Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

a kissé morbid hullazsák azért hiányozni fog a felszereléseim közül, hacsak egyéb haszna nincsen akkor majd beszerzek egyet,

Szemeteszsák zippzárral... :)

Ma én is tekertem. Hónapok óta nem tapostam a pedált, de úgy tûnik az Elephant bírja a 110 kg.-ot is...
Két alkatrészt is tesztelni szerettem volna, ezért kiugrottam az AM-be. Újra indul a 11-es Alfi bejáratása. A szezonkezdésig bele kell küldeni az ezrest, az olajcsere miatt. Ez már az új, mindenféle értelemben. Szépen mûködött már elsõre is (ez a régirõl nem volt elmondható). Visszafelé pörgetve a hajtókart érezhetõen kisebb az ellenállása (4 fokos dermedt olajban!) és szépen hosszan gurul ki. Ötrõl, hatra váltva itt is hosszabb a váltó útja (akár csak a nyolcasnál, négyrõl-ötre), de szépen határozottan, csendben korrektül vált. Jó kezdett, remélem így is folytatódik!
A másik az átdolgozott elsõ teló. Úgy tûnik, ez is be fog válni! Nincs felütés, az egész merevebb lett és a csillapítás is ász! (és lassan bonyolultabb a gép, mint egy Zaporozsec, de az biztos, hogy drágább... - lassan nehezebb is)
Most egy kis pihenõ, mert újabb színben gondolkodom. Fehérben. Már meg is ideologizáltam! A fehér elefánt olyan ritka, mint az én rekum! Tehát legyen az Elephant is fehér!

Feltöltött kép

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Nem egyszerû ország :)

Gépkocsival voltam párszor Beregszászon, utoljára kb 2 éve, de nem változott semmi azóta.

Van egy gazdag-szegény lépcsõ, ha nyugatról hazajössz, és legalább ekkora lépcsõ van tõlünk Ukrajna felé. Kisebb idõutazás.

Az utak kb mint itt a vidéki utak. Az autópark erõsen polarizált: régi szoci autók és luxuslimuzinok vegyesen.
.......

köszi a válaszod, gondolat ébresztõ ország, szeretem az új kihívásokat, ha esetleg mennék arra bringával a kissé morbid hullazsák azért hiányozni fog a felszereléseim közül, hacsak egyéb haszna nincsen akkor majd beszerzek egyet,
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Halló, járt-e valaki Ukrajnában kerékpár túra során? Milyenek az útviszonyok? Stb. érdekelne.

Nem egyszerû ország :)

Gépkocsival voltam párszor Beregszászon, utoljára kb 2 éve, de nem változott semmi azóta.

Van egy gazdag-szegény lépcsõ, ha nyugatról hazajössz, és legalább ekkora lépcsõ van tõlünk Ukrajna felé. Kisebb idõutazás.

Az utak kb mint itt a vidéki utak. Az autópark erõsen polarizált: régi szoci autók és luxuslimuzinok vegyesen.

Határátkelésnél, és bármikor, ha határõr, finánc, rendõr megállít, oda megy hozzád, akkor adni kell neki 200Ft-ot diszkréten a markába - nem viccelek! Õk sem azzal, aki nem ad...

Állítólag okoskodókat vittek már Kijevig elõzetesbe, odáig ment utánuk magyarorszáról jogász kiváltani az öntudatos delikvenst - igen sok pénzért.

A gépkocsi ellenõrzéskor nem izzókészlettel szívatnak, az sima ügy lenne, hanem személyautóknál is tûzoltó készüléket és hullazsákot kérnek bemutatásra - egy magyarnál sincs általában, és írják is a feljelentést-büntetést, aztán amíg nem fizetted ki, nem jöhetsz haza...

Egyébként az emberek rendesek, az élelmiszereik finomak, a vodka, sör olyan olcsó, hogy nekünk érdemes a legjobb minõségût megvenni. A határ mentén vannak a bevásárló magyarokra specializálódott boltok színvonalas árukészlettel. Márkás sportruházat, sokszor elõbb érhetõ el az új divat, mint nálunk. Sokféle finom csoki. Porter sör, többféle barna, szûretlen barna búzasör (mind cirill betûs felirattal, de finomak!) ezek a kedvenceim.
Nekünk olcsók a portékák, de helyi lakosok többsége nem tudja ezeket a termékeket rendszeresen megvásárolni, mert elég nagy a szegénység.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Halló, járt-e valaki Ukrajnában kerékpár túra során? Milyenek az útviszonyok? Stb. érdekelne.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Én epoxi gyanta +üvegszál szövetet használnák. Meg ahogy látom azért belever a térde a burkolatba ...

