Ez miért érv a DD mellett? Terhelés alatt fog Neked váltani a soksebit agyváltó is (vagy nem?). Épp azért, mivel "elöl" (mármint a szorzóval) ritkábban váltasz, nekem ésszerûbbnek tûnik, ha a soksebis egység az agyváltó, nem pedig a szorzó. Így többször tudod kihasználni, hogy terhelés alatt lehet váltani, mintha a szorzóval tudnád ugyanezt megcsinálni.
Stoki, amit írtál: ha nincs is hivatalos Alfine bal váltókar, attól még tudok rakni elsõ átdobót, hozzá való karral. Szóval valszeg nem értem, miért poén, hogy a Shimano ad bal oldali 2-es váltókart..? Vagy ez kombinált, mint a DD karja?
...ha valaki ad arra, hogy stílusban ugyanolyan legyen a jobb és a bal oldali váltókar, akkor érdekes egyébként meg nem...Ezzel a felfedezésemmel csak azt akartam jelezni, hogy a tervezõknek is eszébe jutott az, ami te felvetettél, mint lehetõség.
...én ezt a terhelés alatti váltást nem értem, hogy ez miért annyira fontos neked...Én sose szoktam a láncváltóval, pedig az alkatrészeim megengedhetnék...Ez - talán - ott fontos, amikor montival terepen - versenyen - hegyen felfelé nyomni kell kis ösvényeken és bármelyik pillanatban az ember elé kerülhet egy ellenfél...egyébként meg sosem kell, illetve nagyon ritkán.Az agyváltónál régen tekeréssel, de egy pillanatnyi terhelés kihagyással lehetett váltani, láncváltóval meg igy kell...A mostani agyváltókat nem ismerem (még, de lehet, hogy hamarosan nekem is lesz), de szerintem azokkal is lehet mostanság is így váltani.
De ha nem így van a mostani agyváltóknál, akkor bátran írjátok le azt, hogy hülyeséget írok...