Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:26
Írta 2012. január 26. - 21:03

Cofe és Tom2!
Köszönöm szépen a segítséget, majd áttanulmányozom az útmutatókat.
Köszönöm szépen a segítséget, majd áttanulmányozom az útmutatókat.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll
Írta 2012. január 26. - 20:41

..
Ha megpróbálom elkészíteni, akor hány réteg üvegszövetet kell egymásra tenni, és milyen kötõanyaggal? Hol szerezhetõ be az anyag kedvezõ áron?
Novia Kft - kompozit alapanyagok s kompozit segdanyagok forgalmazsa
Zuglói üzletünk címe :1149 Budapest, Nagy Lajos kir. u. 108 Tel:+36 1 222 1112, +36 1 252 4745
Õket tudom ajánlani. Minden szakmai kérdésre részletes válaszokat kaptam sok jó tanáccsal, tippel. Minden kapható ami kell az elkészítéshez.
Írta 2012. január 26. - 19:36

szerintem az nem fütyi támasz,inkább lehet ,hogy ez a nõi változat...

toljad neki!!!
Írta 2012. január 26. - 19:07

meg egy jó sablont kel csinálni hozzá majd kezdheted az ülés gyártását sablongélel:

Írta 2012. január 26. - 18:39

Hol szerezhetõ be az anyag kedvezõ áron?
Nem tudom, mi a kedvezõ ár, de:
Mûgyanták
Alvin-Plast Kft.-Fõoldal
Írta 2012. január 26. - 15:34

Én hálós ülésben gondolkodnék...
Szélvész Tanár Úr valami kertiszékbõl oldotta meg a problémát. Érdemes érdeklõdni Tõle is.
Nekem is hálós üléseim vannak - a háttámlák azok. Egy alu vázas kerti szék kiadta a két háttámlát. A trájknak jutott a szék ülõlapja, az is elegendõ magas. (Recumbent trike - bike - YouTube)
Ülõlapot szeretnék oldaltartással. Ha rádõlök a kanyarra, ne tudjon oldalt elcsúszni az ülõkén a popsikám.

Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll
Írta 2012. január 26. - 13:05

Ez már megint egy Python trike!
Nem merülnék most ismét bele a központi kormányzás rejtelmeibe, de a film elején jól látszik a „flop”. Az a tulajdonság, ahogy az elsõ kerék igyekszik a menetirány szerinti egyenesbe állni illetve az, hogy a csuklópont a vázon, a kerék mögött van.
Ülés. Szerintem ez egy elbaszott hólapát háttámlával. Üléseket Tom2 készít, de az AM bringánál is vásárolhatsz olyat, aminek van oldal tartása.
Én hálós ülésben gondolkodnék, ennek két fõ oka a szellõzés és az oldaltartás. Ugyebár a súlyod hatására válik „kagylóssá” a háttámla. Ráadásul állítható egy „fûzõvel” a feszesség mértéke. Ilyen is van az AM-ben, de olcsóbb elkészíteni. A neten találsz terveket a kerethez, a hálóhoz a „kutyaálló szúnyoghálót” használd!
Szélvész Tanár Úr valami kertiszékbõl oldotta meg a problémát. Érdemes érdeklõdni Tõle is.

Ülés. Szerintem ez egy elbaszott hólapát háttámlával. Üléseket Tom2 készít, de az AM bringánál is vásárolhatsz olyat, aminek van oldal tartása.
Én hálós ülésben gondolkodnék, ennek két fõ oka a szellõzés és az oldaltartás. Ugyebár a súlyod hatására válik „kagylóssá” a háttámla. Ráadásul állítható egy „fûzõvel” a feszesség mértéke. Ilyen is van az AM-ben, de olcsóbb elkészíteni. A neten találsz terveket a kerethez, a hálóhoz a „kutyaálló szúnyoghálót” használd!
Írta 2012. január 26. - 12:34

A következõ videón látható trájk ülõkéje már majdnem tetszik - hasonlón gondolkodom.
A fütyi támasz kialakítását feleslegesnek és helytelennek gondolom, mert ha valamiért elõre csúszik a bringás, akkor a tökegolyóin felütközve fékezi le magát a géphez képest - no ezt inkább ne...
Láttatok-e ilyet eladó példányként valahol?
Tud-e készíteni valaki ilyesmit?
Ha megpróbálom elkészíteni, akor hány réteg üvegszövetet kell egymásra tenni, és milyen kötõanyaggal? Hol szerezhetõ be az anyag kedvezõ áron?
A fütyi támasz kialakítását feleslegesnek és helytelennek gondolom, mert ha valamiért elõre csúszik a bringás, akkor a tökegolyóin felütközve fékezi le magát a géphez képest - no ezt inkább ne...
Láttatok-e ilyet eladó példányként valahol?
Tud-e készíteni valaki ilyesmit?
Írta 2012. január 25. - 21:46

Írta 2012. január 25. - 20:46

Írta 2012. január 25. - 20:35

na látod papa akkor az énvázam sem fog elhajlani ha ez igy nemtörik el:)
Ez szerintem egy albán sufniprojekt. Nem indulnék vele föld körüli útra.

Írta 2012. január 25. - 20:33

Réges-régen a Nikishi készített hasonlót, rövidebb rugóúttal és a hajtómûnél vízszintesen ellaposodó bekötéssel pl. titánból. Az még mozgott is. Ez legfeljebb csak eltörni tud majd. :-(
Vagy - hogy témánál maradjunk - a Silvioban karbon lapokból vannak a lengõkarok. Az a tuti.
Írta 2012. január 25. - 20:28

na látod papa akkor az énvázam sem fog elhajlani ha ez igy nemtörik el:)
Írta 2012. január 25. - 20:26

szia zsizsi temég elöfordulsz erre?
habár hozzánk nem értél ide:)
habár hozzánk nem értél ide:)
Írta 2012. január 25. - 20:26

Erre varjatok gombot ennek mi értelme?
Vagy CrMo vagy titán a láncvilla, és rugózik. Úgy tûnik, a hossza felénél el van lapítva, hogy ott hajoljon.
Írta 2012. január 25. - 20:24

Erre varjatok gombot ennek mi értelme?
Réges-régen a Nikishi készített hasonlót, rövidebb rugóúttal és a hajtómûnél vízszintesen ellaposodó bekötéssel pl. titánból. Az még mozgott is. Ez legfeljebb csak eltörni tud majd. :-(
Írta 2012. január 25. - 20:24

jolenne papa meg képetis kérnék gumival:)
Még mindig nincs itt a gumim.

Írta 2012. január 25. - 20:23

Írta 2012. január 25. - 20:12

Írta 2012. január 25. - 19:39