Õ is valamilyen kompozit anyagot akar használni, azt írja a végén, hogy majd tavaszra készen lesz. Ezt azért csinálta az olcsó alapanyaggal, hogy most derüljön ki a forma hibája, pl, hogy belever a térde a burkolatba.
Módosít a sablonon, aztán elkészíti a végleges darabot...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
A kezdés jó , csak a papír helyet kellene valami más. Én epoxi gyanta +üvegszál szövetet használnák. Meg ahogy látom azért belever a térde a burkolatba, és egy erõs szelet sem biztos ,hogy kibírna fõleg hátulról, de azért nagyon leleményes megoldás.
Ezekbe a csúnya esõs idõkbe olvagatok egy kis szakirodalmat a jászberényi kerékpáros zászlóalj történetét.
Az akkori vitézek képesek voltak hosszú távon 30km/ó sebességre teljes felszereléssel. Nem semmi legények lehettek én meg tegnap a szép napos délután lenyomtam egy bõ 20 km de átlagba jól elmaradtam a harminctól.Most egy szobafekvõn gondolkozom, hátha a télen egy kicsit izmosodnák.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Nekem burkolatundorom van, úgyhogy ez most nem jött át.
A motoroknál is csak azt szeretem ahol semmi idom, semmi spoiler, csak a VAS.
Ahogy a jó öreg Deák Bill Gyuszi bácsi mondja :
" alattad két kerék, hajadat tépi szél, az úton a végtelen felé "
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
ügyes, ötletes

Olcsó papírmasé héjjal teszteli a burkolathoz készített formát:
Radverkleidung - YouTube

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
roszul emlékszel hisz gyerek voltál :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Gyerekkoromban a fater dzsigulijában is mókuskormány volt a hozzáillõ kulcstartóval.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Azért a mokus kormány fele ijen széles és a leszálás a döntött ülés miat nem igazán nyerö .
Hameg nem döntödmeg akkor meg minek ijen kormány.
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

ráprobáltam de nekem nem nyertemeg a tecésemet elég maretás a leszálás miatta mert ugye anyita kell magadfele hozni hoga a combod elöte elférjen.

Végülis ez egy mókuskormány jellegû megoldás, csak nem a szokásos a fogásiránya. A le- felszállást az elõre hajtható kormányszárral szokták megkönnyíteni - plusz meló, anyag, súly.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

ráprobáltam de nekem nem nyertemeg a tecésemet elég maretás a leszálás miatta mert ugye anyita kell magadfele hozni hoga a combod elöte elférjen.

Márpedig az számomra is fontos.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Ki is próbáltátok a szarvkormányt? A pár oldallal ez elõtt feltett bringára nagyon kínálta magát...
Egy ausztrál fickó már a hátsókerekesére is ilyet tett, annyira megszerette a lengõorrúján.

képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

:D :D :D
Kíváncsi voltam ki jön rá legelõbb, és csapja le a magas labdát ( ;) a kacsintás a végén erre akart volna utalni hehe )
:) :)

Ez a hátsó papucs is az evolúció olyan bizonyítéka mint a farokcsontunk.
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ezt Papának:

Ki is próbáltátok a szarvkormányt? A pár oldallal ez elõtt feltett bringára nagyon kínálta magát...
Egy ausztrál fickó már a hátsókerekesére is ilyet tett, annyira megszerette a lengõorrúján.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papának "frissen vásárolt awival és savállo küllövel" na ez nem egészen ojan lett:)

Ez a varrat elmenne bármelyik "gyári" rekura. Gratula!

24-es felnim már van, de még mindig nem jöttek meg a küllõim és a 24"-os Schwalbe Kojak gumim, de ha végre megjönnek, összefûzöm a leendõ elsõ kerekemet, amihez majd egy tárcsás villát szeretnék veled faragtatni, collos, nem menetes nyakkal.

Ez a kerék és villa megy elõször a Bacchettába. Ha valóban tûrhetõ mértékûre csökken az egykerekezés, akkor ott is marad, ha nem, akkor indul a Mozdony projekt.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

..
a hátsopapucs nál meg elsö kerék van :D elöl van a lánc:)

:D :D :D
Kíváncsi voltam ki jön rá legelõbb, és csapja le a magas labdát ( ;) a kacsintás a végén erre akart volna utalni hehe )

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
tomi az idézet volt papának :) egy awi van de látad a képet :)
a hátsopapucs nál meg elsö kerék van :D elöl van a lánc:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

"frissen vásárolt awival és savállo küllövel"

Bõvült a géppark? még egy awi?

A hátsó papucsoknál meg gondolom a praktikusság is közrejátszik: a láncnak így nagyobb a mozgástere, keskenyebb lehet a villa.
;)
Tetszik a gép, egyre jobbak lesznek :)