Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Köszi! Az alsó- és felsõkormányos Azub 5 között van árdifi? A T-rõl is mondanál pár szót? (OK, ne legyek türelmetlen és telhetetlen, de hát be vagyok sózva...)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Szevasz Jankó!

Azub 5 kérdéseidre a válasz.
1. Van mindkettõbõl demo darabunk jelen pillanatban igy személyesen megtapasztalhatod a különbségeket.

Alapvetõ különbség az alsókormány illetve a felsõ közt maga az irányitásban rejlik,. Mig a felsõnél közvetlenül a kereket kormányzod , kb 5 perc tökéletesen közlekedni vele. Alsónál már más a helyzet. Eleve furcsa, hogy a kormány magad alat van. Plusz nehezités, hogy a kereket rudazattal kormányzod igy fõleg az elején furcsa érzés, hogy nem annyit fordul a kerék mint a kormány. A legrosszabb delikvens 6. nekifutásra ment vele, ugyhogy nem kell megijedni.

természetesen a kényelemben is van eltérés. MIg a felsõkormányosnál tartani kell valamilyen szinten akezed az alsónál csak lóg magad mellett, plusz alacsonyabb sulypontod van.

Optima Hopper esetleg? Ár érték arányban szerintem messze a legjobb!

Végszónak annyit, ki kell próbálni elmondani nagyon nehéz....

várunk sok szeretettel

Sala

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Jééé:

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Na tessék, megfertõzõdtem én is! Azt nem írom le, hogy kedves nejem és anyám mit reagált, hogy akarnék egy harmadik bicajt is a garázsban álló kettõ mellé... Szal hamarosan megjelenek Bkalászon, hogy kitaláljam, mire is van szükségem igazán. Amire használnám, az elsõsorban melóba járás (napi 40 km kis részben forgalomban, nagyobb részben nem túl jó minõségû bringaúton és minimális könnyû terep), esetleg hosszabb túrázás. Versenyzésben nem jön szóba, városi forgalomban közlekedés csak alig. Ami jelenleg tetszik: Azub 5 és az Azub T. Az elõbbi tekintetében érdekelnének az alsó- illetve felsõ kormányzás különbségei, személyes tapasztalatok alapján. Különösen azért, mert tudomásom szerint csak a felsõ kormányos verzióból van demo. A T kapcsán elgondolkodtatott, hogy ez a modell miért csak a cseh változatán szerepel az Azub honlapnak és a németen, angolon miért nem? Esetleg nincs olyan technikai színvonalon, hogy az elõbb említett nyelveket beszélõk érdeklõdésére számot tartson? Életképes elképzelés egy elöl 16-os rugózatlan kerék? Mert tetszik a modell, csak valami gyanús nekem vele.
Tapasztalatokat, javaslatokat, ötleteket elõre is köszönök!

Saláék reszkessetek, hamarosan megyek!!!:scared:

(Ki tud kedvezõ kamatozású személyi kölcsönt?:( )

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ezt mire érted lazac barátom? :D

általában szeretek sarazni de nem a "verseny" gépekkel... Túl nagy kár keletkezik....

fuck me, i'm famous!

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Sala, nektek hol van az üzletetek? Korábban tudtam a weboldalatok címét is, csak már nem emlékszek rá:)

> Annyira Más Bringabolt. <
Veled meg mi lesz, Sala, ha eljön a tél? Egy pici sártól megfutamodsz... :P

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Sala, nektek hol van az üzletetek? Korábban tudtam a weboldalatok címét is, csak már nem emlékszek rá:)

Életemen eddig egyszer tekertem fekvõbringával, Makón még anno a túrakerékpáros találkozón. 2 kerekû, a kormány pedig a combod alatt valahol. Ja meg ott volt egy Bringanti-s triplet is, igaz az nem fekvõ:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
igen tisztában vagyok vele, hogy nem ugyanaz :D
de az érzést megtapasztalni tökéletes lehet. Sajnos katalógusból nem lehet rekut eladni, mindenképpen próbálni kell

fuck me, i'm famous!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Esetleg ha "hasonló" élményt akarsz akkor a nálunk lévõ Challange Fujin-t megnézheted, kipróbálhatod sok más rekuval együtt

A Challenge Fujin szerintem nem egészen adja vissza a toxy zr élményét, mert a hátsó 20-as kerék rugózottan + fronthajtás más mint a fujin 26-os merev+hajtott hátsó kerekes verziója. Ülés (bár kicsit magasabb) + kormányfogás közel azonos. Viszont mindenképpen ki kell próbálni mert rettttenetesen jó :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Esetleg ha "hasonló" élményt akarsz akkor a nálunk lévõ Challange Fujin-t megnézheted, kipróbálhatod sok más rekuval együtt

fuck me, i'm famous!

