Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok,

még december elején írogattam ide reku vásárlást tervezgetve. Mostanra realizálódott a dolog, elhoztam Murláéktól a használt Hurricane SL-t. Még csak most barátkozunk, egyelõre a Lágymányosi hídnál bentebb nem merészkedtem vele a városba. Az már mindenesetre látszik, hogy nem választottam rosszul, nagyon tetszik.
Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítõ hozzászólásokat!
Elsõ reakciók a család részérõl:
Nagyobbik lányom (8 éves): "De apa, ezt rosszul rakták össze, az elején van a pedál!"
Feleségem: "Apa, ha én bárhol, bármikor emberek között tartózkodom, akkor te ott ezzel nem jelenhetsz meg!"

Majd megszokják... :)

Lipi

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Újabb rekus a hazai utakon! (Lassan megszokottá válik a halandóknak is a reku, annyit láthatnak itthon belõle!)
Szerelgeted?
Kosárban kaptad? :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Na, szombaton hazahoztam Egerbõl az új gépemet, Egy Big Bent Groovy-hoz sikerült hozzájutnom eléggé kedvezõ áron :) Még szerelgetek rajta egy kicsit, hogy mûködjön, aztán belefekszek :).

Itt szeretném megköszönni a Big Bentnek a remek lehetõséget, valamint Murlának a segítõkészségét, és a pozitív hozzáállását (tõle is kértem ajánlatot, csak a Big Benté kedvezõbb volt)!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
Python:
kösz az infókat, elég elgondolkodtatóak voltak

hírcsatornát nézegetem, tényleg jó, még gyökketes angoltudással is :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Nem tudom láttátok-e már? mostanában aktuális

http://www.alfredsaws.de/index.htm

Nem rossz, de akkor borultam le a székrõl amikor megnéztem az árlistát.
:-(

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
[quote name='vicsorka']jó látni azt, hogy mûködik egy ilyen gép, és még ellesni való is akadt, köszönöm szépen!

normális képet is tudsz szerezni errõl a géprõl? :)

Körülnéztem, érdeklõdtem…
Az illetõ amerikai, bizonyos Dennis Renner. A honlapja a következõ:

http://recumbentsartandpoems.blogspot.com/

Egyenlõre egy-két alapadatot sikerült megszerezni.
Tengelytávolság: 45 hüvelyk
Fejcsõszög: 71 fok

Használat közben továbbra is olyan érzés, mintha az elejét kormányoznád. A közeljövõben elérhetõ lesz a teljes tervdokumentáció… (talán)

Javaslom, hogy jelentkezz fel a következõ hírcsatornára:
http://www.freelists.org/list/python

Itt sok minden elérhetõ, megtudható…

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

... Sala apuka! Jó a kép! :)

LPL

ezt mire irtad? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

Szevusz Vicsorka!

Nem tudom hogy állnak a terveid, de ahogy ígértem , megosztottam a terveid Jürgen Magessal...

...és a válasz egy a te terveidhez illetve az általa is épített P5-höz hasonló (és mûködõ) koncepció:

http://de.youtube.co...h?v=KMA7CTfbpwo

Aki most kapcsolódna a témához, annak annyi segítség az egyébként unalmasnak tûnõ filmhez, hogy a kormányzás (a kormány nyak) az ülés mögött van.

A gumibakos felfüggesztés (amire elsõ és hátsó keréknél is találhatsz megoldásokat a az airbike-nál vagy a flevobike-nál ) rezgés csillapításra alkalmas. Úgy vélem, a magyar utak döntõ töbségénél ez kevés a komforthoz, de több mint a semmi.

Ui.: Sala apuka! Jó a kép! :)

LPL

jó látni azt, hogy mûködik egy ilyen gép, és még ellesni való is akadt, köszönöm szépen!

normális képet is tudsz szerezni errõl a géprõl? :)

nem hangzik rosszul ez a gumibakos megoldás, jópár általam látogatott úton csak ennyi kellene :ok:

tervek meg jól állnak, de sajnos csak egyhelyben :/

kicsit már módosítottam a terveken, mivel az eddig látott bringáknak mások voltak az arányaik, így lemondtam arról, h az õ általuk kikísérletezett forgástengelynek a szögével operáljak
ezt majd nekem kell kikísérletezni, emiatt nagyon könnyen módosítható gépen gondolkozok (majd ha kicsit nyugisabb lesz meló, akkor ki is rajzolom...)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

;818595']Én a helyedben üvegszálas epoxival próbálnám összeragasztani a lemezeket. Aluminium ladikon ragasztottam már lyukat ezzel a módszerrel kb. 1,5 éve, még nem ereszt, tehát akár még vízálló burkolat is lehet belõle. Mielõtt nekikezdenél, érdemes próbaragasztást csinálni, hogy megfogja-e a gyanta.

Közben utánanéztem a témának. Ha a lemez polietilénbõl, vagy polipropilénbõl van, akkor normál körülmények között nem fogja meg az epoxi!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Coroplast/kartonplaszt nevû mûanyaggal foglalkozott már valaki? Külföldi oldalakon találtam néhány egész pofás kreálmányt - teljes burkolatot, illetve külön csomagtartót, vagy épp orrkúpot is készítettek belõle, velomobilt trike-ból, low-racerre keréktakarót a küllõkön kívülre, stb. Itthon RC repülõk alapanyagaként, illetve dekorációs célokra találtam csak felhasználási javaslatokat.

