Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Balcsikerülés

Utána szombaton Velence tízszer? (280 km...)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

kipróbálok vagy építek

Én pl. most fûzök egy 20"-os tárcsafékes elsõ kereket a Bacchettába, mert a 26-ossal emelgeti az orrát 15% emelkedés felett. Fõleg, ha hátul ott figyel a túracucc :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Nekem sincs plazmavágóm amúgy. Ja, meg CNC esztergám se.(Ami van, az meg vagy 60 éves..). És Python, inkább Thommey-t javasolnám magam helyett, õ találta ki.

Cimbora, meg ne sértõdj! Viccnek írtam, azért van a végén a smiley: :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
:) a videót nem én csináltam! :)

Nem célom megosztani a rekus társadalmat. Volt és lessz is gyári rekum. Valószínûleg kipróbálok vagy építek még új koncepciókat is. Szívesen vásárolnék katalógusból és becsülöm azokat akik belevágnak az építésbe, bármilyen színvonalon tegyék is.
Örömmel vállalnám fel a választás terhét és a megvalósítás az ötlet örömét is!

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Ne már! Valaki írja már meg légyszi, hogy király lett a videóm! Kell az önbecsülésemhez!
Thommey meg hivatalból elfogult! Amíg ilyen áron futnak a jó rekuk, addig lesz Tom2, Silwer LWB, Lompi, Reku Papa Motyo meg a többiek és Én is. Szegényebb lenne a paletta nélkületek, nélkülünk. Akinek tele a zsebe az könnyen választ katalógusból...

Jó lett a videód, egész komoly kis munka vágásokkal, zenével, esés visszafelé játszásával, stb! Gratula!

Egy dologban tévedsz: Egyáltalán nem könnyû katalógusból választani, még akkor sem, ha tele a zseb. Ha valakinek nincs sok pénze, akkor beszûkülnek a lehetõségei is. Minél nagyobb az anyagi háttér, annál több lehetõség közül kell dönteni, egyre nehezedik a kérdés. Nem egyszerû választani, nekem elhiheted, mert láttam már pár hezitálót... Egyébként sokszor az emberek csak úgy tesznek, mintha nem lenne elég pénzük rekura, de csak abban nem biztosak, hogy érdemes ennyit kiadni egy kerékpárért, ki fogják-e tudni használni, hogyan adják be a nejüknek ezt a kiadást, stb. Nem az ár a döntõ gyakran, hanem hogy mennyire szeret bele valaki a rekuba. Ha megjön a szerelem, akkor általában elõteremtik rá a pénzt valahogy elõbb vagy utóbb.

A Tour de Pelso kapcsán üzenem Silver LWB-nek, hogy Bp-rõl mi hárman vagy négyen (rajtam kívül Peti, Zoli és esetleg Miki) megyünk tudtommal. Most vasárnap pedig elõtekerünk a Balaton körül, ha van valakinek kedve és persze ereje, akkor csatlakozhat egy kis gyenge 200 km-re... :-)
A Pelso-n egyébként idén is lesz rekus különdíj, 20.000,- Ft értékben, melyet az Ambringa ajánlott fel a rekuval leggyorsabban teljesítõnek. Gyertek minél többen!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
akkor ez nem jött be!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

:Dmegemlékeztem a "konkurenciáról" de csak annyira, hogy ne hagyjon túl mély nyomot bennetek...

...pedig hagyott, mert Tom pont azt szúrta ki...;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
:Dmegemlékeztem a "konkurenciáról" de csak annyira, hogy ne hagyjon túl mély nyomot bennetek...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Ne már! Valaki írja már meg légyszi, hogy király lett a videóm! Kell az önbecsülésemhez!

A videó nekem nagyon tetszett :) csak a fotók tempója haladta meg a felismerési gyorsaságomat :) :) :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Kösszi! végre... Gondolkodtam Mozartban is, de végül ez maradt! :)

...az jobb lett volna, mert lassan indul...;) ...egyébként tényleg jó a videó...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Kösszi! végre... Gondolkodtam Mozartban is, de végül ez maradt! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Thommey meg hivatalból elfogult! Amíg ilyen áron futnak a jó rekuk, addig lesz Tom2, Silwer LWB, Lompi, Reku Papa Motyo meg a többiek és Én is. Szegényebb lenne a paletta nélkületek, nélkülünk. Akinek tele a zsebe az könnyen választ katalógusból...

Király lett...;)

..csak a zene...max. hangerõn volt a vezeték nélküli fejhallgató én meg felvettem...és beindult ahogy szokott, csak 2 másodperc múlva...ahogy szokott...:/

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

.. azért az utóbbiak nálam ütik az ipari hulladék kategóriát:)...

thommey
Szabad tudni konkrétan melyik gépek azok amik nálad "ipari hulladék kategória" minõsítést kaptak? :)
Vagy van esetleg valamilyen referenciamunkád amit te készítettél? Amihez hasonlítani lehetne az ipari hulladékokat? :)
;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
:chin:Hááááát.... Még most sem értem. Hegesztõm van és jól dolgozik, kerót most nem akarok építeni, majd télen (a Kouign Amann special azért beindította az agysejteket) De, ha ajánlod Thommey-t, az számára mindenképpen pozitív.

Silver LWB

Silver LWB

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Az a inkább A mert ha itt csak kicsi hiányosság is van, akkor nem igazán mûködik a dolog. A hegesztéshez nem kicsit kell érteni (magam is minõsített hegesztõ (is)vagyok), de a váztervezéshez is. Alunál fõleg. A többi pénz kérdése, mert plazma/lézervágó, meg maró nem nagyon van otthon senkinek:)

Ezt.

Amúgy a "pelsó-ra ki tart még velünk? Idáig hármunkról tudok:Murla, Ádám, Én.
Gyertek minél többen!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ok! De mit is? Lemaradtam...

Silver LWB

Silver LWB

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Ezt nem értem. Vannak emberek, akiknek nincs otthon CNC plazmavágójuk? E nélkül senki ne fogjon rekuépítésbe, mert az teljességgel lehetetlen! Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni olyan álságos, fake weboldalak által mint pl. a www.recycledrecumbent.com vagy ezer másik!
:D

Nekem sincs plazmavágóm amúgy. Ja, meg CNC esztergám se.(Ami van, az meg vagy 60 éves..). És Python, inkább Thommey-t javasolnám magam helyett, õ találta ki.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

(Jobb láb kinyújtva, a pedálon, elülsõ pozícióban, bal láb a hajtómûházon és a hajtókaron pihen. ]

Én ilyesmit akkor alkalmaztam, amikor bedurrant a térdem (a bal). Jobb láb elõrenyújtva (patent tartja), bal vádli a pedálra, láb nyújtva pihen. Kényelmes.