafékesben: Bacchetta Bikes Touring And Commuting - Giro 26
Írta 2011. október 27. - 08:20

A közeljövõben szeretnék rekut venni.80-100km-es aszfaltos túrákra használnám.196cm és 80kg vagyok.
Milyen típus lenne megfelelõ nekem?
Írta 2011. október 27. - 06:57

, meglátogatnánk Magyarország egyik legnagyobb gödrét
Nálunk családi program van, pedig szívesen mennék, és a csípõm is rendbe jött már. Arra figyeljetek, hogy a 30-asról Gyöngyös elõtt ki vannak tiltva a bicajosok. Ludasra bicajozni csak komoly kerülõkkel lehet. Hort-Csány-Atkár-Gyöngyöshalász-Karácsond-Ludas
Írta 2011. október 26. - 22:07

Esztergályosnál énis próbáltam vágatni, de a gépbe nem tudta befogatni a villát stabilan, szóval ott nem sikerült vágatnom.
Debrecenben a Regina bicikliboltba vágnak nyakat, nagymotyogva vágtak vagy 10cm-et 1000Ft-ért. A woozzie-ban is volt, csak szétment a menetmetszõjük, ott még olcsóbban vágtak anno.
Itt is ahol én lakom Bp.-Rákosszentmihály és környékén vágnak különbözõ árakon menetet, de eddig a legolcsóbb ez a váci üzlet. Esztergagépbe befogni pedig reménytelen. Kézi hajtányos cucc a megoldás és , hogy szép is legyen a menet kell rá kenõ anyagot nyomatni.
Írta 2011. október 26. - 21:00

ami 85 kilométerre található Budapesttõl. Az útvonal a 30-ason menne Gyöngyös felé és Ludas lenne a végállomás. Van Visitor Center egy platón ahonnan be lehet látni az egész bányát. Én már jártam ott, igaz, hogy autóval. Lenyûgözõ.
Viszonylag korai indulással megjárható a táv. Ha igyekszünk akkor hazafelé nem is kell sokat használnunk a világítást.
Mehet a szervezkedés?
Írta 2011. október 26. - 20:58

Igen, már vágattam máshol menetet, de ott 1200 volt egy cm. Az ára meg kb. ennyi a metszõnek, ami a kereskedéstõl függ. Egy kicsit durva. Semmitõl nem különbözik egy mezei metszõtõl csak nagyobb átmérõjû anyagra lehet vele vágni. Ennyiért három készletet kapsz normál menetest.
Esztergályosnál énis próbáltam vágatni, de a gépbe nem tudta befogatni a villát stabilan, szóval ott nem sikerült vágatnom.
Debrecenben a Regina bicikliboltba vágnak nyakat, nagymotyogva vágtak vagy 10cm-et 1000Ft-ért. A woozzie-ban is volt, csak szétment a menetmetszõjük, ott még olcsóbban vágtak anno.
Írta 2011. október 26. - 20:43

Profi üzlet lehet, a szervízárainál szerepel:
Villanyak menetmetszés 1cm db 350 Ft
Nagyon ritka hogy beruháznak egy ilyen metszõre, mert máshol nem igazán használják.
Igen, már vágattam máshol menetet, de ott 1200 volt egy cm. Az ára meg kb. ennyi a metszõnek, ami a kereskedéstõl függ. Egy kicsit durva. Semmitõl nem különbözik egy mezei metszõtõl csak nagyobb átmérõjû anyagra lehet vele vágni. Ennyiért három készletet kapsz normál menetest.
Írta 2011. október 26. - 20:35

Lehet, hogy elmegyek ide:DZ Bike Kft. VÁC | kerékpárszervíz, kerékpárüzlet és szakszervíz, síkölcsönzés, snowboardkölcsönzés, síszervíz
Természetesen rekuval!
Profi üzlet lehet, a szervízárainál szerepel:
Villanyak menetmetszés 1cm db 350 Ft
Nagyon ritka hogy beruháznak egy ilyen metszõre, mert máshol nem igazán használják.
Írta 2011. október 26. - 19:59

Szerintem öreg víz-gáz szerelõ szakinál próbálkozz.
Nem kell, hogy öreg legyen, jó a fiatal is. Viszont a menet emelkedése nem ugyan az egy gázmenetnek mint egy villanyakra való menetnek. Minden esetre azért köszi a segítséget. Lehet, hogy elmegyek ide:DZ Bike Kft. VÁC | kerékpárszervíz, kerékpárüzlet és szakszervíz, síkölcsönzés, snowboardkölcsönzés, síszervíz
Természetesen rekuval!
Írta 2011. október 26. - 19:53

Köszi a segítségedet, de, ha ott van a szaki ahol Te laksz akkor tényleg messze van tõlem.
:)
Szívesen megadom az esztergályosom számát, mert jó minõségben viszonylag olcsón dolgozik. Csak igen messze lenne.
igen speciális szerszám.
Az igen speciális szerszámmal kapcsolatban annyit, hogy ez egy kézi menetmetszõ, hajtókarral, semmi extra csak nagy méretû.
Írta 2011. október 26. - 19:04

Menetet szeretnék vágni 1"-os villaszárra. Van-e valakinek menetmetszõje és kölcsön adja-e?
Csóközön.
Szerintem öreg víz-gáz szerelõ szakinál próbálkozz.
Írta 2011. október 26. - 05:55

Menetet szeretnék vágni 1"-os villaszárra. Van-e valakinek menetmetszõje és kölcsön adja-e?
Csóközön.

Szívesen megadom az esztergályosom számát, mert jó minõségben viszonylag olcsón dolgozik. Csak igen messze lenne.

igen speciális szerszám.
Írta 2011. október 25. - 21:53

Csóközön.
Írta 2011. október 25. - 19:08

Valóban.
Helyesen 2 ad x. Rövid volt az óraközi szünet.
Mégiscsak érdemes belekötni egy fizika tanárba.

"Rövid volt az óraközi szünet. " ...ezt a gyerekem is szokta mondani.

Írta 2011. október 25. - 16:29

Na, ez a tudomány !kár eza nagy tudományoság vanaki feltud tekerni van akimeg tolja azt ezvan a csehonál meg mindenki leszál:)
Ti számogattok Lompi bátyám meg fejbõl nyomja a frankót ! A rutin és az évek.

Írta 2011. október 25. - 12:29

Írta 2011. október 25. - 10:33

De szép is ezt olvasni! Én már megmaradok a halhatatlanságnak!De az exponenciális növekedés 4x, 8x, 16x, 32x, 64x lesz nagyobb, ami sokkal gyorsabb növekedés, ez pl. árak esetében valósul meg.
Python I. törvénye

Valamiben mégis igazam van! Ma már harmadjára. Négy!

Papa! Nincs potya pia!
Írta 2011. október 25. - 10:08

Ez a lényeg!!!Igazad van.... Pytonnak nincs igaza.

Valóban.De te is elkapkodtad, mert x négyzet az pont x ad 2.

Írta 2011. október 25. - 09:58

Bocs, de Te tudod h nem (csak h kötözködjek
). A változó máshol van. x négyzet és x ad 2 függvény egészen más.
Igazad van, az exponenciálisban x van a kitevõben, elkapkodtam. Pytonnak nincs igaza.

De te is elkapkodtad, mert x négyzet az pont x ad 2.
Kvittek vagyunk, mint a rendõrök a kapualjban.