kit23tian

kit23tian

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Az Evobike-nál ki lehet próbálni a Toxy-zr -t? :)

Még nem sajnos de dolgozunk rajta hogy legyen Nazca, Toxy, Slyway demó bringánk is.Amint megvan fent lessz az oldalunkon is.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ez igen!A csõhajlítást miért kerülöd?Normál acél csõ vagy valami komolyabb anyag?Sikerült már szaggatnod vele?Szerintem kezdhetsz is majd nagyob elsõ tányért keresni ha nem szédülsz 50 km/h felett! :) :) :)
A Toxy Zr még lejjebb van így még inkább azt hiszed hogy gyors vagy mert nagyon közel fut be alád az aszfalt.Nekem bejött a Zr kormánya pedig nagyon tartottam tõle, hogy majd akadályozni fog a mozgásban.Nem kevés munkád és pénzed van már benne az biztos.Akkor már érted miért vagyunk annyira kiszakadva a Toxy-Zr ért. :) :)

Hajlítanék én csövet ha lehetne a környékemen, de még nem akadtam olyan mesterre aki vállalta volna. kmóra még hiányzik, de meg lehet hajtani az igaz. elsõ tányérom 62 fogas hajtókar 150mm. a kormányt lecseréltem a toxy formára, sokkal biztosabb a fogás és kényelmesebb, tényleg nem akadályoz. fordulni lehet egy ívben kétsávos úton simán. :) :) :)

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Az Evobike-nál ki lehet próbálni a Toxy-zr -t? :)

kit23tian

kit23tian

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Elsõsorban Kit23tian részére :)

Felraktam az új kísérletem képeit:
http://kep.tar.hu/to...5340/31764184#2
A kormány ideiglenes forma, az eredeti megoldás lesssssz a nyerõ :o)
Már kezdem sejteni milyen lehet a Toxy-zr érzés.
Pazar!!! :) :) :)

Tom2

Ez igen!A csõhajlítást miért kerülöd?Normál acél csõ vagy valami komolyabb anyag?Sikerült már szaggatnod vele?Szerintem kezdhetsz is majd nagyob elsõ tányért keresni ha nem szédülsz 50 km/h felett! :) :) :)
A Toxy Zr még lejjebb van így még inkább azt hiszed hogy gyors vagy mert nagyon közel fut be alád az aszfalt.Nekem bejött a Zr kormánya pedig nagyon tartottam tõle, hogy majd akadályozni fog a mozgásban.Nem kevés munkád és pénzed van már benne az biztos.Akkor már érted miért vagyunk annyira kiszakadva a Toxy-Zr ért. :) :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Merész konstrukció, de már láttam hasonlót a tengeren túlon. Az is mûködött.
Gratula! Jókora meglepetés nõne ki a kezed alól, ha pl. titán csövekbõl tudnád "összeragasztani" a vázat. :cool:

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Elsõsorban Kit23tian részére :)

Felraktam az új kísérletem képeit:
http://kep.tar.hu/to...5340/31764184#2
A kormány ideiglenes forma, az eredeti megoldás lesssssz a nyerõ :o)
Már kezdem sejteni milyen lehet a Toxy-zr érzés.
Pazar!!! :) :) :)

Tom2

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Csak érdekességképpen jegyezném meg, hogy most voltunk egy Balatont kerülõ túrán 6-an, mindannyian rekumbenssel. Ebbõl ketten teljesen kezdõk voltak, fekvõn soha nem ültek, de hagyományos bringázni sem szoktak. További ketten szintén kezdõnek mondhatóak, bár rövid távon elõtte kipróbálták már a fekvõket. Négyen jöttek háromkerekûekkel, ketten pedig kétkerekûvel nyomtuk.
Napi átlag 51 km-t tettünk meg csomagokkal rendesen megrakva, ennek ellenére senkinek nem volt semmi gondja. Ez szerintem nem rossz a kezdõkre nézve, nem?
Szinte frissen szálltunk ki délután a következõ kempingbeli állomáson a rekumbenseinkbõl, nem fájt senkinek semmije. Legtöbbször kényelmesebb volt a fekvõ ülésében ülni, mint sok széken!
Megjegyzem a tapasztalataink szerint a rekukkal 100 km felett sem jelent gondot a táv, akkor sincs semmi fájdalom, szenvedés.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Reku teszt.
http://www.vezess.hu...tt_fekve/10518/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
http://www.recumbent...hetta_wins.html

Bacchetta kétfõscsapat kategóriában megnyerte a RAAM-ot! 3042.8 mérföldet 7 nap 00:26.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Murla:

Ezt Neked, Tõlem ;)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

ha már velokraft ;)

fuck me, i'm famous!