Vettem 2db fekete 3,5mm-es táblát, de egyelõre csak fejben próbálom összerakni, hogy is nézzen ki, elsõként egy viszonylag áramvonalas csomagtartó-dobozra gondoltam. Kötegelõ ingyen van, valószínûleg azzal fogom az egyes részeket egymáshoz rögzíteni, az illesztésekre meg megy szigetelõszalag... :) Próbálgattam Google SketchUp-ban is tervezgetni, de tekintettel arra, hogy az alapanyag 2*1m-es táblája 1850Ft, túl nagy kárt nem lehet csinálni élesben szabdalkozással sem. :) Persze próbálnám a költségeket lefaragni, ha nem így lenne, csináltatnék karbonból dobozt valakivel...
Amint melegszik az idõ, rászánok egy hétvégét, és megpróbálok alkotni valamit. Próbáltam ugyan a mûhelybõl behozni a szobámba a bringát, de ide már tényleg kínszenvedés lett volna bepréselni, úgy meg nem akarok nekiállni, hogy leveszek mindenféle méretet, összerakom, és utólag rögzítem fel az egészet, mert valamit úgyis kihagynék a számításból...
Feltöltött kép

Én a helyedben üvegszálas epoxival próbálnám összeragasztani a lemezeket. Aluminium ladikon ragasztottam már lyukat ezzel a módszerrel kb. 1,5 éve, még nem ereszt, tehát akár még vízálló burkolat is lehet belõle. Mielõtt nekikezdenél, érdemes próbaragasztást csinálni, hogy megfogja-e a gyanta.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

üdv!

hátt, kíváncsi vagyok, h mit mondanak a tervekre (mondjuk az angol nem megy vmi jól..)

egyenlõre a részleteket rajzolgatom ki, meg majd a lakatos cimborával tárgyalok, donort nézek, szal szép lassan halad elõre az ügy, ha jutok vmire, akkor írok ;)

szerk:
ez a gumibakos felfüggesztés tényleg ér vmit? szóval lényegesebben jobb mint a "semmi"?

ja és kellemes ünnepeket :)

Szevusz Vicsorka!

Nem tudom hogy állnak a terveid, de ahogy ígértem , megosztottam a terveid Jürgen Magessal...

...és a válasz egy a te terveidhez illetve az általa is épített P5-höz hasonló (és mûködõ) koncepció:

http://de.youtube.co...h?v=KMA7CTfbpwo

Aki most kapcsolódna a témához, annak annyi segítség az egyébként unalmasnak tûnõ filmhez, hogy a kormányzás (a kormány nyak) az ülés mögött van.

A gumibakos felfüggesztés (amire elsõ és hátsó keréknél is találhatsz megoldásokat a az airbike-nál vagy a flevobike-nál ) rezgés csillapításra alkalmas. Úgy vélem, a magyar utak döntõ töbségénél ez kevés a komforthoz, de több mint a semmi.

Ui.: Sala apuka! Jó a kép! :)

LPL

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Coroplast/kartonplaszt nevû mûanyaggal foglalkozott már valaki? Külföldi oldalakon találtam néhány egész pofás kreálmányt - teljes burkolatot, illetve külön csomagtartót, vagy épp orrkúpot is készítettek belõle, velomobilt trike-ból, low-racerre keréktakarót a küllõkön kívülre, stb. Itthon RC repülõk alapanyagaként, illetve dekorációs célokra találtam csak felhasználási javaslatokat.

Vettem 2db fekete 3,5mm-es táblát, de egyelõre csak fejben próbálom összerakni, hogy is nézzen ki, elsõként egy viszonylag áramvonalas csomagtartó-dobozra gondoltam. Kötegelõ ingyen van, valószínûleg azzal fogom az egyes részeket egymáshoz rögzíteni, az illesztésekre meg megy szigetelõszalag... :) Próbálgattam Google SketchUp-ban is tervezgetni, de tekintettel arra, hogy az alapanyag 2*1m-es táblája 1850Ft, túl nagy kárt nem lehet csinálni élesben szabdalkozással sem. :) Persze próbálnám a költségeket lefaragni, ha nem így lenne, csináltatnék karbonból dobozt valakivel...
Amint melegszik az idõ, rászánok egy hétvégét, és megpróbálok alkotni valamit. Próbáltam ugyan a mûhelybõl behozni a szobámba a bringát, de ide már tényleg kínszenvedés lett volna bepréselni, úgy meg nem akarok nekiállni, hogy leveszek mindenféle méretet, összerakom, és utólag rögzítem fel az egészet, mert valamit úgyis kihagynék a számításból...
Feltöltött kép

Tsubaki Sanjuro

Tsubaki Sanjuro

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok

Ismerõs ez a reku valakinek? Azt hallottam, Pécsett készült.
http://www.wikiforti...3/047_2_big.jpg

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
sürün irtokide;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
igen én csináltam a haveral
képek

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Megvan, pöpecek a gépek. Az üléseket is Te gyártottad?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
amugy publikus adatainnál ott volt a link
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
http://lompitrike.try.hu/
képek

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szia Lompi!
Csatlakozom a linkkéréshez :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Róma! Hûha, ezt nevezem! Gyönyörû utad lesz, az biztos!
Nekünk az augusztus a tuti-fix. Az útvonal még nem, csak az irány.
Tekerni meg, bármikor tudunk. Szinte. :) Idén úgy is több rekus tekerést tervezek, mint 2008-ban.